|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sploh ''ne vem'' da bom teta!
16.2.2010 12:55:28   
florecita
Pozdravljene!

Kako bi se počutile ve, in pa obnašale, ko bi bile v moji koži?

Moti me namreč to, da nama z možem še do danes lastni brat ni povedal, da bo njegova žena čez par dni rodila!

Mislim, sej ne da nismo opazili, vendar je tako glupa situacija da je joj.

In zakaj?
Zato ker sem imela sama lansko leto SS, ona je pa potem čez par mesecev zanosila,.. in PREDVIDEVAM, da nista povedala zato, da mi ne bi bilo kao hudo, ker najinemu otroku pač ni bilo usojeno... PREDVIDEVAM.

Vsi sosedi, vse babe naokoli,..vsi so vedeli in me spraševali kdaj ima rok, jaz pa gledam kot tele.

Povedala mi je le mami, pa še ona nekje v njenem 7. mesecu s takim strahom da je joj!

Matr me to jezi, ker se tako zelo vsem smilim, da mi je krivo, ker se ne še sama sebi.
Življenje gre dalje, je že moralo bit tako. Jaz se s tem ne ukvarjam več, moti me pa to, ker me takšna dejanja žlahte na to vsak dan ponovno spominjajo.

In kaj zdej?

Ženska bo šla vsak čas rodit. Mojega nečaka/nečakinjo...
In jaz naj ji potem lepo čestitam iz srca za veseli dogodek, za katerega nisem bila vredna da bi mi kdo sploh povedal?!

Mislim da bom morala prej ali slej načet en fajn pogovor user posted image

V bistvu mi hočejo prizanesti, mi pa delajo s tem več gorja, ker zaradi tega veliko razmišljam o njej in o njeni nosečnosti. Kar drugače ne bi. bi rekla, OK je noseča in kaj zdaj. Počakajmo to dete in to je to.

Res bom v dilemi ko se to dete rodi.
Rinit v dete brez zaželjenosti pri starših pa tudi ni...

Prosim za vaša mnenja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sploh ''ne vem'' da bom teta!
16.2.2010 12:59:18   
koala
Mogoče iskren pogovor z bratom? Mu pojasniš da si prbolela SS in da si zelo vesela da boš kmalu postala teta.

SIcer pa bi jaz svojo sestro naravnost vprašala ko bi bilo očitno da pričakuje.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu florecita)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.2.2010 12:59:48   
baguSka
V bistvu mi hočejo prizanesti, mi pa delajo s tem več gorja,

a pa si ti njima to ze povedala??? in ostalim clanom???

se pogovarjate sploh v familji o 'vajini' nosecnosti in trudu al ne?

ker obicajno je tako, da ce ti prden njimi igras zrtev, te bojo tud oni tako obravnavali... ceprav sama pravis da temu ni tko!?user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3
16.2.2010 13:01:07   
kristinaj
vpraši jih zakaj te niso obvestili o veselem dogodku, sicer se pa itak vidi ... ko se rodi bo pa itak veselje v hiši, če imate seveda normalne odnose...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

Neposredna povezava do sporočila: 4
16.2.2010 13:02:06   
AnciM
Lahko ti povem iz svoje izkušnje, da ni enostavno povedat. Moj brat je lani v 20t izgubil dvojčka in ko sem par mesecev kasneje zanosila, nikakor nisem vedela, kako naj povem. Ni enostavno! Je pa brat zakapiral kaj se dogaja in me odrešil. Enkrat je prišel k meni, brez svoje žene, saj je bil zanjo SS še zelo svež dogodek, in povedal, da sta zakapirala. Od takrat naprej se je lepo štelo, da on dva vesta za mojo nosečnost. Še zdaj pa težko govorim o njej v njuni prisotnosti, pa sem imela PDP v nedeljo. Nekako se mi naredi cmok v grlu. Če ona dva načneta temo, potem ja, da bi pa jaz... ne vem slab občutek imam.

27.8. 2008 se nama je pridružil čmrlj Uroš.
17. 2. 2010 pa še Blaž.

