|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI 2010
22.3.2010 14:21:45   
elaaa
Pozdravljene mamice in user posted image .

Glede krsta beseda ali dve.
Bistvo krsta ni v dogodku, slavju, tradiciji ... bistvo krsta je odrešenje od izvirnega greha.
Punce, saj ni važno ali bo hodil k verouku ali ne. Pomembno je ali verjameš v to ali ne. V čem smisel krstit, se cerkveno poročit, če v to ne verjameš? Menim, da je v krščanski vzgoji marsikaj zelo uporabnega in dobrega. Npr. 10 zapovedi (ne laži, ne kradi, spoštuj očeta in mater ...), družina se smatra za celico človeštva - celico kot osnovni element, ki tvori človeštvo, družbo. Veliko pa je stvari v katere dvomim, se z njimi ne strinjam ali jim celo nasprotujem (o tem ne bi, ker bi nastal cel roman).
Pravite: Otrok se bo sam odločil za krst, ko bo velik.
Kaj pa, če se mu kaj zgodi? Bog ne daj, a vseeno. Če ne verjameš, ni hudega, če pa vsaj malo ...
Skratka, mi bomo otroka krstili, ga vzgajali v krščanski veri (k verouku bo hodil želel ali ne, ker to sodi zraven) in če mu ne bo všeč in bo želel prestopiti ali se krščanski veri odpovedati, ga pri tem, ko bo odrasel, ne bom omejevala.
To pa je moje mnenje. Vaša menja pa spoštujem, saj ima lahko vsak svojega. =)

Previjanje ponoči - jaz ga le, če je pokakan ali ima zelo napeto pleničko od lulanja, sicer se le podojiva in nazaj zaspi, kar med dojenjem.

Kako smo lahko vesele, da so takooooo pridkani ti naši user posted image . Tudi naš se že odziva z nasmeški in spuščanjem glasov, kadar je res dobre volje.

Lep pozdravček in user posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 801
22.3.2010 14:28:20   
Olive
Dojenje: en teden se dojimo že brez nastavkov. user posted image user posted image user posted image Sem mislila, da ima naša princeska raje silikon kot mojo kožo, ampak smo jo prepričali in sedaj nam gre. Sicer pa bradavice bolijo kot user posted image , ampak se mi zdi, da gre na bolje.

Spanje: Naša princeska nam že od začetka spi ponoči. Tako, da se je do sedaj zgodilo samo ene 2x, da smo se dojili tudi ponoči. Drugače pa prespi približno 8 ur skupaj. Podnevi pa se dojimo na približno 3 ure. Res imamo pridno dojenčico (patronažna nam vedno, ko nas obišče pravi, da sploh nimamo dojenčka). Upam, da ji bo ta navada ostala. No, kot najstnica bo že lahko drugače. user posted image

Krst: Midva imava vse zakramente, cerkveno se nisva poročila in tudi krstiti ne namerava otrok, ker jim bova to pustila, kot lastno izbiro. Bo pa zanimivo kako bojo na to reagirali najini starši. Sigurno bo šok, ampak imava o tem pač svoje razmišljanje in počasi bojo to pač morali razumeti.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 802
22.3.2010 14:37:24   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: protina

hej!

da se še malo mi javimo.

Smo drugače ok.Ja spimo in jemo na 3 ure ponoči in 1,5-2 podnevi.Smo pa jutri stari 1mesec.Tudi naša mala zateguje glavico nazaj in samo v desno stran.No bomo videli v četrtek, ko imamo posvetovalnico.

Me panekaj zanima.A jih ponoči previjate, če niso pokakani?

Mi je kolegica  rekla, da naj ne previjam,če ni pokakana,zdaj  pa ne vem.
Sicer, ko jo previjem malo traja,da nazaj zaspi.

jada baje je  zelo dobro mleko,ki ne povzroča krčevin se lepo redijo od beba nestle.Mi je rekla patronaža, čeprav ne sme reklamirat.Baje imajo zelo dobre izkušnje.

no se tipkamo,ker zdaj tipkam z eno roko,na drugi mi pa mala spiuser posted image .

lp.

jaz imam bebo od nestle (HA 1), pa sem zadovoljna....se jo pa splača kupovat v mullerju ker je tam najcenejša

