|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI 2010
15.3.2010 12:23:21   
mavo

IZVIRNO SPOROČILO: zimska

Mi tudi oddajamo vlogo za vrtec. Je še katera Ljubljančanka gledala oz. izpolnjevala novo vlogo? Katastrofa... Sploh več ne moreš izbirat med enotami. Jarše imajo npr. 3 enote, 2 sta blizu ena pa je kar daleč (peš ne morem po malega hodit tja, čez dan pa avta nimam). Lani smo napisali vrtec in enoto kamor želiš otroka vpisat. Letos pa napišeš samo vrtec. Naprimer 1.mesto - vrtec Jarše. Na drugo mesto pa en drugi vrtec, kar pri meni odpade, ker ne morem otroka tam dostavit. Če bi ga mož z avtom pomeni da gre mali v vrtec že ob 7ih in ga pobere domov ob 5ih... ali pa moramo kupit še en avto... Tretja izbira je pa itak svetovna - MOL te razvrsti v vrtec, ki je v LJ še prost. Npr. jaz iz Jarš dobim prosto mesto nekje na Rudniku ali pa v Spodnji Šiški in ker če ga zavrnem? Naslednje leto ne smem več dati vloge al zgubim pike al kako??
Pa še vprašanje če bom sploh dobila za februar kje kako mesto. Mogoče bi bilo najboljše do septembra vzet privat varstvo in potem s septembrom 2011 vpisat. Samo kdo ima tolk denarja, da si lahko privošči vrtec in še privat varstvo? Jaoooo... pojma nimm kaj bomo... user posted image

Ja, Zimska, tu sva pa na istem. Samo da imamo mi še 20 točk manj, ker nismo staroselci-stalno bivališče imamo šele od letos. Tudi jaz ne vem, ali bi obkrožila tisto tretjo opcijo, da gre lahko v katerikoli vrtec, če ne dobi prvega ali drugegauser posted image . Pa itak zdaj že mali hodi v privat varstvo v Sneberje, če bosta pa oba morala, bi nas pa to prišlo okoli 700 evrov na mesecuser posted image , kar dejansko ni izvedljivo. Že zdaj za enega 350€ je ogromno. Pa še nobene babice in deda dovolj blizu, da bi lahko šla kdaj po njih.
Samo zakaj pa ti rabiš davčno številko za vpis v vrtec????? Nikjer nisem zasledila na vlogi, da jo je treba kam napisat, pa sem si sprintala direkt z interneta - z MOLa.
Sem pa jaz klicala v par vrtcev, koliko bodo imeli prostih mest za prvo starostno skupino, pa mi je svetovalka v vrtcu Ciciban rekla, da če njim prineseš vlogo, potem napišejo dodatno, za katero konkretno enoto se poteguješ in to upoštevajo, če imaš dovolj točk, da prideš not. Poskusi poklicat v vrtec Jarše, če je pri njih tudi to možno. Lahko te pa potolažim, da smo mi lani tudi oddali za ta vrtec in bi bil naš mali sprejet, če bi imeli stalno bivališče v Lj, ker v vrtcu Jarše ni bilo toliko vlog, pa še menda neko novo mobilno enoto odpirajo (ali pa so jo že odprli). Vsekakor se ti splača poklicat in se pozanimat, koliko novih skupin bodo imeli za 1. starostno skupino. Pa srečno!

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 576
15.3.2010 12:38:51   
valentinčica30
Ola!

Mi smo s sprehoda, k je tak lep sončekuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Moj dragi je nekje v Srbiji tako da samevam.

Vidim da o vrtcih debatirate. Mi smo tut takoj vlogo oddali in bomo videli, garantirano bomo sprejeti v septembru 2011, konec porodniške pa zlo težko. Tut tuki pri nas je gužva, tako da so zapolnjena vsa mesta. V kolikor se bo kako mesto sprostilo, sem na čakalni listi in me pokličejo. Sam s tem se bom ukvarjala konec porodniške.

