|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta!
19.2.2010 9:33:25   
TopsiT
Punce jaz jo popolnoma razumeme in celo mislim, da je punca stopila stopničko više in odrasla, v primerjavi z njima.
Sam sem bila v isti situaciji. Moževo sestro sem porajtala, da ima iste hlače obleče kot v nosečnosti prvega otroka in da se ji pod lahkotno majčko skriva trebušček in ko sem jo na samem vprašala oziroma skoraj postavila pred dejstvo (nekako takole sem rekla) oooo pri vas boste pa spet zibali, lepo, je odgovorila, da ni noseča da jo le napihuje. Hmmmm... bilo je sumljivo, ampak kaj se čem pregovarjat, če noče povedat pa tudi prav, nora pa sama nisem. No in do rojstva otroka ni nihče povedal da je noseča, še da je rodila je sporočil njen mož, čeprav vsem ostalim je povedala sestra. REs je da je v njihovi familili komunikacija na psu in živijo le od hinavščine in prepucavanja in so težki materialisti, pa vendar sva poslala sms s čestitko. In kljub temu, da se je sestra namrdnila in ker nisva poslala telegrama ali sam bog ve česa in ne govori z nama, midva še vedno vsako leto za rojstni dan pošljeva čestitke otrokoma in zavijeva darilo pod smrekico pri prababici. Za katero se do danes ni nihče še zahvalil darila pa vedno vzamejo.
Zato razumem punco da se ji zdi noro, da bi sama spraševala ali je res noseča in kdaj ima rok. Iskreno mislim, da se je prav odločila, saj otroci v vsej tej zadevi niso krivi nič.
Midva žal nimava stikov z našimi nečaki, vendar za norije odraslih nista otroka kriva. Imava ju rada, čeprav jih če je po sreči vidiva le 2x letno pri prababici. Žal pa ima vse skupaj grenak priokus.
Res pa je, da sedaj ko sva midva v veselem pričakovanju, tudi nisva obvestila njegovih da pričakujeva, saj kot pravim, med nami že dolgo ni kontakta, kaj šele komunikacije.
Veliko sreče ti želim florecita in imej rada tega nečaka, ti si naredila korak naprej k boljši komunikaciji, zdaj sta na vrsti ona dva.

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 51
19.2.2010 10:19:02   
baguSka
Najbolj verjetno se v njenem primeru ne bi nič pogovorila in si mislila svoje, ter uredila tako, da bo zame ok. Okoliščine te včasih prisilijo v to - kadar gre za sorodnike mislim. A nobena nima takih izkušenj? Lahko ste srečne.

Seveda imamo take izkusnje Gina. In kot pravis: SEBI naredis tako, da je OK! In ker ona zeli, da bi jo sprejeli oz ji povedali, naj tako naredi!! Ne pa da se muli, ne? S tem ne bo resila svojega problema!?

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 52
19.2.2010 10:25:05   
baguSka
Na kakšen način bi ve v taki situaciji povedale veselo novico.

Jaz bi povedala bratu, on pa naj njej kot on najbolj ve kako, ker jo tud najbolj pozna.

(odgovor članu phelps)
Neposredna povezava do sporočila: 53
19.2.2010 10:46:01   
ronja

odločila sem se, da naredim tako, čeprav ne bo lahko. user posted image

Upam, da bom zmogla oprostit in se veselit otročka, ki ni nič kriv, in je prav, da ga lepo sprejmem user posted image
Morda sama enkrat sprevidita, da nista ravnala prav

Onadva sta se trudila delat prav - nista ti želela povedat takoj na začetku, ker te nista hotela prizadet, ko še sama nista bila prepričana, če bo sploh njun šel skozi (na začetku je pač največje tveganje, ne poveš vsakemu in če bi nekoga novica lahko prizadela, počakaš, da veš, ali mu bo sploh treba povedat). Potem so nekateri že vedeli in sta se bala, da boš užaljena (po tvojih postih sodeč upravičeno), da eni pa že vejo... in zato sta odlašala. potem se je pa e videlo in res ni več imelo smisla razlagat. Tudi sama nisem nikomur več govorila, da sem noseča, ko se mi je že videlo - nekak sem sklepala, da so tok brihtni, da so sami pogruntaliuser posted image ). Seveda sem svojim vsem povedala že prej, vendar nihče ni imel kakih slabih izkušenj tu...
Tebi se je pa tudi mama bala povedat in se mi zdi, da z razlogom... Če razloga ne bi bilo, bi se ti komot veselila nečaka/inje, ne glede na to, kdo in kdaj te je obvestil o njegovem/njenem prihodu...

