picola1 -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (16.2.2010 14:39:31)
|
Meni osebno je najbolj pomemben podatek ta, kako si se ti obnašala po SS. Ali si bila dolgo časa potrta, ali ste se o tem odkrito pogovarjali ali ste več ali manj molčali in o tem niste debatirali. Če ti povem npr. mojo izkušnjo: ni sicer SS, je pa to, da sva zaradi moževih zdr. težav morala na umetno oploditev. In vem, da še vedno veliko ljudi gleda na to kot na nek tabu. Vendar jaz osebno ne. In sem se odkrito o tem pogovarjala z ljudmi, jim dala občutek, da me lahko vprašajo karkoli v zvezi s tem in dejansko so tudi me. In me to nikoli ni motilo. medtem, ko je neka druga moja prijateljica z zelo podobno zgodbo to doživljala kot neke vrste sramoto, veliko žalost, nikakor se ni mogla sprijaznit s situacijo, itd. itd. In ljudje je niso ničesar spraševali. So se pa spraševali sami pri sebi in med sabo, ugibali, bla bla bla. Zato, ker je pač nihče ni želel prizadet. Ker je sama s svojim doživljanjem vsega skup povzročila, da so se ljudje tako obnašali do nje (sej ti je že baguska to povedala, kar ti zdej jaz bolj na široko razlagam) Ali pa moj mož...je brez noge in občasno ga kdo prav previdno vpraša, kaj se je zgodilo, vmes se pa še trikrat opraviči, ker ga to sploh zanima. Ko pa mož o tem čist neobremenjeno spregovori, se pa vidi na sogovorniku, da mu je kar kamen padel od srca in ponavadi sledi še najmanj pet vprašanj. [sm=smiley36.gif] Torej, kaj bi jaz naredila na tvojem mestu? Šla bi do brata in do sestre in pač povedala, kako se počutim, tako kot si ti to razložila tukaj. Vprašala bi ju za vzrok, zakaj ti nista povedala (in boš lahko nehala predvidevat). Če bi se odgovor glasil, da zaradi splava, bi pač povedala, da si to prebolela in da se lahko od sedaj naprej normalno pogovarjate o tem brez občutkov nelagodja. Pika. Drugače je pa meni veliko povedal tudi tvoj stavek v smislu, da nisi vredna, da bi ti kdo povedal. Mislim, da ti ta beseda vredna dela največ problemov. Ker če se tega ne bi spraševala, sploh ne bi bila užaljena. tako si pa užaljena in prizadeta ravno zaradi tega, ker so vsi vedeli, ti pa kao nisi vredna, da ti kdo pove. Prizadeta si v bistvu zaradi ignorance...Sam jst mislim, da v tem primeru ni bil vzrok ignoiranca, ampak pač to, kar sem ti povedala zgoraj... Torej odkrito se pogoovri pa boste ziher rešili zadevo.[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|