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 803
22.3.2010 15:05:15   
mavo
Oj, tudi mi se pridno dojimo, včeraj je vagala že celih 4680, kar je skoraj kila od poroda, po treh tednih. Prava debelinkauser posted image Ponoči se tudi zbuja točno na tri ure, kot budilka. Bi bilo boljše, če bi malo potegnila, ampak saj je še čas. Previjam je ne, nazadnje zvečer okoli 9ih, ko se skopa in naje, potem pa šele zjutraj okoli 6ih ali pol 7ih.
Krst: pri nas definitivno ne bomo nikogar krstili. Zakramente sicer moj mož ima, jaz pa ne, pa tudi poročena sva samo civilno. Se mi je malo zamerilo vse skupaj, ko je prababica (stara mama od mojga) pri našem prvem vsej vasi raztrobila, kako grozna sva, ker prvega ne bova krstila. Ko je bil star eno leto, mu ni niti jabolka dala za rojstni dan. S tem nas je "kao" kaznovala, ker nismo imeli krsta. Pa se mi ne gre, da bi kaj dobil, itak nam nič ne manjka, samo butasto se mi zdi vse skupaj. Sem si rekla, da ne rabimo silit v neko institucijo, če so taki ljudje not. Sploh pa verjamem, da osnovne stvari, ki jih krščanska vera uči, so pri nas že toliko kulturno pogojene, da zaradi načel: ne laži, ne kradi... ne rabiš biti član kakršnekoli cerkve. Jaz bom otroke raje kasneje k tabornikom vpisala, če bojo hoteli, ali pa jih bom za kakšen šport navdušila. Se mi zdi to bolj zdravo za človeškega duha...
V glavnem pa nimam nič proti nobeni veri, pa strinjam se, da je cerkvena poroka ful lep dogodek in itak vedno jokam zraven, če sem na kateri prisotnauser posted image , je res ful ganljivo
Grem se zdaj malo dela prijet, pa brez zamere za tako odkrito mišljenje glede Cerkve

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 804
22.3.2010 15:08:52   
Lucka1
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Fiziološko imamo mi od Nivee ampule.

Niwci - mi nismo obili nobene knjižice.user posted image

O kakšnem spreju to govorite?

Mi tudi uporabljamo ampule od Nivee in so super...

mi imamo pa ampule iz l''eclerca. Super so, pa še po 30 so pakirane in jih ne zmanjka takoj user posted image

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 805
22.3.2010 15:42:30   
bili83
pozdrav.

mali je končno zaspal, je bil že od osmih zjutraj pokonci....

glede krsta, naš tudi ne bo krščen, midva z dragim sva samo krščena, se nama pa krst sploh ne zdi smiseln. vrednot, kot so ne laži, ne kradi... in družinskih vrednot ga lahko naučim tudi brez cerkve, mar ne?

plenice... midva sva ful dolgo iskala pleničko, ki bi zdržala čez noč. imela sva hoferjeve, lidlove, dmove, poljske pamperske, mullerjeve... taoj ko je malo več lulal, je bilo vse mokro... no, pa sva jih le našla, zadnje tri noči je suh. kupila sem mu pa mullerjeve simply dry pampers (oranžen paket)user posted image user posted image

grem hitro skuhat njoke in naredit solato. dragi bo kmalu doma...

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 806
22.3.2010 15:44:39   
bili83
Menim, da je v krščanski vzgoji marsikaj zelo uporabnega in dobrega. Npr. 10 zapovedi (ne laži, ne kradi, spoštuj očeta in mater ...)

pa še to... ne laži, ne kradi... ravno ni krščanska vzgoja, a neuser posted image  verjetno tudi muslimani to prakticirajo, ali pa pravoslavci in ateisti...

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 807
22.3.2010 16:52:54   
Tinca Malinca
Krst: Jaz imam vse zakramente (samo poročena nisva cerkveno), moj user posted image nima nobenega. Jaz bi malo zelo rada krstila in user posted image se s tem strinja. Verjetno bomo šele enkrat jeseni krstili našo in bratovega sinčka (ki se bo rodil julija user posted image user posted image user posted image ) in bomo naredili skupinski krst.
Mi je pa zanimivo, kako je naš župnik takoj našel krstno ime ... in je že mamo spraševal, če bomo kaj krstili.

