|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI 2010
9.3.2010 16:15:27   
t*e*j*k*a

V ležalniku ju že imamo več kot teden, nekje pri 3 tednih smo dali prvič. In imamo tudi dvignjene, čeprav se dajo v ravni položaj.

To glede ravne trdne podlage je tud tko, da vsak svoje govori. Včasih so baje to prakticirali, nova praksa pa je, da mora biti dojenček v takem položaju kot je v maternici, torej skupaj sključen (slingi in pestunje so najboljši za to).
Tako da itak potem ne veš kako bi otroka imel, da bi bilo ok, če vsak drugače govoriuser posted image

jada vi se super redite, vaša patronažna je pa čist mimo. Kako je pa sploh videla, da pod pazduho ni umit? A je šla vohat?

Zdej pa spet zima in veteruser posted image in smo zaprti za štirimi stenami, namesto da bi uživali zunaj.

papa

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 401
9.3.2010 16:16:50   
lana08
Punsha meni je patronažna na moje vprašanje kdaj lahko dam otroka v ležalnik odgovorila NIKOLI. Ravno iz tega razloga kot ga je navedla Zvesta, handling in to. Vendar ker ležalnik že imam doma ga bom začela uporabljat ob uvajanju GH. Sicer pa tudi naš veliko poliva, včasih še pred naslednjim dojenjem, ne glede na to da fino podre kupčka in ga imam dlje časa bolj pokonci.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 402
9.3.2010 16:43:14   
brcko2
hej,

ja jaz ker prakticiram AM zaradi tega ker imam občutek, da se pri meni ne naje najbolje ker vedno zaspi po flaški pa poje po dojenju še kar dobrih 90ml in mi ni žal, kajti tako imam tudi jaz malo več svobode in počitek ne pa samo dojenje v eni uri tudi po 10x na joški. Čeprav dopoldne vstrajam z dojenjem okrog 12 pa mu dam prvo flaško da se jaz malo odpočijem. Pol pa spet pozno popoldne in preden gremo spat tako da imamo spanje od 22,30 pa do 2,30 nekje in pol še enkrat tam pred 7 zjutraj. Je kar vredu tako.

JADA: naš mali se je v prvem mesecu zredil za 410g in je rekla zdravnica da je OK, patronažne pa imajo en okvir med 700 do 1kg in je rekla da jih naj vzamemo z rezervo.

KAKO IZDELATI FANTA, hehehe ja očitno je moj sposoben tega, čeprav v letu 2008 sem mogla zaradi napovedi NS da ima otrok srčno napako se odločit, da ga prekinem nosečnost, je bila prava psiha in še ko so prišli podatki, da ni bilo nobene okvare in nikakršnih genetskih nepravilnosti pa še punčka naj bi bila po izvidih je meni in možu postalo slabo, ampak takrat sem bila jaz že ponovno noseča in mi je bilo malo lažje.
Baje pa obstaja neki izračun kako izdelati punčko ali fanta, ko dobim ta oz. to tabelo bom prelepla sem gor, če bi se katera še pokorajžila, po drugi strani pa je itak vseeno samo da so malčki zdravi-kajne???

Maice ne obremenujte se preveč z dojenjem res da je dobro to naše mleko ampak user posted image ne bo pobralo, če dobijo sem in tja kakšno dozo AM, tudi drugi otroci so zrastli brez domače mlekarne - malo za vspodbudouser posted image .

Drgač pa je danes en dan za user posted image user posted image , mrzlo in otožno ker ne morem s tamalim malo ven. Še meni se ne da.

Punce juter imam jaz prvi pregled pri G. Me prav zanima, če je vse OK. Drgač pa moj že komaj čaka da me bo naskoču. Že nisva odkar sva test naredila. Uffff upam da še vem kako to gre:))))

Držte se in se spet beremo malo kasneje ker že slišim kako mali dol vrešči, mal bom še počakala saj je moj dol in upam, da ga bo malo prevzel. PAPA

(odgovor članu lana08)
Neposredna povezava do sporočila: 403
9.3.2010 17:09:45   
Lara73
oh kakšen depresiven dan. Že tretji dan brez sprehoda user posted image . Še mož dela cel dan na terenu.

