Jada82
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lily86 Mi imamo pa še vedno zelo zahtevnega otroka... Danes ne vem če sem 3 ure spala ponoči... zaspala je komaj ob treh zjutraj, prej pa skozi jokala... Pa sva jo z mojim nosila, vklapljala fen, točila vodo, malo je vmes jedla, pa previla sem jo, da se je razbrcala - vse pomaga za cca 5 minut... Potem pa spet kričanje in jok. Po tretji se se zbujala vsako uro in jedla. Od šestih zvečer pa do treh zjutraj ni spala nič - 9 ur! To se mi ne zdi ravno normalno za tak malega otroka... Na koncu sem včasih že tak živčna, ko nič ne zaleže, da me je prav strah, da ji bom kaj naredila... Malo jo mučijo krči, sicer pa je nasploh precej tečkast otrok. Zaspi samo na rokah, pa še to samo včasih. Da bi spala v svoji posteljici - ni variante. Lahko da spi kot ubita, ko jo odložiš, pa takoj neutolažljiv jok. Jaz sem že čisto adijo... Neprespana, nesrečna in tečna... Čisto nesposobno se počutim za vlogo mame. Ko mala kakšno uro spi, se mi zdi da samo čakam, kdaj bo spet alarm in si sploh ne odpočijem. Ali pa zaspim in me tlačijo more... Groza - res si nisem tako predstavljala materinstva. Upam, da bo kmalu boljše, ker se sploh več ne prepoznam... Ojej Lily .... se mi prav smiliš .... ker če meni že 3 ure joka, sem tudi jaz že čisto živčna ... grozno je to, res. Predvsem pa je grozno to, da se ne moreš naspati ... če bi se lahko, bi bilo tudi zate lažje ... A si mogoče živčna, pa mala to čuti in zato toliko joka? Jaz vem, da je pri meni blo tko na začetku, pravi začaran krog. Ona je jokala, jaz pa živčna ... grozno in potem je bilo le še slabše. Drugače pa naša tud še vedno precej brca, nemirno spi, mučijo jo vetrovi, krči .... posledično jok. Kaj pa v vozičku, je pridna? Naša tam kar fajn spi. No, poskusi kakšne kapljice. Jaz bom sedaj kupila Bio Gaia ... bomo videli, če kaj pomaga. A drugače dojiš? Pa ni res, da si nesposobna, samo res pa je na začetku zelo težko. Meni recimo ful pomaga, da jo ima moj, ker je bolj miren in jo bolj umiri. Sem pa na začetku tudi jaz samo čakala, ko je zaspala, kdaj se bo spet zbudila. Ampak je vedno bolje. Na začetku sem si pomagala s Perseni. No, ker ne dojim, je lažje. Al pa kakšen dcl vinčka ... samo da sem bla bolj sproščena. Je delovalo. Sicer pa ... prvi meseci so najhuši ... potem je baje vedno lažje. Tako da, tako stanje sigurno ne bo v nedogled. Ampak pravijo, da tako majhni dojenčki še niso tečni itd. (no ja, čeprav meni se tudi kdaj zdi), verjetno res le kaj potrebuje. Ste že imeli posvetovalnico? Najbolje da to omeniš zdravnici ...al pa jo že prej pokliči, povej, kako malo spi in kakšne težave ima ... mogoče pa kaj pomaga??? Vsekakor resnično držim pesti zate in za , da se vse čim prej uštima in da boš čim prej srečna mamica!!!!!
|