RE: Marčevke 2010 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

NM -> RE: Marčevke 2010 (13.4.2010 18:17:09)

plamen [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif] za vaju, da bo vse ok.

NM -> RE: Marčevke 2010 (13.4.2010 18:28:36)

Spanje - če začnem ob polnoči, spimo do 5.00 ali 6.00, potem se eno uro rihtamo, pa spet spimo 3-4 ure, pa jemo ... 1 uro in je še kakšno budna do 12.00. Popoldne več bedi - do 19.00 spi okol 4 ure, pa zvečer še kakšni 2. SKUPJ cca.15 ur.

metaaa -> RE: Marčevke 2010 (13.4.2010 19:14:25)

Pikapolonca80 in zvezdici - jaz ji nosek spucam s pumpico na sesalcu - najprej ji fiziološko notri našopam, potem pa posesam... je zakon ker gre full sluzi ven. Raje to delam, kot da se ji uho vname. Pa sploh jest ne more, če ima nos zamašen in pol golta še full zraka zraven.

Tjasa27 -> RE: Marčevke 2010 (13.4.2010 20:03:30)

oj

jz sem tud od petka ponosna lastnica pumpice za na seselec [sm=bravo.gif] stane 10 eur in je zakon! česa vse vn ne povlečemo [sm=jezicek.gif]

plamen, girl, rožca, urša in ostale a rečemo kr ponedeljek? sem zdele gledala napoved in bo lepo, do vikenda je pa dež napovedan.

živaž jz tud lahko pridem do kosez.

lepe sanje in sladko spanje [sm=smiley1.gif] naš je še vedno v akciji [sm=zmeden.gif] čez dan skoraj nič ne spi, zvečer je pa preveč zmatran [sm=zmeden.gif]

lepoti -> RE: Marčevke 2010 (13.4.2010 20:23:00)

hej.tudi jas imam podobne probleme.rodila sem sem 17 in hčerkica je bila res en velik dro drobižek jesti ni hotla dva dneva za povrh sem pa jaz imela velik naval mleka.dojke so me nenormalno bolele mleko je kar teklo in tekloona pa nič pa so mi sestre prinesle natavke za dojke zdaj pa nama super laufa.imava le problem ker tudi če ni lačna hoče biti na dojkah tako da tudi na wc ne morem iti kadar želim.podnevi spi samo zraven mene spoh noče spat v svoji zibki razen zvečer ko res trdno zaspi zbuja se na 4urce.drgač pa sej bo še prehitro minilo čeprov se nam zdaj zdi da sam dojimo previjamo in se matramo da vsaj malo spimo.jaz sm svoo pelala prvič na sprehod ko je imela ¸15 dni in je sijalo sonce.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]pa ji ni bilo nič res pa sva šle sam za pol urce uživajte v dnevih ki sledijo sj bojo hitro mim caw caw

plamen -> RE: Marčevke 2010 (13.4.2010 20:52:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdici

plamen - ne se preveč sekirat glede mleka. Aja kaj glede teh dihalnih premorov? A to je tako kot da za ma lo sekund preneha dihat? Ker to tudi jaz  opažam, pa se mi je zdelo da to ni nič takega.

Midva sva bila potem zaradi tega davljenja pri pediatrinji in sem omenila, pa so ga dali na CRMCF test za 4 ure ponoči in morajo potem z aparata odčitati, pa zgleda rabijo tri dni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Prebrala sem tudi jaz, da je prevsem pri dojenčkih, ki so rojeni pred rokom to normalno... Kaj več ti pa povem jutri, ko naj bi imeli rezultate. Gre samo zato ali ima v možganih še vedno dovolj kisika. MErili so mu 2x in je bilo OK ko je bil buden in ko je spal...

Mali je razumel, da sem potožila zaradi dojenja in je prejle lepo jedel[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . Naj tako ostane.

Tjaša lahko ponedeljek, smo pa na vezi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Pikapolonica - kako se vam obnese angel care, a ga uporabljate?