Midve se cel dan po malo futrava. Nikoli ne poje več kot 60 naenkrat. Ponoči pa malo več in potem tudi spi 3-4 ure skupaj.

Moja pupa ne obrača glave na levo stran in jo danes pride pogledat ena kolegica k je sestra v porodnišnici. Upam da je samo lažni alarm. Pikasta je pa tudi že za znoret. Ne samo "mazoljasta". Bog ve kaj sem takega pojedla.

(odgovor članu brcko2)
Neposredna povezava do sporočila: 404
9.3.2010 17:41:22   
julieb
No pa je prvi pregled za nami.

Pridno se redimo in rastemo, od prihoda domov se je zredil za slab kg in zrasel za 4 cm pa se izključno dojiva (brez dodatkov, samo odvečno napumpano včasih, ko grem po opravkih).

Širokega povijanja nam ni treba več prakticirat, v glavnem smo vsi zadovoljni.

Zanima me kak ste kaj naročene na prve preglede, meni so dali datum 26.4., češ da prej ne gre, meni se to sicer zdi malo dolgo, saj sem rodila 10.2.

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 405
9.3.2010 18:56:26   
ČikaPika
IZVIRNO SPOROČILO: ČikaPika
Kdaj se lahko začne dajat čaj user posted image ? Jz to prvič slišim da se daje user posted image toplo vodo ali čaj da se ne zredi preveč user posted image user posted image user posted image Mislim, da bi to kar prišlo v upoštev pri mojem GRANDE JEDCU... trenutno ima 5150g (ga je zvagala patronažna danes). Kopali pa ga bomo šele naslednji torek, je rekla...

????

Sej vem da vam težim z vprašanji...

A katera ve koliko časa traja povprečno čišča po CR? Jaz sem jo mela le 2 tedna, zdej mi je pa že izginila in me malo skrbi... user posted image

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 406
9.3.2010 18:57:20   
ČikaPika
IZVIRNO SPOROČILO: lana08

Punsha meni je patronažna na moje vprašanje kdaj lahko dam otroka v ležalnik odgovorila NIKOLI. Ravno iz tega razloga kot ga je navedla Zvesta, handling in to. Vendar ker ležalnik že imam doma ga bom začela uporabljat ob uvajanju GH. Sicer pa tudi naš veliko poliva, včasih še pred naslednjim dojenjem, ne glede na to da fino podre kupčka in ga imam dlje časa bolj pokonci.

Oprostite za mojo nevednost... Kaj je to GH?

(odgovor članu lana08)
Neposredna povezava do sporočila: 407
9.3.2010 18:58:20   
zvesta

A katera ve koliko časa traja povprečno čišča po CR? Jaz sem jo mela le 2 tedna, zdej mi je pa že izginila in me malo skrbi... user posted image

čikapika, zagotovo po prišla čišča še nazaj.... jaz je že 3x niem imela po 4 dni, pol pa en dan lije kot noro.... danes spet menjava vložke na uro :(

GH je gosta hrana.... saj te bomo vse naučile... ti samo sprašuj.......

< Sporočilo je popravil zvesta -- 9.3.2010 18:59:06 >

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 408
9.3.2010 19:07:34   
ČikaPika
IZVIRNO SPOROČILO: julieb
Širokega povijanja nam ni treba več prakticirat, v glavnem smo vsi zadovoljni.

Zanima me kak ste kaj naročene na prve preglede, meni so dali datum 26.4., češ da prej ne gre, meni se to sicer zdi malo dolgo, saj sem rodila 10.2.

V Postojni se široko povijanje še vedno prakticira - do prvega pregleda kolkov (cca 3 mesece).

Jaz sem rodila 22.2. in sem dobila datum za prvi pregled 23. 3. ---> meni bo to znanstvena fantastika...

Tiste ki ste to že odpravile... kako to izgleda - prvi pregled z dojenčkom pri pediatru? A ste vzele s sabo mleko? Dale flaške v termosko? A je treba na pregled vzeti tudi dodatno pleničko za previt? A tam otroka čisto slečejo? Kaj delajo na prvem pregledu??? Koliko časa traja pregled?