Čak, meni nista povedala da je noseča in bom zdaj jaz njo spraševala?!
Očitno nočeta nič deliti z mano.

Kako bi pa to izpadlo, predstavljaj si:

Ej ________, glede na to, da že koristiš porodniški dopust,... kaj boš ti slučajno zdaj kmalu rodila?!

Al pa: '' A mi zaupaš kdaj imaš rok? Da bom vedla povedat, ko me katera babnca na cesti vpraša.''

Hudiča, florecita, sama dobro veš, da ti niso povedali zato, da te ne bi prizadeli, kar si napisala v prvem postu (sicer da predvidevaš, ampak obe veva, da v bistvu veš...) In zdaj si tako neskončno užaljena zato, ker ti je nekdo (lastni brat) hotel dobro... ma, to nima nobenega smisla! Ne glede na to, da te je to prizadelo, hotel ti ni slabo!

Ne, vprašaš enostavno: "Ti, saj sploh ne vem, kdaj pa ima/š rok?" Konec, brez podj*, pa bo verjetno čisto lepo povedal/a datum.

Nekako ne razumem...sama veš oz. predvidevaš, da je ta situacija nastala zarad tvojga SS in njihovega strahu pred tem, da te prizadanejo...istočasno se pa obnašaš tako kot da so oni to zanalašč naredil, samo zato da te prizadanejo...Očitno ne moreš sprejet tega, da ni bilo zlonamerno, ampak bi ti kr neki po svoje (pa boš še naprej užaljena, ne boš se pogovorila,itd.) Očitno je tut to, da pač tebi izgleda nekako ta situacija ustreza...oz. ti ustreza bit užaljena in prizadeta.

podpis.

Morda je brat s tem, ko je povedal mami in je mama potem povedala tebi, mislil, da je opravljeno. Morda on misli, da ti nočeš govoriti o tem, ker to težko prenašaš. Muška je dala čisto dobro idejo. Pokliči brata, spregovori in prav mogoče se mu odvalil kamen od srca.

Hecna familija ste. Morda prav zdaj tvoj brat sedi v kakem kotu in premišljuje, kakšna čudna sestra si. Mama ti je povedala, da bo dobil otroka, ti se pa delaš, kot da ni nič.

tudi tu in v ostalem vijoličarkinem postu(prav fajn da si tu, mi ni več treba toliko pisat, se vedno strinjamuser posted image )

phelps, meni se zdi prav, da razmišljaš v naprej - tudi jaz to delam, pa me tudi zato dostikrat obtožijo, kaj se sekiram vnaprej - ampak meni ta princip deluje - če rešiš probleme vnaprej, jih imaš potem manj. In je vseeno lažje reševat imaginaren problem, ko si še nepristranski, kot pa potem, ko ti čustva včasih malo zameglijo presojo... Je pa to težko povedat - imam par prijatlejic, ki so kar dolgo čakale ali še čakajo na otroka, vendar sem vsem povedala kar direkt in bila pri tem vesela. Navsezadnje so prijateljice in mi željo dobro... Ne bi bila pa užaljena, če se ne bi mogle veselit z mano.

