|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2010
17.6.2010 22:17:41   
vekybel
Čer!

Mi verjetno ne bova cepila Marsela za rotavirus.

A je še katera začela uvajat gosto hrano ali naravne sokove???

Danes sem mu prvič dala naravni sok od domačih češenj, kr z roko sem mu stisnila v šalčko in dala po žlički pa je bil kar vesel okusa user posted image . Dajem mu tudi od Hipp-a kašice ki se mešajo z vodo že en teden in jih kar lepo je po žlički.

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1576
17.6.2010 22:28:16   
zoey
user posted image user posted image user posted image me je dec razpištolil, bom še mal za kompom, da se ohladim ...
Ja, pa prehitro sem miškolinčka hvalila, danes je imel že ob 1h seanso, pa spet ob 5h, ob pol 8h je pa jasno pokazal, da je dost spanja za dans, no, do popoldneva user posted image Pa zvečer je tudi vztrajal, sem jaz obupala, ga dala nazaj na mlekomat, pote, še v igralnico in je čez 20 minutk postal odsoten, ga položila v posteljo, malo božala in je bilo. Ni nekaj mahnjen na red in točen tajming user posted image
NM - za zmenek (prijateljski seveda, Arne je zvest Tiji user posted image ) se bomo zmenili, mogoče bi šlo že drug teden, če bom ok. Pa user posted image za malinovc - pametna punca!
Jaz mu ritko še vedno vsakič na tanko namažem, zdaj uporabljam hladilno mazilo od Makra kozmetike in Bepanten, oba sta super mastna user posted image Imam še od Bubchna, pa Malčka pa sta mi tudi ok. Nima zgleda občutljive ritke in mu je vse ok.
He he, Arneja tudi že ful jezi, če česa ne doseže al pa ne more v usta spravit. Koliko imajo močno to potrebo, da grejo naprej, novim zmagam naproti user posted image
Jaz ga nič ne mažem, kolikor vem naj se jih do 6. meseca ne bi. Senčka pa plenička čez kožo.
Glede user posted image - če me ne bo tkole jezil, se bova hitro kaj zmenila user posted image
Jessy - a bo Tobija maneken user posted image ? Saj se hecam! Revček, nisem vedela, da imate vi tudi take težave z bruhanjem  oz. polivanjem user posted image   Ma mojega pa začne motit polna rita, ampak bom počakala do 1 tedna, ker se mi ne zdi pametno skoz dražit. Razen če bo ful revček, ker je potem spet ok user posted image Samo ni plenice, ki bi prenesla vso robo user posted image
Sonček - pri nas je doza 55 ali 65 €, ne vem točno, ker ga nisem dala cepit. Se pa po ne vem kakšni logiki cene po krajih malo razlikujejo user posted image
Balka, Stumf in Malicki, lepo da ste se oglasile user posted image

http://www.foto-as.com/wp/

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1577
17.6.2010 22:42:47   
lucika
aja, še naše malo manj manekenske mere:
6900 in 65,5cm

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 1578
17.6.2010 22:51:11   
zoey
IZVIRNO SPOROČILO: lucika

aja, še naše malo manj manekenske mere:
6900 in 65,5cm

Oooo, lepo, naš pediater bi bil zadovoljen. Ker naš mulc je presuh user posted image

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 1579
18.6.2010 9:50:39   
t_anja
Pozdravljene!

7.6 smo imeli UZ kolikov in je vse v najlepšem redu. 12.6 smo imeli Sveti krst in je bla Ana tako pridna, da je kaj. V cerkvi je prespala dokler jo ni začel žipnik polivat po glavici. Res je bla pridna. Doma smo spekli pujska in imeli južno. Mala je bla pridna in je ceu dan prespala v vozičku. Seveda sem jo pustila v garaži na hladnem, ker je blo zunaj ubijalsko vroče. Skratka minilo je super...

Slini se na veliko in brez slinčka ne gremo nikamor več. Sem dobila slinčke, ki se zapnejo na ježka in sso tako nepraktični. Ji ne bom dajala več, ker ji že tako komaj zapnem. Ne vem kaj delajo take. user posted image A niso bolš s trakci za zavezat?user posted image

Že ene tri dni se ji nekaj kuha. Sm mislna, da ima vročino pa ni. Potem mi je moj reku, da je soparno in da ji verjeton to ne paše. Včeraj mi je pa 4 ure zvečer jokala. V postlci zvijalo, ko sem jo stisnla k sebi pa je na veliko tlačla rokce v usta in mi celo rama naslinila. Sumim  na zobke !?!?!?! A je možno' Znaki so isti. ko sem hotla že ukrepat in poklicat v Zdravstven dom mi je v naročju zaspala. Sm jo samo položila v postlco dala dudiko in jo pobožala. In mi je spala do 5.30 zjutraj (pa od 22h). user posted image Sam jokcanje me pa še vedno skrbi. Drug tedn bo stara dva meseca pa da bi bli že zobki ??? Ima kera že izkušnje s tem. Sm brala na netu, da je različno. Od 3 meseca dalje se lahko začnejo ceremonije s tem....