Zvezdici -> RE: Marčevke 2010 (13.4.2010 21:29:30)

plamen - upam, da bo vse ok![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]
Le poročaj jutri.. me malo skrbi sedaj. Je moja mala namreč čez rok rojena. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Pikapolonica80 -> RE: Marčevke 2010 (14.4.2010 9:11:49)

IZVIRNO SPOROČILO: Tjasa27

plamen, girl, rožca, urša in ostale a rečemo kr ponedeljek? sem zdele gledala napoved in bo lepo, do vikenda je pa dež napovedan.

živaž jz tud lahko pridem do kosez.

A v LJ? Potem se vam bom tudi jaz pridružila, ker v avto se skupaj z malo še ne spravim.

Pikapolonica80 -> RE: Marčevke 2010 (14.4.2010 9:16:17)

IZVIRNO SPOROČILO: plamen

Ja angelcare uporabljava in ti povem da je zlata vreden!!! Če ga ne bi mela bi verjetno cele noči presedela in gledala če diha...glede na vajino stanje ti priporočam da ga kupita oz. si ga kje sposodita.

Pikapolonica80 -> RE: Marčevke 2010 (14.4.2010 9:22:07)

Ja o tej pumpici na sesalec sem brala že včeraj, ampak še nisem uspela priti do nje...Danes ponoči se je spet nonstop zbujala zjutraj je začela kihat na polno, še enkrat pogledam nosek, seveda zabasan, pa sem se pač morala potrudit z to navadno ročno pumpico ki jo imam doma. Maaa kaj takega, kaj sem jz to vn potegnila in to z obeh nosnic, ni mi jasno kako je lahko sploh dihala[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]. Upam da bo zdaj boljše, ker očitno sem tudi včeraj delala narobe.

Jessy -> RE: Marčevke 2010 (14.4.2010 9:29:37)

Dobro jutro!

Berem, kako imajo vaši otročki zamašene noske. Od česa pa to? Tobiji se sicer vsak drugi dan sliši, da nekaj ni vredu z noskom, ampak jaz to uspem očistiti kar z malo fiziološke in vato. imam tudi aspirator, a ga še nisem prijela v roke, niti navodil še nisem brala, tako da sploh ne vem, kako se uporablja.

Pa smo prespali še eno noč. Sicer se mi je od 4h naprej zbujal na uro in pol, ker je revček ponoči tako utrujen, da poje le tisto, za prvo silo, nato pa zaspi. Seveda je potem takoj spet lačen. Čez dan mu pa rata pojesti za 3 ure.
Po tihem si želim, da bo kmalu star 4 mesece, ker potem pa že kmalu začnemo z uvajanjem goste hrane. Je bolj praktično.

lenčy -> RE: Marčevke 2010 (14.4.2010 10:27:04)

živjo,
tudi najin Aleks ima zamašen nosek[sm=smiley13.gif] dokler je pokonci, je vse ok in ko dojiva, tudi lahko diha čez nosek. ko pa enkrat leži oz. ko zaspi je pa vse zamašeno in se zaradi tega prebuja. res je grozno to poslušat, ko se matra. probala sva že vse- fiziološko v noska in takoj dudo v usta. sj pomaga ampak se mi zdi, da še polno tega ostane notr. pols va probala sesalček, pa mu sploh ne pobere veliko ven tko da ne vem, kje se mu to nabira[sm=zmeden.gif] ponoči ga imava ves čas pri sebi, da lahko spremljam, če še diha. upam, da bo kmalu bolše, da bomo lahko vsi dlje spali. sm vprašala tui patronažno, pa pravi, da dokler brez problema pije pri meni in diha, že ni tko hudo[sm=zmeden.gif]

mam pa en problem z dojenjem. zavrača mi levo dojko, po moje zaradi tega, ker je ves čas najbolj polna in ga ta "velikost" verjetno moti. tko da se ves čas dojiva na desno dojko, mal potegne še na levo, ostalo si moram pa ščrpat, če ne boli kot [sm=hudicek1.gif]. dobim pa iz nje kar do 100ml, kar je baje grozno veliko...

nč, grem pogledat, če Aleks diha, ker sm ga dala končno v posteljico, po tem, ko sem mu pol ure pela v naročju. mimogrede, ali katera pozna kakšno lepo uspavanko za zapet? ker jaz si samo nekaj zmišljujem[sm=smiley1.gif]

ursa_p -> RE: Marčevke 2010 (14.4.2010 11:13:18)

Ojla po dolgih treh tednih! [sm=smiley1.gif]

Vceraj sem vas koncno prebrala do konca, zdej pa lahko se kej napisem. [sm=smiley36.gif] Moram pa rect, da vas je tukaj v "starsi cvekamo" prav prijetno brat in da ima vsako sporocilo vsebino ... ja ... sem z veseljem brala. [sm=smiley1.gif]

No, pa da zacnem s porodnim dnem.