Spanje: Mi se ponoči praviloma zbudimo dvakrat, se pridno napapcamo in potem VEDNO napolnimo plenice, zato se tudi redno previjamo. Jaz sem jo prej ponoči kar pustila neprevito, pa se ji je naredilo malo izpuščaja. Zdaj jo previjem po (in ponavadi tudi pred) vsakim dojenjem in izpuščaj je popolnoma izginil.

Dopust: Jaz se zaenkrat še domov k staršem ne upam spravit, kaj šele, da bi razmišljala o kakšnem dopustu user posted image . Definitivno gremo enkrat kmalu na obisk k sorodnikom v Rim... Drugače pa nimam pojma, kam greš s takim majhnim dojenčkom user posted image . Je pa res, da je to moj prvi otrok in da sva šele danes sami doma in je kar pridna user posted image .

Plenice: Mullerjeve Pamperske so zakon! user posted image user posted image user posted image

Dojenje: A tiste, ki dojite in imate dovolj mleka, tudi kaj dodajate? Jaz sploh nimam občutka, koliko moja user posted image poje. No, menda šteje število polulanih in pokakanih plenic, da veš, ali ima otrok dovolj. Ampak tisti strah - kaj če ne dobi dovolj, je pa vseeno prisoten.

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 808
22.3.2010 17:06:24   
slomak

Dojenje: A tiste, ki dojite in imate dovolj mleka, tudi kaj dodajate? Jaz sploh nimam občutka, koliko moja user posted image poje. No, menda šteje število polulanih in pokakanih plenic, da veš, ali ima otrok dovolj. Ampak tisti strah - kaj če ne dobi dovolj, je pa vseeno prisoten.

če šteje število polulanih in pokakanih plenic potem moja ful poje in jo ponoč vsaj 1x previjem, samo ne vem zakaj mi noče spat mal več kot pa 2-3h. Res je vsaka noč drugačna. Sem ji začela dodajat novalac 1, ker mislim da se ne naje dovolj, ampak samo za zvečer da bi spala malo dalj kot pa 3ure. No in včeraj ni spala skupaj več kot 2h user posted image  zdj mi pa ni več jasno kaj ji je...v sredo imamo prvič posvetovalnico in komaj čakam da mi povejo kako napreduje.
Recimo ko sem si probala črpat, itak ni šlo, sem vidla take male curke kot nitka tanke...Kako je pri vas če si črpate, kakšni so curki?

Plenice mi imamo pamperske 2 premium care in tudi ne premočijo.

lp.

življenje je lepše z našo zvezdico doma (20.02.2010)

Neposredna povezava do sporočila: 809
22.3.2010 17:21:31   
Lily86
Mi imamo pa še vedno zelo zahtevnega otroka... Danes ne vem če sem 3 ure spala ponoči... zaspala je komaj ob treh zjutraj, prej pa skozi jokala...  Pa sva jo z mojim nosila, vklapljala fen, točila vodo, malo je vmes jedla, pa previla sem jo, da se je razbrcala - vse pomaga za cca 5 minut... Potem pa spet kričanje in jok. Po tretji se se zbujala vsako uro in jedla. Od šestih zvečer pa do treh zjutraj ni spala nič - 9 ur! To se mi ne zdi ravno normalno za tak malega otroka... Na koncu sem včasih že tak živčna, ko nič ne zaleže, da me je prav strah, da ji bom kaj naredila... Malo jo mučijo krči, sicer pa je nasploh precej tečkast otrok. Zaspi samo na rokah, pa še to samo včasih. Da bi spala v svoji posteljici - ni variante. Lahko da spi kot ubita, ko jo odložiš, pa takoj neutolažljiv jok. Jaz sem že čisto adijo... Neprespana, nesrečna in tečna... Čisto nesposobno se počutim za vlogo mame. Ko mala kakšno uro spi, se mi zdi da samo čakam, kdaj bo spet alarm in si sploh ne odpočijem. Ali pa zaspim in me tlačijo more... Groza - res si nisem tako predstavljala materinstva. Upam, da bo kmalu boljše, ker se sploh več ne prepoznam... user posted image

naše največje veselje se nam je pridružilo 28.2.2010

A mother's joy begins when new life is stirring inside... when a tiny heartbeat is heard for the very first time, and a playful kick reminds her that she is never alone.