Kdaj začnete dajat gosto hrano oz. s čim začet? Jst bi ji najprej vmešala v mleko rižolino, da malo zgostim mleko - a je pametno... Potem pa malo po žlički...sam ne pred 4 mesecem...

Glede nove user posted image - res vsaka čast, da se boste tako hitro odločile za še eno štručko. Saj jst bi tud sam ne vem, če bi potem sfolgala, ko bo Ana rabila največ pozornosti bi mela še eno majceno bitje ob sebi user posted image Bravo mamice! Si ne predstavlam kako je, ko imajo eni dvojčke ali trojčke user posted image user posted image

Hladnilno mazilo - vedno jo namažem. Če pa jo slučajno ne pa ritko fajn osušim predno jo dam v pleničko. Uporabljamo pa Pamperske in smo že nekaj časa na 3-ki. Se bojim, da smo nabavli preveč zaloge 3-ke, ker je mi zdi da naša punca kar raste v dolžino user posted image

Ceplenje - 1. imamo konc meseca. Se pa še določava za rotavirus. Zanč me je prav panika, da ni mož kaj prnesu pa sreči ni blo. Menda pa zdaj v našem koncu razsaja neka driska in mi je tašča povedala, da je od ene kolegice fantek tolk shujšal zarad tega, da je mogu it v bolnico user posted image ubožček! zato se tud bojim, da kaj ne stakne. nikol ne veš kje lahko dobiš (odrasel ali otrok) A se je pametno cepit?

Voziček - naši bejbi samo še ene 5 cm fali, da dopolni celo košaro. Sva že mislna jo dat v športni del pa sva se premislila. naša bejba s skoz dviguje in hoče sedet. Pasovi pri vozičku so pa zelo nizko...sam bo treba kmal kaj ukrent, ker je uboga že čist brez prostora user posted image

Čestitke vsem dopolnenim trimesečnim marčevskim otročkom!

(odgovor članu zoey)
Neposredna povezava do sporočila: 1580
18.6.2010 12:35:37   
pikanogavička
Učeri je moj tavečji mulc privleku v dnevno sobo atlas sveta. No, v atlasu je na zadnji strani odkril planete in ga je zanimalo kaj je to. Sem mu lepo razložila, da so to planeti in mu pokazala sonce, zemljo, saturn, neptun....in med drugim seveda tudi merkur. Ko sem vse lepo naštela, pa je dal prstek na merkur in me vprašal:"mami, a to je trgovina?" user posted image user posted image user posted image Vam povem, da sem se komi zadržvala... Potem pa je sledila še razlaga kaj je trgovina merkur in kaj planet merkur... Jao, včasih je otroku res težko kakšno stvar razložit. Je ratal tako radoveden - vsaka druga beseda je zakaj. Mu dostx tudi po 20min kakšne stvari razlagam, ker je seveda toliko zakajev vmes, na koncu pa obupam in odgovorim z: "zato". Veste kakšno vprašanje pol sledi? Zakaj zato? user posted image user posted image user posted image

Tamali pa je še vedno eno malo pridno bitje - veliko spi, kadar je pokonc pa ga vse zanima, na veliko brca in se ful pogovarja. Zadnjič sem mela frendico na telefonu, tamalga pa zraven sebe in me je ves čas gledal in zraven glasno brundal, ker je mislil, da se z njim pogovarjam user posted image

t-anja moj tastarejši je dobil prvi zobek pri 4 mesecih. Slinil se je pa do 2 leta. To je tud veselje, ko so skoz mokri dol po majčki. Slinčkov sem mela za izvažat, pa nobenga tko dobrega, da bi zadržal vse tiste sline, je vedno šlo še malo zadaj za slinčekuser posted image

Cepivo proti rota virusu pa stane 55€ (ena doza), če vzameš tistega, ki ga dajo otroku 3x. Tisti, ki se pa da 2X pa stane tam okrog 70€. Ja, je drago ko user posted image , ampak rota virus je kar ena zaj*** stvar, ki se pri otrocih zeloooo hitro širi. Tamali si ne umivajo in ne razkužujejo rok tako kot mi. Primejo in dajo v usta pa vse kar dobijo pod roke. Sploh če so v varstvu, kjer je veliko otrok je verjetnost okužbe toliko večja. Ko pa zbolijo, je pa potrebno skrbet, da otrok ne dehidrira. Jest se spomnim, da ko je bil moj tavelik kej bolan (pa HB ni imel rota virusa), mi ni hotel nič konkretnega jest, pil je pa tko tko. Zato sem se odločila in dala Jureta cepit. S tem skušam max. zreducirat verjetnost okužbe in prihranit morebitne težave, ki so pri vsaki bolezni prisotne, pri rota virusu pa še toliko bolj.