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 409
9.3.2010 20:06:02   
Aja1

Tiste ki ste to že odpravile... kako to izgleda - prvi pregled z dojenčkom pri pediatru? A ste vzele s sabo mleko? Dale flaške v termosko? A je treba na pregled vzeti tudi dodatno pleničko za previt? A tam otroka čisto slečejo? Kaj delajo na prvem pregledu??? Koliko časa traja pregled?

Glede mleka - mi imamo pediatra blizu in nisem vzela s sabo mleka. Preden smo šli sem jo podojila in to je to. Tam smo bili pa cca 30 minut.
Dodatno pleničko sem vzela za vsak slučaj.
Ja, našo sem mogla čist slečt.
Naši je pogledala ušesa, poslušala srčka, pogledala v usta. Preverila sluh in vid, potem teža/višina, obseg glave. Mogoče še kakšno malenkost. To je to. Te pa kar precej izpraša.

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 410
   [Brisano sporočilo]
9.3.2010 20:15:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ČikaPika)
  Neposredna povezava do sporočila: 411
   [Brisano sporočilo]
9.3.2010 20:30:39   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 412
   [Brisano sporočilo]
9.3.2010 20:37:51   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 413
9.3.2010 22:42:14   
ČikaPika
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

čikapika, zagotovo po prišla čišča še nazaj.... jaz je že 3x niem imela po 4 dni, pol pa en dan lije kot noro.... danes spet menjava vložke na uro :(

Zvesta, si imela prav... user posted image ... je pricurljalo nazaj user posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 414
9.3.2010 22:49:41   
ČikaPika
IZVIRNO SPOROČILO: zimska
S seboj rabiš DOKUMENTACIJO - odpustnici iz porodnišnice (tvojo in otrokovo), njegovo zdravstveno izkaznico in mislim da še nekaj (davčno ali rojstni listuser posted image ).

Menda je najprej potrebno zavarovanje naredit v kadrovski enega od staršev ne? A to lahko le pokličeš v kadrovsko al moraš it osebno?
In potem? Greš na ZZZS po kartico?
A ve imate že vse zdravstvene kartice za user posted image ?
A lahko kopijo rojstnega lista - al mora biti ravno original?

Ufff milijon vprašanj user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 415
10.3.2010 7:10:22   
brcko2
jutro, mis smo danes spali zelo LUXUSNO. od 22.20 pa do 4.25. Kaj ni to carsko???:)))

Upam, da bo vsako noč tako, potem sem jaz kraljična.

Kaj se tiče zavarovanja ja eden od strašev zavaruje otroka čimprej po rojstvu pri sebi. S sabo naj ima, da bodo v službi verjeli (pri mojmu so ful zakomplicirali - baje rabijo neko potrdilo iz CSD da je res postal oče - bedarija) dokument, oz odpustnico iz porodnišnice in tisti mali listek - potrdilo da je se je rodil/a ....
V parih dneh pride iz ZZZS dokument, s katerim se lahko gre doklekr še ni kartica prišla na dom v primeru, da bi bilo z otrokom kaj narobe k zdravniku.
Katica pa pride zelo kmalu. 

Evo to je to.

Zunaj pa sneži ni piha in piha in piha. Kdaj bo to mimo. Danes grem na pregled po 6 tednih. Moj komaj čaka da dobim zeleno lič za .................., da me napade kot user posted image user posted image !

Uživajte v jutranji user posted image   tako kot sem ravno še jaz zdej pa se grem počasi napraviti da otroka peljem v vrtec in pol na pregled. Lepo se imejte papa

Zanima me ali so zdej vse februarke že rodile?? Ali katera še čaka?

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 416
10.3.2010 10:48:54   
Lara73

Kdaj se lahko začne dajat čaj user posted image ? Jz to prvič slišim da se daje user posted image toplo vodo ali čaj da se ne zredi preveč user posted image user posted image user posted image Mislim, da bi to kar prišlo v upoštev pri mojem GRANDE JEDCU... trenutno ima 5150g (ga je zvagala patronažna danes). Kopali pa ga bomo šele naslednji torek, je rekla...

????

jaz sem kar probala dat bebe čaj, pa ni preveč navdušena. Pravijo prvih 6 mesecev nič, če je otrok dojen. Kaj pa če je na AM? To pa ne vem.

Čišča traja "uradno" 10-12 dni. Jaz sem jo imela 3 tedne, potem pa še izcedek tak močnejši, še zdaj.

