vaney
|
IZVIRNO SPOROČILO: Zofy IZVIRNO SPOROČILO: zimska SEZNAM MORJE : KOPANJE - NEGA: - velike brisače s kapuco - nisem vzela sabo, samo navadne - tetra plenice velike in male (30x30cm) - milo - imam malo flaškico milo in šampon 2v1 za oba otroka - šampon za Lase (Lan) - imam 2v 1 - čebriček - ne jemljem sabo nikamor za nobenega, ju samo stuširam - termometer - ne uporabljam več PREVIJANJE: - previjalna podloga / prenosne podloge; samo podloge za 1x uporabo, ki ful dolgo zdržijo, vzela sem 2 - plenice (dnevne, nočne - cca 7/dan); imamo iste za podnevi in ponoči - čistilni robčki - vrečke za umazane plenice; koš dnevno praznemo, smo metali v običajni koš in ga dali na balkon do praznjenja - kahlica (Lan); ne uporbljamo, Anže lula na školjki MINI LEKARNA: - hladilno mazilo, krema za ritko - praška pasta ; - bepanten in bepanten plus - sudocrem - ribodermin, mandeljnovo olje - razkužilo oz. alkohol - palčke za ušesa (pa z njimi ne čistim ušesa, ampak za popek, kako ranico ipd) - kamagel - fiziološka (literska), injekcije (5ml), male fiziološke (za v previjalno torbo) - termometer (digitalni, navadni) - zobna ščetka (Lan) - glavnik, krtačka, škarjice - aspirator za nos / babyvac - maska + ventolin - AD3 - sapsimplex, vetrovne kapljice - daktarin gel - svečke (paracetamol in voltaren) - calpol - calgel - otroški obliži - gazice (male) - maže za sonce; samo 1 kremo v spreju za Anžeta Pozabila: Fenistil (za kakšne alergične izpuščaje, komarje ipd.) Jaz vzamem samo kar ni pobarvano z rdečo. Ker ostalo lahko na licu mesta kupiš, če rabiš. Fiziološko lahko tudi sam skuhaš (0,5 litra vode + žlička soli) PLAŽA - igrače: (večinoma za Lana) - rokavčki, Fredov obroč - čoln za napihnit, mali bazenček - igrače za na pesek (kantica, lopatke...) in za v vodo (ladjice, žogice...) - igrače za v stanovanje (lončki, kocke, baloni, avtki, barvice, knjigice...) - igračke za Vida (stonoga, ropotuljice, grizike...); vzeli smo 1 kanglico, lopatko, grabljice in 1 mali traktro s prikolico...uporabljal je samo kanglico z lopatko in prazne embalaže od vode, sladoleda... Mi smo v toplice vzeli le 3 knjige, bavice + dojenčka igračko in kanglico. Pa ni skoraj nič uporabljala, ker smo bili itak cel dan zunaj in se je zunaj sama igrala brez pripomočkov. Pa kopali smo se. Za mateja pa seveda par grizalic in ropotuljic. HRANA: - stekleničke, črpalka za mleko - magic lonček (Lan) - plastični krožnik, posodica (Lan) - palični mešalnik - Aptamil (Vid), čokolino/rižolino (Lan) - čaj Lumpi, sokovi (Lan), voda... (kasneje pa še frutki, kašice, plastične žličke...) Hm, mi smo vzeli le lonček za Julijo in plastično žličko za Mateja. Ostalo že tam nabaviš. Pa Julija je jedla iz navadnih posod, ker se mi ni dalo zraven še njenih plastičnih vlačit... A Vidu tudi dodajaš, da imaš Aptamil s sabo? OSTALO: - voziček (mi 2 vozička) - senčnik Pepeny - senca za na plažo (pol šotor) - odeja / ležalke (za na tla) - tanke odejice (bombažne) - torba za na voziček - prenosna varuška (baterije); smo imeli sabo, pa nismo niti prižgali - zložljivi stolček (Lan)... Še to si pozabila (upam, da nisem jaz spregledala ) -Fredov obroč, -rokavčki, -neoprenske copatke za starejšega otroka (Julija ne mara kamenčkov...); Anže je imel sandale a la Teva in crokse, ki so ga ful ožulili, tako da je bil potem bos ali v sandalih Mi vzamemo s sabo še odejico oz. spalno vrečo za Mateja, prenosno posteljico (mi še jogi za posteljico) in ograjico za Julijo. Zimska, vsaka čast za seznam Jaz sem pa bolj lene sorte in ker smo dosti na poti, ker sem jaz iz Izole, mož iz Polzele (no, sej si zato najbrž tudi ti dosti na relaciji...), sem seznam kar precej skrčila. Ker najbolj dosadno mi je, ko pridem domov in moram vse pospravljat nazaj na svoje mesto. Sem kar po tvojem seznamčku pokomentirala, upam, da ne zameriš . Se strinjam, seznam je res super narejen bi ga morala pokazat možu, da vidi, da sem res malo stvari vzela, ko mi skoz očita, da preveč krame vlečemo sabo