< Sporočilo je popravil pikanogavička -- 18.6.2010 12:48:38 >

(odgovor članu t_anja)
Neposredna povezava do sporočila: 1581
18.6.2010 12:36:53   
pikanogavička
Aja, Tjasa27 lepo se mej na morčku...

(odgovor članu pikanogavička)
Neposredna povezava do sporočila: 1582
18.6.2010 13:24:21   
lunka1
jaz Julie (še) ne bom cepila za rotavirus, ker je edinka in dokler ne bo v stiku z drugimi otroci oz. dokler ne gre v vrtec, je ne bom cepila... ne vidim smisla. itak pa ta virus mutira tako kot gripa in je vprašanje, koliko sploh "drži"... moja stara mama se vsako leto cepi za gripo, pa jo še vseeno dobi..

Neposredna povezava do sporočila: 1583
18.6.2010 13:37:03   
pikanogavička
No, mali je pojedel svoje kosilce, zdej vas pa lahko še malo pokomentiram.

Lucika upam, da se ti tamali kmalu pozdravi in user posted image za tavečjega, da je ponovno shodil.

Čestitat moram vsem za odločitev o ponovni user posted image in vsem za skorajšnje poroke in selitve.

Jessy, upam da se Tobiji izboljša stanje in da ne bodo potrebne preiskave.

Zoey tebi pa pošiljam 3 user posted image user posted image user posted image za potrošene €.

Rožca26 - kje se skrivaš?

Nosecka24 upam, da najini user posted image ne delajo račune brez krčmarja. Moja bakica je velika 1,55m. Se pravi, da je od rojstva zrasla za cca 1m user posted image . Najini čmrli mali naj kar zrasejo v velike, da bodo res lahko zabijali na košarkaškem igrišču, pa tudi če ob tem kakšen koš polomjo...

< Sporočilo je popravil pikanogavička -- 18.6.2010 13:42:45 >

Neposredna povezava do sporočila: 1584
18.6.2010 13:50:58   
plamen
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Danes je nemogoč dan! Trenutno ima na sebi že 11. bodi.

Tiste, ki ste peljale svoje dojenčke na raziskave za refluks, ali mi lahko poveste, kaj ste s to preiskavo pridobili? Hočem reči, če so vam samo potrdili diagnozo ali imate zdaj dejansko tudi kakšno korist od tega? Zdravilo?
Jaz pediatrinji nisem nič omenila, da mi toliko poliva, ker se bojim, da ga dajo na preiskave in potem nič s tem ne pridobi.

Refluks-morda bi ti čmrlika kaj več povedala, a ni nič napisala kakšen rezultat so imeli. Midva nisva imela povečane kisline in zato nobenega zdravila. Eni potem priporočajo gostenje lastnega mleka (če dojiš) z riževo sluzjo. Najprej podojiš, potem pa za konec še po flaši dodaš, da se ne dviguje. Sedaj ko pa je dojenje mega in omega pa tega ne vzpodbujajo več, ti samo doji, pa tut če ga 20x preoblečeš!user posted image Pa tut če je moj jedel nazaj in se daviluser posted image . Ampak zdaj ko je večji se mi lepo odkašlja in je, pred spanjem pa dobi AR Bebo pa je, svojega mleka se mi ne da gostiti. Bom pa čez kak 1,5m začela z GH.

Od cimre (v pediatrični) punčka je velik polivala, ji je pa že sama dajala najprej jošk, pol pa flašo AP AR čez, pa je bilo še vedno hudo, na teži je kljub vsemu pridobivala, a je tut velik pojedla. Ona je imela kislino in je dobila zdravilo, hkrati so ji ugotovili tudi alergijo na jajca.

Odvisno je pač koliko ima povečano kislino - ali Tobija veliko kašlja, kiha, kolca in recimo ko bruhca, polije kaj zajoka, ker ga peče, ko gre nazaj? Bodi pozorna na to, če ja, potem ima verjetn kislino, lahko mu tudi povohaš v usta. Sem že ene 5x pisala znake, ampak ni panikeuser posted image , sam da si pomagamo.