Uživajte v sončku.

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 577
15.3.2010 13:37:13   
Kati81
Ma sem besna na CSD, sem že 14.2. oddla za otroški in sem dobila 26.2. da mi pripada 102E in ne več 39E in danes dobim nakazano samo 39, pa kličem in pravjo, da so pač oni to kasneje obdelli in da bo pač naslednji mesec.
Sem tko jezna pa saj ni moja krivda da so oni to tko počas delali men pa piše v odločbi da mi pripada s 1.3. ne s 1.4.

(odgovor članu valentinčica30)
Neposredna povezava do sporočila: 578
15.3.2010 13:50:39   
smuki
Ojla mamice!!

Nič nisem kaj veliko brala za nazaj, saj sem tudi bolj malo na netu. Se oglašam zgolj toliko, da malo pojambram.
Od kar smo prišli iz porodnišnice imamo kar pestro pri nas, saj so krči na programu skoraj 24 ur na dan.
Po pravici ne vem več kaj še naj naredim oz. kaj naj ne jem, da bo bolje. Sem se že skor sprijaznila, da bomo pač morali vsi skupaj nekak potrpet, da bo šlo to skozi.
Probali smo že različne kapljice: BioGaia, vetrovne kapljice lekarne Lekos, babynos, sab simplex... Iz prehrane sem izločila vse mogoča živila, ki bi lahko vplivala na njeno prebavo, med dojenjem po trikrat podirava kupček, vsak večer ji pripravim toplo kopel, se masirava, telovadiva.... nič oz. če za par minut.
Včasih že kr ne vem več kaj naj naredim, ko se mala joče in zvija.
Naš dan zgleda tako, da jemo, spimo in se jočemo.

Upam, da se čim prej naštelamo.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 579
15.3.2010 13:52:01   
zirafa76
kati81..

ne se sekirat, to je tudi mene doletelo, ampak boš pa dobila naslednji mesec za nazaj..nič ne moreš, na žalost..nima smisla živčke zgubljati...user posted image

drugače pa lahko samo komentiram na vrtce v SLo..GROZA......user posted image

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 580
15.3.2010 13:56:39   
zirafa76
aja..

no, jaz lahko samo pojamram, no niti ne upam, ker pri nas moj mož služi dinarčke zaenkrat, da ostanemo sami od 1.4. kar 5 mesecevuser posted image ..si sploh ne upam pomisliti v naprej, ampak zivim iz dneva v dan..imela pa bom pomoč, HB par ur dnevno, ker imam oba user posted image doma...

tako da, za vse tiste z 1user posted image ...smo še hujši primeri, ampak kot je že povedala zimska, to smo želele, a ne??..pa mi ni žal...za vsak nasmeh ali besedo mami, je vredno vse...user posted image

aja..naš Dominik je začel na veliko razdajati nasmeške okoliuser posted image , od 1.2. je zrastel za 6cm in pridobil 1.3kg od rojstva..dobro mu gre...user posted image , poje pa že 120mm...

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 581
15.3.2010 13:58:09   
Kati81
Žirafa saj vem, sem besna k sem mela denarček že splaniran, pa saj bo vseen šlo, sej ni panike, sam k si razočaran k nekaj pričakuješ pa pol ni.
Pa itk sem slabe volje k mam čist zabasne sinuse, pa glava me boli.

smuki, kaj pa Antiflat kapljice?

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 582
15.3.2010 14:23:02   
zvesta
No, moja porodniška še ni bila nakazana. Otroške imam pa še tudi po starem, ker na CSD ne morejo nič, ker še zdaj ni davčne od Saraje.

Jutri bom rabutala na CSD za porodniško i na davčni za davčno. user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 583
15.3.2010 15:33:01   
ninček1
Hej hej punce...

Javljam se po zeloo dolgem času, ker sploh več ne najdem časa za sebe.

