|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010
27.5.2010 13:29:37   
punsha
slomak ja, se morva dobituser posted image Iz kje si ti? če nisi prav deleč, se lahko jaz mimo pripeljem, al pa greava na kak sprehod. samo povej kdaj imaš čas.

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 2451
   [Brisano sporočilo]
27.5.2010 13:30:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tinca Malinca)
  Neposredna povezava do sporočila: 2452
   [Brisano sporočilo]
27.5.2010 13:43:11   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu punsha)
  Neposredna povezava do sporočila: 2453
27.5.2010 13:43:59   
kora33
IZVIRNO SPOROČILO: Lara73

da vam napišem kam grem danes: NA POGREB 5 LETNE PUNČKE

Bila je od rojstva hudo prizadeta in so pričakovali, šok in žalost pa vseeno sledita...

ja...res je ratala angelček...verjemite mi, da jih poznam...veliko takih...pa tudi že takih, ki so že angelčki in pazijo na nas....ga maš pa vseeno rad in ti je težko, ko življenje ugasne...takšno ali drugačno
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Pozornost jaz pa menim, da smo zato na porodniški, da otroku posvečamo pozornost. Prva 3 leta otrokovega razvoja so res najbolj pomembna in mu je treba posvetiti kar se da veliko pozornosti. Pa ne, da se ne bi potem znal sam zamotiti, ampak čas, ko smo z otrokom je treba maksimalno izkoristit. To ne pomeni da dojenčka nosimo v naročju gor in dol. To ne pomeni da se z njim ukvarjamo. Naj leži na tleh, mi pa se igramo bibarije, mu pojemo pesmice, se pogovarjamo (ko kuhamo, pospravljamo- vse mu lahko povemo kaj delamo), pomagaš mu pri gibalnem razvoju - nudiš igračke na različne strani da sledi s pogledom, da prijemlje, se začne obračat... se igraš gugalnico (gujsa galujsa 2 debela pujsa), ko drži glavo se gresta avione...otrok nas rabi. Ne le za hranjenje in crkljanje. In čas ko je buden je treba razdeliti tako, da se mu posvečamo in ga hkrati navajamo da se zamoti sam. Pa ne da bi šli mi sedaj stran, ker ko nas ne vidi, takrat zanj ne obstajamo in se lahko počuti zapuščenega. Še ne more razumeti da se bomo vrnili.
No sem morala napisati. Ne morem iz svoje kože ane. Poklicna deformacija user posted image . Ok, nisem hotla zatežit, tako da ne vzemite tega tako user posted image

bravo......veliko mamic pozablja zakaj so na porodniški eno leto...bolje ne bi mogla povedat...klap klap....
poklicna deformacija....pol mava verjetno enako izobrazbo...samo js opravljam drug poklic......
lep dan želim vsem in naužijte se sončka...dans je šeuser posted image user posted image user posted image

sreča je

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2454
27.5.2010 13:47:03   
Lara73
IZVIRNO SPOROČILO: zimska

IZVIRNO SPOROČILO: vaney

lara, sožalje družini...jaz nisem za take stvari...pa še danes imam glih en tak dan, da sem že zraven tvojega posta začela jokat...ahhhh, boga punčka in družina (čeprav, kruto, ampak resnično, jim bo najbrž zdaj lažje). Kakšno bolezen oz. okvaro je pa imela, da je bila skoz na postelji (če ni skrivnost)?

punčka ni imela razvitih malih možganov...

O, revica... Potem pa res boljše, da se je rešila trpljenja. Ampak - odprta krst? Ni to mučenje?

noge sem imela čisto telečje....

da o starših ne govorim. Za  moje pojme mučenje. Ampak punčka lepa ko bi jo narisal. Mogoče zato.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2455
27.5.2010 13:51:54   
punsha
kora kaj pa si ti po izobrazbi? Kje delaš pa vem user posted image . Ja no, poklicna deformacija user posted image . Sem dipl.vzgojiteljica po izobrazbi. No pa tudi delam v vrtcu.

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2456
27.5.2010 13:52:57   
slomak

slomak ja, se morva dobituser posted image Iz kje si ti? če nisi prav deleč, se lahko jaz mimo pripeljem, al pa greava na kak sprehod. samo povej kdaj imaš čas.

lahko se dobiva v Kranju jutri dopoldan okoli 11h, bi šlo? Kje točno se pa po telefonu zmenva al kako?

