7lina7
|
s0bota 27.2. .. prelepo sončno jutro, pravšnje za kako kavico na sončku.. ob 8.20h sem bila pri G naročena na CTG ( ki ga opravi z UZ). med pregledom se mu je zdelo, da je mogoče malo premalo plodovnice in da bi bilo dobro,da s grem pokazat v P, za vsak slučaj. in šibava v P, da se čim prej rešiva in lahko greva na kavo in sprehod... v P me sprejme babica, ki me priklopi na CTG in pregleda. ugotovi, da sem 1 prst odprta,da pa je MV še ćvrst in nič skrajšan.pošlje me na UZ... pa spet čakava in gledava skozi okno, kako lepo sonček sije.. na UZ zdravnica ugotovi, da je plodovnice zelo malo,skoraj nič in da se ji zdi brez veze še čakat do jutri,ker je sploh več ne bo.. in da bo sprožila porod zdaj, ko je z še vse ok. hm... pa je šla kava !! pridem v čakalnico in razložim ( ki je bil zmenjen s kolegom, da mu pride pomagat nekaj naredit na vikend), da nič ne bo z delom - rodit gremo!! na obrazu se mu je videlo, dsa je bil šok.. preden sva se vrnila v porodne sobe do sprejemne babice, sva še odšla pred P - sem morala enga skadit! priznam, da kolk sem si že pred tem želela it rodit, mi zdaj ni bilo več vseeno...me je kr presenetilo. roke so se mi tresle.. pa stojiva zunaj, tiho..kadiva... ja, nič, pa bomo te rodili!! dan je lep, pa naj bo! in tako odideva nazaj na sprejem, me preoblečejo, stvari dam , da jih odnese in mi prinese torbo - sem brez gumice za lase! naselijo me v porodno sobo št.2, priklopijo na CTG .. čakam. hočem poklicat ,kaj še mora vse v torbo dat,pa ugotovim, da sem mu s stvarmi oddala še gsm... shit!... pa mi prijazna babica posodi njen telefon. nastopi drug problem - hm.. ne vem telefonske!! pa kličem domov na stacionarca..na srečo ga dobim! ko mi je prinesel stvari, sva se naselila v dnevni prostor in sva morala počakat do 14h, da mi vstavijo tableto. vmes dobim kosilo - juha in puding....jooooj, zakaj sem pojedla samo banano zjutraj?!? lakotaaaaaaaa... pošljem na kosilo in naj mi prinese sendvič! na skrivaj seveda.. ob 14h mi vstavijo v MV tableto..no, ni bilo glih prijetno.. čez kake pol ure so se pojavili taki rahli popadki na 10min. se je vrnil s sendvičem , ki je dal duška!! v dnevnem prostoru sva se razkomotila pred TV. popadki so še kr trajali, ampak ni so bili nič posebnega.. proti večeru sem poslala domov, brez veze, da je tam, ker itak se nič ne dogaja. ko pa se bo začelo, pa ga bom že poklicala. no, med čakanjem me vsako uro priklopijo na CTG in pogledajo,kolk se odpiram - nič!! pa mi pred večerno smeno babica začne masirat MV ... joj, če bi vedela ji ne bi pustila - boli ko !! baje pa da pomaga.. ja, odprta 1,5 prsta!! wow! muke pa take.. in tako se je nadaljevalo vse do 24h.. popadki na 3min - še vedno blagi, odprta pa še kr nič. takrat me spet zakablajo na CTG in reče babica, da pa zdaj ne bova več vstali in bom kr lepo ležala, da bo spremljala CTG in . sem pol ugotovila zakaj... ko je hodla okrog naprave in skoz nekaj gledala, pa se zunaj šuntala z drugo sestro in so me hodle vse nekaj gledat...mi je postalo malo sumljivo.. pa začnem spremljat še jaz to čudo od CTG-ja.. ja, ni hudič, da je med vsakim popadkom malemu srce nehlo bit...,kjo je popadek popustil, pa mu je utrip našibalo na 170 - 180 in se pol umiril na okrog 145, pri naslednjem popadku - enako... in pol sem bila pozorna pri vsakem popadku in v strahu,kaj bo, če mu ne bo začel spet srček bit... čez čas pride še zdravnica, ki jo je babica poklicala, si vzame stol in sedi zraven pa bili v CTG liste i n čaka.. teta, to ne bo dobro, ali?? je rekla, da dobro je, da mu začne srček takoj spet bit in dokler je tak je ok, samo to ne more trajat v nedogled, ker popadki bodo vse pogostejši... če se ne normalizira, bo treba ukrepat! in tako sem podpisovala papirje za CR. ura je bila že okrog 4 - pol 5. bilo me je strah, popadki na 3min odprta še vedno samo 1,5prsta in sem poklicala da naj pride, da ne bom sama . okrog 5h je prišel in mu povem kaj se dogaja, da v bistvu rodili še ne bomo, sam mi ni bilo fajn, da sem sama..pol pa sva oba bulila v CTG kišto in zadrževala dih pri vsakem popdku... popadke sem že po malem predihavala, a bili so še kr znosni.babica me pregleda zmasira MV ( juhuhu...) in pravi, da smo že na 3 cm!! jeeeeeee... pol pa mi v trenutku nastane fuuuul sila.. me babica vpraša kaj je?? mater mislim, da me sili na pritiskanje!!! je rekla, da pol pač naj pritisnem.. in sem! ležala sem na boku, mi dvigne nogo, pogleda, me v trenutku obrne na hrbet, sledita 2 hudičeva popadka in mali pade ven!! babica nepripravljena, mi2 tudi!! torej iz 3cm na 10cm v 2min!! sem mislila, da me bo raztrgalo!!! pa so ugotovili zakaj je imel problem s srčkom - popkovnico je imel ovito okrog ramena in jo je pri vsakem popadku stisnil pod pazduho in si prekinil dotok kisika! zajokaj ni, le usta je odpr!! no, čez kake 3 min je izustil rahel eeee. pa ga mamo, Lukca!! med nami - če bi bilo prvič tak, bi o drugič krepko zarmislila!! res, daso bili le 3 popadki na koncu a bili so
< Sporočilo je popravil 7lina7 -- 14.3.2010 22:24:02 >