Mali je kar se tiče teže in velikosti že nadoknadil.Glede na to , da se je pred sedmimi tedni  rodil z 47 cm in 2760g je že poskočil na 54 cm in 5020g in je že pravi velikančekuser posted image .
Ga pa mučijo krči in tako kot smuki pravi, čez celi dan.Jaz sem nehala dojit, ker sem mislila, da je krivo moje mleko, vendar zdaj ko več ne dojim vidim da ni nič bolje.Tudi mi imamo celo paleto kapljic doma, vendar en ..... pomaga vse skupaj.Jaz sem kronično utrujena in neprespana in nasplošno tečna...

Seveda imamo tudi svetle trenutke, ko se mali nasmeji, ali prime v roko kako igračko(včasih jo že za par sekund drži v roki), in ko spušča glasove, največkrat pri previjanju.Škoda da so ti trenutki tako redki...

Na sprehodih sva vsaki dan, ker mali prav uživa na svežem zraku.Jaz pa tudi spravljam dol še kg in mi nič ne škodi, če malo hodim.

...ko bi le minili ti presneti krči.....

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 584
15.3.2010 15:35:09   
ninček1
IZVIRNO SPOROČILO: Kati81

smuki, kaj pa Antiflat kapljice?

Antiflat pri nas pomaga par sekund, pol pa spet dretje....

Tin, rojen 25.1.2010

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 585
15.3.2010 15:37:05   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

Mene pa zanima, če ste ži in po kolikem času ste dobile davčno za otroka.
Brez davčne ne morem oddat vloge za vrtec.

Midva sva jo hitro dobila, samo je šel moj že takoj prvi teden po rojstvu vse rihtat .. pa je mogel kar sam vse, če bi čakala te birokrate, bi še dons čakala davčno. Je šel na matični urad, pa na upravno enoto .... pol so kar pohiteli. Tako da ... priporočam, da greš ti al pa tvoj kar osebno tja, če se ti mudi.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 586
15.3.2010 15:40:51   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Mene pa zanima, če ste ži in po kolikem času ste dobile davčno za otroka.
Brez davčne ne morem oddat vloge za vrtec.

Midva sva jo hitro dobila, samo je šel moj že takoj prvi teden po rojstvu vse rihtat .. pa je mogel kar sam vse, če bi čakala te birokrate, bi še dons čakala davčno. Je šel na matični urad, pa na upravno enoto .... pol so kar pohiteli. Tako da ... priporočam, da greš ti al pa tvoj kar osebno tja, če se ti mudi.

saj je bil v prvem tedni tam, pa so rekli, da še nimajo.... da naj počakamo.... bom se jutri jaz malo razburila...

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 587
15.3.2010 15:47:35   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: smuki

Ojla mamice!!

Nič nisem kaj veliko brala za nazaj, saj sem tudi bolj malo na netu. Se oglašam zgolj toliko, da malo pojambram.
Od kar smo prišli iz porodnišnice imamo kar pestro pri nas, saj so krči na programu skoraj 24 ur na dan.
Po pravici ne vem več kaj še naj naredim oz. kaj naj ne jem, da bo bolje. Sem se že skor sprijaznila, da bomo pač morali vsi skupaj nekak potrpet, da bo šlo to skozi.
Probali smo že različne kapljice: BioGaia, vetrovne kapljice lekarne Lekos, babynos, sab simplex... Iz prehrane sem izločila vse mogoča živila, ki bi lahko vplivala na njeno prebavo, med dojenjem po trikrat podirava kupček, vsak večer ji pripravim toplo kopel, se masirava, telovadiva.... nič oz. če za par minut.
Včasih že kr ne vem več kaj naj naredim, ko se mala joče in zvija.
Naš dan zgleda tako, da jemo, spimo in se jočemo.

Upam, da se čim prej naštelamo.

