lunka1
|
... da se javim še jaz po dolgem času Pri nas je noro vsak dan... Tamala je naspidirana 100 na uro, se ne ustavi niti za 5 minut Je pa cukr, da ga iščeš. V vrtcu bo že ta peti mesec, nora je na svoje "sošolce in sošolke", ravno zadnjič so imeli slikanje in na sliki čisto vsakega prepozna in pove, kako mu je ime. Tale vrtec je res super. Smo v waldorfskem in je kombiniran, torej obiskujejo ga otroci vseh starosti. Naša res uživa, nima časa niti pomahat in se poslovit. Meni se je zadnjič, ko sem jo šla iskat, srce strgalo, ker ni hotela iti domov, ampak se me je otepala kot nora... Tudi naša princeska že sama je - vse razen juho ji še pomagamo. Drugo pa vse... Lepo nabada z viličko, seveda ji tudi pomagamo zraven, ker drugače bi lahko sedela cel dan, ampak je pa samostojna. Na kahlico še ni šla drugače kot za hec, ker je imel Freud prav glede veliko stvari, mogoče tudi glede prehitevanja s kahlico... Treba je pustit času čas, da naši otroci ne postanejo preobsedeni s higieno in čistočo... Ne vem, jaz bom počakala do poletja, do morja, potem ji bom slekla pleničko in bomo videli... Nas čaka čiščenje, nimaš kaj. Je pa tako, da pove, ko je kakala. Naučit jo je treba še tega, da bo povedala, preden bo kakala... Govor - pove že vse, razume vse, pokaže sto in eno žival, jo oponaša, pleše, se skriva, žoga, gre sama po stopnicah (gor in dol), pove, kaj jo boli, ve, kdaj piješ kavo kdaj čaj, točno ve, kaj hoče in česa ne in to tudi zelo jasno izrazi, pove, kdaj je čas za spanje,... Genij, res! V vrtcu jo vzgojiteljici hvalita, češ da je zelo zgodnja s svojim razvojem... Je tudi vse, je ni stvari, ki je ne bi marala... Najraje ima paradižnik in jogurt, tega ji ne moreš skrit. Pa grisine,... Sladkarij ne mara, hvala bogu, zadnjič sem ji dala sladoled za polizat, pa se je samo smejala, nutele na kruhu bog ne daj... Hvala bogu!!! Zadnjič sem ji dala malo alpskega mleka in je tudi norela, da bi še... Se pa še vedno dojiva, zjutraj, preden grem v službo in zvečer, ko gre spat. Nama še vedno ustreza (obema). Danes so ji ven pogledale še tri štirice (eno ima že zunaj) in je dobila vročino, zraven ji je še iz noska teklo, bogica je bila, je zaspala že ob 18h... In bo spala do 6 zjutraj, ko je njena ura. Ve, kdaj mami približno hodi v službo in je ne sme zamudit Nič punce, lepo se imejte. Smo še kar na "dojenčku", čeprav teh nimamo več Ampak očitno se ne splača odpirat nove teme, saj tako nobene ni več nikjer. LP
|