Neposredna povezava do sporočila: 5
16.2.2010 13:13:55   
Anonimen
mogoče si pa mal preobčutljiva?
user posted image
tudi jaz nisem šla vsakem posebej razlagat
da bomo imel dojenčka.
sej če vidiš trebuh je to samoumevno a ni?
lahko bi jo ti vprašala npr. "a boste mel dojenčka?",
ne pa da bo ona vate rinla kao "ej, dojenčka bomo mel."
si prepričana, da potem nebi rekla da te hoče prcat ker ga pa vi ne boste mel?

(odgovor članu AnciM)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.2.2010 13:14:31   
Gina
Ma a veš, jaz tudi nisem vedela da bom teta. Iz drugih razlogov sicer, ker se moj brat veselo naprdne, kadar mu rečem ali naredim nekaj, kar mu ni všeč, potem pa mesece, včasih tudi leta dolgo ne govori z mano. Od nekdaj je bilo tako. Še za poroko mi ni povedal, kaj šele povabil - hkrati pa sem se jaz tako veselila, da bo on na moji in je tudi bil - ni bilo vzajemno, kaj češ, zato pač ni konec sveta. Ampak hočem reči, da te razumem.

Kaj naj ti še rečem - svet je obupno prtegjen. Ljudje smo vsi kdaj v lajfu bolniki. Eni bolj drugi manj. Zato nima smisla da pustiš, da te kdo upravlja na daljavo. Misli nase, poskrbi zase, imej rada nečake - to dejanje govori o tvojem bratu, ne o tebi. POvej mu, kar si misliš, ali pa ne, če ti je tako lažje, vseeno je - in zaključi s to temo pri sebi. Če si jasno predstavljaš, da ima luknjo v možganih, tam kjer bi moral biti tebi brat, prijatelj, sorodnik.... mu lahko oprostiš, ker očitno na to tudi on nima vpliva, ne more pomagat, tak je. To pa moraš naredit zgolj in samo zaradi sebe. Saj nočeš, da te še naprej to mori, vsakič ko pomisliš nanj in na otroka, aneda?

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.2.2010 13:22:27   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: tedy

mogoče si pa mal preobčutljiva?
user posted image
tudi jaz nisem šla vsakem posebej razlagat
da bomo imel dojenčka.
sej če vidiš trebuh je to samoumevno a ni?
lahko bi jo ti vprašala npr. "a boste mel dojenčka?",
ne pa da bo ona vate rinla kao "ej, dojenčka bomo mel."
si prepričana, da potem nebi rekla da te hoče prcat ker ga pa vi ne boste mel?

Ma daj no. Je pa res čudno, da mora počakat na velik trebuh, da izve. Pa sestra je. Da ne govorim kolk čudno je vprašat nekoga, a je noseč. Saj to je nekaj najlepšega, kar se ti v lajfu zgodi, da zanosiš. Zakaj bi to skrival, pa še pred sestro?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.2.2010 13:26:45   
baguSka
Zakaj bi to skrival, pa še pred sestro?

ja taksen on pac je... je ze naredu to z nekim razlogom, da je njemu lazje!

ce njej ni, potem naj ona resi svoj problem! na kakrsenkoli pac, da bo njej lazje.. moznosti je seveda vec.user posted image

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.2.2010 13:26:47   
Anonimen
Ja ravn zarad tega, ker je ona splavila.

(odgovor članu Gina)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
16.2.2010 13:28:03   
baguSka
IZVIRNO SPOROČILO: tedy

Ja ravn zarad tega, ker je ona splavila.

mislim, tezko smo pametne zakaj, ce sama noce ali ne zeli niti govort z njim user posted image user posted image vprasanje ce ona sploh zeli vedet zakaj!?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.2.2010 14:26:48   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: florecita
Moti me namreč to, da nama z možem še do danes lastni brat ni povedal, da bo njegova žena čez par dni rodila!