O Smuki, a je tud vaša user posted image kar revež, kar se vetrov in krčkov tiče ... pri nas je tudi večino časa user posted image , ko je pokonci. Jokamo, ko jemo, jokamo, ko smo v naročju ... skoz jo nekaj zvija ... Trenutno imam Sab Simplex ... se mi zdi, da malo bolje pa vseeno je.
Držim pesti, da čim prej mine ... saj, nekje pri 3 mesecih pravijo, da mine! Do takrat pa vsi še malo stisnite zobe!

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 588
15.3.2010 15:52:19   
Jada82
Mi imamo še vedno težave z jestjem ... joj, bi bla jaz tud rada na tem mestu, ko ste nekatere, ki se bojite, da vam user posted image preveč je ... Mi smo zdaj, če spravi 80 ml dol, že vsi srečni ... pa tako nam je že dobro šlo.
Enostavno jo začne med hranjenjem zvijat in potem joka, brca in se krči. Zdaj pa ne vem, ali jo res zvija in boli, ali enostavno ne mara mleka in izsiljuje s tem?!

Sem kupila danes novo flaško - Nukovo, pa novo mleko Aptamil ... pa je blo samo še slabš. Kupila sem tudi pestunjo .... in kaj je bilo? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Jok jok jok jok .... Eh ja ... bomo že nekak.

Je pa tko, kakšen dan bolje, kakšen dan slabše ... včasih spimo, včasih ne, včasih krči, da je noro, včasih kar gre ... jemo pa vedno slabo user posted image

No, vsaj izpuščaj na ritki izginja ....

Evo, mala že joka ... upam, da je lačna ... sam pomoje je zgolj osamljena, ker je ati skoču na wc ... eh ja.
Pa pa.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 589
15.3.2010 16:39:13   
zirafa76
Jada...

sicer nisem ekspert, če sem prav razumela, jo hraniš večinoma s AM, pa ima krče ob hranjenju..Kaj pa če ima intoleranco na mleko?? Ker tile AM vsebujejo malce kravjega mleka, ki pri nekaterih lahko sproži takšno reakcijo, kot opisuješ..se spomnim punce iz sosednje sobe v porodnišnici, njena hči je namreč odkar so jo pripeljali samo jokala, če ni jokala, pa je bila na prsah..meni se je punca tako smilila, ker je tudi ona jokala, ni vedela kaj je narobe..ponoči enaka zgodba, mala je malo zaspala, ampak pol spet jok in to tako, da nismo sploh spali na oddelku..nato so ji sestre odnesle malo ponoči, da je revica prišla k sebi, mamo mislim..no, če se prav spomnim, so ji nato ugotovili alergijo ali nekaj podobnega, zato pa je dobila vedno takšne napade joka..ubožico je bolelo in zvijalo od bolečin..

Naša Izabela ima recimo intoleranco na kravje mleko, pije še vedno AM najlepše ji odgovarja Beba Am, tista, ki je za alergike..še dandanes ne sme kravjega mleka čistega, lahko pa tu in tam jogurt.

ne vem no, jaz bi ob takem primeru vsekakor kontaktirala pediatrinjo in četudi ti reče, da so samo krči itd..vztrajaj na pregledu, ker nekaj ji zagotovo ne paše, če ti tako joka non stop ob hranjenju ali na splošno...mogoče jo muči nekaj, kar se ne vidi..poizkusiti ni greh..

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 590
15.3.2010 16:47:28   
zirafa76
aja, še nekaj...user posted image ...vedno se se nekaj spomnim

včeraj smo bili na kosilu in res nisem izbirala iz bifejske mize, ker je bilo vse dobro, nisem pazilauser posted image , sem si rekla, da mu pač dam AM, če bo sila..pa ni bila in Dominik ni imel absolutno nobenih težav, prišli domov, ga dojila, spal, enako zvečer..user posted image ..

