|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI 2010
9.3.2010 11:49:38   
Lara73

< Sporočilo je popravil Lara73 -- 9.3.2010 11:51:54 >

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 376
9.3.2010 11:53:56   
Lara73
no na prejšnjem postu bi mogla biti slika, pa mi jene objavi. Ko pa jo kopiram gor, mi jo pokaže. Neki mi ne štima...

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 377
9.3.2010 13:03:24   
Jada82
Ojla punce!

Joooooj, pri meni je bla spet patronažna .. kako jo sovražim. Čisto sem spet napsihirana, ker me vedno skritizira .. sicer v tako lepem in prijaznem tonu user posted image user posted image user posted image user posted image

Malo ima rdečo ritko in izpuščaj, pa dajemo naj ji Novalac AC pa slabo kapico ima, da kar štrli ... pa slabo je umita pod pazduho .. pa vse vse vse ... najhuje pa je, da premalo pridobiva na teži ... spet.
Meni se zdi, da nam gre ok.

Takšna pa je razpredelnica njene teže:
26.2. 2800 g
1.3. 2926 g
3.3. 3086 g
5.3. 3060 g (takrat je imela patronažna drugo tehtnico)
9.3. 3204 g

No in to danes je premalo. Meni pa se zdi, da je že občutno težja ... že ko jo nosim okoli in pa tudi že malček bolj zalita.
Poje pa takole: včasih 60 ml, potem 80 ml, tudi 100 ml, včasih 50 ml ... Tako da na dan (hranjenje od 7-9 krat v 24 urah) poje od okoli 500 - 540 ml.

Ne vem, meni se ne zdi tako švoh ... ali spet kaj narobe delava z user posted image . Čisto sem že živčna no.
Pa saj tak mali otroček ne more vsakič pojesti 100 ml. A ni, da naj poje cca. 150 ml na kg telesne teže? Potem se mi zdi to čisto ok. Ona pa konstantno komplicira.

Danes pa smo jo še kopali in je ves čas user posted image . Ni ji bilo všeč. Patronažna pa je v banjo nalila toliko vode, da potem, ko smo vodo zlivali ven, jo niti moj ni mogel dvigniti sam. Halo user posted image user posted image user posted image user posted image
Pa v petek spet pride.
Najrajše bi zahtevala drugo patronažno, ta mi je čisto mim.
Kaj menite glede hranjenja? Čisto sem spet napsihirana, pa sem bla že dobra ... user posted image

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 378
9.3.2010 13:05:40   
Jada82
Aja, še eno vprašanje - kdaj dajete čajček user posted image - med obroki? Jaz sem kupila čaj za otroke v lekarni in sem ji včer dala nesladkanega. Se je ful pačila, potem pa začela jokat?
Ga vi sladkate? Koliko?

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 379
9.3.2010 13:06:15   
Jada82
Pa še to če katera ve: ali je Novalac vedno potrebno pripraviti svež, ali lahko kaj stoji v hladilniku?
Hvala, lp

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 380
9.3.2010 13:07:20   
zvesta
Jada, to je v 14 dneh 400 g. Čisto dovolj.

Naš Izak se je v 1. mesecu zredil 400 g, pa so rekli, da je dovolj, sicer na spodnji meji, ampak dovolj.

Ti to patronažno jemlji z rezervo. Pač mora prit. Skozi eno uho not, skozi drugo0 ven. Pol pa delaj po svoji pameti in logiki.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 381
9.3.2010 13:08:25   
zvesta
Jada, ker daješ AM, ponujaj čaj ali pa kar navadno prekuhano vodo. Jaz ga ne bi sladkala nič. Bo se dete že navadilo na nasladkoano.