Ob 13.ih sem imela CTG pri G in sem imela popadke ze na 10 minut, ko me je pregledala, sem bila odprta ze 4 cm in mi je narocila, da se grem domov zrihtat in kar lepo v porodnisnico. Pa smo imeli ta dan se cajanko pri Galu v vrtcu in sem si zelela se tja, tako da sem sla domov pocivat, potem pa na cajanko. Popadki so bili se vedno na 10 minut - enako mocni. Tam so nam otroci ful lepo vse pripravili in sem bila prav vesela, da tega nisem zamudila. In ta dan so me vsi klicali kako je bilo na CTG-ju, a se kej dogaja ... pa nisem nobenmu nic povedala. Potem smo okoli sestih prisli domov, sva zrihtala pse in Gala in ga dala spat, mu povedala, da odhajava v porodnisnico in da mu sporociva, ce bo dobil bratca ali sestrico, verjetno ze ko se zbudi. Takrat sem se tudi zadnjic oglasila na rr in povedala, da odhajava. [sm=smiley1.gif]
Pa sva sla ... ampak najprej se v Mc donalds (se mal najest - predvsem Matic [sm=smiley36.gif] ). V porodnisnico sva prisla ob 20-ih. Tam me da sestra na ctg, kjer so popadki se vedno na 10 minut, ampak ne prevec mocni. Potem me se pregleda in ugotovi enako kot g. Pa nekej ni bila prav prijazna in prijavi "ja vasa g, je pa dons kr vse sm poslala" ... ja kaj cem jaz, sem si mislila, jaz grem rodit. [sm=smiley36.gif] No, pa me le poslje v porodno.
Ob 20.30 sva prisla gor in mi dajo takoj klistir ... na sreco me niso rabli brit, potem sem pa cakala, ce se bodo popadki kaj stopnjevali, pa nic ... se vedno na 10 minut. Ob 21.15 me dajo v porodno sobo in ob 21.30 predrejo mehur. Je bila malo prej ravno izmena in sva dobila super fantasticno babco Maruso!!! Vode je bilo ogromno in kar ni bilo konca. Potem me je babca spoznala z masko, ki sem jo prav na hudo odklanjala, ampak ce ze tako prijazno razlaga, naj pa pove, kako naj jo uporabim, ce bo res treba. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Babica nama je ves cas nosila svezo vodo in sem jo tudi sama lahko pila. No, popadki so se potem pocasi stopnjevali na 5 minut, a se nas [sm=duda.gif] ni spuscal, zato mi je ob 22.30 dodala umetne popadke in 22.45 so se zaceli ta hudi popadki na 2 minuti. In takrat je maska postala moja najboljsa prijateljica. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Vmes sem dobila se 2x v zilo, ampak meni je bila maska zakon. Prvic je nisem imela. No, kar se je dogajalo naprej se ne spomnim kaj dosti. Edino to, da sem hotela Maticu na vsak nacin razlozit kako se pocutim s to masko - kako njihove besede po "obrokih" prihajajo do mojih mozganov in mu dala prispodobo na "A je to" risanko ... se prej sem se zmotila in mu govorila o Nodiju ... besede sem razumevala tako, kot v risanki A je to, ko zaloputneta z vrati (zdej moram samo se najt tist del v risanki, da mu pokazem [sm=smiley36.gif]) ... v glavnem so imeli polno porodno sobo smeha, ker sem take klatla. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
Potem pa jaz kar naenkrat ... "mislim, da me kakat" ... haha, ja itak, ce bom pa rodila. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Potem se je pa zacelo. Mislim, da sem pritisnila ene 3x, pa je bila glavica zunaj (morm rect, da je bilo meni precej huje kot prvic), potem pa se ene 2x in je bil nas FANTEK malo pred polnocjo (23.52) zunaj. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Midva sva bila cist sokirana. Se predno je do konca ven prisel, pravi Matic ... "lubi, fantka mava" ... nisva mogla verjet, ker sva nekak mislila, da bo puncka ... hehehehehe. No, pa sva mu v en glas dala ime Lan. [sm=smiley1.gif] Sinkota sem dobila v narocje se vsa zadeta. [sm=smiley36.gif] Potem pa je bilo treba porodit se posteljico, ampak to je bilo pa znosno, nato pa me je cakalo se sivanje. Spet nisem imela strganega presredka, ampak kr nekje drugje. Tam pri riti en siv, pa dva kr nekje ob strani. [sm=zmeden.gif] Sem bila pa precej bolj zmatrana kot prvic, po moje zaradi maske. [sm=jezicek.gif]