tako da vem, da lahko jem večinoma vse, le citrusov se izogibam in še nečesa..kravjega mleka..tudi on takoj dobi drisko, če ga pijem, jogurte jem sicer, vendar nobene z kulturami, kot activia itd...
Spijem pa vsak večer čaj za dojenje, ki itak vsebuje raziične dobre sestavine proti krčem..mogoče pa pomaga..zaenkrat nam gre dobro, ni sile, tu in tam pojoka, vendar že vem, kaj je vedno bil vzrok, ampak do sedaj še nismo imeli nenadzorovane napade joka ali zvijanja, sicer ga napenja, vendar ne joka, razen če je res bilo hudo, to pa je bilo 2x, ko sem pila kavo pred tem...tao da zdaj pazim, da ga podojim pred kavo, ker brez nje ne moremuser posted image

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 591
15.3.2010 17:46:07   
elaaa
Oj, mamice.

Tinca Malinca - a imaš sprej SYntocinon? Imela sem že dva mastistisa in obakrat antibiotike pa je od poroda šele 6 tednov. Nihče mi ni predpisal tega spreja, pa mi ga je posodila kolegica. Meni se zdi, da mi je sprej pomagal, da se je pri meni vzpostavil oz. začel delovat izcejalni refleks. Prej sta bila iz dojke, ko sem črpala s črpalko, dva "curka" po vpihu sprejčka je lilo z devetimi curki. Po moje je bila pri meni zelo slaba "pretočnost". Tako je prišlo do zastoja in nato vnetja. Sedaj po dveh mastitisih, si s črpalko izčrpam le toliko, da me ne tišči (po 30ml iz vsake) in nikakor ne vsega. To je enkrat do dvakrat na dan, saj se mi zdi logična razlaga ponudba-povpraševanje in če bom preveč črpala, bo vedno več mleka. Po moji logikiuser posted image ! Si pa še vedno masiram, ko čutim napetost.

Se morm pohvalit, da imava najbolj pridnega otročička, saj veliko spi in ga lahko pustim v varstvu za 2,3 tudi do 4 ure, tako da sva bila že v kinu. Včeraj pa smo bili na morju. Bilo je super.

Lp in objemček vsem user posted image ,

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 592
15.3.2010 17:48:08   
zvesta
no, tukaj pa lahko potrkam, da mi nimamo ne zvijanja, en napenjanja...

je pa res, da pijem ves čas samo naslednje:

zavrem 3 litre vode (no, toliko spijem vsak dan, najmanj), pol pa not dve čajni vrečki čaja za dojenje, dve vrečki baby čaja in dve vrečki sadnega čaja, da mi naredi boljši okus user posted image

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 593
15.3.2010 18:48:30   
slomak

no, tukaj pa lahko potrkam, da mi nimamo ne zvijanja, en napenjanja...

je pa res, da pijem ves čas samo naslednje:

zavrem 3 litre vode (no, toliko spijem vsak dan, najmanj), pol pa not dve čajni vrečki čaja za dojenje, dve vrečki baby čaja in dve vrečki sadnega čaja, da mi naredi boljši okus user posted image

jaz isto od P naprej samo čaj, ene 3x po 1,5l zavrem vodo in 1 vrečko čaja za dojenje, 1 vrečko sadnega pa recimo 1 vrečko planinskega zmešam in pijem čez dan... res pa je da mala ni mela problemov do zdaj, zdaj pa je začela prdkat in se napenjat, pa vedno po hranjenju user posted image .

življenje je lepše z našo zvezdico doma (20.02.2010)

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 594
15.3.2010 18:55:17   
slomak
drugače pa punce, sem ravnokar zvedla še en preverjen recept da naši malčki nimajo krčkov. Narediš si čaj iz kumine, majarona in malo kapljic proti krčem zmešaš in piješ čez dan. Na liter vode daš recimo po eno malo žličko kumine in majarona, mora bit blag čaj. Jest od jutr naprej začnem pa da vidimo.

življenje je lepše z našo zvezdico doma (20.02.2010)

(odgovor članu slomak)
Neposredna povezava do sporočila: 595
15.3.2010 21:09:26   
Olive
IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

Danes je pa tak lep sonček!! Jaz pa ne smem ven user posted image user posted image user posted image .