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 54
19.2.2010 11:07:11   
Anonimen
nisem vsega brala....
pa vseeno.
jaz jima ne bi zamerila. res te nista hotela prizadet in pol je naneslo, da kar nista nasla pravega momenta.

zdaj verjetno vesta, da ti ze ves, da bos teta. in se noceta o tem pogovarjat, ker mislita, da si zalostna, ali nevoscljiva ali prizadeta(nekako v tem smislu), saj nikoli ne omenis nosecnosti in necaka.
in ne vesta pri cem sta.
ce razumes kaj mislim povedat.

ce ni druge "zamere" kot "skrita" nosecnost, bi na tvojem mestu kupila kako malenkost za dojencka in jima nesla, ter cestitala. in povedala, da se veselis necaka in ga komaj cakas.
in verjemi, da bo vsem padla skala iz srca.
po mojem res noceta omenjat samo zato, ker si ti tiho (in ocitno je tudi zanju, da ves, da pricakujeta)

zakaj pa si tiho, pa si verjetno po svoje razlagata,

ahhhh sem se zastrikala

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
19.2.2010 11:08:08   
Anonimen
Morda on misli, da ti nočeš govoriti o tem, ker to težko prenašaš.

nooooooo....to sem hotla!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
19.2.2010 12:37:22   
mateyka
zakaj pa si tiho, pa si verjetno po svoje razlagata,

po moje tudi. sicer sta se zakvačkala - na začetku si nista upala direkt omenit, zdaj pa to zgoraj. jaz celo mislim, da sta sama prosila tvojo mamo, da ti pove namesto njiju, ker je to občutljiva tema zate.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
19.2.2010 14:34:42   
barni
Jaz sem bila pa na istem kot ti. Samo s to razliko, da je meni umrl otrok in da smo zalovali, v tistem trenutku pa je bila na vrsti vesela novica, da brat pricakuje. Mi je povedal sam, ona ni imela "jajc" pridt in se sosocit z mano, seveda mi je bilo strasansko hudo, niti pod razno se nisem mogla veselit z njima.

Od tistega trenutka dalje, smo prekinili vse stike, ni me zanimalo cisto nic v zvezi z njeno nosecnostjo, zame kot da niso obstajali. Oni pa seveda tudi niso iskali stika, ker so verjetno mislili, da je bolje tako, da me bo ze minilo, ko bo preteklo dovolj casa.

DAnes imam ze drugo puncko in tudi oni imajo ze drugega otroka. Se srecavamo pri babici in dedku, njuna otroka cisto ok sprejemam, zelim si, da se moj otrok pozna z bratranci in sestricnami, ker ni potrebe da svoje tazeve prenasam na otroke, ki niso prav nic krivi. Ne bom pa nikoli vec komuniciarala normalno z bratom in njegovo partnerko.

DA ne govorim o ostalem sorodstvu. In mi je prav vseeno za to kaj se dogaja z njimi, torej nisem niti malo uzaljena, ce mi ne povejo. Da pricakujejo drugega otroka sem itak ugotovila sama, ko smo pac obcasno skupaj jedli pri babici in dedku, enkrat mi je povedala tudi moja mama, nisem vedela kdaj ima rok in me tudi ni zanimalo. Ko je rodila sem poslala cestitko in to je bilo to.

Pac ljudje na dolocene stvari gledajo razlicno, ve imate pac take odnose, da ste si s sorodniki blizu, jaz pac ne. Zato me tudi ne zanima kaj se z njimi dogaja. In ne vem zakaj je tako grozno, ce se z lastnim bratom/sestro ne razumes?

Prizadeta si, ker so te nekako izkljucili, ocitno pa ne ves zakaj. Jaz sem vedela in meni je bilo prav.
Ce ti je toliko do tega, bos sama naredila korak naprej. Pa tudi ne vem kaj je toliko na tem, da ti nekdo pove; Ej a ves da sem noseca? Saj je vendar ocitno. Ko se vidis, pac prasas, kdaj pa bo, ze vesta kaj bo ipd.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 58
19.2.2010 14:39:47   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: barni

Od tistega trenutka dalje, smo prekinili vse stike, ni me zanimalo cisto nic v zvezi z njeno nosecnostjo, zame kot da niso obstajali. Oni pa seveda tudi niso iskali stika, ker so verjetno mislili, da je bolje tako, da me bo ze minilo, ko bo preteklo dovolj casa.

barni, a zato si prekinila stike, ker ti svakinja ni povedalauser posted image  ali preprosto zato, ker je zanosila v "napačnem" trenutkuuser posted image

oprosti, ampak iz tvojega pisanja mi vzrok ni jasenuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 59
19.2.2010 14:52:44   
barni
Zato ker sem bila prevec prizadeta. Ja mene je njena nosecnost mocno prizadela. Iz enega samega razloga; na otroku sta zacela delati takoj po smrti mojega (to pac vem, zal) in bilo mi je nepojmljivo, da onadva nista znala zalovati z mano. Bi se potem jaz morala veseliti z njima? Tudi ce bi se hotela, tega nisem zmogla ne fizicno ne psihicno.