življenje je lepše z našo zvezdico doma (20.02.2010)

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2457
27.5.2010 13:57:36   
punsha

IZVIRNO SPOROČILO: slomak

lahko se dobiva v Kranju jutri dopoldan okoli 11h, bi šlo? Kje točno se pa po telefonu zmenva al kako?

no zmenjeno. lahko v kr okoli 11. se slišiva

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 2458
27.5.2010 14:04:23   
slomak
zmenjeno...user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2459
27.5.2010 15:23:46   
babajči
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

IZVIRNO SPOROČILO: babajči

TincaMalinca: za kolk pa tebi ponujajo varstvo?

hm, za 500 evrov. Grozljivo, a ne...

OMG

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 2460
27.5.2010 15:48:58   
Lara73
punsha: ja super si tole napisala.
a se vama lohka jest jutri v Kranju pridružim na sprehodu?

ravnokar sem ugotovila, da ma moj sine punco! Eno sošolko Evo. Sem rekla, če ju lahko peljem na randi v kino, pa jest da grem tud zraven user posted image , pa ni bil za stvar user posted image . Eh, ja nosi ga luna.

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 2461
27.5.2010 16:04:03   
Jada82
Punsha, imaš prav, ampak še vseeno so eni otroci veliko bolj zahtevni. Recimo, pri nas ne pali, da sem tam in se pogovarjam. Dejansko, če bi hotela, da je ves čas zadovoljna, ne bi mogla narediti nič, samo njo okol prenašat, zabavat, menjat lokacije itd. Je pa treba tud skuhat, pospravt ... tko da, pol mi pa joka, kaj nej?

Je pa res, da je to zdaj naše delo, ukvarjanje z otrokom - pa sej je fajn, jest jo mam skoz bolj rada user posted image user posted image user posted image user posted image
Danes, ko smo na vrtu pekli, se je takooooo na glas smejala, da smo bli vsi srečni. To pa je res nekaj najlepšega user posted image user posted image user posted image

Aja, ju3 mam pa zobarja user posted image user posted image

Eno vprašanje (spet): ali dajete otroke čez dan spat tudi v posteljico in zatemnite? Kolokokrat na dan jih dajete spat in za koliko časa? Jaz jo zaenkrat še ne v posteljico, ampak razmišljam o tem. Hvala za mnenja.

Evo, zdej pa gremo na obisk user posted image

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2462
27.5.2010 16:04:54   
julieb

IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

TincaMalinca: za kolk pa tebi ponujajo varstvo?

hm, za 500 evrov. Grozljivo, a ne...

OMG

Malo manj kot to stane pri nas vrtec, občinska subvencija že odšteta.
HB imamo babicaservis že dogovorjen.

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu babajči)
Neposredna povezava do sporočila: 2463
27.5.2010 17:00:56   
dskubin
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Punsha, imaš prav, ampak še vseeno so eni otroci veliko bolj zahtevni. Recimo, pri nas ne pali, da sem tam in se pogovarjam. Dejansko, če bi hotela, da je ves čas zadovoljna, ne bi mogla narediti nič, samo njo okol prenašat, zabavat, menjat lokacije itd. Je pa treba tud skuhat, pospravt ... tko da, pol mi pa joka, kaj nej?

Je pa res, da je to zdaj naše delo, ukvarjanje z otrokom - pa sej je fajn, jest jo mam skoz bolj rada user posted image user posted image user posted image user posted image
Danes, ko smo na vrtu pekli, se je takooooo na glas smejala, da smo bli vsi srečni. To pa je res nekaj najlepšega user posted image user posted image user posted image

Aja, ju3 mam pa zobarja user posted image user posted image

Eno vprašanje (spet): ali dajete otroke čez dan spat tudi v posteljico in zatemnite? Kolokokrat na dan jih dajete spat in za koliko časa? Jaz jo zaenkrat še ne v posteljico, ampak razmišljam o tem. Hvala za mnenja.

Evo, zdej pa gremo na obisk user posted image

Res je jada, niti 2 otroka nista enaka. Eni so bolj (eni celo zelooooo zahtevni, očitno je tvoja princeskica med njimi), drugi so, kot da jih ni. Lahko bi blo pa še huje, poznam eno, ki je bla tamala tko zahtevna (alergije, hudi hudi krčki do enega leta in pol, ampak drugač zdrava punčka), predvsem zahtevna za starša, da je ona npr. dežurala do 4ih ponoči, pol pa je vstal mož in jo imel do jutra in jo nosil okoli. Drgač je rekla, da je mogla ponoči npr. vstat 28x. Ampak HB starši vse zdržimo, predvsem mamice smo zelo zelo močne in ko daš to najhujše skozi, je samo vedno lepš. Si pa včeri lepo ugotovila, da smo lahko srečne, da imamo zdrave otroke, to veliko šteje. Pa včasih se mi zdi, da če je otrok bolj zahteven prejme veliko več pozornosti od staršev in okolice, kot tisti, ki samo nemo ležijo. Tko da včasih zna bit to plus za otroka :)