Jaz sem bila potolažena, da ni kisline, to je vse od raziskave. In res je kot pravijo, s tem se naučiš živeti in to je to, čeprav sem to takrat težko razumela, ker je bilo res hudo. Pediatri pravijo, mine, če ne prej pa z GH, čeprav pri nekaterih tudi še kasneje.
Da se ne bom preveč razpisala, vprašaj če te še kaj zanima.
Mi imamo tut včasih manekena po 5x na dan, včasih pa tut lahko 3 dni isti bodi.... Tako da en dan bolje, drug dan slabše...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1585
18.6.2010 16:22:09   
Jessy
Plamen, hvala za izčrpen odgovor! Nekako tako se mi je tudi zdelo, da s preiskavo nič kaj dosti ne pridobiš. Tudi to sem že slišala, da se z gosto hrano stvar umiri, zato bom tudi prav kmalu začela z uvajanjem goste hrane, v bistvu takoj po dopolnjenem 4. mesecu starosti.

Po moje Tobija nima povišane kisline, saj nikoli ne zajoka ob polivanju, edino nakremži se in pocmoka, kar je očiten znak, da mu okus ni všeč. Iz ust pa mu diši zgolj po mleku.
Glede kašlja....res kar večkrat dnevno pokašlja, ampak se mi zdi, da bolj za pozornost, kot kaj drugega. Prav tako dosti kiha, kolca pa skoraj vsakič, ko polije.

Kakšno gostenje z riževo sluzjo ali aptamilom, pri nas ne pride v poštev, ker je začel odločno zavračati flašo, čeprav je nekaj časa lepo pil iz nje.
Bomo potrpeli še pol meseca, potem pa gremo počasi na hrano.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 1586
18.6.2010 18:34:04   
lunka1
mene zanima, zakaj nekatere tako hitite z uvajanjem hrane? midve obe uživava v dojenju in če nama bo šlo tako dobro naprej ji do 6 meseca ne dam nič. pa tudi poliva, no malo že, ampak mi je pediatrinja rekla, da verjetno veliko in prehitro poje (je maksimalno 5 minut). in ko polije ji iz ust smrdi po kislem (po bruhcu), kar je logično, ker polivanje je v bistvu bruhanje, samo ne v loku.

< Sporočilo je popravil lunka1 -- 18.6.2010 18:35:56 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1587
18.6.2010 21:18:45   
Tjasa27
oj!

se javljam čist na hitro, ker pakiramooooo!!!! se morm it naspat, ker nas jutri čaka dooolga vožnja. upam da bo mali zdržal, pol pa 14 dni potepanja po franciji!! komaj čakam!!

pa še hitro poročanje, v torek smo imeli pediatra, naš gospod je velik že 64 cm in težek 7880 g!!! boge moje roke in križ!!!! cepila ga še vedno ni, ker naj bi bil še vedno mal švoh v motoriki, sicer pa veliko bolje kot je bil pred enim mesecem. ja počasi a zanesljivo lovi vaše otročke, marčke!!! imamo pa še vedno fizioterapijo vsak teden in tudi ta teta je zadovoljna z napredkom, jz pa tud, ker sem se sam sebe prepričala da je vse ok in se ne sekiram več tolk.

glede goste hrane je men pediatrinja rekla, da naj ne začnem pred 6 meseci in jz bom to upoštevala, ker se mi zdi zaenkrat s flašo zelo enostavno. se nama nikamor ne mudi. so pa mnenja zelo različna kdaj začet. najbolj da se začne takrat ko vam oz. malčku ustreza.

uživajte punce, pa se beremo čez 14 dni

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1588
18.6.2010 21:20:30   
7lina7
.. se tud jaz sprašujem.. kam hitite?  vsaj do 4 meseca počakajte...   vse se je že 10x spremenilo glede uvajanja GH le meja 4 mes. je ostala - z razlogom.

mi2 bova začela po dopustu - to je komaj avgusta. takrat bo že 5,5 mesecev star.  no, tak je moj plan user posted image , če mi prej ne zmanjka mleka...  ampak sem dobrih misli in če nama je do zdaj dobro laufalo upam ,da bo še dalje..

v planu imam sama kuhat in se po možnosti izogibat kupljeni hrani. včeraj sem brala po enem forumu kaj in kako začet s GH...  jaojao.. res se sprašujem kako je 1user posted image  pred 17 leti preživela?? takrat smo začeli  z Albertovimi keksi v mleku ( na flašo) in juhicami ( skuhana iz telečje kosti in noter razna zelenjava zgoščena pa z rižem ali pa grisom) user posted image  pa nima nobene alergije in njeni vrstniki,ki jih poznam tudi ne!

mislim, da bom jaz kr po občutku delala.. ker se mi od vsega in vseh nasvetov kako in kaj ja in kaj absolutno ne že meša.. 
zdaj pa se že user posted image  izogibajo določeni hrani  pa še doječe mame- saj pol ni čudno da otrok dobi alergijo,če ni bil v stiku s dol. hrano.   eh, naš je celo user posted image  jedel vse in tud zdaj pridno papca preko mlekeca vse..