GH: tud jest sem nekaj časa študirala kaj je to. Po mojem gosta hrana, sklepam po vsebini.
že vidim, da je zvesta odgovorila. Bravo jest user posted image

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 417
10.3.2010 11:07:59   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: punsha

zvesta, a ti to resno glede ležalnikov?
Zakaj pa šele takrat? Ja sedaj si me kar malo presenetila z odgovorom. A je kaj narobe z njimi? Jaz sem na začetku spraševala patronažno, pa je rekla da ga lahko dam kar notri, ko je videla moj ležalnik. Imamo pa Peg Peregota. Je rekla da je dovolj ležeč. No jaz sem ga notri začela dajati nekje pri 3 tednih. Pa mu ful paše notri. Še naštimala sem, da je bolj pokonci (zaradi tega bruhanja naj bi bil pokonci).

Ah, to je moja kaprica. :) Ker je bil naš prvi hipoton in sva hodila v razvojno ambulanto in tedensko na fizioterapije, so nas tam fajn poučili o handlingu in pa zdravih rečeh za razvoj bebija. Tako je naše prvo dete (in tudi drugo bo) vedno bilo na trdi, ravni podlagi. V kuhinji sem na tla dala blazine, čez eno deko in dala otroka kar na tla, po igrani center ali kaj podobnega. Pa se je kar fajn izkazalo. jaz sme lahko kuhala in čistila, pa se kljub vsemu pogovarjala z detetom, kot če bi bil v ležalniku.

Ampak to je moje mnenje.

Ja jaz bom tudi najprej igralni center sprobala ... ležalnik pa kasneje. Ga niti še nimam user posted image Bom pa tud kar Peg Peregotovega - Melodia. Kdaj pa jo lahko dam v igralni center? Pomoje jo zdaj igračke še ne interesirajo ...
Meni je pa problem, ker se vedno joka, če je sama .... tako da ne vem, kako bomo kuhali, če ne bo spala .... samo pogovarjanje ne užge ... jo je treba v naročje dat in okol nosit ... to me mal skrbi .. dobro, zdaj doker je še ati doma, bo šlo, pol pa .. user posted image

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 418
10.3.2010 11:12:47   
Jada82
IZVIRNO SPOROČILO: brcko2

Punce juter imam jaz prvi pregled pri G. Me prav zanima, če je vse OK. Drgač pa moj že komaj čaka da me bo naskoču. Že nisva odkar sva test naredila. Uffff upam da še vem kako to gre:))))

Držte se in se spet beremo malo kasneje ker že slišim kako mali dol vrešči, mal bom še počakala saj je moj dol in upam, da ga bo malo prevzel. PAPA

Hahahaha, hahaha user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Upam, da bosta kmalu user posted image user posted image hehehe

(odgovor članu brcko2)
Neposredna povezava do sporočila: 419
10.3.2010 11:22:28   
Jada82
Evo, ene dobro jutro!!!
Snegec pada user posted image user posted image user posted image Joj upam, da bo kmalu prava pomlad s toplim sončkom, da gremo ven user posted image user posted image
Naša Iza je včer popoldne pa do 2h ponoči tko fajn spala, potem pa sem ji ob 2h dala jest, pojedla 60 ml, potem kar noče več, se začne daviti ... in potem sem rabila 1,5 ure, da sem jo uspavala ... no, ponovno se je zbudila malo pred 6o, jaz pa že okoli 5h. Pa sva spet potem rabili dolgo časa za uspavanje. No, potem smo potegnili še do 9h (ampak zame zelo nekvaliteten spanec, ker sem jo čisto h sebi stiskala). No, po umivanju in hranjenju je zaspala za 1 urco .. in sedaj spet joka... sam jo ma ati. Jaz sem takoooo utrujena.

Upam, da bo ta noč boljša ....

Eno vprašanje ... ali se res še nekaj časa po porodu ne sme gledat tv? Mene kar oči bolijo .... no, tud od računalnika ... kaj pa vem.