Pa tudi pojma nimam, kaj počet s tem mastitisom. Vročina je padla, antibiotiki so pa za ves teden, ampak jih itak moram jemat do konca. Potem pa cel kup različnih nasvetov, kaj z odvečnim mlekom. Pušenjak je rekel - nič črpat, pred dojenjem tople obkladke, po dojenju hladne obkladke. Patronažna je rekla - črpat, črpat, črpat in bog ne daj hladnih obkladkov, ker ti potem čist mleko zastane... Zdaj pa naredi tako, da bo ok za otročka user posted image .

Ima katera kaj izkušenj s tem?
Popolnoma sem prestrašena, da se bo ta zadeva kar ponavljala in ponavljala... user posted image user posted image user posted image

Tudi jaz imam podobne probleme.
 Že v porodnišnice se je pojavil velik naval mleka. Prsa so bila trda ko kamen in vse je teklo iz mene. Zaradi tega sem dojila s pomočjo nastavkov, ker drugače ni šlo. Dobila pa sem že dvakrat hudo vnetje (vročina je šla nad 39 in enkrat celo mal nad 40 ter hude bolečine). Rešila sem ga tako (po nasvetu patronažne): tuširanje pod vročim tušem in masiranje, topli obkladki pred dojenjem in masaža po dojenju, katero je naredil moj dragi, ker jaz nisem mogla, ker so bile bolečine preveč hude in je še njemu bilo hudo, ko je videl kako se zvijam od bolečine.
Tako smo rešili pri nas, na srečo je šlo mimo brez antibiotika. Je pa treba skoz pazit in masirat, da ne nastane kje kaj novega. Upam, da se mi ne ponovi, ker je res en hudič.

Želim ti, da se tudi ti čim prej rešiš tega.

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 596
15.3.2010 21:23:43   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: elaaa

Oj, mamice.

Tinca Malinca - a imaš sprej SYntocinon? Imela sem že dva mastistisa in obakrat antibiotike pa je od poroda šele 6 tednov. Nihče mi ni predpisal tega spreja, pa mi ga je posodila kolegica. Meni se zdi, da mi je sprej pomagal, da se je pri meni vzpostavil oz. začel delovat izcejalni refleks. Prej sta bila iz dojke, ko sem črpala s črpalko, dva "curka" po vpihu sprejčka je lilo z devetimi curki. Po moje je bila pri meni zelo slaba "pretočnost". Tako je prišlo do zastoja in nato vnetja. Sedaj po dveh mastitisih, si s črpalko izčrpam le toliko, da me ne tišči (po 30ml iz vsake) in nikakor ne vsega. To je enkrat do dvakrat na dan, saj se mi zdi logična razlaga ponudba-povpraševanje in če bom preveč črpala, bo vedno več mleka. Po moji logikiuser posted image ! Si pa še vedno masiram, ko čutim napetost.

Se morm pohvalit, da imava najbolj pridnega otročička, saj veliko spi in ga lahko pustim v varstvu za 2,3 tudi do 4 ure, tako da sva bila že v kinu. Včeraj pa smo bili na morju. Bilo je super.

Lp in objemček vsem user posted image ,

O tem Syntocinu sem že brala, dobi se ga samo na zdravniški recept, če imaš slabo laktacijo?!? A ni neki takega? Se da priti do tega kako drugače? Mislim, da gre pri meni za enak problem - samo 3 ali 4 curke vidim, nič več.
Bi se naj pa ti vodi dokonočno aktivirali v 5. tednih po porodu - ajej, do takrat je še daleč. Jaz bom imela že 5 mastitisov do takrat... user posted image user posted image user posted image

Vaš otročej je pa res priden, da vama je ratalo že v kino iti user posted image .

(odgovor članu elaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 597
15.3.2010 21:28:17   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: Olive

Danes je pa tak lep sonček!! Jaz pa ne smem ven user posted image user posted image user posted image .