Aja,po novem ne spimo več od 20h do 04h ampak  od 20h do 06h!!  user posted image user posted image user posted image    čeprav bi mama raje videla da gre kako uro kasneje spat in tud kako kasneje vstane.. pa se ne da nasračkat - ob 19.50 še komaj gleda.
danes je zaspal že ob pol 8!

sem opazila, da imamo kar velik starostni razpon marčevskih otrok - joooj, je bil doooooolg marec. hehehe
saj vem 1x marčevka- vedno marčevka!!user posted image user posted image user posted image

Lin@

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1589
18.6.2010 22:20:34   
Jessy
Glede "hitenja" z uvajanje goste hrane: pri prvi sem začela pri 4,5 mesecih, čeprav so takrat zagovarjali 6 mesecev dojenja. Jaz sem delala po svoje, saj sem poznala velik krog prijateljic z otroki, katere so različno uvajale gosto hrano. Skoraj pri vsaki, ki je začela s 6. mesecem, so se pojavile težave, da so zelo težko uvedle 1 gosti obrok in nekje pri 1 letu so otroci jedli do 2 obroka. Tiste, ki so začele po 4. mesecu, pa so otroci pri 1 letu jedli že vse.
Drugače tudi meni osebno bolj paše, da tokrat začneva po 4. mesecu, saj mi neverjetno poliva. Vsak dan perem bodije, da jih lahko naslednji dan spet oblečem in temu ni konca.
V glavnem....danes so tudi mnenja strokovnjakov drugačna kot še pred letom in pol. Zdaj se že lahko uvaja takoj po dopolnjenem 4. mesecu in to vključno z glutenom, tako da tudi albert keksi pridejo prav kmalu na vrsto. Ne glede na mnenja strokovnjakov bi jaz naredila tako kot pri prvi, ker je vse lepo potekalo.

Je pa razpon med marčevskimi otroki res velik. Naš bo čez 14 dni dopolnil že 4 mesece.

Drugače pa je dojenje res super zadeva, ampak le, če si v bližini doma, da lahko greš domov, kjer v miru podojiš. Vse ostale destinacije so zame ena sama muka. Jutri gremo na poroko in me že zdaj skrbi, kako se bova dojila, ker mi je povsod drugje zelo nepraktično. Je za zunaj vseeno bolje imeti kakšno kašico za pojesti.

Jaz bom vsekakor sama kuhala vso hrano, saj sem tudi pri prvi tako. Se je zelo navadila na domačo hrano, da mi frutkov in podobnih zadev sploh ni hotela jesti. Prvo kupljeno kašico mi je pojedla šele pri dveh letih, ko smo bili na morju, pa še to le polovičko.

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1590
18.6.2010 22:56:16   
zoey
Čer!
Evo, pri nas se ful dogaja, so mali koncerti po eni ulici, jaz pa spet na kavču user posted image To je zdaj to user posted image No, saj ni tako hudo. Danes bila v šopingu, potrdila da je sine šopaholik, ker je bil na polno zadovoljen in se nič ni bunil več kot 3 ure. Sem mu pa nabavila enih igračk, jao nimam mere user posted image V bistvu sem kupovala darilo za dvojčka, ma je naš več iztržil user posted image Pa kupila sem sokovnik, seveda kot ponavadi nisem potrdila garancije, upam, da dela in da se mi ga bo dalo uporabljati user posted image No pa še polno drugih stvari, pa da ne bomo lačni sem poskrbela, pa še kaj. Prejle sva šla pa še na enega Radlerja z babami in je bil spet super priden user posted image Ga je pa potem doma nekaj mikastilo, je jokal kot že dolgo ne, se mi je srce trgalo, še joška ni takoj pomagala ... kar je res hudo user posted image Smo ga zmasirali, pocrkljali, še malo nahranili in zdaj lepo pančka in upam, da potegne tam do 4h. Ju3 greva pa na Vransko na obisk k dvojčkoma in popraznovat moj in prijateljčin rojstni dan. Se dobivamo 4 sošolke s faxa 2x na leto in praznujemo po 2 rojstna dneva skupaj. Zdaj bomo pa še malo otroke gledal zraven user posted image Ata bo pa frej. Bo zvečer pazil na dete, ko pa bo šla mati mal v lajf user posted image
Ja, marčevke sežemo od januarja do aprila user posted image A se res nobena ne javi za kak seznamček??? Men to nekako ne leži user posted image Bi mi bilo pa fino spremljat, kako čmrlji napredujejo.
Ma jaz pa nič več ne kompliciram z dojenjem v javnosti. Mi je ravno danes rekla mami, ko sem ga nafutrala v trgovskem centru, da včasih so pa tko samo ciganke dojile user posted image Saj mi ni nek užitek, ampak samo v bližini doma se pa ne morem stalno zadrževat. Vržem dekco ali vsaj pleničko čez, pa se nič ne vidi. Seveda še vedno molim, da ne začne ritat in spuščat bradavico, ker še vedno špricam in zalivam v določeni fazi user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1591
19.6.2010 8:02:36   
3Sonček3
Dobro jutro!