In to je bilo to ... vsega skupaj sem bila v porodni sobi do poroda dve uri in pol, tistega ta hudega je bilo pa eno uro, ampak sem bila tako zadeta, da mi je ta ura minila v eni minuti.

Ob treh sem prisla v sobo. Sinko je prav lepo odspal prvo noc in tudi drugi dve sta bili super. Jedel in spal. Edino v sobi smo imeli enega medveda in z drugo mamico nisva nic spali. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Sem komaj cakala, da grem domov. [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

To je bila porodna zgodba ... potem pa v naslednjem sporocilu se nove stvari, ker se mi vsake toliko reset_ira racunalnik.

Lp, Ursa

lepoti -> RE: Marčevke 2010 (14.4.2010 11:29:03)

nimam besed,...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]res nevem kako ti je lahko sam solze točim res mi je žal za vajino pikico

NM -> RE: Marčevke 2010 (14.4.2010 11:39:00)

Oj! Mi smo pa res lunini (tud rojena ob luni in pri polni smo celo noč kričali), saj se je zbujala na 2 uri do 6 in ob 2 je bil grozen vik in krik.Bila je tud pokakana in na previjalni se je jok sam stopnjeval, nič ni pomagal. Pol se pa moj zbudi in: »Jošk ji daj!« Pa kot da ga nisem že vlekla. In komentar, da se ne znam obvladat. Res sem bla živčna in njegove besede so me kr v jok spravle. Do zdej je blo to 4x in men se ne zdi tko grozn – je vse narobe z mano. Morm mal pojamrat, sej Nika me še ne zastopi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].  

Je pa pridelala en kup mozoljčkov, sploh na levi ličnici. Ko spi, se ne vidijo. Kadar pa se dojiva al pa zajoka, je pa prov grozn videt[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. Jst je nič ne maženm, samo nega z vodo. Imate kakšen drug nasvet? Mislim, da je zgolj čiščenje kože, saj niso mehurčki, nič ne teče, so bele pikice, pa je na otip tko groba koža.  
Spet mamo to slabo vreme. Je kje sonček?  
LP

*pupsa* -> RE: Marčevke 2010 (14.4.2010 11:57:14)

NM...mazoljčki so normalen pojav, to pomeni da se koža čisti...moja Lea se je že rodila z njimi in isto Ema. Nč posebnega ni treba delat samo umij jo z vodo in to je to. Kar se pa tvoje pikice tiče pa je jokanje ponoči normalno, očitno želi tvojo toplino, bližino....naša se tud tko zbuja pa se podojiva in zaspi potem jo prestavim v posteljico. Drugače pa ni ravno pametno previjanje ponoči ker otročka čist zbudiš, tud če je full pokakana, zdej edino če skozi pride potem pa ja....vsaj tko so men skoz govorili in je kr delovalo.

NM -> RE: Marčevke 2010 (14.4.2010 12:00:28)

PA ŠE NEKAJ ZANIMIVEGA ZA BRANJE

OTROCI IN STARŠEVSTVO

Učitelji imajo vse večje težave pri vzpostavitvi discipline v razredu, je pokazala študija OECD Talis. Eden od štirih anketiranih učiteljev je povedal, da kar 30 odstotkov učnega časa izgubi, ker mora umiriti učence. V Sloveniji je vse več staršev, ki v šolo prihajajo z odvetniki, bodisi ker niso zadovoljni z oceno bodisi z disciplinskim ukrepom zaradi povzročanja nereda v razredu. Skupino otrok, ki je bila v organizaciji Rdečega križa na letovanju v Punatu na Krku, so predčasno poslali domov. Prerekajo se še, ali je bila ta odločitev upravičena ali ne, a takšna predčasna pošiljanja domov se do zdaj vendarle niso dogajala. Da otroci postajajo tirani, že nekaj let opozarja nemški psihiater za otroke in mladostnike in psihoterapevt Michael Winterhoff, ki je tudi sam oče dveh otrok. Pravi, da otroci potrebujejo meje in pravila, da se lahko pravilno razvijejo.