Am pa pripravljaj sproti. Ne ga delat vnaprej.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 382
9.3.2010 13:14:54   
tasa3
pozdravljene

mi spimo, koncnouser posted image je bla zdej tri ure in pol pokonci - ob devetih je treba prit iz spalnice user posted image
danes je pa patronazna prvic kopala nasega malega - v pon smo imeli en mesec .. malo pozno, ampak ok
pa mu tud ni blo nc kj fajn - se dobro da ga ni matrala, ga je kr na hitro

jada - skoz eno uho notr skoz grudo ven --- bos vidla potem ko se boste malo navadli, da ni lih vse tko sveto kar rece ona

nas pa hvala bogu kar lepo nareduje, ze rodil se je kar z lepo tezo - 3800, zdej ma pa ze kake 4700, bomo vidli v petek, imamo prvo posvetovalnico...

pihaaaaauser posted image upam, da ne bo tko grozovito pihalo kot napovedujejo

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 383
9.3.2010 13:15:52   
tasa3
aja pa danes sem mu dala prvic prekuhano vodo, pa je kr pil
nas bi rajsi kar naprej jedel - ga mormo mal z vodo zacet filat, bo prevec bajsek user posted image

(odgovor članu tasa3)
Neposredna povezava do sporočila: 384
9.3.2010 13:37:35   
Jada82
pa to mu date za pit po flaški vodo in čaj ali z žličko?

(odgovor članu tasa3)
Neposredna povezava do sporočila: 385
9.3.2010 13:42:54   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

pa to mu date za pit po flaški vodo in čaj ali z žličko?

glede na to, da mu itak dajaš tudi mleko po flaški, bi mu jaz tudi vodo dala po flaški...

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 386
9.3.2010 14:34:56   
mavo
Jada, tvoja patronažna je pa prava! Naš Matevž je ful slabše pridobival na kilaži, pa me je samo vzpodbujala, nikol grajala. Drugače pa njenih besed ne jemlji preveč dobesedno, ker ti bo vsaka rekla malo drugače, pa vsaka bo drugače skopala dojenčka, pa očistila popek... Daj mi samo nekaj povej, ali je tebi kdo ponudil Tametil tablete za pridobivanje mleka? Dobijo se na recept, pa povzročajo laktacijo. Če ješ tri do štiri dni po dva zjutraj in enega zvečer, se ti začne delat mleko. Potem pa ponavadi samo steče.
Patronažni pa kar pogumno povej svoje, je res smotana. Se ni vredno sekirat zaradi njeuser posted image

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 387
9.3.2010 14:37:44   
mavo
Pa še to, meni so dali Tametil že v porodnišnici, samo zatežit sem morala. Sami od sebe ga ne dajejo radi, ker je to v bistvu zdravilo proti glavobolu ali migreni (ne vem čist točno), laktacija je pa le stranski učinek. Zato svoji zdravnici le povej, da ga rabiš za dojenje.

Nekoč bomo tudi mi dobili vrtec...

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 388
   [Brisano sporočilo]
9.3.2010 14:56:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mavo)
  Neposredna povezava do sporočila: 389
   [Brisano sporočilo]
9.3.2010 14:57:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 390
9.3.2010 15:03:44   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: zimska

Kdaj boste dale user posted image v ležalničke?

Ko bomo začeli z GH. :) Torej čez pol leta.

Neposredna povezava do sporočila: 391
9.3.2010 15:11:56   
punsha
Jada pa kaj je s to tvojo patronažno user posted image . pa saj se ja lepo redi, ali ni povprečje tega 36g na dan al sem narobe računala. V 12 dneh 404g! veš kaj, vidva z user posted image prav dobro delata, le tako naprej. Ali jo sedaj še zbujata al se sama?
Čaja pa ne sladkat. Kot je Zvesta rekla...ti ji lahk daš kar po flaški, glede na to da je je navajena. Tiste ki pa samo dojijo pa raje po žlički, da ne pride do zmede v sesanju. Je drugačen način med flaško in prsmi in dojenčki imajo lahko težave.
Za ta Tametil sem pa slišala da pomaga ja, in ga dajo, ampak morš res kar zatežit. tak da bi res lahk rekla, za zgubit nimaš nič.

