ČikaPika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Olive IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca Danes je pa tak lep sonček!! Jaz pa ne smem ven . Pa tudi pojma nimam, kaj počet s tem mastitisom. Vročina je padla, antibiotiki so pa za ves teden, ampak jih itak moram jemat do konca. Potem pa cel kup različnih nasvetov, kaj z odvečnim mlekom. Pušenjak je rekel - nič črpat, pred dojenjem tople obkladke, po dojenju hladne obkladke. Patronažna je rekla - črpat, črpat, črpat in bog ne daj hladnih obkladkov, ker ti potem čist mleko zastane... Zdaj pa naredi tako, da bo ok za otročka . Ima katera kaj izkušenj s tem? Popolnoma sem prestrašena, da se bo ta zadeva kar ponavljala in ponavljala... Tudi jaz imam podobne probleme. Že v porodnišnice se je pojavil velik naval mleka. Prsa so bila trda ko kamen in vse je teklo iz mene. Zaradi tega sem dojila s pomočjo nastavkov, ker drugače ni šlo. Dobila pa sem že dvakrat hudo vnetje (vročina je šla nad 39 in enkrat celo mal nad 40 ter hude bolečine). Rešila sem ga tako (po nasvetu patronažne): tuširanje pod vročim tušem in masiranje, topli obkladki pred dojenjem in masaža po dojenju, katero je naredil moj dragi, ker jaz nisem mogla, ker so bile bolečine preveč hude in je še njemu bilo hudo, ko je videl kako se zvijam od bolečine. Tako smo rešili pri nas, na srečo je šlo mimo brez antibiotika. Je pa treba skoz pazit in masirat, da ne nastane kje kaj novega. Upam, da se mi ne ponovi, ker je res en hudič. Želim ti, da se tudi ti čim prej rešiš tega. Živijo. Jaz sem se mestitisa bala kot , še bolj kot poroda... zato sem fulll prebrala nasvetov o dojenju... Takoj ko sem prišla iz operacije (CR) sem si pričela masirat prsi in sem ful hitro dobila mleko. Ker je bil naval tako velik, in moje prsi ogromne, je težje prijel za bradevice - v tem primeru nisem uporabila nastavka, ampak sem si pred dojenjem čisto malo izčrpala ven mleko (z aventovo črpalko) in potem podojila, ko so se prsi malo omehčale --> to počnem tudi sedaj, ko imam ful otrdele prsi. Poleg tega nikoli ne dovolim, da pije samo iz bradevice (kar je njemu fuuulll všeč ) ampak ga prisilim, da prime za cel kolobar - sicer mu ne dam za pit... Pazim pa tudi, da se mi bradevice ne odrgnejo preveč, zato, ko me že malo bolijo, raje izpustim kako dojenje in mu dam nadomestek. Do sedaj (moram potrkat) mi dojenje uspeva, brez kakršnih koli problemov... ne vem pa še kaj bo... čisto možno je, da mestitis dobim tudi jaz...
|