zoey
|
Moja/najina/naša porodna zgodba Najemna pogodba je v ponedeljek že skoraj potekla, ko se je Ajfl odločil, da bo le napredoval proti izhodu. Čez dan sem parkrat sračkala, kar je bil preobrat od zaprtosti, ni mi pasala večerja, tako da se je telo pripravljalo na akcijo. Nekako ob 23h, ko je ata že veselo smrčal, so se začeli popadki. Na minutažo se nisem ozirala, ker sem bila preveč koma, so bili že precej pogosti, potem pa so se malo umirili. Tako sem celo noč predihavala, nisem pa zbudila lubija, ker je bolj neuporaben, če je zaspan. V vsakem primeru sva bila zmenjena za pregled ob 7h, tako da sem ga zjutraj seznanila z dogajanjem. Ko sem šla pod tuš, se mi je začel luščit čep. Končno Sem ga ful čakala. Hitro sva naredila še par fotk, ker zdaj pa res ni bilo več časa za izgovore Med potjo so bili popadki na 7 minut. Nič me ni bilo strah, sem pa dobila pomislek glede imena, zato sva se v porodni zmenila še za rezervo, pa še moj Nr. 1 bi tudi prišel v poštev. Pred CTG-jem sva bila prva, čakala sva skoraj pol ure, ker ni bilo nikjer nikogar, ampak sva se hecala in je bilo prav fajn. Prišla je gospa iz javne banke in sem ji rekla, da če počaka 1 uro in gre na kavo, dobi še en set__, ker je imel lubi neko idejo, da bo mali ob 8h že zunaj. Ja seveda, in potem svizec zavije čokolado. Na CTG-ju so bili popadki enako močni, odprta sem bila 2-3 cm, tako da je bil čas za spoznat Ajfla in mu dati drugo ime. Preoblekla sem se, nudili so mi en klistir, ki sploh ni bil tak bav bav, kot sem mislila, potem sem šla še pod tuš in ob 9h v porodno. Lubi je prinesel še stvari, ki sem jih imela v porodni in set__ za odvzem popkovnične krvi. Priklopili so me na CTG, vstavili metuljčka, potem je prišel bodoči očka. Nekaj pred 10 mi je dr. predrl mehur in mi je bilo povsem jasno, zakaj se malemu ne mudi iz takega prijetno toplega jacuzzija. Potem so se popadki stopnjevali, čez kako uro sem rekla za EA in sem bila malo razočarana, ker ni bil tisti anesteziolog, ki je totalen car. Baje je bil zaposlen z igranjem igric No, kakorkoli, ženska se me je lotila in to je bilo precej neprijetno. Najprej sem zvedela, da imam krivo hrbtenico in da bodo težave. Good to know. Samo vstavljanje katetra je bilo noro boleče in ko mi ga je malo izvlekla ven, sem čutila, kot da bi mi zadela ledvico. Rekla je, da bom verjetno na desni strani kaj čutila. In sem, precej močneje, kot prej cele popadke, le da je bila bolečina locirana na majhni površini. Ampak 1000_x_ raje to, kot pa da mi poskusi prestavit kateter. Na 15 minut sem se morala obračati, kar je bil cel projekt, ker mi je EA potem toliko bolj našopala na levo stran, da nisem čutila cele noge, in sem potrebovala pomoč, da so nogo za mano ali pred mano obrnili, preverjali so mi tudi pritisk, popadki so bili močni in boleči, v 1h sem se odprla na 6 cm in v naslednji na 10. Potem smo še počakali, da se je mali spustil. Babica je bila zakon, zelo prijazna, simpatična, znala se je pohecat, res sva bila zadovoljna. Ko je rekla, da se glavica že lepo vidi, sem vprašala, če ima kaj las in je rekla, da ja Očka je preveril in potrdil Nasploh se je odlično držal, ker drugače kri in bolnice ipd. zelo slabo prenaša. Potem se je malo zavleklo, ker je bil dr. zaposlen z drugo porodnico, ki je več kot 5 ur noro kričala v sosednji sobi. V tem času sem dobila tudi sosedo, s katero sva bili potem tudi na oddelku cimri. Ko je bil dr. frej, pa se je začela akcija pri nas. Prerezali so mi presredek, malemu namestili kiwi, ga potegnil proti izhodu, jaz sem samo 3x ali 4x močno napela trebuh, babica je vlekla malega ven, 2 dr. sta mi pritiskala na trebuh in evo ga, našega korenjaka, precej krvavega, ampak najlepšega na svetu. In sva soglasno potrdila izbrano ime. Očka je prerezal popkovino, vzeli so popkovnično kri, Arneju so samo očistili nosek, pa sem ga dobila v naročje. Potem so ga do konca porihtali, mene pa zašili. Je vozlal pol ure, pa ga vprašam, koliko šivov imam, pa pravi da 1 … Meni se je zdelo, da jih je vsaj 10, ampak se ne bom pritoževala. Tako da je bil to super porod v primrrjavi z drugo opcijo – CR in res vsa pohvala dr. Bi mu kar spomenik postavila Res je car Potem pa smo se crkljali in lupčkali in se pristavili in sploh je bilo neverjetno lepo. V porodni sem bila potem še skoraj 5 ur, da se mi je noga zbudila, na to pa sva imela taxi do oddelka. Tam pa se začne druga zgodba.
< Sporočilo je popravil zoey -- 16.3.2010 12:20:15 >