Ja bilo mi je lazje, da jih nisem vec videla in scasoma ne bos verjela mi je to postalo normalno. Takrat me je tudi nehalo boleti, da nista mogla vsaj malo pocakati. Nekako se mi je zdelo, da je tudi njima hudo vsaj malo. Pa ocitno ni bilo tako. Jaz niti jesti nisem mogla.
Ja verjetno bos rekla, da imata pravico do svojega zivljenja in da je cisto njuna odlocitev, kdaj bosta delala na otroku. Ni panike. Moja je pac taka kot je bila.
Je bilo pa potem se nekaj cvetk v smislu zabav za RD - daj povej mi, je normalno da mi umre otrok, potem pa dobim vabilo na sorodnikov RD, kjer je pisalo, naj pridemo z veliko dobre volje, skrbi pa naj pustim doma? Tocno tako je pisalo. No saj pravim ocitno so tele vezi s sorodniki kul ko je vse ok. Tako da jaz na sorodniske ne dam prav cisto nic.

Uzaljenosti ze davno ni vec. Ves kako pravim jaz, dokler je zamera, uzaljenost, jeza, kakrsnokoli custvo, se lahko se kaj resi. Ko pa ni nobenega custva vec, ko ti je vseeno, potem nimas ves kaj resevati.

Oh, malo sem bila dolga, spet sem zasla s teme, Florecita oprosti. Sem samo odgovorila Riji, pa dvomim da me bo lahko razumela.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 60
19.2.2010 14:59:33   
rija

Zato ker sem bila prevec prizadeta. Ja mene je njena nosecnost mocno prizadela. Iz enega samega razloga; na otroku sta zacela delati takoj po smrti mojega (to pac vem, zal) in bilo mi je nepojmljivo, da onadva nista znala zalovati z mano. Bi se potem jaz morala veseliti z njima? Tudi ce bi se hotela, tega nisem zmogla ne fizicno ne psihicno.

barni prav imaš, ne morem te razumeti, ker....

prvič....sem prišla po raznih kolobocijah do otroka, pa vendar niso pol tak hude, kot smrt otroka...tu močno sočustvujem s teboj...

drugič...pa ne razumem tvoje neizmerne sebičnosti. to pa je žal druga skrajsnost pri tebi.
ne moreš no zahtevat, da se zaradi nesreče, ki si jo doživela, ustavi svet okrog tebeuser posted image  enostavno gre življenje naprej...in kljub vsej bolečini moraš razumeti, da da ti nisi središče vesolja svojemu bratu, še manj pa svakinji. in tudi dvomim, da bi ti na nasprotni strani ravnala drugače, kot sta ona.

in tudi mislim, da nobeden od tebe ni čakal, da boš od sreče skakala do plafona...ampak verjetno pa so po drugi strani tudi oni razočarani nad tem, kako se obnašaš še mnogo časa po tem-

veš kaj mi je žalostno?

da si izgubila naenkrat dve stvari: otroka in družinouser posted image

a se je splačalo?

...vox populi...

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 61
19.2.2010 15:05:40   
bomboncek

Ja bilo mi je lazje, da jih nisem vec videla in scasoma ne bos verjela mi je to postalo normalno. Takrat me je tudi nehalo boleti, da nista mogla vsaj malo pocakati. Nekako se mi je zdelo, da je tudi njima hudo vsaj malo. Pa ocitno ni bilo tako. Jaz niti jesti nisem mogla.
Ja verjetno bos rekla, da imata pravico do svojega zivljenja in da je cisto njuna odlocitev, kdaj bosta delala na otroku. Ni panike. Moja je pac taka kot je bila.
Je bilo pa potem se nekaj cvetk v smislu zabav za RD - daj povej mi, je normalno da mi umre otrok, potem pa dobim vabilo na sorodnikov RD, kjer je pisalo, naj pridemo z veliko dobre volje, skrbi pa naj pustim doma? Tocno tako je pisalo. No saj pravim ocitno so tele vezi s sorodniki kul ko je vse ok. Tako da jaz na sorodniske ne dam prav cisto nic.

