punsha
|
Ojla Saj berem vas ves čas, ampak mi potem kar zmanjka časa za komentirat. Smo zelo veliko zunaj te dni. Res je super, ko je tako toplo. Danes je bilo že prav vroče. Super! Naš mali je kar priden, le dnevi so zanj predolgi. Sicer tudi čez dan kar nekaj spi, ampak vsak dan ko prihaja večer, bi šel on prej spat. Včasih sem ga dajala spat tam nekje do 22, potem sem bila nekaj časa na 21, no sedaj nekaj časa je hodil spat ob 20, danes pa že spi od 19.30. Tako postane utrujen, da je ves jokast. Pa mu nič ne pomaga. Tukaj ne more še malo zaspati, ko pa ga pripravim za spanje v posteljici - pižama, je pa vse vredu. Zaspi že vmes, ko mu pojem uspavanko. Meni bi bilo sicer bolj všeč, če bi šel kasneje spat, da bi potem tudi dlje spal. Ampak ga ne morem pripravit. Nebi rekla, če čez dan nebi spal. Bomo videli, kako bo danes ponoči. Sedaj je spet začel malo bolje spati - tako kot je prej. Se pravi najprej 6 ur, potem pa po 3. No to je za nas super. Sva ga pa danes peljala fotografirat in potem smo dali delat potni list. Smo prišli do fotografinje, je bila kar malo tako...je lažje slikat za osebno izkaznico, pa potni list je pa en kup pravil, kaka mora biti slika (zaprt usta, oba ušesa, nosek na sredini...). No pa nam je res fino uspelo, že drugi posnetek je bil vredu . Pa še čisto lepo se drži. Joj, julieb,to je pa kar nekaj, s tvojo roko . Naj gre mimo in naj bo čim prej vse vredu. Jada kako se pa tebi kaj celi ustnica, kako pa kaj zob? Mene pa vrat kar ne neha bolet. Pa je gotovo prav res od drže in povezano s hrbtenico. Se sama velikokrat opazim, da se grdo držim. tečnoba Jaz menim, da naši otročki še ne izsiljujejo. Sedaj so še tako majhni in jok uporabljajo za sporazumevanje z nami. Dlje časa kot traja, da jim ustrežemo za kar prosijo, močnejši je jok. Sem mnenja, da se je potrebno odzivati na jok, da ne smemo puščati da joka. Ali sporoča, da je lačen, žejen, ga zebe, mu je vroče, potrebuje našo bližino, ima polno plenico, mogoče ga kaj boli, je utrujen. Včasih se sicer zgodi, da joka kar tako. Ampak otrok mora vedno vedeti, da je mamica ob njem. Če otroka dobro opazujemo, se naučimo prepoznavati njegov jok in kaj z njim sporoča. Jaz sem včasih vedno mislila, da je lačen in vedno sem mu ponudila prsi. Sedaj pa približno vem kaj ga matra. Včasih si tudi mislim, da je tečen, ampak na koncu vedno ugotovim, da je nekaj potreboval.
|