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 810
22.3.2010 17:35:17   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: punsha

zimska a res al kaj? Mislim na to - če nisi cerkveno poročen... ja kar nekaj. No ravno okol župnikov pa ne bom skakala in iskala, kdo bi kljub temu krstil. Če bo bo, če pa ne, se pa tud ne bom sekirala. No jaz ne, upam pa, da tud kaka stara mama neuser posted image

Ampak so teli februarčki očitno res zelo zelo pridni. Eni res že lepo spijo ponoči user posted image .

jaz pa gledam, kam bi šli na dopust. Tako za par dni, kaki 2 nočitvi. Pa se še odločam, al morje, ali kak Bohinj, mogoče tudi kje višje - samo res ne poznam kaj dosti takšnih poti po hribih, kjer greš lahko z vozičkom. No karkoli, če ima katera kako idejo kar na plan z njo user posted image

Mi bomo šli za 4 nočitve na Debeli rtič, in sicer začetek avgusta. Upam, da bo fajn. Smo že rezervirali - pa kar v apartmaju, ker je lažje kot kakšen hotel pa to. Upam samo, da bomo zdravi user posted image user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 811
22.3.2010 17:36:22   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: slomak

če šteje število polulanih in pokakanih plenic potem moja ful poje in jo ponoč vsaj 1x previjem, samo ne vem zakaj mi noče spat mal več kot pa 2-3h. Res je vsaka noč drugačna. Sem ji začela dodajat novalac 1, ker mislim da se ne naje dovolj, ampak samo za zvečer da bi spala malo dalj kot pa 3ure. No in včeraj ni spala skupaj več kot 2h user posted image  zdj mi pa ni več jasno kaj ji je...v sredo imamo prvič posvetovalnico in komaj čakam da mi povejo kako napreduje.
Recimo ko sem si probala črpat, itak ni šlo, sem vidla take male curke kot nitka tanke...Kako je pri vas če si črpate, kakšni so curki?

To črpanje je menda nekaj čisto drugega kot to, ko se user posted image gor prisesa in se začne izcejevalni refleks. Jaz dobim ven max. 70 ml (ampak ponavadi to probam po dojenju, če imam občutek, da mi ne sprazni dovolj), včasih pa tudi samo 20 ml. Curki so pa bolj kot nitke, ja user posted image user posted image user posted image , ampak zraven pridejo še take ogromne kaplje.

Moja je potem res nek strašanski jedec, ker so plenice ves čas polne... in še skoraj praviloma se polula na previjalni mizi...  Dejansko pa ne pridobiva več kot povprečno. Tudi jaz komaj čakam na to posvetovalnico (šele naslednji teden) in upam, da bom tam izvedela kaj več...

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 812
22.3.2010 17:39:30   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: Lily86

Mi imamo pa še vedno zelo zahtevnega otroka... Danes ne vem če sem 3 ure spala ponoči... zaspala je komaj ob treh zjutraj, prej pa skozi jokala...  Pa sva jo z mojim nosila, vklapljala fen, točila vodo, malo je vmes jedla, pa previla sem jo, da se je razbrcala - vse pomaga za cca 5 minut... Potem pa spet kričanje in jok. Po tretji se se zbujala vsako uro in jedla. Od šestih zvečer pa do treh zjutraj ni spala nič - 9 ur! To se mi ne zdi ravno normalno za tak malega otroka... Na koncu sem včasih že tak živčna, ko nič ne zaleže, da me je prav strah, da ji bom kaj naredila... Malo jo mučijo krči, sicer pa je nasploh precej tečkast otrok. Zaspi samo na rokah, pa še to samo včasih. Da bi spala v svoji posteljici - ni variante. Lahko da spi kot ubita, ko jo odložiš, pa takoj neutolažljiv jok. Jaz sem že čisto adijo... Neprespana, nesrečna in tečna... Čisto nesposobno se počutim za vlogo mame. Ko mala kakšno uro spi, se mi zdi da samo čakam, kdaj bo spet alarm in si sploh ne odpočijem. Ali pa zaspim in me tlačijo more... Groza - res si nisem tako predstavljala materinstva. Upam, da bo kmalu boljše, ker se sploh več ne prepoznam... user posted image

Si že poskusila, da bi si jo dala na trebuh - da se malo umiri?
Pa mislim, da je enkrat že Kati pisala, da je fajn v user posted image posteljico dat nekaj, kar si predhodno nosila in ima tvoj vonj ... meni se to zdi "dober nateg" user posted image .