Jst bi mu rekla, da je dosegel točko, na kateri je res že BV skrivat nosečnost.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

Neposredna povezava do sporočila: 12
16.2.2010 14:39:31   
picola1
Meni osebno je najbolj pomemben podatek ta, kako si se ti obnašala po SS. Ali si bila dolgo časa potrta, ali ste se o tem odkrito pogovarjali ali ste več ali manj molčali in o tem niste debatirali.
Če ti povem npr. mojo izkušnjo: ni sicer SS, je pa to, da sva zaradi moževih zdr. težav morala na umetno oploditev. In vem, da še vedno veliko ljudi gleda na to kot na nek tabu. Vendar jaz osebno ne. In sem se odkrito o tem pogovarjala z ljudmi, jim dala občutek, da me lahko vprašajo karkoli v zvezi s tem in dejansko so tudi me. In me to nikoli ni motilo. medtem, ko je neka druga moja prijateljica z zelo podobno zgodbo to doživljala kot neke vrste sramoto, veliko žalost, nikakor se ni mogla sprijaznit s situacijo, itd. itd. In ljudje je niso ničesar spraševali. So se pa spraševali sami pri sebi in med sabo, ugibali, bla bla bla. Zato, ker je pač nihče ni želel prizadet. Ker je sama s svojim doživljanjem vsega skup povzročila, da so se ljudje tako obnašali do nje (sej ti je že baguska to povedala, kar ti zdej jaz bolj na široko razlagam)
Ali pa moj mož...je brez noge in občasno ga kdo prav previdno vpraša, kaj se je zgodilo, vmes se pa še trikrat opraviči, ker ga to sploh zanima. Ko pa mož o tem čist neobremenjeno spregovori, se pa vidi na sogovorniku, da mu je kar kamen padel od srca in ponavadi sledi še najmanj pet vprašanj. user posted image

Torej, kaj bi jaz naredila na tvojem mestu? Šla bi do brata in do sestre in pač povedala, kako se počutim, tako kot si ti to razložila tukaj. Vprašala bi ju za vzrok, zakaj ti nista povedala (in boš lahko nehala predvidevat). Če bi se odgovor glasil, da zaradi splava, bi pač povedala, da si to prebolela in da se lahko od sedaj naprej normalno pogovarjate o tem brez občutkov nelagodja. Pika.

Drugače je pa meni veliko povedal tudi tvoj stavek v smislu, da nisi vredna, da bi ti kdo povedal. Mislim, da ti ta beseda vredna dela največ problemov. Ker če se tega ne bi spraševala, sploh ne bi bila užaljena. tako si pa užaljena in prizadeta ravno zaradi tega, ker so vsi vedeli, ti pa kao nisi vredna, da ti kdo pove. Prizadeta si v bistvu zaradi ignorance...Sam jst mislim, da v tem primeru ni bil vzrok ignoiranca, ampak pač to, kar sem ti povedala zgoraj...

Torej odkrito se pogoovri pa boste ziher rešili zadevo.user posted image

< Sporočilo je popravil picola1 -- 16.2.2010 14:41:33 >

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.2.2010 15:55:50   
baguSka
da sva zaradi zdr. težav morala na umetno oploditev. In vem, da še vedno veliko ljudi gleda na to kot na nek tabu. Vendar jaz osebno ne. In sem se odkrito o tem pogovarjala z ljudmi, jim dala občutek, da me lahko vprašajo karkoli v zvezi s tem in dejansko so tudi me. In me to nikoli ni motilo.

evo, tkole je tud pr men.. zato sem pa vprasala, ce se tud ona odkrito o temu pogovarja al je to zanjo tabu!?

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.2.2010 15:56:43   
baguSka
sej ti je že baguska to povedala, kar ti zdej jaz bolj na široko razlagam

aha user posted image

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.2.2010 16:06:40   
mika
IZVIRNO SPOROČILO: baguSka

da sva zaradi zdr. težav morala na umetno oploditev. In vem, da še vedno veliko ljudi gleda na to kot na nek tabu. Vendar jaz osebno ne. In sem se odkrito o tem pogovarjala z ljudmi, jim dala občutek, da me lahko vprašajo karkoli v zvezi s tem in dejansko so tudi me. In me to nikoli ni motilo.

evo, tkole je tud pr men.. zato sem pa vprasala, ce se tud ona odkrito o temu pogovarja al je to zanjo tabu!?

Je odvisno od tega, ja.