Pa tudi pojma nimam, kaj počet s tem mastitisom. Vročina je padla, antibiotiki so pa za ves teden, ampak jih itak moram jemat do konca. Potem pa cel kup različnih nasvetov, kaj z odvečnim mlekom. Pušenjak je rekel - nič črpat, pred dojenjem tople obkladke, po dojenju hladne obkladke. Patronažna je rekla - črpat, črpat, črpat in bog ne daj hladnih obkladkov, ker ti potem čist mleko zastane... Zdaj pa naredi tako, da bo ok za otročka user posted image .

Popolnoma sem prestrašena, da se bo ta zadeva kar ponavljala in ponavljala... user posted image user posted image user posted image

Že v porodnišnice se je pojavil velik naval mleka. Prsa so bila trda ko kamen in vse je teklo iz mene. Zaradi tega sem dojila s pomočjo nastavkov, ker drugače ni šlo. Dobila pa sem že dvakrat hudo vnetje (vročina je šla nad 39 in enkrat celo mal nad 40 ter hude bolečine). Rešila sem ga tako (po nasvetu patronažne): tuširanje pod vročim tušem in masiranje, topli obkladki pred dojenjem in masaža po dojenju, katero je naredil moj dragi, ker jaz nisem mogla, ker so bile bolečine preveč hude in je še njemu bilo hudo, ko je videl kako se zvijam od bolečine.
Tako smo rešili pri nas, na srečo je šlo mimo brez antibiotika. Je pa treba skoz pazit in masirat, da ne nastane kje kaj novega. Upam, da se mi ne ponovi, ker je res en hudič.

Super, da ti je uspelo rešiti problem in to brez antibiotika. user posted image user posted image user posted image   Jaz sem čisto zapaničarila, ker me je treslo in sem raje šibala v porodnišnico...

Upam, da si se tega rešila dokončno.

(odgovor članu Olive)
Neposredna povezava do sporočila: 598
15.3.2010 21:35:37   
ČikaPika
IZVIRNO SPOROČILO: Olive

Živijo.
Jaz sem se mestitisa bala kot user posted image , še bolj kot poroda... zato sem fulll prebrala nasvetov o dojenju...

Takoj ko sem prišla iz operacije (CR) sem si pričela masirat prsi in sem ful hitro dobila mleko.
Ker je bil naval tako velik, in moje prsi ogromne, je user posted image težje prijel za bradevice - v tem primeru nisem uporabila nastavka, ampak sem si pred dojenjem čisto malo izčrpala ven mleko (z aventovo črpalko) in potem podojila, ko so se prsi malo omehčale --> to počnem tudi sedaj, ko imam ful otrdele prsi.

Poleg tega nikoli ne dovolim, da user posted image pije samo iz bradevice (kar je njemu fuuulll všeč user posted image ) ampak ga prisilim, da prime za cel kolobar - sicer mu ne dam za pit...
Pazim pa tudi, da se mi bradevice ne odrgnejo preveč, zato, ko me že malo bolijo, raje izpustim kako dojenje in mu dam nadomestek.

Do sedaj (moram potrkat) mi dojenje uspeva, brez kakršnih koli problemov... ne vem pa še kaj bo... čisto možno je, da mestitis dobim tudi jaz...

(odgovor članu Olive)
Neposredna povezava do sporočila: 599
16.3.2010 6:17:50   
elaaa
Oj!
Sprej dobiš na recept in sicer, če greš s težavami kar v porodnišnico, kar lahko storiš do dopolnjenega 6 tedna od poroda, kasneje te ne sprejmejo več. Sprej naj bi lahko predpisala tudi ginekologinja, ki pa je mene z mastitisom napotila k os.zdravnici, ki pa tega ne more predpisat. Da ti le antibiotike.
user posted image za uspešno reševanje takih in drugačnih težav.

Lp in user posted image .

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?