(odgovor članu Lily86)
Neposredna povezava do sporočila: 813
22.3.2010 17:58:39   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: Lily86

Ojej Lily .... se mi prav smiliš .... ker če meni že 3 ure joka, sem tudi jaz že čisto živčna ... grozno je to, res. Predvsem pa je grozno to, da se ne moreš naspati ... če bi se lahko, bi bilo tudi zate lažje ...
A si mogoče živčna, pa mala to čuti in zato toliko joka? Jaz vem, da je pri meni blo tko na začetku, pravi začaran krog. Ona je jokala, jaz pa živčna ... grozno in potem je bilo le še slabše. Drugače pa naša tud še vedno precej brca, nemirno spi, mučijo jo vetrovi, krči .... posledično jok.
Kaj pa v vozičku, je pridna? Naša tam kar fajn spi. No, poskusi kakšne kapljice. Jaz bom sedaj kupila Bio Gaia ... bomo videli, če kaj pomaga. A drugače dojiš?

Pa ni res, da si nesposobna, samo res pa je na začetku zelo težko. Meni recimo ful pomaga, da jo ima moj, ker je bolj miren in jo bolj umiri. Sem pa na začetku tudi jaz samo čakala, ko je zaspala, kdaj se bo spet zbudila. Ampak je vedno bolje.
Na začetku sem si pomagala s Perseni. No, ker ne dojim, je lažje. Al pa kakšen dcl vinčka ... samo da sem bla bolj sproščena. Je delovalo.

Sicer pa ... prvi meseci so najhuši ... potem je baje vedno lažje. Tako da, tako stanje sigurno ne bo v nedogled. Ampak pravijo, da tako majhni dojenčki še niso tečni itd. (no ja, čeprav meni se tudi kdaj zdi), verjetno res le kaj potrebuje. Ste že imeli posvetovalnico? Najbolje da to omeniš zdravnici ...al pa jo že prej pokliči, povej, kako malo spi in kakšne težave ima ... mogoče pa kaj pomaga???

Vsekakor resnično držim pesti zate in za user posted image , da se vse čim prej uštima in da boš čim prej srečna mamica!!!!!

(odgovor članu Lily86)
Neposredna povezava do sporočila: 814
22.3.2010 18:00:31   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: slomak

To črpanje je menda nekaj čisto drugega kot to, ko se user posted image gor prisesa in se začne izcejevalni refleks. Jaz dobim ven max. 70 ml (ampak ponavadi to probam po dojenju, če imam občutek, da mi ne sprazni dovolj), včasih pa tudi samo 20 ml. Curki so pa bolj kot nitke, ja user posted image user posted image user posted image , ampak zraven pridejo še take ogromne kaplje.

Moja je potem res nek strašanski jedec, ker so plenice ves čas polne... in še skoraj praviloma se polula na previjalni mizi...  Dejansko pa ne pridobiva več kot povprečno. Tudi jaz komaj čakam na to posvetovalnico (šele naslednji teden) in upam, da bom tam izvedela kaj več...

Ma ja, če bi gledali po plenicah .... nič ne verjamem v to ... naša ima skor vedno polulane plenice, dostikrat se tudi na previjalni polula, pa kaka ene 2krat na dan sigurno, včasih tudi več.
Pa veste koliko poje ... en drek. In tudi na teži pridobiva en drek user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 815
22.3.2010 18:28:38   
bili83
Lily imam občutek, kot da govoriš o meni... kdaj je rojena tvoja mala? Naš se je šele zadnja dva tedna malo umiril, je pa danes star 7 tednov.
No, tudi jaz sem bila na robu z živci, ker se mi je mali cele dneve drl. Še predobro poznam občutek, ko včasih otroku rčeš, da naj se že končno neha dret... potem pa slaba vest... obžalovanje... kolikokrat sem v tem kratkem času jokala... tudi jaz sem mislila, da sem nesposobna mati.... in prvič po dnevu, ko sem zvedela, da sem noseča, sem si prižgala cigareto... (hb, je bila samo ena)
Našemu zelo paše, če si ga dam na svoj trebuh. Pa kot ti je že ena napisala, poskusi ji dati poleg svojo majico, ali pa jo zavij vanjo. Če jo mučijo krči, ji daj kakšne kapljice (meni so najboljše koroške)... pa poskusi z malo čajčka... nekaj ji definitivno mora pasat...
Aja, pa jaz sem zadnjič šla sama ven za tri ure... šoping in pijačka s kolegico... verjami, sem prišla domov kot prerojena. res, to, da malo odklopiš, dela čudeže...

