RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi

Sporočilo

Taddy78 -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (22.2.2010 11:36:05)

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: barni

Zato ker sem bila prevec prizadeta. Ja mene je njena nosecnost mocno prizadela. Iz enega samega razloga; na otroku sta zacela delati takoj po smrti mojega (to pac vem, zal) in bilo mi je nepojmljivo, da onadva nista znala zalovati z mano. Bi se potem jaz morala veseliti z njima? Tudi ce bi se hotela, tega nisem zmogla ne fizicno ne psihicno.

Ja bilo mi je lazje, da jih nisem vec videla in scasoma ne bos verjela mi je to postalo normalno. Takrat me je tudi nehalo boleti, da nista mogla vsaj malo pocakati. Nekako se mi je zdelo, da je tudi njima hudo vsaj malo. Pa ocitno ni bilo tako. Jaz niti jesti nisem mogla.
Ja verjetno bos rekla, da imata pravico do svojega zivljenja in da je cisto njuna odlocitev, kdaj bosta delala na otroku. Ni panike. Moja je pac taka kot je bila.
Je bilo pa potem se nekaj cvetk v smislu zabav za RD - daj povej mi, je normalno da mi umre otrok, potem pa dobim vabilo na sorodnikov RD, kjer je pisalo, naj pridemo z veliko dobre volje, skrbi pa naj pustim doma? Tocno tako je pisalo. No saj pravim ocitno so tele vezi s sorodniki kul ko je vse ok. Tako da jaz na sorodniske ne dam prav cisto nic.

Uzaljenosti ze davno ni vec. Ves kako pravim jaz, dokler je zamera, uzaljenost, jeza, kakrsnokoli custvo, se lahko se kaj resi. Ko pa ni nobenega custva vec, ko ti je vseeno, potem nimas ves kaj resevati.

Oh, malo sem bila dolga, spet sem zasla s teme, Florecita oprosti. Sem samo odgovorila Riji, pa dvomim da me bo lahko razumela.

A veš barni, mnogo strašnih egocentrikov sem srečala v svojem lajfu, ampak po nezrelosti in egocentrizmu pa vsaj kar se zgoraj napisanega tiče prekašaš vse moje 40-letne izkušnje z ljudmi. Ogorčena sem, da kdo tak obstaja, pa da ga še sram ni, pa da poleg tega še pričakuje, da ga bo kdo razumel. Uf, ne razumem.
Boga naj zahvalijo tvoji sorodniki, da so se te losali, pa da nimajo več opravka s tabo. Vsaj jaz bi se.

Tu bi se najprej kar podpisala...

Ne znam si predstavljat kako je če izgubiš otroka in upam, da tega tudi nikoli ne bom doživela.
Če pristavim še moje mnenje. Posti od florecite in barni kar kličejo po tem, da se takoj ugotovi v čem je fora. Od obeh sem razbrala samo to...jeza in zavidanje svoji družini, da bodo imeli nekaj kar sta onidve izgubili. Sploh se ne gre za to, da sta jezni ker vama niso povedali in mislim, da je fer da končno priznata sami sebi da sta jezni vse prej, kot zaradi tega.
Če bi imela sestro, ki bi imela SS, ji tudi jaz ne bi mogla vsa nasmejana pozvoniti na vratih in rečti, da pa sem noseča. Ne vem zakaj tega nočeta razumeti (no, verjetno sploh ni fora v tem).

S partnerjem več ne moreva zanositi po naravni poti, čeprav je prvi sin "ratal" brez problema in sama vidim, kako me kar napihuje, ko mi svakinja omenja, da bi pa mogoče imela še enega. In povem po pravici da ji zavidam in ji bom verjetno še bolj, če bo zanosila...ampak zaradi tega ne bom pretrgala stikov z njo. in govorila okoli, kako je hinavska da je zanosila, čeprav ve, da nama ne gre.

Misek -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (22.2.2010 13:17:24)

IZVIRNO SPOROČILO: limonita
barni, moje sožalje zaradi smrti tvojega otroka, razumem, da ti je bilo in ti je še vedno zelo zelo hudo, ampak tvoje reakcije pač ne morem razumeti.