V zadnjih letih opaža, da otroci zavračajo temeljna pravila socialnega vedenja, kot so pozdravljanje in poslušanje ali zadržanost in skrb za drugega. “Te spremembe pomenijo, da imamo opravka z vedno več nespoštljivimi otroci,” pravi Winterhoff. Otroci postajajo tirani zaradi sprememb v družbi, ki jih odrasli v vedno večji meri ne obvladujemo več. Manjka nam orientacija, priznanje in varnost. Živimo v družbi, ki ni več pozitivno usmerjena na prihodnost, vsak dan se soočamo z negativnimi novicami, o okolju, zaposlitvi, varnostnih razmerah. To vpliva na psiho odraslih in posledično njihov odnos do otrok. Ljudje so zaradi tega v družbi čedalje bolj negotovi, se ne znajdejo več, vse manj se počutijo varne. Soočeni so z vse bolj vsestranskimi zahtevami. To se začne že pri izbiri ponudnika za telefon, med številnimi ponudbami in možnostmi je treba odločati v poklicnem življenju. Vedno več odraslih izgubo orientacije nezavedno nadomešča s pomočjo otrok. Otroci jim pomenijo srečo in edino perspektivo za prihodnost. Zato naredijo vse, da bi jih otroci imeli radi. Trdo delajo, da otroku lahko kupijo najdražjo igračo. Odrasli danes otroka ne jemljejo več kot otroka, ampak kot partnerja, kot majhnega odraslega.

Od sredine devetdesetih let prejšnjega stoletja Winterhoff opaža še en problem - starši se ne počutijo ljubljeni, zato to kot nadomestilo zahtevajo od otrok. Po letu 2000 pa se starši nezavedno “združijo” z otrokom, kar pomeni, da niso več vzgojitelji, ampak otroka jemljejo kot del sebe. Otroci zato ostanejo v zgodnji fazi razvoja, ko še ne vedo, kaj je to “spoštovanje”. “Če od otrok v osnovni šoli zahtevate, naj dajo iz torbe knjige, boste ugotovili, da to naredi samo še tretjina. V primeru zdravega psihičnega razvoja, se že triletni otrok obnaša tako, kot to zahteva odrasli. Danes pa je žal tako, da se otroci ne zgledujejo po odraslih, ampak oni odrasle prisilijo, da se jim prilagodijo,” pravi Michael Winterhoff. Tem otrokom po njegovih besedah ni mogoče pomagati pedagoško, z vzgojo, ampak morajo dobiti priložnost, da psihično dozorijo.

Michael Winterhoff 15 let dela kot otroški psihiater, je povedal za Wiener Zeitung. Prej so bili do trije otroci na šolski razred moteči, zdaj jih je trikrat več. Večina so narcisi na stopnji razvoja 1,5-leta starega otroka. Otrok, star 1,5-leta, se odziva na užitek in na njegovi podlagi dojema okolico. Mladostnik, ki psihično ostane na tej stopnji razvoja, se ne zmore vključiti v delovno okolje. Ta motnja oziroma narcisoidnost se pokaže tako, da se desetletnik v čakalnici valja po tleh in psihiatru sploh ne odzdravi. Ko pride v njegovo ordinacijo, odločno sede na levi stol, čeprav mu ponudi desnega. Učitelji se pritožujejo, da ne izpolni nalog, ki mu jih dajo.

Ti otroci niso sposobni prepoznati drugega, osredotočeni so samo nase, prepričani so, da le oni lahko o vsem odločajo. Normalno mora desetletni otrok skupaj s starši pozdraviti, ko nekam pride, pa izpolniti mora naloge, ki mu jih naloži nekdo, ki skrbi zanj oziroma mu je nadrejen. Takrat mora začeti tudi že opravljati posamezne naloge, kot je priprava mize.