Uzaljenosti ze davno ni vec. Ves kako pravim jaz, dokler je zamera, uzaljenost, jeza, kakrsnokoli custvo, se lahko se kaj resi. Ko pa ni nobenega custva vec, ko ti je vseeno, potem nimas ves kaj resevati.

Oh, malo sem bila dolga, spet sem zasla s teme, Florecita oprosti. Sem samo odgovorila Riji, pa dvomim da me bo lahko razumela.

Žal mi je za tvojega otroka, barni. Hudo hudo mi je zanj in zate, da ga zdaj nimaš ob sebi.
Ampak če bi jaz bila tvoj brat, sestra, svakinja ali mati, bi se te sramovala. Ti ne moreš, ne smeš in nimaš pravice določati KDO JE NA VRSTI za srečo. Tvoj brat in žena najbrž nista izbirala trenutka zanositve zato, da bi se maščevala iz tebe in tvoje nesreče. Da bi morala počakati? Noro. Res, nora misel. Zaradi pomilovanja do tebe bi se morali vsi po vrsti odpovedat normalnemu življenju?
To, kar nosiš v sebi - sovraštvo do družine zaradi smrti tvojega otroka - ni normalno čustvo. No, ti se najbrž s tem pumpaš in to ti daje energijo za to, da greš naprej. Da si jezna na tujo srečo. Kako lahko????

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 62
19.2.2010 15:08:57   
barni
Rija, ja se je.

Vem da ne mores razumeti, ker ne poznas vsega, vendar sem koncno po mnogih letih prisla do svojega notranjega miru in ravnovesja. Koncno sem enkrat sebe postavila v ospredje in svoje potrebe in ne mores verjeti, kako dobro to dene.

Ne bos mogla razumeti, zato ti tudi razlagala ne bom vec. Vedno pravim, da stvari lahko poskusas razumeti, razume jih pa lahko le tisti, ki je to tudi dozivel.

O sebicnosti raje ne bi. Jaz sem s tem razcistila, verjemi.

In ko si citirala bi morala se tale del:

"Ja verjetno bos rekla, da imata pravico do svojega zivljenja in da je cisto njuna odlocitev, kdaj bosta delala na otroku. Ni panike. Moja je pac taka kot je bila."

Vidis ze vnaprej sem vedela, kaj bos napisala user posted image , ker ni ne prvic ne zadnjic s strani nekoga, ki ni dozivel tega kar sem jaz (ne govorim samo o srmti kot taki, se vse kar je povezano s tem). Nic hudega.

Ves kaj ti recejo ob smrti otroka zdravniki? Smrt tudi locuje, ne samo zblizuje. Kar zgovorno, kajne?

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 63
19.2.2010 15:11:42   
barni
Oh bomboncek ...

No ja, dajmo pustit Floreciti njeno temo, prav? Ker tile zadnji posti prav nic ne pasejo sem notri. Se enkrat oprosti Florecita.

Kot sem ze napisala ne bom razlagala. Jaz sem s tem razscistila in ce dobro preberes, je cisto ok, da imajo svoje zivljenje, jaz pa svoje.

Bo tako vredu?

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 64
19.2.2010 15:14:38   
rija

Rija, ja se je.

to boš ti vedela najbolj.

...vox populi...