Mislim, kakšno soočenje bi pa ti rada imela? In ne verjamem, da sta začela delati na otroku ravno zaradi smrti tvojega. Kaj če sta to načrtovala že preden je tvoj otrok umrl? Verjetno si že kdaj slišala in tudi brala na RR, da nekateri pač rečejo, da bodo čez x mesecev začeli delati na otroku? Ali pa recimo takole - midva sva delala na otroku več kot eno leto in pol in če bi se vmes zgodilo komu od bližnjih kaj takega kot tebi, bi se ti zdelo res pošteno, da plane odloživa za pol leta ali več? Koliko časa bi pa zate sploh bilo dovolj? V začetku moje nosečnosti sem izvedela, da je meni ljuba oseba imela splav in ja, zelo zelo mi je bilo hudo in v kratkem bo ona izvedela za mojo nosečnost tako kot vsi ostali. Torej, se moram po tvoje soočit z njo?

florecita, kar se pa tiče tvoje situacije... oh joj prejoj, kakšne odnose imate nekateri, da si ne upate pogovarjati o čisto življenjskih stvareh. Jaz bi na tvojem mestu brata poklicala tisti trenutek, ko bi izvedela za nosečnost njegove bejbe in ga pošteno napizdila, mu povedala svoje in potem pač upala, da bomo šli skupaj naprej. In verjemi, da bi se mu tisti trenutek, ko bi ga poklicala in povedala da veš za njuno veselo pričakovanje odvalil kamen od srca, pa tudi če bi mu ob tem povedala par krepkih. Ma, tole je res prava limonada. Dlje kot odlašate s tem slabše bo za vse.

Tu se pa kar podpisem. 

ronja -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (22.2.2010 20:33:05)

barni, po moje nista šla delat dojenčka zato, ker si ti izgubila svojega otroka. Verjetno sta ga delala že prej, pa je ravno takrat nastal... Jasno, da se ljudje še naprej ljubijo, tudi če so izgubili nečaka, ki so ga imeli radi. In če sta nameravala imeti otroka, jasno, da se ljubita nezaščitena... Dvomim, da sta takrat razmišljala o tvoji žalosti - starši ves čas žalujejo, vsem ostalim je hudo, vendar se jim življenje vrti naprej... Če se z bratom že prej nista razumela in si s tem v bistvu samo našla razlog, da ga izločiš iz svojega življenja, potem živi po svoje. Če pa sta se prej razumela, potem je škoda. Škoda zato, ker bi lahko bila tudi ti malo srečna zanju. Včasih imamo slabo obdobje in se nimamo česa veselit - in če se ne moremo zase, se lahko vsaj za druge... Je življenje lepše.

Tudi sama sem med tistimi, ki nobene nosečnosti nisem razglašala takoj in vsem, sploh domačim ne, pa se čisto fajn razumem z njimi. Zakaj? Pojma nimam; tako mi pač ustreza. Pika.

hehe, meni bi tudi, samo vedno toliko bruham, da ni mogoče skrit (vsaj zdaj ne, ko vejo, kdaj se to zgodi;)

roberta -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (22.2.2010 21:55:38)

S slabo voljo in užaljenostjo ne boš nikamor prišla. Pač nista se znašla... nista vedela, kako ti povedati... da te ne bi preveč prizadelo, da ti ne bi zbujala težke občutke in spomine. in potem je bilo že prepozno. In preočitno. In preneumno, da bi potem pri 7 mesecih prišla in rekla: no, saj verjetno si že od drugih slišala...

Ja, strašno hudo je, da sta izgubila svojega otroka, ampak ne vem, razumem tudi njiju, da nista vedela, kako in kaj. Da nista našla pravih besed, pravega trenutka, pravega občutka... Jaz se velikokrat vprašam, kaj bi si jaz želela ob takem trenutku, kaj bi si kdo drug. In dejstvo je, da ne veš ali boš zadel "pravo struno" - če eni hočejo samo mir in nobenih pogovorov, potem drugi želijo na veliko govoriti o svoji bolečini, spet tretji pa nekaj tretjega. In zato je pri teh stvareh tako težko.

Predlagam, da greš enkrat lepo do njiju, jima poveš, da si zelo vesela, da bosta dobila otroka in da se že sama zelo veseliš, da boš postala teta. Da te pa je malo prizadelo, da nista našla besed, da bi ti sama to povedala, ampak da pa naj bo zdaj to pozabljeno, da boste lahko skupaj se veselili prihoda novega otročička.