Jaz čez dan ne zatemnjujem in ne dajam v posteljico, ker večinoma spi zunaj in ga svetloba niti malo še ne moti. Se mi zdi, da bom tko kot pri prvih dveh začela to prakticirat takrat, ko bo imel samo še 2 dnevni spanji (eno pred kosilom in 1 popoldan), če pri taprvem ne bomo zunaj. In potem bom to nadaljevala dokler bodo še spali po kosilu. Npr. moj starejši ima 4,5 pa še potrebuje popoldanski počitek. Zdej smo ga sicer ukinili obema, tudi 3 letnici, ker sta tisti čas v vrtcu, čez vikend pa še vedno oba hodita spat po kosilu (razen, če smo na kakem izletu, pa še takrat navadno mrkneta v avtu).

In nimam pojma sploh kolikokrat spi čez dan, je začel že imeti daljša budna stanja in ni več, da pred vsakim obrokom spi. Večinoma spi v vozičku zunaj in spi dolgo, če ga guncam in vozim okoli. Ko smo doma in je na tleh je veliko več časa buden :) Drugače mi še vedno jemo, jemo in jemo. Jaz nikakor ne znam/morem vzpostavit enga daljšega ritma hranjenja, lačen je na 2 uri, če zunaj spi, lahko potegne tudi na 3,5 ampak je pol spet lačen po 1 uri. Tudi ponoči se zgodi, da jemo po 4x ali 5x user posted image . Če smo moji otroci s čim zahtevni, potem je to hranjenje. Ampak sem se vdala in sem samo srečna, da lahko dojim in "vržem ven jošk" :D

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 2464
27.5.2010 17:47:42   
punsha
Lara, seveda se lahko pridružiš.

jada res je, vsak otrok je drugačen in pri vsakem delujejo različne stvari. Zato pa ne obstaja recept za naše user posted image . Škoda ane user posted image . Starši pa najbolje poznamo svoje otroke, tako da sami najbolje vemo kaj je dobro za vsakega user posted image posebej. Seveda ne boš vztrajal s petjem pesmic, če pa pri umirjanju dojenčka bolj pomaga če ga stisneš k sebi. Vem pa, da se vsaka mama trudi po svojih najboljših močeh in tako je prav. Dskubin, se pa strinjam s tabo glede tega, koliko pozornosti dobi otrok.

Imam en predlog, če ste za seveda. Kaj ko bi malo napisale kako se igramo s svojimi user posted image . Kaj je všeč našim sončkom. Tako mogoče dobimo kake nove ideje in poskusimo kaj novega user posted image
Nekaj stvari sem že napisala, pa bom kar ponovila, da bo na kupu. Uf, danes pa kar čvekam user posted image . Jah mali veliko spi user posted image

Igre:
* igranje na bobenček - jaz mu igram, ga mu kažem, vrtim da ropota, on ga pa prijema(to je najljubša igrača že nekaj časa. na tisto plastiko od zavijalčka napneš blago (platen in kar zavežeš z elastiko), ga porišeš, da je pisan, vmesa pa daš še kaj, da je kot ropotulja)
* letalo - držim ga nad svojo glavo in tako leti. pa se smejiuser posted image
* igra v igralnem centru
* ponudim mu različne materiale da jih prijemlje- plišasta igrača, volna, krpica, zmečkan papir, plastična igrača...
* petje pesmic in zraven pleševa

no toliko za začetek. bom še pol kaj več, če boste tudi ve user posted image

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 2465
27.5.2010 18:29:45   
Lara73
Igre:

*ko pišem poste mi sedi na nogi in v roki drži slušalke na katerih predvajam glasbo.  so ji strašno všeč in se bojim, da ne bodo več dolgo cele...
*v njeni posteljici sem uredila na eni strani za spat (obroba, pa plenička za pod glavo,..., na drugi strani pa okoli namesto obrobe "moja prva knjiga", plišaste igrače, nad njo pa vrtiljak z glasbo. Točno ve na katero stran jo položim. Se kar rada tam zabava.
*rada se pogovarja
*poslušava otroške pesmice, pojeva in pleševa zraven
*če je slabe volje jo slečem spodaj, ji ljubčkam podplatke, se z njo pogovarjam in se kar umiri
*ati jo dviguje nad glavo in govori lika, lika,lika (beri velika), mala se smeji in samo čakam, da se ji bo pocedila slina na njega user posted image

Vsak dan odkrijemo kaj novega. Danes sva kupili lok z igračkami za na voziček ali pa lupinico v avtu. Ji je všeč in upam, da ne bo več takega joka v avtu. Začenja igračke bolj aktivno prijemati in jih "tlačiti" v usta. Če ji ne uspe dobro prijeti in ji igračka uide, je huda ko vrag.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2466
27.5.2010 18:33:01   
Lara73
punsha: se slišimo jutri kje se dobimo. 

