MATEJKA_
|
IZVIRNO SPOROČILO: zimska IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_ jutro... me že dolgo ni blo... prejšnji teden je bila ta starejša bolana in sem jo imela doma, tako, da je bilo tu precej pestro... danes ponoči pa je tamali dobil vročino - 37,5; zjutraj je imel 37,7C. malo me panika grabi, ker dr začne komaj popoldne delat... je pa kar prehlajen - prvič se je že v porodnišnici nalezel od mene, se je izboljšalo šele prejšnji teden, zdaj pa se je očitno od starejše sestrce nalezel al kaj... ta starejša ni vedla kaj je vročina vse do sojega 1. leta, ko je prišla v vrtec. leon pa je komaj dober mesec star . zdaj spi, ga bom naslednjo rundo šla malo v mlačno vodo namakat. še kak drug predlog? O ubožček mali... Hitro naj se pozdravi! Glede vročine pa nimam predlogov, ker do 38.5 itak ne smeš zbijat z zdravili, takrat bi mu lahko dala Calpol sirup. Jaz ga pri tej temperaturi ne bi namakala v mlačno vodo (šele nad 38 bi ga, da ga ne še bolj prehladiš). Kje pa si mu merila vročino? Pod pazduho? Izpraj nos s fiziološko in babyvacom, pa čimveč naj pije (čim več ga pristavljaj če dojiš). Zdravnico pa po telefonu pokliči in vprašaj kako in kaj, če ne kašlja zelo in mu ne piska oz. ne hrope v pljučkih ga jaz s tako nizko vročino ne bi vozila v ZD, ker lahko v čakalnici pokasiraš še druge viruse od ostalih otrok... merila sem pod pazduho. DO 3. meseca tak ne smeš zdravil brez dr dajat, ker jetra ne prenesejo... ko se je zbudil je imel že 38,1C in sem ga skopala, mu je padlo na 37C, pačprav je to samo kratkoročen efekt. sem pa mu dala tanke hlačke gor in sezula zokne, da ne bo še dodatno grel... dr začne s sistematskimi ob 13h in jo bom takrat poklicala, pa bom vidla kaj bo rekla. drugače pa začne bolančke ob 16h jemat... nos mu tak že ves čas s fiziološko in baterijskim aspiratorjem čistim, grejo celi zakladi slovenije ven, ampak zdaj mu pa kar prav teče in teče ven... prav bogi je... s tako nizko vročino starejšega seveda ne bi vozla k dr, ampak za dojenčke do 3m pa pravijo da morajo it takoj, ker se le redko na okužbe odzovejo z vročino
< Sporočilo je popravil MATEJKA_ -- 17.3.2010 10:47:17 >
|