Ponudi roko, če je sama ne znata ponuditi... gotovo jo bosta z veseljem sprejela. Včasih ni potrebno več kot le prijazen in razumevajoč pogled in beseda.

florecita -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (23.2.2010 13:46:23)

Po nekaj času sem prebrala vse vaše odgovore, in opažam, da ste glede mnenja več ali manj enotni, no pa naj še nekaj vseeno dodam.

IZVIRNO SPOROČILO: roberta

Pač nista se znašla... nista vedela, kako ti povedati... da te ne bi preveč prizadelo, da ti ne bi zbujala težke občutke in spomine. in potem je bilo že prepozno. In preočitno. In preneumno, da bi potem pri 7 mesecih prišla in rekla: no, saj verjetno si že od drugih slišala...
nikoli nisem nobenemu pokazala niti najmanjše žalosti zaradi SS, ker se s tem ne obremenjujem več. In vsakemu ki me je kaj vprašal, sem mu normalno odgovorila. Še celo sama sem se čudila sebi, ko sem brala tukaj na forumu, kako punce žalujejo,... če je pa z mano kaj narobe ker pač jaz ne žalujem. Seveda mi je bilo žal, vendar na to nimamo nobenega vpliva in vem, da nama bo kmalu spet uspelo. Je že moralo bit tako z nekim razlogom.

Glede njene nosečnosti: Jaz sem že posumla na to da je noseča še preden je sploh kdo drug izvedel, ker se je vedno v moji bližini božala po trebuščku in smehljala ( takrat je mogla šele zanosit) vedela sem da je noseča... in imela sem prav.
Kot da me je na nek način izzivala, ne vem. Je pa tudi res to, da z njo nimava nekih stikov že od nekdaj.
In ni to, da onadva nista hotela govorit o tej njihovi sreči, drugače ne bi cela okolica, vse babe, vsi sosedi vedeli,.. vsi razen mene.

Kot da je imeti SS konec sveta... kot da sem sedaj zaradi SS nevredna te njihove novice?

Ja, strašno hudo je, da sta izgubila svojega otroka, ampak ne vem, razumem tudi njiju, da nista vedela, kako in kaj. Da nista našla pravih besed, pravega trenutka, pravega občutka... Jaz se velikokrat vprašam, kaj bi si jaz želela ob takem trenutku, kaj bi si kdo drug. In dejstvo je, da ne veš ali boš zadel "pravo struno" - če eni hočejo samo mir in nobenih pogovorov, potem drugi želijo na veliko govoriti o svoji bolečini, NIKOLI NISEM GOVORILA o tej svoji ''bolečini'' kot nekatere pravite! Tako da ni res, da sem se želela nekomu smiliti! NASPROTNO! Želela se in še želim, DA ME NA TO NE SPOMINJAJO in če sem jaz opustila to misel, zakaj jo ne tudi oni?! .

Predlagam, da greš enkrat lepo do njiju, jima poveš, da si zelo vesela, da bosta dobila otroka in da se že sama zelo veseliš, da boš postala teta. Da te pa je malo prizadelo, da nista našla besed, da bi ti sama to povedala, ampak da pa naj bo zdaj to pozabljeno, da boste lahko skupaj se veselili prihoda novega otročička.

Ponudi roko, če je sama ne znata ponuditi... gotovo jo bosta z veseljem sprejela. Včasih ni potrebno več kot le prijazen in razumevajoč pogled in beseda.

Šla bom do njiju ko se rodi otrok. Poslala čestitko,..normalno kot se spodobi, njo bom pustila pri miru, njemu kot bratu bom pa dala jasno in glasno vedet, da sta me s tem zelo prizadela.

To se mi zdi enako kot invalid, KI NOČE, da bi se komu smilil! Evoo tako.

tako je moje razmišljanje in ne kot nekatere pravite, da mi paše bit užaljena in ne vem kaj še.

Me prav zanima kaj mi bo odogovoril ko ga povprašam, če nisem bila toliko vredna da izvem za njuno srečo ped sosedovo micko [sm=smiley1.gif]

Aja, pa naj še povem, da nimamo slabih odnosov med sabo, le njegova punca se drži malo na stran,..to se pa itak do vse žlahte,.. le sosedove micke so zakon![sm=smiley1.gif]

rija -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (23.2.2010 13:48:12)

IZVIRNO SPOROČILO: florecita

Aja, pa naj še povem, da nimamo slabih odnosov med sabo,

dobrih pa očitno tudi ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

florecita -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (23.2.2010 13:49:24)

Po nekaj času sem prebrala vse vaše odgovore, in opažam, da ste glede mnenja več ali manj enotni, no pa naj še nekaj vseeno dodam.