lucika nikamr se mi ne mudi, vem da so naši dojenčki usi neki glih čeprou so eni prej rojeni, ampak js mislm da se je treba ravnat po otroku ne po starosti.
lunka1 če bi tut js dojila mi gosta hrana nebi padla na pamet do konca, a kaj čm, tašča me je zje***a in je mlekc šu po gobe.

No naša bo tut čez 4 dni stara 4 mesece, je šlo tko lepo hitr pa še svoj ritem ma ki se ga drži in mi je ful fajn.

Učerej in danes ponoči se je tko polulala in pokakala da plenička ni mogla več in je ob strani vn teklo, na rjuhi pa moker flek s premerom 15-20 cm user posted image user posted image user posted image . Bom dns ponoči probala s pamperskami ki baje zdržijo 12 ur pa bomo vidli, do zdej ni blo problemou zdej pa kr odenkrat. No glavno da lula in kaka normalno pa tut če morm3x na dan posteljnino menjat.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 1592
19.6.2010 9:17:43   
Jessy
Zoey, mene dojenje v javnosti sploh ne moti. Tudi v javnosti dojim, ampak jaz sem tako navajena na blazino, da mi je vsaka drugača poza prava muka. Se mi zdi, da mu je zelo neudobno, ker je tudi meni neudobno. user posted image  Najraje pridem domov in ga v miru podojim na blazini. Danes bo šla blazina z nami. user posted image

3Sonček3, mojemu Hoferjeva plenica zdrži celih 12 ur, včasih tudi več. user posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 1593
19.6.2010 10:18:08   
vekybel
Dan!

lunka1 če bi jaz tudi dojila ne bi začela še uvajat GH in vsi pravijo, da ne dojeni otroci lahko začnejo prej z GH. Mislim pa da ni nič narobe če začnem z žitnimi kašicami ki se mešajo z vodo in šele kasneje pa pravo hrano in še to bom sama mu pripravljala in ne kupovala.

3sonček3 upam da je vse uredu z taščo sedaj in da se čim manj obremenjuješ z njo če je le možno. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

plenice ma jaz vam povem da so pamperske res dobre, vsaj meni. Imajo elastične trakove in res zadrži dosti vode in blata.

Ja jaz sem tudi za to da se naredi seznamček. A se javi katera? 3sonček3?????

Kaj se sara2007 nič več ne javi punce? Za rožco26 pa itak vem da je na full zaposlena z dvema malima.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1594
19.6.2010 10:34:48   
plamen
Dobro jutro!

Danes je pa zjutraj možek vstal, ga previl in mu dal flašo z mojim mlekom, sem spala do 10h. Je rekel, da tudi jutri lahkouser posted image

GH - tako je vekybel, ne dojeni otročki naj bi prej začeli predvsem zato, ker poznajo le en okus. Dojeni otroci pa se srečajo že z večimi in je zato lahko kasneje. Itak vsaka po svoje, moj bo avgusta ko pridemo z morja imel itak 5m in se mi ne zdi prekmalu. Itak začneš tako da podojiš, dobi par žličk in spet podojiš. Pa še zelenjava bo z domačega vrta. Itak je pa pomembno da nimajo več refleksa ko z jezičkom ven porivajo. Jaz ne mislim kar odrezat z dojenjem, ampak počasi a bo, pa ni hudir da se nam tale refluks ne zboljša. Tako da Jessy - jaz te popolnoma razumem!