Florecita, zaradi tega kar se tije zgodilo, se ne upajo 'na glas' veselit otroka. Mislim, da je za vse, ne samo zate, to obremenjujoče.

resnično bi bilo fajn, da  brata pokličeš in mu poveš, da se veseliš, da boš teta. To, da pa nisi vredna sporočila o nosečnosti, pa ne verjamem. Še tvoja mama ti ni upala povedat. Tvoj SS je na vseh okrog tebe pustil posledice. Bali so se tvoje reakcije.
Vsi skupaj ste se znašli v čudnem nesmiselnem vozlu. Pokliči in se pogovorite.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.2.2010 16:12:10   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: AnciM

Lahko ti povem iz svoje izkušnje, da ni enostavno povedat. Moj brat je lani v 20t izgubil dvojčka in ko sem par mesecev kasneje zanosila, nikakor nisem vedela, kako naj povem. Ni enostavno! Je pa brat zakapiral kaj se dogaja in me odrešil. Enkrat je prišel k meni, brez svoje žene, saj je bil zanjo SS še zelo svež dogodek, in povedal, da sta zakapirala. Od takrat naprej se je lepo štelo, da on dva vesta za mojo nosečnost. Še zdaj pa težko govorim o njej v njuni prisotnosti, pa sem imela PDP v nedeljo. Nekako se mi naredi cmok v grlu. Če ona dva načneta temo, potem ja, da bi pa jaz... ne vem slab občutek imam.

Evo, anči ti je lepo povedala.

Jaz tud verjamem, da jim je zoprno in da ti nič slabega nočejo. Samo slabo se počutijo, skrbi jih, da ti ne bi bila žalostna pa so se zdaj znašli v enme začaranem krogu.
Ti ga lahko presekaš tako,d a s eobnašaš pač običajno. To je tako, da veš, da vidiš, da je noseča in da to, da ti niso mogli tega izustit, ne zvameš za slabo.

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.2.2010 16:27:55   
3Sonček3
Tut sama imam brata (polbrata) ki se je pred kratkim preselil iz našega kraja in mi tudi sam ni povedal da se je odselil. Ko sem ga klicala da sem mu povedala da sm user posted image je biu zelo navdušen in mi povedal da se je preselil. Od sestrične čez par mesecev izvem da se je poroču (tut nobenga obvestila kaj šele povabila) je blo use tko bl v ožjem sorodstvu ja WTF kaj sm pa js. Sej ne da se mi gre za žurko, ker verjetno v vsakem primeru nebi mogla pridt, ampak samo obvestila bi bla pa zelo vesela in bi se veselila z njima. Pa kmalu po poroki je tut ona zanosila in sem to zvedla od moje mami. Zanč je meu pa rd in sem mu pisala voščilo (aja a sm omenla da se ne spomnm kdaj bi od njega dobila voščilo za svoj rd? pomoje sploh neve kdaj ga imam) in mi je v nadaljnih sms-ih povedal da nosečnost lepo poteka. Ja fant a si ti pozabu da mi sploh nisi nč povedou, sej če nebi vedla že od prej bi vrjetno kr popadke dobila in šla rodit.
Ne zdi se mi lepo da se takih stvari ne pove, sicer pri meni ni nobenih negativnih izkušenj kot pri tebi npr. SS ampak useeno neko spoštovanje (če lahko temu tko rečm) pa more bit. Js se z mojim bratom nebom spuščala v take pogovore glede tega zakaj ni povedou. Js opravlam svojo dolžnost "dobre sestre" in ga obvestim o vsaki stvari takoj ko zvem in zvedu bo tut takoj ko se bo user posted image rodil. Kaj pa bo naredu on s svojim obveščanjem pa me ne zanima. Js vem da bom zvedla tko al pa drgač, ampak bi blo lepše direkt od njega.

To sm napisala da boš vedla da nisi sama v tem user posted image , drgač ti pa želim da bi se lepo razumeli in uredili tako kot si želiš

< Sporočilo je popravil 3Sonček3 -- 16.2.2010 16:28:50 >

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.2.2010 18:27:03   
amii
Poskusi "požreti" užaljenost. Ko bo rodila, idi v bolnico, čestitaj z iskrenim veseljem (do tega se poskusi pripraviti) in morda kdaj kasneje povej, kako so te prizadeli. Vem, da si frustrirana zaradi SS in kljub temu da praviš da si prebolela, vem da ni tako. Zagotovo te "žre" da je njim uspelo, vama (še) ne.
Mislim da je to čisto normalna reakcija, ampak niso oni krivi za vajino nesrečo. Zavoljo dobrih družinskih odnosov "stopi čez", pokaži modrost  in se veseli z njimi.