Drugač pa, zdaj patronažne ne bom menjala, ker pride samo še enkrat .... ajd, stisnem zobe .. skozi eno uho notri, skozi drugo ven.
Kaj, pač otrok noče toliko jesti ... saj ne moreš siliti. Ko ima dovolj enostavno pljune flašo ven ali pa se začne daviti. Ne morš siliti. Smo pa včer jedli 9krat in pojedli 610 ml, a ni to ok?
Res ne bom več poslušala te patronažne user posted image

Grem zdaj pod tuš ... tašča mi kuha kosilo ... recimo še jutri, potem bom pa sama začela ...

Lep dan, čeprav snežen, želim!

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 420
10.3.2010 11:26:32   
Lara73
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: punsha

zvesta, a ti to resno glede ležalnikov?
Zakaj pa šele takrat? Ja sedaj si me kar malo presenetila z odgovorom. A je kaj narobe z njimi? Jaz sem na začetku spraševala patronažno, pa je rekla da ga lahko dam kar notri, ko je videla moj ležalnik. Imamo pa Peg Peregota. Je rekla da je dovolj ležeč. No jaz sem ga notri začela dajati nekje pri 3 tednih. Pa mu ful paše notri. Še naštimala sem, da je bolj pokonci (zaradi tega bruhanja naj bi bil pokonci).

Ah, to je moja kaprica. :) Ker je bil naš prvi hipoton in sva hodila v razvojno ambulanto in tedensko na fizioterapije, so nas tam fajn poučili o handlingu in pa zdravih rečeh za razvoj bebija. Tako je naše prvo dete (in tudi drugo bo) vedno bilo na trdi, ravni podlagi. V kuhinji sem na tla dala blazine, čez eno deko in dala otroka kar na tla, po igrani center ali kaj podobnega. Pa se je kar fajn izkazalo. jaz sme lahko kuhala in čistila, pa se kljub vsemu pogovarjala z detetom, kot če bi bil v ležalniku.

Ampak to je moje mnenje.

Ja jaz bom tudi najprej igralni center sprobala ... ležalnik pa kasneje. Ga niti še nimam user posted image Bom pa tud kar Peg Peregotovega - Melodia. Kdaj pa jo lahko dam v igralni center? Pomoje jo zdaj igračke še ne interesirajo ...
Meni je pa problem, ker se vedno joka, če je sama .... tako da ne vem, kako bomo kuhali, če ne bo spala .... samo pogovarjanje ne užge ... jo je treba v naročje dat in okol nosit ... to me mal skrbi .. dobro, zdaj doker je še ati doma, bo šlo, pol pa .. user posted image

je pri nas isto, samo atija ni doma...

v ležalnik sem jo dala, pa je bil takoj upor. samo da kosilo pomešam...drugače pa ne.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 421
10.3.2010 11:51:14   
Tinca Malinca
A ima še katera probleme s tem, da ima preveč mleka? Meni kar samo izteka že, če samo pomislim na user posted image . Patronažna je rekla, da naj si viške kar lepo črpam ... ampak kaj je pa s tistim ponudba-povpraševanje user posted image . Meni ni nič več jasno.
Včeraj sem si probala nekaj izčrpat, pa sem si s tisto neumno črpalko ranila kolobar in me zdaj poleg tega, da vse teče, še fajn boli user posted image user posted image user posted image .

Kaj naredite / bi naredile ve? Bom hvaležna za vsak nasvet...

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 422
10.3.2010 11:58:17   
vaney
dan.

Pri nas je ležalnik (raven, s trdim dnom) uporaben od prvega dne, tudi pri Anžetu je bil. Ampak samo podnevi. Anže je bil rad notri, tudi Daša se fajn počuti v njem. In, če ima ravno, trdo dno, jaz ne vidim v njem nič slabega, seveda če je otrok normalno živahen, motorično razvit, pri preveč mirnih otrocih se pa baje res ne priporoča, ker nekaj grozno veliko telovadit pa res ne more v njem...