Ko sva bila mi2 na pediatrični sem jih še za par nasvetov vprašala in so mi rekli, vi ste mama, vi svojega otroka najbolje poznate. Takrat se mi je zdelo čisto mimo, ker sem bila še malo zgubljena, sedaj pa to tezo čisto zagovarjam.

zoey - vidva sta čist na speeduuser posted image no sej mi2 zadnje čase tut, se napokava in greva. Tut men je blo nerodn na začetku zuni dojit, zdaj pa nič več. Potegnem ven pa je, če majo probleme naj jih pa majo. Pleničko čez in ni panike, pa tko se vsedem da noben ne vidi in je. Najbolj žur je bil na plažiuser posted image . Naj ga za vsako stvar doma mami pustim, da mu da moj izčrpan mlek al naj si omejim izlete na 2h? No way!user posted image
Danes nas čaka RD, sam da vreme zdrži, pa bo. Greva zdaj še na peš izlet darilo nest zaviti, potem pa mahnemo. Ja letos je pri nas leto 30tk, pa kdo bi se branil žurovuser posted image .

Uživajte

(odgovor članu vekybel)
Neposredna povezava do sporočila: 1595
19.6.2010 14:43:18   
lenčy
uh vaši otročki rastejo!!user posted image  sj Aleks je tudi že pravi jabolček)se je tko ena teta izrazlauser posted image )

revček se je včeri zvečer tako drl skor 1 urouser posted image  po eni uri je očitno že ratal lačen pa sm mislna da se bo že zmatral od joka in zaspal pa sm se motila...in sm mu dala mal mlečka in je lepo zaspal do jutra kot vsakič-kok je priden!!

sm tud js razmišlala o GH pa bi tud rada čim kasnej, ker se mi je mleko kar povečalo odkar si črpam in ga mam več kot za obrokuser posted image  kaj pa vem kdaj bi ga začela uvajat, pri 5. mesecu mogoče? mi je prej teta rekla da kao se takrat začne, ko gre proti 7kg, je to res?

uh ene že razmišlate o ta drugem otročku? ni šans, sva rekla, da še kake dve leti nič. res bi se rada posvetila mojemu sinčku do konca. sicer bi pa rada še prej šla na svoje pa tudi zaposlit se moram. tko da ko bo star 2 leti, v akcijouser posted image

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu plamen)
Neposredna povezava do sporočila: 1596
20.6.2010 7:55:01   
Anonimen
No evo, včerej so e končno prikopali moji številčni sorodniki tamalega pogledat-po treh mesecih...sem že mislila, da bo tolk časa trajal, da bo tamal že kr sam po obiskih začel hodituser posted image

Drugač sva imela pa v torek prvo cepljenje, odločila sem se, da ga cepim proti rota virusu, sicer je drago ko pri norcih, ampak tako mi je tudi moja mami svetovala, ki dela v vrtcu in vidi, da veliko otrok zboli in kakšni reveži so, letaš po bolnicah z njimi zaradi dehidracije in podobno, pa še v vrtec bo šel takoj po moji porodniški. Reakcije na cepljenje ni imel HB nobene, samo spal je cel dan, kar je meni čist pasalo, vročine tudi ni imel, pikica se mu pa sploh ni skoraj poznala. Jokal ni skoraj nič, samo ko mu je vbrizala cepivo je mal zajamral, pa sem mu dudo dala in je bil mir-priden moj dečkouser posted image .

Naš čmrlj je 15. dopolnil 3 mesece in je izrazito začel kazati željo po drugi hrani, ker čist ponori ko naju vidi da jeva, cmoka in se slini-prav neverjetno je vse skupaj in to pri 3. mesecih. No, in sem mu predvčerajšnjim skuhala bio brokoli na sopari in ga zalila z AM in mu ga ponudila, pa je bil revež lih slabe volje, zaspan, siten, in sploh ni hotel jesti, ampak pomoje da ne zaradi brokolija, ker mi še mleka ni hotel piti...potem sem za tisti dan poskuse opustilauser posted image , včeraj zvečer sem mu pa v mleko vmešala riževe kosmiče in je pil ko pri norcih in danes spal  v kosu 6 ur. Danes bom spet probala z brokolijem, samo ga moram dobiti boljše volje in ne čist hudo lačnega:D Se pa baje zdej začne otroku najprej zelenjava dajat (brokoli,cvetača,bučke,krompir,korenček), šele nato sadje (tko mi je pediatrinja rekla).

2. otrok: če bo vse po sreči ene 3 al pa 4 leta upam da še ne bova delala na novem članu, ne bom se pa 100%  zarekla, ker nikol ne veš kaj prideuser posted image . Predvsem moram najti zaposlitev, ker imam še zmeraj status študenta, pol bomo pa vidli.

