smuki
|
Ojla! Evo mene po dolgem času... sem si končno našla par minut, da tud kaj napišem, ne le mimogrede preberem Najprej za vse bolančke. Upam, da se vsi čim prej pozdravijo. Mene je tud kr groza tega, da mi bo tako zbolela, da bo treba v bolnico. Smrka mi namreč že cca 3 tedne - en dan bolj drug dan manj. Včeraj, ko smo imeli pediatra sem ga prosila, če ji lahko mal pljučke posluša, pa je rekel, da je vse OK. Me je bilo kr mal strah, kr včasih kr hrope, najhuje pa je ponoči. In zaradi tega prehlada oz. smrkanja tud jst nikol ne vem, al naj grem sploh ven, kadar mal piha (če je hladno ni problem, jo bolj oblečem), sam greva včasih vseeno. Pol pa še to ja, kako je obleč, da ji ne bo vroče oz. da jo ne bo zeblo, ker tako kot je že ena rekla, da na sončku je ful vroče, v senčki pa piha in je takoj hladneje. Včeraj dopoldan sem jo še v tanjši pajac oblekla (spodaj pa body, majčka, hlačke, nogavičke, kapica) in mi je zaspala v vozičku. Bila je že kr vroča ampak očitno ji je pasalo, ker je spala 3 ure (sem jo zamikala mal v senčko, da ni bila direkt na soncu). Zdaj če je nad 15 stopinj zunaj ji ponavadi oblečem namesto pajaca kak debelejši puloverček ali jakenco, spodaj pa včasih še žabe, ali pa jo kr zavijem v deknco. Jo tipam vmes pa je vedno topla, razen rokice ima vedno hladne. Mah, sej ni čudno, da je skoz prehlajena, ker je pa tako vreme. No, včeraj sva imeli kontrolo - v enem mesecu je pridobila 1330g in zrastla za 5cm. Bile pohvaljene. Sem pa mal vprašala, če je to normalno, da je ona non stop pokakana. Če ji menjam planico ni nujno, da je polulana, pokakana je sigurn (se mi še ni zgodilo, da bi se samo polulala), kljub temu, da se včasih previjemo tudi na 2 uri. Problem imamo namreč s tem, da ima non stop vneto rito. Ampak je rekel pediater, da glede na to, da se lepo redi ima vso pravico, da se toliko pokaka in da je planični izpuščaj pač nekaj normalnega. Dobile smo tudi eno kremico za izpuščaje po obrazu, saj so se ji tisti mozolčki spremenili v suho kožo (včasih je izgledalo že kot da je opečena). Rekel je, da je po vsej verjetnosti kakšna alergija (ni pa nič rekel, da naj kaj posebej pazim pri prehrani) in da se bo verjetno še ponovilo. Upam, samo, da bo to zdaj v enem tednu izginilo, drugače morava nazaj. Aja, pa mislila sem že, da nas bodo krči počas zapustili, saj je bilo med prazniki par dni kr znosno, sem se zmotila... so prišli nazaj, zlasti zvečer.
|