IZVIRNO SPOROČILO: roberta

Pač nista se znašla... nista vedela, kako ti povedati... da te ne bi preveč prizadelo, da ti ne bi zbujala težke občutke in spomine. in potem je bilo že prepozno. In preočitno. In preneumno, da bi potem pri 7 mesecih prišla in rekla: no, saj verjetno si že od drugih slišala...
nikoli nisem nobenemu pokazala niti najmanjše žalosti zaradi SS, ker se s tem nisem preveč obremenjeva niti se ne obremenjujem več. In vsakemu ki me je kaj vprašal, sem mu normalno odgovorila, kot nekaj pač normalnega. Še celo sama sem se čudila sebi, ko sem brala tukaj na forumu, kako punce žalujejo,... če je pa z mano kaj narobe ker pač jaz ne žalujem. Seveda mi je bilo žal, vendar na to nimamo nobenega vpliva in vem, da nama bo kmalu spet uspelo. Je že moralo bit tako z nekim razlogom.

Glede njene nosečnosti: Jaz sem že posumla na to da je noseča še preden je sploh kdo drug izvedel, ker se je vedno v moji bližini božala po trebuščku in smehljala ( takrat je mogla šele zanosit) vedela sem da je noseča... in imela sem prav.
Kot da me je na nek način izzivala, ne vem. Je pa tudi res to, da z njo nimava nekih stikov že od nekdaj.
In ni to, da onadva nista hotela govorit o tej njihovi sreči, drugače ne bi cela okolica, vse babe, vsi sosedi vedeli,.. vsi razen mene.

Kot da je imeti SS konec sveta... kot da sem sedaj zaradi SS nevredna te njihove novice?

Ja, strašno hudo je, da sta izgubila svojega otroka, ampak ne vem, razumem tudi njiju, da nista vedela, kako in kaj. Da nista našla pravih besed, pravega trenutka, pravega občutka... Jaz se velikokrat vprašam, kaj bi si jaz želela ob takem trenutku, kaj bi si kdo drug. In dejstvo je, da ne veš ali boš zadel "pravo struno" - če eni hočejo samo mir in nobenih pogovorov, potem drugi želijo na veliko govoriti o svoji bolečini, NIKOLI NISEM GOVORILA o tej svoji ''bolečini'' kot nekatere pravite! Tako da ni res, da sem se želela nekomu smiliti! NASPROTNO! Želela se in še želim, DA ME NA TO NE SPOMINJAJO in če sem jaz opustila to misel, zakaj jo ne tudi oni?! .

Šla bom do njiju ko se rodi otrok. Poslala čestitko,..normalno kot se spodobi, njo bom pustila pri miru, njemu kot bratu bom pa dala jasno in glasno vedet, da sta me s tem zelo prizadela.

tako je moje razmišljanje in ne kot nekatere pravite, da mi paše bit užaljena in ne vem kaj še.

Me prav zanima kaj mi bo odogovoril ko ga povprašam, če nisem bila toliko vredna da izvem za njuno srečo ped sosedovo micko [sm=smiley1.gif]

Aja, pa naj še povem, da nimamo slabih odnosov med sabo, le njegova punca se drži malo na stran,..to se pa itak do vse žlahte,.. le sosedove micke so zakon![sm=smiley1.gif]

to sem še pozabila pobarvat [sm=smiley1.gif]

florecita -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (23.2.2010 13:52:22)

IZVIRNO SPOROČILO: rija

dobrih pa očitno tudi ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

čakaj. Zakaj tako praviš? Pravim da nimamo slabih odnosov, to pa, če mi ona2 zaradi nekih svojih razlogov nista povedala za nosečnost, še ne pomeni da imava slabih odnosov.