Lenči: potem je moj mali že pripravljen na GH, ker ima v torek zmerjeno in stehtano 63cm in 6515g-fejst fantuser posted image

3sonček3...imam podoben primer kot ti z taščo, mi gre tolk na jetra, da bi jo najrajši izbrisala iz tega planeta. Ko še nisva imela Nejca sva bila midva zmerej kr nekej za njih, vse kar sva rekla , naredila je bilo: ah kej bosta vidva, sestra od mojega je bila zmeraj bolj "gor vzeta"zdej ko imava malega, se pa vseskozi slini zraven, ne dam ji tamalega za merkat ni šans, ga peljem k moji mami, potem je pa vsa nakurjena! Da bi jo res samo tepel tolk mi gre na jetra- nej ji pa njena ljuba hčerkica rodi enga, pa nej njega posvoji, mojega pa na miru pusti. Včeraj sem nehote ujela, ko je razlagala, kolk je bila njena hčerka bolj fleten otrok od mojega fanta! OMG, zdej mi pa prosim mame, ki imate dva otroka povejte, a bi lahk za svoja dva sončka rekle da eden je pa bolj fleten ko tadrug? Men je to čist adijo res. Uh, še bi lahk naštevala, pa je preveč tega. In lih njo krivim, da nisem imela mleka, ker na začetku je tko dobro kazalo, potem mi je pa z svojim vmešavanjem in uletavanjem v stanovanje požrla živcev in je šel mlekec papa, potem mi pa še pribije, "ja sej ti bi lahko dojila če bi hotela"-potem ko sem mojemu to povedala je ponorel, ker je videl kako sem se matrala in ji je naprej vrgel, pa je vse gladko zanikala, da ona pa tega nebi nikoli rekla-lažnivka ena!

gosta hrana: jst tudi mislim da čim manj kompliciranja.Te smernice kdaj kaj lahko so malo smešne, ker otrok ne moremo kar v en okvirček spravit. OK, tko ko ena moja kolegica dela ko daje tri mesečnemu otroku čokolado lih ne moreš počet, počas pa je treba vse jest. Mal poglejte kaj so z nami delali, pa smo čist OK, danes pa bolj kompliciramo bolj so otroci alergični. Res je kriva tudi današnja hrana, ampak vseeno.

lunka1: Veliko otrok ki jih poznam (realni primeri in ni jih malo) in ki so začeli jesti GH po 6. mesecu je zelo neješčih, starši imajo grozne probleme z hranjenjem po žlički...skratka potem poznam še par tistih, ki so začeli otrokom zgodaj dajati GH in nimajo res nikakršnih problemov pri hrani. Mali jedo čisto vse!

< Sporočilo je popravil nosecka24 -- 20.6.2010 8:05:04 >

(odgovor članu lenčy)
  Neposredna povezava do sporočila: 1597
20.6.2010 10:16:43   
7lina7
Tjaša27   URBAN        4m        64cm                     7880g
Lucika      EVAN          3m        65,5cm                  6900g
NM           NIKA           3m        60,5cm                  5920g 
TIA78       NIK             3m        69cm                     6000g
Balka       EMA            3m                                      4200g
Jessy       TOBIJA        3m        62,5cm                   6750g
7Lina7     LUKA           3m        60,5cm                   6000g
Lakaya    TARA            3m        61cm                      6300g
Meti.V                         3m        60cm                     6170g
Girl79       NEŽA           3m        63cm                     6280g
Jassika     OSKAR         3m        59cm                     5700g
strumf      MATEVŽ        3m        50cm                     6100g

takole, tukaj so zbrani podatki...kolk sem jih pač na hitro našla..   zdaj pa naj ena naredi en leeep seznamček!!! ok??   tiste,ki niste na seznamu oz če kje kaj ne štima oz manjka -- JAVITE!!

user posted image user posted image user posted image user posted image

...z Luko sva se trudila... user posted image    teko, da sva še zraven en kupček maredila!  user posted image  
za tiskarske škrate kriva L roka..

Lin@

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1598
20.6.2010 10:29:51   
lunka1
moja Julia jih ima 7000g, dolžino pa izvem v sredo.. stara 3mesece in 3 dni

< Sporočilo je popravil lunka1 -- 20.6.2010 10:30:15 >

(odgovor članu 7lina7)
Neposredna povezava do sporočila: 1599
20.6.2010 14:01:39   
meti.v
Za seznamečk:mojmu user posted image  je ime Jan, mere ki jih je 7lina7 napisala so bile ko je bi star 2 meseca. Kolka bo meu ko bo star tri mesece pa še zvemo.user posted image

(odgovor članu lunka1)
Neposredna povezava do sporočila: 1600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  62 63 [64] 65 66   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Sinovi kot mame, hčerke kot očetje
Genetika je zapletena. Vemo le, da smo vedno bolj navezani na enega od staršev, kar je spet odvisno od kombinacije genov...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?