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 65
19.2.2010 15:15:08   
nadka30
IZVIRNO SPOROČILO: bomboncek

Žal mi je za tvojega otroka, barni. Hudo hudo mi je zanj in zate, da ga zdaj nimaš ob sebi.
Ampak če bi jaz bila tvoj brat, sestra, svakinja ali mati, bi se te sramovala. Ti ne moreš, ne smeš in nimaš pravice določati KDO JE NA VRSTI za srečo. Tvoj brat in žena najbrž nista izbirala trenutka zanositve zato, da bi se maščevala iz tebe in tvoje nesreče. Da bi morala počakati? Noro. Res, nora misel. Zaradi pomilovanja do tebe bi se morali vsi po vrsti odpovedat normalnemu življenju?
To, kar nosiš v sebi - sovraštvo do družine zaradi smrti tvojega otroka - ni normalno čustvo. No, ti se najbrž s tem pumpaš in to ti daje energijo za to, da greš naprej. Da si jezna na tujo srečo. Kako lahko????

se podpišem, moja situacija je mal drugačna kot tvoja vendar na nek način podobna, lani v oktobru sem v četrtem mesecu izgubila otroka saj mu je nehalo biti srce, zame je bil popolen šok, jeza v glavnem v glavi se mi je odvijalo vse najslabše in čez cca 14 dni izvem da je moja kolegica noseča, moram priznat da prvi trenutek mi je bilo full hudo, skoz sem se spraševala zakaj jaz, zakaj se je to meni zgodili,....Ampak na koncu sem prišla do zaključka da se vse zgodi z razlogom in da nimam nobene pravice da ne bi drugemu privoščila te sreče in sedaj se veselim z njo, manjka samo še malo in tudi jaz zaradi tega ker sem se znala s tem sprijaznit se počutim bolje, tudi moji starši, brata, svakinje niso vedele kaj naj mi rečejo jaz sem stopila naprej in jim rekla da naj me vprašajo kaj jih zanima, da me ni sram povedat kaj se je zgodilo in ko sem sama pri sebi to razpucala sem se tudi jaz lahko začeka veselit življenja.
Dokler ne boš razčistila sama z samo ne boš mogla srečno živet naprej, mislim da ni vredno da zaradi tega izgubiš družino. In naj vam še za konec nekaj zaupam ponovno sem noseča in tokrat kaže da bo vse ok in prav vesela sem ko sem domačim lahko povedala da bomo zibali in veš kaj vsi se veselijo z mano.Mislim da se je splačalo.
Želim ti da se prav odločiš pa kakršna koli že bo ta odločite, ker z njo boš živela ti in nihče drug.

(odgovor članu bomboncek)
Neposredna povezava do sporočila: 66
19.2.2010 15:26:02   
mika
Moja sestrična je imela ss, ko sem bila noseča. Seveda me je šokirala novica in sem ji stala ob strani. ampak nikoli, res nikoli mi ni dala občutka, da se jaz svojega otroka ne bi smela veselit.   Rekla je, da naj ne mislim na njeno izgubo, da je tako moralo bit in da moram mislit na srečo, ki jo nosim. Ona se je veselila z mano.

(odgovor članu nadka30)
Neposredna povezava do sporočila: 67
19.2.2010 15:28:04   
nejcko
Malo sem preletela odgovore, sploh zadnjo stran, in sem čisto šokirana, kako ste/so nekateri ljudje lahko tako občutljivi, a kar je še huje, tako neizmerno zamerljivi user posted image Ne morem verjeti, res ne.

Sicer ne vem, ali sem res jaz tako zelo čudna, ampak meni se zdi, da ima vsak pravico govoriti oz. ne govoriti o svoji nosečnosti komur hoče in kolikor oz. kakor mu paše. In to sploh nima neke blazne veze s tem, koliko si z nekom blizu; vsaj meni ne. Tudi sama sem med tistimi, ki nobene nosečnosti nisem razglašala takoj in vsem, sploh domačim ne, pa se čisto fajn razumem z njimi. Zakaj? Pojma nimam; tako mi pač ustreza. Pika. In ja, tudi za mojo zadnjo nosečnost je moj brat zvedel od najinega bratranca (le-ta pa je zvedel, ker smo se čisto slučajno srečali), pa sem bila takrat že skoraj na polovici nosečnosti. Ampak so tudi starši zvedeli šele kakšen teden pred bratom ... mislim, res ne vem, zakaj bi mogla komurkoli karkoli razlagati, če mi pač ni do tega.
Ampak zdaj vidim, da je vseeno biti najbolje tiho, ker, kot zgleda, res nikoli ne veš, če je vsem in vsakomur povšeči čas tvoje nosečnosti, pa da s svojo nosečnostjo ne boš prizadel tega ali onega ali tretjega ... mislim švašta user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 68
19.2.2010 15:39:01   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Ampak zdaj vidim, da je vseeno biti najbolje tiho, ker, kot zgleda, res nikoli ne veš, če je vsem in vsakomur povšeči čas tvoje nosečnosti, pa da s svojo nosečnostjo ne boš prizadel tega ali onega ali tretjega ... mislim švašta user posted image