Ona dva sta meni npr. PRVA čestitala za mojo nosečnost, ko sem jo oznanila...

rija -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (23.2.2010 13:58:18)

[Ona dva sta meni npr. PRVA čestitala za mojo nosečnost, ko sem jo oznanila...

ja oprosti....ti nimaš dobrega odnosa....

eh, ne mari.....jaz sem čudna...

baguSka -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (23.2.2010 14:05:20)

IZVIRNO SPOROČILO: rija

[Ona dva sta meni npr. PRVA čestitala za mojo nosečnost, ko sem jo oznanila...

ja oprosti....ti nimaš dobrega odnosa....

eh, ne mari.....jaz sem čudna...

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] nisi nisi...

florecita -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (23.2.2010 14:07:39)

Baguska in Rija... mislita si svoje, vendar nimata prav.

baguSka -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (23.2.2010 14:13:11)

Baguska in Rija... mislita si svoje, vendar nimata prav.

jaz se vedno mislim svoje... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

silvya -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (23.2.2010 17:22:23)

Florecita jaz pa popolnoma razumem obe srani. Tvojo in bratovo. Me je doletelo vse kar je možno. In praviš, da ne žaluješ? Vsak žaluje, pa naj se še tako na vse kriplje trudi da ne. Take izkušnje prizadenejo, če hočeš ali nočeš. Prav zaradi tega si sedaj tako prizadeta, ker si vse potisnila v podzavest. Tvoji bližnji pa niso vedeli kako se do tebe obnašati, kako in če sploh, ti povedati, ker se jim niti sanja ne kakšna so tvoja čustva. Če si dala vedeti, da se o tem kar se ti je zgodilo, ne moreš pogovarjati, so verjetno iz tega predvidevali, da bo tvoja reakcija na tovrstno novico preveč burna...
In z božanjem trebuška, te svakinja sigurno ni hotela namerno izzivati. Mar ne sme biti srečna?!
daj malo razdelaj te stvari pri sebi in daj to jezo iz sebe, ker te duši. Čeprav ti tega ne priznaš. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

mika -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (23.2.2010 17:28:47)

Ti jaz povem kaj bo.
Fajn začetek za špetir. Očitno je to tvoj namen že cel čas. mislim, da ti je muška lepo napisala, kako bi bilo najbolje spregovorit. Ampak ne, ti moraš ostat žrtev

Misek -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (23.2.2010 20:02:26)

NIKOLI NISEM GOVORILA o tej svoji ''bolečini'' kot nekatere pravite! Tako da ni res, da sem se želela nekomu smiliti! NASPROTNO! Želela se in še želim, DA ME NA TO NE SPOMINJAJO in če sem jaz opustila to misel, zakaj jo ne tudi oni?! .

Zato ker oni niso ti. zato ker morda tvoj brat niti ne ve, kako ti pravzaprav vse to dozivljas. Si mu morda razlozila preden sio zacela pricakovat kako bi moral ravnati in kako se obnasati???

Potem ti bo on dal vedeti, da si ti n jega prizadela in.. kmalu ne bos imela brata vec. Ostal ti bo zgolj "brat".

Hoce ali noce, drugi drugace reagirajo. In tako kot ljudje ne bodo vedeli kako bi bilo za invalida prav da reagirajo, tako tudi v drugih primerih prizadetosti... lahko si mislijo svoje ins e trudijo, vedeti pa ne morejo, razen ce jim ni izrecno povedano. Si ti izrecno povedala svojem bratu, da zelis, da se do tebe obnasajo kot se ne bi nic zgodilo?

A ti si za brata enako kot sosedova micka? premisli, morda mu je vseeno kako se bo ob novici pocutila sosedova micka, ni mu pa vseeno kakos e bos pocutila ti.

Ce je namesto razumevanja in truda, da pozitivno sprejmes ravnanje najozjega sorodstva na "tapeti" in v prvem planu zamera kaj je kdo rekel, kaj ni rekel ipd... bi tesko rekli, da nimate slabih odnosov. Kvalitetnih zagotovo ne.

Majuska -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (3.3.2010 20:28:35)

Zato ker sem bila prevec prizadeta. Ja mene je njena nosecnost mocno prizadela. Iz enega samega razloga; na otroku sta zacela delati takoj po smrti mojega (to pac vem, zal) in bilo mi je nepojmljivo, da onadva nista znala zalovati z mano. Bi se potem jaz morala veseliti z njima? Tudi ce bi se hotela, tega nisem zmogla ne fizicno ne psihicno.