Triletni otrok še nima razvite osebnosti, to lahko razvije šele pod pravim vodstvom. Ne more še sam odločiti, ali naj se igra ali naj recimo riše. Odločitev o tem morajo sprejeti njegovi starši. Če pa starši otroka ne obravnavajo kot otroka, ampak kot partnerja oziroma malega odraslega, se otrok psihično ne razvije in ostane na ravni 2,5-letnika. Primer, ko starši otroka ne obravnavajo kot otroka, ampak kot malega odraslega je, recimo, navaja Michael Winterhoff, da osemletnik odloča, kakšne barve bo kavč v dnevni sobi oziroma kam bo šla družina na dopust. Najslabše pa je, ko se starši združijo z otrokom, ga obravnavajo kot del sebe, enako kot recimo roko. To se kaže v tem, da jih ne moti, če otrok prevrača stole, ko se pogovarjajo z njim.

Do 90. let prejšnjega stoletja so starši otroke vodili, mladostnikom so postopoma dajali vedno več odgovornosti, pot od hierarhije do partnerstva je bila postopna. Ta odnos se je z izboljšanjem socialnega položaja družbe porušil. Danes mora otrok imeti vse in takoj. Winterhoff pravi, da sta se tudi njegova otroka včasih upirala, ko se je bilo treba obleči. Z njima se ni pregovarjal ali ju prosil, ampak je preprosto odšel iz sobe. Ko se je vrnil, sta bila bodisi že oblečena ali pa sta se bila pripravljena obleči. Danes se veliko staršev do otrok ne obnaša več tako, na podlagi intuicije, vse več je psihičnih motenj med starši in otroci, zlasti v srednjem in zgodnjem razredu družbene lestvice, vse več motenj je tudi med otroci in učitelji in vzgojiteljicami, ugotavlja nemški psihiater.

Opozarja tudi, da v šolah marsikje nimajo več ocen, učitelji ne preverjajo domače naloge, šole uvajajo koncepte partnerstva med učitelji in učenci. Toda otroci se v osnovni šoli učijo v odnosu do posamezne osebe, ki jim mora dati navodila, ona mora kot nadrejeni sprejeti odločitev. To nima nikakršne povezave s poslušnostjo, ampak je naravni razvoj. V tej starosti otrok potrebuje vodjo. Naraščanje števila odvisnikov od drog med otroci je tudi odraz nezrelosti oziroma neustreznega odnosa do njih. Če ostanejo psihično na ravni triletnika, ki svet zaznava na podlagi užitka, se hitremu užitku, ki ga zagotovi droga, preprosto ne morejo upreti.

“Pozitivne psihične funkcije se razvijejo šele s tem, da otroška psiha prek odrasle osebe dojema omejitve svoje individualnosti. To se zgodi tako, da otrok po drugem letu starosti ne dobi več vsega takoj, ampak mora kdaj tudi počakati. Le tako se mu razvije toleranca do frustracije. Otroška psiha se mora oblikovati,” pravi Michael Winterhoff. Če starši od otroka vztrajno zahtevajo, da si mora umivati zobe, bo čez čas to začel početi sam od sebe. Enako velja za druga opravila.

Od kod pa starši vedo, kdaj lahko kaj od njega zahtevajo? “Če otroka jemljejo kot otroka, ravnajo intiutivno, psihične funkcije se mora človek naučiti enako kot pisati, računati in brati. Ti procesi so pogosto dolgotrajni. Vzemimo na primer delovne navade: Starši svoje otroke od prvega razreda osnovne šole navajajo na hišna opravila in jih nadzorujejo, ali so jih dobro opravili.  To vodstvo je potrebno do 14. leta starosti. Neprestano in ljubeče vodstvo staršev je potrebno, da otrok to enkrat osvoji. Prek tega nepretrganega navajanja na različne funkcije se v prvih dvajsetih letih življenja na splošno oblikuje človekoga psiha,” pojasnjuje Winterhoff.