Glede pumpanja... jaz uporabljam medela mini electric črpalko in je zakon... imam pa tudi srečo, da je mleka dovolj... teče pa tudi v čisto tankih curkih in pa malo večje kaplje...

držite se, grem s psom na sprehod...

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 816
22.3.2010 23:29:38   
punsha
Ojla,

Enej spi, jaz se pa pod tuš odpravljam, pa se mi kar ne da. Kar čepim tukaj v dnevniuser posted image .
Ko berem tele poste... moram povedat, da je vedno lažje, z vsakim dnem je bolje. Sicer je naš mali na splošno zelo priden - ne joka veliko, je dobre volje, ampak na začetku je vsaki mamici vsaj malo težko. Meni je bilo najbolj naporno to vstajanje ponoči, ko se je zbujal na 2 uri (ok, tudi sedaj bi bila vesela, če bi ponoči več ur spal skupaj). In seveda si potem čisto crknjen. Pa moram povedat, da že na začetku sem imela malega najraje na svetu, ampak se mi zdi, da pa ga imam z vsakim dnem še raje. Ko minejo tisti naporni dnevi, ko začne dojenček malo sodelovati - ko te gleda, ti sledi, ko se smeji in se začne pogovarjat...mene je to najbolj "potegnilo noter". Sedaj komaj čakam da se zbudi, da se lahko pogovarjam z njim. Se mi zdi da ti to da kar en zagon, ko vidiš, da te mali išče s pogledom in kar vriska ko te najdeuser posted image .
Upam, da vsem čim prej minejo ti naporni dnevi in bi vsaka maksimalno uživala v materinstvu.

(odgovor članu bili83)
Neposredna povezava do sporočila: 817
23.3.2010 9:06:45   
babajči
čau mamike...

vidim, da fejst klepetate.

no, mi smo imeli zelo naporno do zdaj. ta starejša hči Ema je bila skoz od 15.2. do danes) doma, ker je bila bolna. v bistvu je bolna že od decembra, kašlja in smrka nonstop in ne vemo zakaj. no zdaj sem zdravnico po predhodnem posvetu s pulmologom prisilila, da mi je napisala napotnico za pulmologa/alergologa, pa da vidimo. danes smo jo dali v vrtec, ker enostavno ne morem biti cel dan sama z obema. ta mala zahteva 150% poozornosti, moj dragi pa je od petka spet v službi...prej je bilo fino, ko je bil doma in sva si razdelila delo in čas...

Tjaš pa je tako zlat dojenček... spi, papca, kaka, lula... malo gleda okoli in se čudi, se nasmeji, malo brca in spet spi. krčki ga malo matrajo, ampak ni panike. dojiva se, čeprav se mi zdi, da mi mleka primanjkuje (sploh zvečer), zato mu tudi malo dodajam MILUMIL. meni se pa tole mleko zdi še najbolj fajn...smo pri Emi probali novolac in še neke druge, potem mi je pa mama rekla naj ji dam milumil (ker ga je btw tudi ona meni pred 32 leti meni dajali in že takrat je menda veljal za ful vredu) in tudi v DM-ju mi je ena prodajalka svetovala milumil, ker baje je najbolj podoben materinemu mleku in lepo uredi vse prebavne težave. ema je bila takrat zaprta, ker je pila aptamil anti reflux in je ta prodajalka svetovala tudi milumil (po njenih izkušnjah), da naj bi jo odprl..in res je pomagal. sicer je polivala, ker ni tako gosto, kot aptamil ar, ampak je vsaj kakala.

