dskubin
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82 Punsha, imaš prav, ampak še vseeno so eni otroci veliko bolj zahtevni. Recimo, pri nas ne pali, da sem tam in se pogovarjam. Dejansko, če bi hotela, da je ves čas zadovoljna, ne bi mogla narediti nič, samo njo okol prenašat, zabavat, menjat lokacije itd. Je pa treba tud skuhat, pospravt ... tko da, pol mi pa joka, kaj nej? Je pa res, da je to zdaj naše delo, ukvarjanje z otrokom - pa sej je fajn, jest jo mam skoz bolj rada Danes, ko smo na vrtu pekli, se je takooooo na glas smejala, da smo bli vsi srečni. To pa je res nekaj najlepšega Aja, ju3 mam pa zobarja Eno vprašanje (spet): ali dajete otroke čez dan spat tudi v posteljico in zatemnite? Kolokokrat na dan jih dajete spat in za koliko časa? Jaz jo zaenkrat še ne v posteljico, ampak razmišljam o tem. Hvala za mnenja. Evo, zdej pa gremo na obisk Res je jada, niti 2 otroka nista enaka. Eni so bolj (eni celo zelooooo zahtevni, očitno je tvoja princeskica med njimi), drugi so, kot da jih ni. Lahko bi blo pa še huje, poznam eno, ki je bla tamala tko zahtevna (alergije, hudi hudi krčki do enega leta in pol, ampak drugač zdrava punčka), predvsem zahtevna za starša, da je ona npr. dežurala do 4ih ponoči, pol pa je vstal mož in jo imel do jutra in jo nosil okoli. Drgač je rekla, da je mogla ponoči npr. vstat 28x. Ampak HB starši vse zdržimo, predvsem mamice smo zelo zelo močne in ko daš to najhujše skozi, je samo vedno lepš. Si pa včeri lepo ugotovila, da smo lahko srečne, da imamo zdrave otroke, to veliko šteje. Pa včasih se mi zdi, da če je otrok bolj zahteven prejme veliko več pozornosti od staršev in okolice, kot tisti, ki samo nemo ležijo. Tko da včasih zna bit to plus za otroka :) Jaz čez dan ne zatemnjujem in ne dajam v posteljico, ker večinoma spi zunaj in ga svetloba niti malo še ne moti. Se mi zdi, da bom tko kot pri prvih dveh začela to prakticirat takrat, ko bo imel samo še 2 dnevni spanji (eno pred kosilom in 1 popoldan), če pri taprvem ne bomo zunaj. In potem bom to nadaljevala dokler bodo še spali po kosilu. Npr. moj starejši ima 4,5 pa še potrebuje popoldanski počitek. Zdej smo ga sicer ukinili obema, tudi 3 letnici, ker sta tisti čas v vrtcu, čez vikend pa še vedno oba hodita spat po kosilu (razen, če smo na kakem izletu, pa še takrat navadno mrkneta v avtu). In nimam pojma sploh kolikokrat spi čez dan, je začel že imeti daljša budna stanja in ni več, da pred vsakim obrokom spi. Večinoma spi v vozičku zunaj in spi dolgo, če ga guncam in vozim okoli. Ko smo doma in je na tleh je veliko več časa buden :) Drugače mi še vedno jemo, jemo in jemo. Jaz nikakor ne znam/morem vzpostavit enga daljšega ritma hranjenja, lačen je na 2 uri, če zunaj spi, lahko potegne tudi na 3,5 ampak je pol spet lačen po 1 uri. Tudi ponoči se zgodi, da jemo po 4x ali 5x . Če smo moji otroci s čim zahtevni, potem je to hranjenje. Ampak sem se vdala in sem samo srečna, da lahko dojim in "vržem ven jošk" :D