NM -> RE: Marčevke 2010 (14.4.2010 12:02:03)

Pa še nekaj me zanima, ali vaši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] tudi brundajo, kadar spijo. Naša podnevi vedno neka gode, včasih se mi zdi, da se morda celo napenja. Sploh ne moreš v miru spat zraven.

NM -> RE: Marčevke 2010 (14.4.2010 12:05:26)

IZVIRNO SPOROČILO: *pupsa*

NM...mazoljčki so normalen pojav, to pomeni da se koža čisti...moja Lea se je že rodila z njimi in isto Ema. Nč posebnega ni treba delat samo umij jo z vodo in to je to. Kar se pa tvoje pikice tiče pa je jokanje ponoči normalno, očitno želi tvojo toplino, bližino....naša se tud tko zbuja pa se podojiva in zaspi potem jo prestavim v posteljico. Drugače pa ni ravno pametno previjanje ponoči ker otročka čist zbudiš, tud če je full pokakana, zdej edino če skozi pride potem pa ja....vsaj tko so men skoz govorili in je kr delovalo.

Sej glede previjanja je blo prvič, da sem jo ponoči, sam je tko smrdelo in ropotalo po plenici, da sem pričakovala prav to, da bo ven udarlo.
Je pa tudi včeraj želela več cartanja kot ostale dni. Se pozna tudi, ker že zelo spremlja okolico.
Hvala, glede mozoljčkov.

plamen -> RE: Marčevke 2010 (14.4.2010 12:06:46)

IZVIRNO SPOROČILO: Pikapolonica80

Ja angelcare uporabljava in ti povem da je zlata vreden!!! Če ga ne bi mela bi verjetno cele noči presedela in gledala če diha...glede na vajino stanje ti priporočam da ga kupita oz. si ga kje sposodita.

Jaz ponoči kar mirno spim, bom še malo razmislila o nakupu. Predvsem mogoče za potem, ko bo šel v svojo sobo, ker zdaj dam samo roko v košarico in je test narejen[sm=smiley1.gif]

plamen -> RE: Marčevke 2010 (14.4.2010 12:08:25)

IZVIRNO SPOROČILO: Zvezdici

plamen - upam, da bo vse ok![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]
Le poročaj jutri.. me malo skrbi sedaj. Je moja mala namreč čez rok rojena. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

zvezdici - evo imam rezultate. To je periodično dihanje in ni nevarno. Gre za to, da nekaj časa diha bolj globoko, ko pa bolj plitko, pa ti ne čutiš. Naj bi pa to minilo čez 3 mesece in takrat bova šla na kontrolo, nama bodo že sedaj datum poslali. Je bila pa zdravnica zelo, zelo prijazna, da naj kar pokličem, če me bo še kaj skrbelo.

plamen -> RE: Marčevke 2010 (14.4.2010 12:09:49)

IZVIRNO SPOROČILO: NM

Pa še nekaj me zanima, ali vaši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] tudi brundajo, kadar spijo. Naša podnevi vedno neka gode, včasih se mi zdi, da se morda celo napenja. Sploh ne moreš v miru spat zraven.

Joj, men tut skoz brunda[sm=smiley36.gif]. Res skor ne moram spati zraven, ponoči pa je ponavadi mir. Imam pa tut jaz občutek kot da ga napenja, ali pa samo kaj zajavka kot kak mucek[sm=9nebesa.gif]

Jessy -> RE: Marčevke 2010 (14.4.2010 12:18:18)

IZVIRNO SPOROČILO: lepoti

nimam besed,...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] res nevem kako ti je lahko sam solze točim res mi je žal za vajino pikico

A je kaj novega al kaj??? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

NM -> RE: Marčevke 2010 (14.4.2010 12:19:35)

Joj, men tut skoz brunda[sm=smiley36.gif] . Res skor ne moram spati zraven, ponoči pa je ponavadi mir. Imam pa tut jaz občutek kot da ga napenja, ali pa samo kaj zajavka kot kak mucek[sm=9nebesa.gif]

So res smešni. Že mislim, da se bo zbudila, ona pa je koma.
Tud naša zacvili, me je enkrat prav ustrašla, ko je na men spala.

Pikapolonica80 -> RE: Marčevke 2010 (14.4.2010 12:53:59)

Moja skoz brunda nekej, seveda še bolj ponoči da jaz ne morem spat [sm=zmeden.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>