Mi smo imeli včeraj prvi pregled in se je Daša zredila za 1140g in zrasla 4 cm. Najprej je pediatrinja rekla, da se je preveč zredila in naj malo pazimo, koliko ji dajemo jest (brez da bi pogledala, koliko je zrasla in še preden je pogledala Dašouser posted image ), potem je pa mož rekel, da je tudi zrasla veliko, da se njemu ne zdi preveč zalita in da pri enem mesecu pa otroka res ne misli stradat...potem je pregledala Dašo in rekla, da ima prav, da res ni preveč zalita in da lepo napredujeuser posted image halooo, pa kdo je tu zdravnik. No, ampak glavno, da je vse ok in da je naša punca zdravauser posted image

Grem...mož danes pico peče, pa da vidim, kaj je ratalouser posted image

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 423
10.3.2010 12:30:56   
punsha
gledanje televizije. Včasih so govorili (starejši ljudje in tudi od mlajših še slišim), da se je prvih 6 tednov po porodu zelooo treba paziti. Zaradi oči nobenega gledanja televizije, računalnika, branja - vse kjer se pač napenja oči. Jaz sem se na začetku par tednov kar držala. Saj sem kaj pogledala, ampak res ne za dolgo časa. Pa paziti je treba nase, da se pač ne prehladiš...Porod ni kar tako in se mi tudi zdi, da je treba stare ljudi kar poslušat. veliko vedo. Najprej sem trapasto gledala, ko mi je ati rekel, da prvih 6 tednov imam smrt pod posteljo in se mi je zdelo vse prav neumno. (ok, pa nočem nobene strašit, samo pač povem kar so meni govorili - ne narobe vzet tega). No potem mi pa kmalu isti stavek pove še ena prijateljica, da ji je stara mamo to rekla (tudi prijateljica je po porodu) kmalu za tem mi pa isto reče še moja stara mama. Ok, potem sem se pa le malo zamislila, glede na to, da sem slišala od 3 različnih oseb... No jaz bom rekla samo: treba je paziti nase.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 424
10.3.2010 13:11:42   
bili83
S seboj rabiš DOKUMENTACIJO - odpustnici iz porodnišnice (tvojo in otrokovo), njegovo zdravstveno izkaznico in mislim da še nekaj (davčno ali rojstni list ).
Vzami še rezervna oblačila (bodije, žabice... če se pokaka, polula), pleničko za previt, tetra pleničke (če ti bruhne, da ga zaviješ...). Jaz sem vedno imela s seboj še malo dekico, da sem ga zavila vanjo, ko smo čakali na pregled in je bil že slečen (da ga ni zeblo).
Pri sestri ga slečeš do pleničke (ga stehta in izmeri), pediatrinja ga sleče čisto do nagega, ker pogleda še spolovila. Mislim da še preveri osnovne reflekse, ki jih imajo dojenčki. Naslednji pregled s cepljenjem je pri 3. mesecih, takrat dobiš še knjižico za cepljenja.
IZVIRNO SPOROČILO: zimska

IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

Glede mleka - mi imamo pediatra blizu in nisem vzela s sabo mleka. Preden smo šli sem jo podojila in to je to. Tam smo bili pa cca 30 minut.
Dodatno pleničko sem vzela za vsak slučaj.
Ja, našo sem mogla čist slečt.
Naši je pogledala ušesa, poslušala srčka, pogledala v usta. Preverila sluh in vid, potem teža/višina, obseg glave. Mogoče še kakšno malenkost. To je to. Te pa kar precej izpraša.

S seboj rabiš DOKUMENTACIJO - odpustnici iz porodnišnice (tvojo in otrokovo), njegovo zdravstveno izkaznico in mislim da še nekaj (davčno ali rojstni listuser posted image ).
Vzami še rezervna oblačila (bodije, žabice... če se pokaka, polula), pleničko za previt, tetra pleničke (če ti bruhne, da ga zaviješ...). Jaz sem vedno imela s seboj še malo dekico, da sem ga zavila vanjo, ko smo čakali na pregled in je bil že slečen (da ga ni zeblo).
Pri sestri ga slečeš do pleničke (ga stehta in izmeri), pediatrinja ga sleče čisto do nagega, ker pogleda še spolovila. Mislim da še preveri osnovne reflekse, ki jih imajo dojenčki. Naslednji pregled s cepljenjem je pri 3. mesecih, takrat dobiš še knjižico za cepljenja.

mi imamo pa še en pregled pri drugem mesecu... zgleda da je spet odvisno od pediatra.
pa izvid kolkov (iz porodnišnice) ne pozabi vzeti.

Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

poletne počitnice
Lelly28 RR

Kje letos načrtujete, da boste preživeli poletne počitnice?

v tujini (28%)

v Sloveniji (28%)

doma (44%)

Število vseh glasov: 18

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!