Po mojem sta že prej delala na otroku, mislim da ni ravno veliko parov, ki bi jim takoj "ratalo" ... le splet okoliščin je bil tak, da je zaporedoma prišlo do izgube pri tebi in do pričakovanja pri njima.

Nisem prebrala čisto vseh odgovorov, ampak vseeno bi dodala nekaj besed - ljudje se premalo zavedamo, da smo sami odgovorni za svoja občutja. Če mi nekdo reče, da sem npr. debela baba, se sama ODLOČIM, ali bom užaljena, ali pa se bom nasmejala in odgovorila kaj navihanega. To je samo eden od primerov, v vsaki situaciji lahko reagiramo na različne načine.

Ne predstavljam si, kako hudo ti je moralo biti, ampak verjetno se je tvoje žalovanje razlikovalo od drugih. Bila si v posebni povezavi z otrokom, medtem ko so drugi bolj distancirani in zato verjetno tudi žalovanje ni tako globoko ... zato jim ne gre zameriti, če niso znali dojeti tvoje bolečine. In če bi se njima zgodilo podobno (bognedaj), bi ti znala žalovati z njima?

Ne kuhaj preveč zamer, ker nikoli ne veš, kdaj se bo situacija obrnila in boste potrebovali drug dregega. Pa ne mislim tudi samo v tvojem primeru, ampak na splošno. Zamere nas prikrajšajo za lepe trenutke, ne izplačajo se. Mar ni to vredno vsaj premisleka?

picola1 -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (3.3.2010 20:31:50)

IZVIRNO SPOROČILO: Majuska

Po mojem sta že prej delala na otroku, mislim da ni ravno veliko parov, ki bi jim takoj "ratalo" ... le splet okoliščin je bil tak, da je zaporedoma prišlo do izgube pri tebi in do pričakovanja pri njima.

Nisem prebrala čisto vseh odgovorov, ampak vseeno bi dodala nekaj besed - ljudje se premalo zavedamo, da smo sami odgovorni za svoja občutja. Če mi nekdo reče, da sem npr. debela baba, se sama ODLOČIM, ali bom užaljena, ali pa se bom nasmejala in odgovorila kaj navihanega. To je samo eden od primerov, v vsaki situaciji lahko reagiramo na različne načine.

Ne predstavljam si, kako hudo ti je moralo biti, ampak verjetno se je tvoje žalovanje razlikovalo od drugih. Bila si v posebni povezavi z otrokom, medtem ko so drugi bolj distancirani in zato verjetno tudi žalovanje ni tako globoko ... zato jim ne gre zameriti, če niso znali dojeti tvoje bolečine. In če bi se njima zgodilo podobno (bognedaj), bi ti znala žalovati z njima?

Ne kuhaj preveč zamer, ker nikoli ne veš, kdaj se bo situacija obrnila in boste potrebovali drug dregega. Pa ne mislim tudi samo v tvojem primeru, ampak na splošno. Zamere nas prikrajšajo za lepe trenutke, ne izplačajo se. Mar ni to vredno vsaj premisleka?

Se popolnoma strinjam z napisanim. Sploh pa z odebeljenim tekstom...Se tega poskušam čimbolj zavedat, še vedno pa včasih pozabim...[sm=smiley36.gif] (in pol so itak vse drugi krivi...)

Majuska -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (3.3.2010 20:56:07)

Aja,

avtorici teme pa samo še to: po mojem bi morala o svojih občutkih po SS spregovoriti med svojimi. Če bi vedeli, kako se počutiš, bi z manj bojazni brat povedal, da pričakujejo. Vsaj po mojem mnenju, no. En drugemu pač ne vidimo v misli [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Boš pa več kot lepo izpeljala, če ob rojstvu izraziš čestitke in jim pokažeš, da se veseliš z njima. Verjetno se bo tako razrešila marsikatera dilema.

muška -> RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta! (4.3.2010 10:28:13)

zakaj si sploh postavila vprašanje tu gor, če pa itak samo goniš svoje? Zdaj se boš načrtno skregala z bratom in svakinjo iz ipike, ker pač nisi bila prva violina. Sama itak nič ne narediš, samo skakat bi morali okoli tebe? In kaj si v tem času naredila za boljši odnos? NIČ! Smiliš se sama sebi kako si uboga in krivdo prelagaš na druge.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]