HB, da ne živim med takšnimi ljudmi in svoje sreče ne rabim skrivat. Sicer smo pa na splošno vesela familija in se veselimo srečnih dogodkov....
Žalost ali sreča....vedno si stojimo ob strani. Opažam pa, da je to danes  redkost, da nekateri pravčakajo, da se se komu zgodi kaj slabega. Če pa se zgodi kaj dobrega, pa se bodo potrudili, da bo izgledalo slabo, kot je npr. nosečnost, nekaj najlepšega v življenjuuser posted image ...nimam besed, res ne

< Sporočilo je popravil mika -- 19.2.2010 15:41:22 >

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 69
19.2.2010 15:49:19   
memole
Moja kolegica je tudi v 4 mesecu nosečnosti zgubila otroka, tako kot ti nadka30 in kasneje sem jaz zvedla da sem noseča!
Nisem vedla kako naj ji povem,ker sem vedla kaj je prestala vendar sem ji povedala ker ne bi mogla skrivat saj se družimo in bi prej ali slej vidla!
O dogodku ki se ji je pripetil je normalno govorila ni se zavila v žalost in se odstranila od ljudi, ampak gre z življenjem naprej in zdej spet delata na bebiju!
Vsaka stvar se zgodi z razlogom in o njej je treba spregovorit ne pa v sebi zadrževat in bit jezen in užaljen na ves svet!
Življenje gre naprej in mi z njim!

26.9.05 se nama je rodila rožica Lara!
28.4.2010 se nam je pridružila še druga rožica Maja!
http://racka.moj-album.com

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 70
19.2.2010 17:46:08   
limonita

Jaz sem bila pa na istem kot ti. Samo s to razliko, da je meni umrl otrok in da smo zalovali, v tistem trenutku pa je bila na vrsti vesela novica, da brat pricakuje. Mi je povedal sam, ona ni imela "jajc" pridt in se sosocit z mano, seveda mi je bilo strasansko hudo, niti pod razno se nisem mogla veselit z njima.

barni, moje sožalje zaradi smrti tvojega otroka, razumem, da ti je bilo in ti je še vedno zelo zelo hudo, ampak tvoje reakcije pač ne morem razumeti.

Mislim, kakšno soočenje bi pa ti rada imela? In ne verjamem, da sta začela delati na otroku ravno zaradi smrti tvojega. Kaj če sta to načrtovala že preden je tvoj otrok umrl? Verjetno si že kdaj slišala in tudi brala na RR, da nekateri pač rečejo, da bodo čez x mesecev začeli delati na otroku? Ali pa recimo takole - midva sva delala na otroku več kot eno leto in pol in če bi se vmes zgodilo komu od bližnjih kaj takega kot tebi, bi se ti zdelo res pošteno, da plane odloživa za pol leta ali več? Koliko časa bi pa zate sploh bilo dovolj? V začetku moje nosečnosti sem izvedela, da je meni ljuba oseba imela splav in ja, zelo zelo mi je bilo hudo in v kratkem bo ona izvedela za mojo nosečnost tako kot vsi ostali. Torej, se moram po tvoje soočit z njo?

florecita, kar se pa tiče tvoje situacije... oh joj prejoj, kakšne odnose imate nekateri, da si ne upate pogovarjati o čisto življenjskih stvareh. Jaz bi na tvojem mestu brata poklicala tisti trenutek, ko bi izvedela za nosečnost njegove bejbe in ga pošteno napizdila, mu povedala svoje in potem pač upala, da bomo šli skupaj naprej. In verjemi, da bi se mu tisti trenutek, ko bi ga poklicala in povedala da veš za njuno veselo pričakovanje odvalil kamen od srca, pa tudi če bi mu ob tem povedala par krepkih. Ma, tole je res prava limonada. Dlje kot odlašate s tem slabše bo za vse.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 71
19.2.2010 21:34:35   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: mika