no, danes pa dobim ene homeopatske kapljice za tvorbo mleka iz avstrije...pa da vidimo, če pomaga...ima katera kašne izkušnje s tem?

glede plenic: a ste probale FIXIES? meni so tele zakon. boljše, kot mullerjeve pampreske...

sem si pa probala tudi jaz mleko črpat, da bi morda ponaredila večje povpraševanje in vzpodbudila nastanek več mleka... pri emi je šlo brez problema, zdaj pa ne morem niti kapljice potegnit. imam pa aventovo ročno črpalko. ne vem, v čem je fora... pa sem prepričana, da je mleko še v dojki...

no, moj mali je vklopil sireno... čau čau in pridno crkljajte svoje zakladke...

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 818
23.3.2010 10:34:20   
Anonimen
No pa bi se vam še jaz pridružila, če lahko. Čeprav sem čakala aprilčka, nas je mali presenetil in prišel že februarja.

Zdej vse za nazaj nisem šla brat, sem pa prebrala tole stran. Pa da malo pokomentiram.

krst- midva bova tamalega krstila, čeprav jaz nisem verna, moj pa tud ni glih ful, ampak mu pa to nekaj pomeni. Samo sva pa rekla, da za naprej se bo sam odločal, silila ga ne bova.

previjanje ponoči- jaz ga tud ne previjam ponoči. Se mi zdi, da bi ga res še bolj zbudila. Edino če bi se pokakal, bi ga pa previla ja. Ga pa nazadnje previjem malo do polnoči in potem spet ob pol šestih.

spanje- vidim, da so vaši zelo pridni glede spanja ponoči. Mislim sej naš tud ful spi, tudi čez dan, ampak ponoči je še vedno obrok ob polnoči in potem ob 3 zjutraj. Upam, da ga bomo lahko kmalu ukinili. Ampak nič še ne kaže, da bi ga lahko.

slomak jaz si črpam, ker se ne dojiva oz se zdej probavava. Curki so kot si rekla tanki.

(odgovor članu babajči)
  Neposredna povezava do sporočila: 819
23.3.2010 11:12:20   
Jada82
Hoj hoj. MI smo iz posvetovalnice ... na splošno je z malo vse ok, smo pa dobili napotnico za alrgologa - mamo 6.4., ker ima polno pikic po telesu, pa ful ful krčev - včer je jokala celo celo popoldne ene 4 ure skup. user posted image Po tem Aptamilu je še slabše. Danes grem kupit Hipp - nič, poskusimo. MOžno, da je alergična na kravje mleko ... bomo videli.
Težki smo 3470 g in veliki še vedno 50,5 cm. Je pa glavica v 14 dneh zrasla še za 1,5 cm .. samo tale glava raste user posted image user posted image
Redi se počasi, pa vendar zdravnica ni nič komentirala - sem bla prav vesela user posted image user posted image user posted image user posted image Očitno je ok, tako ali drugače.

Upam, da uredimo še s temi krči, potem bo lažje za vse user posted image Smo pa spali od polnoči do pol 5h - kar fajn ... prej sem jo pa itak na 2,5 ure zbujala - da vsaj kaj poje, pa potem spet ob pol 8h. Od 5h dalje pa je ful slabo spala - jo je kar zvijalo v spanju, tako da je non stop krilila z rokicami, nogicami, se napenjala .. pa nič pokakana - samo vetrovi. Uboga revica.

Sedaj pa jo je tašča peljala na sprehod .. uf, prvič po 1 mesecu bova z mojim malo sama user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image še ne moreva - mam še čiščo user posted image user posted image user posted image
No, bova pa v miru pojedla pa tko ... saj bo saj bo ... čeprav včer sva bla pa oba živčna za popuser posted image . Res te uniči ta neprestan jok ... saj veš da trpi, pa da jo boli, ampak enostavno je na koncu že vsega preveč ... pa še user posted image je bil že tako ali tako tečen, mah, ni bil najboljši dan.
Ampak danes je pa že sonček tako lep, da bo sigurn fajn user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 820
23.3.2010 13:21:13   
lunca83
Živjo punce!