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2467
27.5.2010 18:34:48   
Lara73

Igre:
* igranje na bobenček - jaz mu igram, ga mu kažem, vrtim da ropota, on ga pa prijema(to je najljubša igrača že nekaj časa. na tisto plastiko od zavijalčka napneš blago (platen in kar zavežeš z elastiko), ga porišeš, da je pisan, vmesa pa daš še kaj, da je kot ropotulja)

no tale bobenček pa res lahko naredim. Je ravno kaseta od zavijalčka prazna user posted image user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 2468
27.5.2010 18:35:15   
mavo

ravnokar sem ugotovila, da ma moj sine punco! Eno sošolko Evo. Sem rekla, če ju lahko peljem na randi v kino, pa jest da grem tud zraven user posted image , pa ni bil za stvar user posted image . Eh, ja nosi ga luna.

he he, sem ti rekla, da je punca kriva, pa klopce, pa ptički, ki čivkajo na drevesuuser posted image ...

Slomak, jaz grem v soboto na morje, do 25.6., javi se kaj, ko boš dol, da nadoknadiva sprehoduser posted image

Mi smo bili danes cepljeni, pa za rotavirus sem jo tud cepla - no je  popila cepivo. Drugače je pa pri točno 3 mesecih dolga 65,5cm, tehta 6600g in ima 40 cm obsega glave.

Zdaj, ko berem, da vas je veliko učiteljic tu gor, se moram malo bolj potruditi s pisanjem. Bo treba na slovnico pazituser posted image
Grem zdaj skopat našega malega diktatorja....user posted image

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2469
27.5.2010 19:31:02   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: mavo

Slomak, jaz grem v soboto na morje, do 25.6., javi se kaj, ko boš dol, da nadoknadiva sprehoduser posted image

Mi smo bili danes cepljeni, pa za rotavirus sem jo tud cepla - no je  popila cepivo. Drugače je pa pri točno 3 mesecih dolga 65,5cm, tehta 6600g in ima 40 cm obsega glave.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image   za uspešen pregled in cepljenje

pol nas pa zapuščaš za nekaj časa, pol pa nč ne bo s sprehodom po ljubljani ko pridem...do zdej mi še ni ratalo user posted image

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 2470
27.5.2010 19:32:16   
mucica2

moja revca pa tako kašlja pa kiha pa poln nosek ma, prav smili se mi, čeprav ona pa je vseeno dobre volje....tako da jutri bo samo pregled, cepljenje po moje jutri odpade

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 2471
27.5.2010 19:47:12   
slomak

seveda da lahko...user posted image

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2472
27.5.2010 19:51:05   
slomak

Igre:

*ati jo dviguje nad glavo in govori lika, lika,lika (beri velika), mala se smeji in samo čakam, da se ji bo pocedila slina na njega user posted image

hehehe zadnjič jo tud naš ati dvigne in kokr se mala slini ji poteče dol direkt v atijeva usta...user posted image user posted image

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 2473
27.5.2010 19:52:53   
slomak
IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

moja revca pa tako kašlja pa kiha pa poln nosek ma, prav smili se mi, čeprav ona pa je vseeno dobre volje....tako da jutri bo samo pregled, cepljenje po moje jutri odpade

user posted image  da bo hitr bolš... sej ni čudno pr takmu vremenu... sonček je, samo piha pa tud fuuuullll...

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 2474
27.5.2010 20:40:36   
vaney
punsha, potem imava pa isti poklicuser posted image
Se strinjam s tvojim postom o pozornosti, ampak, kot je že napisala zimska, je to veliko lažje izvedljivo pri prvem otroku, z dvema se pa sistem vsaj delno podre...se pa seeda vse mame trudimo po najboljših močeh, neuser posted image

mucica, upam, da bo prehlad hitro mimo

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 2475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  97 98 [99] 100 101   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
28 enostavnih pustnih kostumov za dojenčke
photo
Tudi dojenček je lahko nadvse simpatična pustna šema! Če bo za vašega najmlajšega člana to prvi pust, si morate pogledat...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.