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

HB, da ne živim med takšnimi ljudmi in svoje sreče ne rabim skrivat. Sicer smo pa na splošno vesela familija in se veselimo srečnih dogodkov....
Žalost ali sreča....vedno si stojimo ob strani. Opažam pa, da je to danes  redkost, da nekateri pravčakajo, da se se komu zgodi kaj slabega. Če pa se zgodi kaj dobrega, pa se bodo potrudili, da bo izgledalo slabo, kot je npr. nosečnost, nekaj najlepšega v življenjuuser posted image ...nimam besed, res ne

POdpis.
Sama sem se od prvega dne na glas veselila svojih otrok in delila srečo z vsakim, ki me je hotel poslušat. MOj je še sredi trgovine razlagal trgovkam, da bo očka, kolk je srečen. IN ne, ne razumem kako lahko kdo mal "zataji" svojega otroka. Zgleda da smo res različni.

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 72
19.2.2010 21:38:07   
Gina

A veš barni, mnogo strašnih egocentrikov sem srečala v svojem lajfu, ampak po nezrelosti in egocentrizmu pa vsaj kar se zgoraj napisanega tiče prekašaš vse moje 40-letne izkušnje z ljudmi. Ogorčena sem, da kdo tak obstaja, pa da ga še sram ni, pa da poleg tega še pričakuje, da ga bo kdo razumel. Uf, ne razumem.
Boga naj zahvalijo tvoji sorodniki, da so se te losali, pa da nimajo več opravka s tabo. Vsaj jaz bi se.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 73
21.2.2010 17:49:40   
tanjusi
Ja res me čudi da so en tako egoistični.
Tudi sama sem bila v podobni situaciji . Kmalu po ss je zanosila bratova punca... torej bom teta. Ampak sem zanju zelo vesela... najprej sta poklicala mene in jokala sem od veselja niti pomislila nisem , da bi bila prizadeta .
Dobro vsak pač doživlja stvari po svoje ... mogoče bova pa z bratovo punco še obe noseči, do takrat pa ji lahko želm samo vse najboljše.

ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil,
ne hodi za menoj , morda ne bom vodil.
hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(a camus)

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 74
21.2.2010 18:29:25   
bubu_bibi
IZVIRNO SPOROČILO: florecita

Moti me namreč to, da nama z možem še do danes lastni brat ni povedal, da bo njegova žena čez par dni rodila!

Mislim, sej ne da nismo opazili, vendar je tako glupa situacija da je joj.

In zakaj?
Zato ker sem imela sama lansko leto SS, ona je pa potem čez par mesecev zanosila,.. in PREDVIDEVAM, da nista povedala zato, da mi ne bi bilo kao hudo, ker najinemu otroku pač ni bilo usojeno... PREDVIDEVAM.

Vsi sosedi, vse babe naokoli,..vsi so vedeli in me spraševali kdaj ima rok, jaz pa gledam kot tele.

Povedala mi je le mami, pa še ona nekje v njenem 7. mesecu s takim strahom da je joj!

Matr me to jezi, ker se tako zelo vsem smilim, da mi je krivo, ker se ne še sama sebi.
Življenje gre dalje, je že moralo bit tako. Jaz se s tem ne ukvarjam več, moti me pa to, ker me takšna dejanja žlahte na to vsak dan ponovno spominjajo.

Jaz razumem, da si jezna in zaradi njihovega obnašanja užaljena. Nikjer nisi dala vedeti, da se njunega otroka ne bi veselila. Mislim, da je s tvojo žlahto nekaj ni tako, kot bi moralo. Zgleda, da se, ne glede na to, kaj boš naredila, ne izogneš opazkam v stilu: 'saj smo vedeli, da nisi prebolela in da boš užaljena'. Če le zmoreš, se nanje ne oziraj in se veseli svojega življenja. Želim ti, da boš tudi ti kmalu srečka user posted image ! user posted image

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

5ri

(81%)

(19%)

Število vseh glasov: 212

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!