Pa imamo svoj sonček

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 19
16.2.2010 18:48:54   
Colt
Prijateljica Amii je pokazala veliko modrosti. Predlagam da jo poslušaš! Prav tako odkrit pogovor vedno pomaga. Čim več se pogovrjat. Nekje vmes ste se očitno izgubili. Se zgodi tudi najboljšim. Sedaj pa štart v nove zmage!

G

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 20
16.2.2010 19:02:38   
Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: amii

Poskusi "požreti" užaljenost. Ko bo rodila, idi v bolnico, čestitaj z iskrenim veseljem (do tega se poskusi pripraviti) in morda kdaj kasneje povej, kako so te prizadeli. Vem, da si frustrirana zaradi SS in kljub temu da praviš da si prebolela, vem da ni tako. Zagotovo te "žre" da je njim uspelo, vama (še) ne.
Mislim da je to čisto normalna reakcija, ampak niso oni krivi za vajino nesrečo. Zavoljo dobrih družinskih odnosov "stopi čez", pokaži modrost  in se veseli z njimi.

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 21
16.2.2010 20:44:55   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Če ti povem npr. mojo izkušnjo: ni sicer SS, je pa to, da sva zaradi moževih zdr. težav morala na umetno oploditev. In vem, da še vedno veliko ljudi gleda na to kot na nek tabu. Vendar jaz osebno ne. In sem se odkrito o tem pogovarjala z ljudmi, jim dala občutek, da me lahko vprašajo karkoli v zvezi s tem in dejansko so tudi me. In me to nikoli ni motilo. medtem, ko je neka druga moja prijateljica z zelo podobno zgodbo to doživljala kot neke vrste sramoto,

uh, kako znanouser posted image

jaz sem o svojem "stanju" tudi brez problema govorila, pa me po moje zato nobeden ni gledal z nekim pomilovanjem oz. jaz tega nisem zaznala in posledično sem menda bila zaradi tega tudi manj obremenjena, pa ko je prvič šlo, sem pač jokala en teden, potem pa tudi o tem čisto odkrito spregovorila.....moja takratna prijateljica pa je ves trud in postopek zamolčala celo lastni materi.
tak pač je. ljudje smo si zelo različni.

...vox populi...

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
16.2.2010 21:07:59   
eternety
Dejstvo je, da se bližnji in prijatelji v teh situacijah (govorim o SS) zelo težko znajdejo. Ne vejo kaj bi rekli, če sploh bi... Počutijo se kot slon v trgovini s porcelanom. Zato včasih sprejemajo takšne nelogične odločitve, kot je ta v tvojem primeru, da ti ne povejo o nosečnosti. Vsekakor totalno zgrešena odločitev, ampak poskušaj jim oprostit. 

(odgovor članu AnciM)
Neposredna povezava do sporočila: 23
17.2.2010 8:39:11   
florecita

IZVIRNO SPOROČILO: amii

odločila sem se, da naredim tako, čeprav ne bo lahko. user posted image

Upam, da bom zmogla oprostit in se veselit otročka, ki ni nič kriv, in je prav, da ga lepo sprejmem user posted image
Morda sama enkrat sprevidita, da nista ravnala prav

(odgovor članu amii)
Neposredna povezava do sporočila: 24
17.2.2010 8:41:13   
baguSka
odločila sem se, da naredim tako, čeprav ne bo lahko. user posted image

Upam, da bom zmogla oprostit in se veselit otročka, ki ni nič kriv, in je prav, da ga lepo sprejmem user posted image
Morda sama enkrat sprevidita, da nista ravnala prav

user posted image user posted image user posted image mislm teb je pa res tezko..... res! kaj ce bi si pa ti mogoce rajs zacela govort mal drugace!!?? in mal leps sprejemat vse??? bojo tud oni tebe pol ves!!

Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

kašica
Ines_L

Katere kašice kupujete otrokom?

Bebivita (16%)

Hipp (28%)

Alete (2%)

Frutek (53%)

Število vseh glasov: 43

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!