Jaz sem pa danes tako nekam utrujena. Enej je ponoči toliko bruhal, da sem ga kar naprej preoblačila. Potem je bil seveda spet lačen, potem kupček, pa bruhanje pa preoblačenje...pa si v začaranem krogu. No in tako je minila noč. In potem dobim ponoči en tak veeelik nasmeh. Najprej kotički ust se zavihajo navzgor, nato cela usta, ki se odprejo v velik prvavi nasmeh. No pa mi je poplačal ves trud pri preoblačenju. Ma se človek kar topi zraven.

(odgovor članu mavo)
Neposredna povezava do sporočila: 392
9.3.2010 15:14:45   
ČikaPika
IZVIRNO SPOROČILO: zimska

Kdaj boste dale user posted image v ležalničke?

Jz še kr ne upam... moj se že ful premika, ne drži pa še glavice in se prav bojim da mi kam pade dol...
Ga pa dam na kavč in ga zabarikadiram s povštri okoli, da mi ne pade dol...ž

Kdaj se lahko začne dajat čaj user posted image ? Jz to prvič slišim da se daje user posted image toplo vodo ali čaj da se ne zredi preveč user posted image user posted image user posted image Mislim, da bi to kar prišlo v upoštev pri mojem GRANDE JEDCU... trenutno ima 5150g (ga je zvagala patronažna danes). Kopali pa ga bomo šele naslednji torek, je rekla...

Jada, jaz bi verjetno patronažni kar kej zabrusila če bi mi take spuščala... Moja je HB ful fajn in niti približno ne komplicira ampak le spodbuja...

Neposredna povezava do sporočila: 393
9.3.2010 15:17:05   
punsha
zvesta, a ti to resno glede ležalnikov?
Zakaj pa šele takrat? Ja sedaj si me kar malo presenetila z odgovorom. A je kaj narobe z njimi? Jaz sem na začetku spraševala patronažno, pa je rekla da ga lahko dam kar notri, ko je videla moj ležalnik. Imamo pa Peg Peregota. Je rekla da je dovolj ležeč. No jaz sem ga notri začela dajati nekje pri 3 tednih. Pa mu ful paše notri. Še naštimala sem, da je bolj pokonci (zaradi tega bruhanja naj bi bil pokonci).

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 394
9.3.2010 15:20:36   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: punsha

Zakaj pa šele takrat? Ja sedaj si me kar malo presenetila z odgovorom. A je kaj narobe z njimi? Jaz sem na začetku spraševala patronažno, pa je rekla da ga lahko dam kar notri, ko je videla moj ležalnik. Imamo pa Peg Peregota. Je rekla da je dovolj ležeč. No jaz sem ga notri začela dajati nekje pri 3 tednih. Pa mu ful paše notri. Še naštimala sem, da je bolj pokonci (zaradi tega bruhanja naj bi bil pokonci).

Ah, to je moja kaprica. :) Ker je bil naš prvi hipoton in sva hodila v razvojno ambulanto in tedensko na fizioterapije, so nas tam fajn poučili o handlingu in pa zdravih rečeh za razvoj bebija. Tako je naše prvo dete (in tudi drugo bo) vedno bilo na trdi, ravni podlagi. V kuhinji sem na tla dala blazine, čez eno deko in dala otroka kar na tla, po igrani center ali kaj podobnega. Pa se je kar fajn izkazalo. jaz sme lahko kuhala in čistila, pa se kljub vsemu pogovarjala z detetom, kot če bi bil v ležalniku.