Naš user posted image je tut kr priden, ponoči kr lepo spi od pol 10 do pol 3, pol pa še od 3 do 6. Mal krčki nagajajo, sam še ni prehudo, upam, da tako tudi ostane.
Imam pa eno vprašanje za tiste, ki hrante po stklenički. Kdaj preidet iz cuclja 1 na cucelj 2?

Hvala za vaše odgovore.

Lepo se zrtajte še naprej.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 821
23.3.2010 14:48:27   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Hoj hoj. MI smo iz posvetovalnice ... na splošno je z malo vse ok, smo pa dobili napotnico za alrgologa - mamo 6.4., ker ima polno pikic po telesu, pa ful ful krčev - včer je jokala celo celo popoldne ene 4 ure skup. user posted image Po tem Aptamilu je še slabše. Danes grem kupit Hipp - nič, poskusimo. MOžno, da je alergična na kravje mleko ... bomo videli.
Težki smo 3470 g in veliki še vedno 50,5 cm. Je pa glavica v 14 dneh zrasla še za 1,5 cm .. samo tale glava raste user posted image user posted image
Redi se počasi, pa vendar zdravnica ni nič komentirala - sem bla prav vesela user posted image user posted image user posted image user posted image Očitno je ok, tako ali drugače.

Joj, Jada! Prav super se redi  tvoja user posted image . Jaz bom prav srečna, če bomo imeli na posvetovalnici čez en teden toliko g. Naša pa rase v dolžino - prav očitno, grame pa pridobiva res počasi. Moj foter pravi, da je bolje tako, kot pa da bi imeli malega sumo borca user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 822
23.3.2010 17:54:31   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: lunca83

Živjo punce!

Naš user posted image je tut kr priden, ponoči kr lepo spi od pol 10 do pol 3, pol pa še od 3 do 6. Mal krčki nagajajo, sam še ni prehudo, upam, da tako tudi ostane.
Imam pa eno vprašanje za tiste, ki hrante po stklenički. Kdaj preidet iz cuclja 1 na cucelj 2?

Hvala za vaše odgovore.

Lepo se zrtajte še naprej.

Jaz sem danes kupila dvojko od Aventa .... bomo poskusili ob 8h .... upam, da bo šlo .... user posted image

(odgovor članu lunca83)
Neposredna povezava do sporočila: 823
23.3.2010 20:07:15   
punsha
Ojla

najprej moram pohvalit našega fanta. Danes ponoči je samo enkrat jedel, malo pred 4 user posted image . To je pa res luksuz! Jaz sem ga pa res čakala da se bo zbudil, pa sem vstala, pa cunje obesila, on je pa še kar spal user posted image . So me prsi že prav pošteno bolele, čisto trde user posted image .

Bil je pa čudovit dan. Taaaak sonček, pa čisto brez vetra. Sva bila 2 uri na sprehodu, mali je lepo spal, jaz pa kar v kratkih rokavih, ko je bilo tak toplo user posted image . Prav boljše volje sem, ko je zunaj sonček.

No pa še tole... danes sva imela razvojno ambulanto. Je tako, kot sem pričakovala. Enkrat na teden bova hodila na fizioterapijo. Zvija se preveč nazaj in glavo obrača le v eno stran. Bila je zelo prijazna zdravnica. Pokazala je, kako ga moramo dvigovati, kako pestovati, dojiti, oblačiti... Dobili smo tudi na recept eno blazino za na tla in naj bi čez dan kar na njej ležal (smo jo že šli iskat - mater je draga 181 eur - ok, mi nismo nič plačali, ampak če bi jo kupil...). Po obroku še pol ure pokonci, potem pa v čisto ležeč položaj. Pa lupinico moram podložiti, da bo bolj ležeča. No to bi bilo to.

nax05 - a lahko še kake podatke napišeš o user posted image . Kdaj si imela rok, kdaj si rodila, ime...

No pa lep večer vsem skupaj.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 824
23.3.2010 20:11:28   
zvesta
nax05, dobrodošla... kot je napisalal punsha, napiši kak podatek več, da te damo na naš seznamček....

no, medve sva imele danes prvo posvetovalnico... zredila se je 660 g in sedaj tehta 2990 g :) zrasla je pa 3,5 cm in jim ima sedaj 49,5... še malo, pa bova začeli nosit oblekice ešt. 56 user posted image

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?