Ampak to je moje mnenje.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 395
9.3.2010 15:26:50   
orhideja75
punce, če mogoče katero zanimajo rabljene stvari http://www.mojalbum.com/orhideja75

Moji fantje so moj zaklad. :) Brez njih bi bil svet prazen.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 396
9.3.2010 15:33:00   
punsha

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

Ah, to je moja kaprica. :) Ker je bil naš prvi hipoton in sva hodila v razvojno ambulanto in tedensko na fizioterapije, so nas tam fajn poučili o handlingu in pa zdravih rečeh za razvoj bebija. Tako je naše prvo dete (in tudi drugo bo) vedno bilo na trdi, ravni podlagi. V kuhinji sem na tla dala blazine, čez eno deko in dala otroka kar na tla, po igrani center ali kaj podobnega. Pa se je kar fajn izkazalo. jaz sme lahko kuhala in čistila, pa se kljub vsemu pogovarjala z detetom, kot če bi bil v ležalniku.

Ampak to je moje mnenje.

Hm...ampak kako naj ga imam pa potem bolj v pokončnem položaju kot mi vsi pravijo? Jaz ga pa iz vseh strani zalagam, da je čim bolj pokonci - sicer zravnan ampak v naklonu. Ma včasih mi logika zgleda ne dela najbolje user posted image . Sicer mu tud jaz kar na tla večkrat naštimam za ležat. Spodaj imam tiste penaste sestavljanke in čez dekico, pa je kul. Ampak tega ne morem prav vlikokrat narest, ker pač bruha in ga imam pogosteje v naklonu. Tudi na pediatrični so imeli vse dojenčke dvignjene v naklonu 30-40 stopinj. No je pa res, da je tam podlaga kar trda, kar pa ležalnik sigurno ni.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 397
9.3.2010 15:34:47   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

Ampak to je moje mnenje.

Hm...ampak kako naj ga imam pa potem bolj v pokončnem položaju kot mi vsi pravijo? Jaz ga pa iz vseh strani zalagam, da je čim bolj pokonci - sicer zravnan ampak v naklonu. Ma včasih mi logika zgleda ne dela najbolje user posted image . Sicer mu tud jaz kar na tla večkrat naštimam za ležat. Spodaj imam tiste penaste sestavljanke in čez dekico, pa je kul. Ampak tega ne morem prav vlikokrat narest, ker pač bruha in ga imam pogosteje v naklonu. Tudi na pediatrični so imeli vse dojenčke dvignjene v naklonu 30-40 stopinj. No je pa res, da je tam podlaga kar trda, kar pa ležalnik sigurno ni.

Ah, tvoja situacija je čisto drugačna. Seveda ga moraš imet dvignjenega. Pa saj ga v ležalniku tudi nimaš ves čas, a ne?
Naša ne poliva, pa imamo posteljico kljub vsemu dvignjeno za 30 stopinj.

(odgovor članu punsha)
Neposredna povezava do sporočila: 398
9.3.2010 15:55:40   
Aja1
Jaz sem našo že dala v ležalnik (parkrat po 10 minut).

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 399
9.3.2010 16:08:20   
Kati81
Jada - zamenjaj patronažno!! K ta ni normalna.

Otrok naj bi se na teden zredil 175g - 200g! kot sem računala je tvoja v manj kot 14 dneh dobila 400g, to je nad povprečjem. Ni panike! V mesecu dni naj bi dobil 600- 700g. Tvoja je na odlični poti! Tko da kar tako naprej in nič panike!

Voda v banjici - na jo bo toliko kot da dlan postaviš pokonci in sega do vrha dlani oz nekje 15 cm.

Zamenjaj patronažno pa ne zato da  bo kaj drugače ampak že zato ker se sigurno ne počutiš ok ko pride in si pod stresom, kar pa ni ok zate niti za malo, saj čuti da si ti ć
živčna in se to prenaša nanjo, zato ji pa tud po moje ni bilo všeč v banjici.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Draga tašča, vzgojila si svoje otroke, jaz...
Anonimno pismo, ki ga je mama napisala tašči, so objavili na Scary Mommy in mnoge mame so se strinjale z vsako besedo.
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.