|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarčki 2010
9.7.2010 15:48:43   
dskubin
zimska - super seznam user posted image Mi imamo tudi podoben seznam, pol pa si ga vedno sprintam pa črtam, kar je že v škatlah, pa obkrožim, če je kaj še za it kupit :) Nujno si dopište telefon, fotoaparat (polnilci, baterije,..) in najpomembnejše bančna kartica ;))))))) Ker na koncu glih tko rata, da ostane doma ravno tisto, kar imaš itak vedno s sabo user posted image

Sicer smo mi zdaj mogli kr fejst zmanjšat seznam, ker pač potujemo z letalom in smo zaradi tega zelo omejeni.

Aja, pa mi smo se navadli, da ko potujemo z avtom, kar veliko stvari (hrana, za kuhinjo, otroške stvari) pakiramo kar v tavelike plastične zaboje ali pa une plastične škatle s pokrovi (malo lekarno pa imamo kar v platični prozorni škatli, da takoj uočim kje je kaj - tu se tudi jaz ravnam podobno, kot zimska in raje nesem vse, kar bi lahko rabli, zraven še kak aspririn/daleron pa kaki rupurut za želodec, pa nujno nekaj za komarje za se našpricat in za v vtičnice, k se mi ne da takoj po trgovinah letat). Se lepo zložijo v avtu 1 na druzga, pa lepo najdeš kje je kaj, ne rabiš tolk brskat po potovalkah in torbah + zaščiteno je, ker je v trdi emabaži :)
Pa še nekaj glede igrač za otroke - sicer bo to bolj za drugo leto, ampak vseeno: ne rabi ne vem kolk igrač s sabo vlačit, kanglico pa lopatko pa kak kamionček, k itak so najboljše imrovizirane in home made igrače (voda na 1001 način, kamni, kosi lesa, trava, školjke, prazne plastenke in škatle) in zna bit, da sploh ne boste rable nič od tega, kar ste "pod nujno" nabasale v avto. Pa zraven še kaki zvezek in barvice za primer deževnih dni.

Aja, še posebej če "letimo" na počitnice nikoli ne napolnim prtljage, ker vedno nazaj prineseš več, kot si nesel od doma (sej to itak vedno velja, ampak v avtu se vedno najde še kak skrit prostorček user posted image ). Nesem npr. samo kako brisačo za taprvi dan, pol pa si otroci vedno zberejo kake velike poceni brisače na štantih, poleti je itak takoj oprano in suho).

Sej boste vidle, na konc za otroke itak vzameš isto, pa al greš samo za vikend al pa za cel mesec user posted image

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3976
9.7.2010 15:56:47   
dskubin
Dskubin, kako se vam pa uspe dojiti na 2 uri ali manj?

Ej, ne vem, zgleda je našim otrokom to v genih. Vsi so bli taki. Če jemo sam 10x/dan je praznik user posted image   Kaki dan sem pol res tko boga, da moj kr doma ostane in jih ven pelje. Pediatri itak rečejo da bo že boljš, ko bojo začeli zares jest GH (tko da komaj čakam), z mojimi bradavicami pa je tut blo že tko hudo, da sem na konc, k mi noben ni znal pomagat pristala pr dermatologu, pa tut nič ne morejo, nobene čudežne kremce pa to. Ker je tolk draženja s tako pogostim hranjenjem, da pač ne morejo tvorit naravne zaščite user posted image
Edina tolažba mi je da mamo že skor 5 mescev, tko da še malo potrpim, pa bo boljš user posted image

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3977
9.7.2010 16:03:25   
zvesta

IZVIRNO SPOROČILO: zimska

Pol imam pa še 3 strani spiska ostale krame (za naju, za na plažo, kuhinja, kopalnica...)
Ja, organizacija na višku, hehe...sem se enkrat vsedla in si vzela čas. Premislila in tole napisala in mi zelooo prav pride. Včasih se odločimo na hitro, da gremo kam za par dni in se je treba v pol ure napakirat, pa samo ta zvezek v roke vzamem, potovalke in sam po seznamo notri mečem, kar pač rabim.

daj mi prosim pošlje še ostale 3 strani na ZS...

Pomagajte:

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3978
9.7.2010 16:08:34   
Lara73

IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

jaz tudi rabim en nasvet: in sicer kaj vse je priporočljivo vzet od zdravil zraven na morje? (zanima me predvsem za user posted image )

Jaz imam zase cel spisek za na potovanja, pol pa samo zvezek odprem in v torbo mečem...user posted image  (verjetno vsega tega ti ne boš rabila)

MINI-LEKARNA :
- hladilno mazilo, krema za ritko
- praška pasta
- bepanten in bepanten plus
- sudocrem
- ribodermin, mandeljnovo olje
- razkužilo oz. alkohol
- palčke za ušesa (pa z njimi ne čistim ušesa, ampak za popek, kako ranico ipd)
- kamagel
- fiziološka (literska), injekcije (5ml), male fiziološke (za v previjalno torbo)
- termometer (digitalni, navadni)
- zobna ščetka (Lan)
- glavnik, krtačka, škarjice
- aspirator za nos / babyvac
- maska + ventolin
- AD3
- sapsimplex, vetrovne kapljice
- daktarin gel
- svečke (paracetamol in voltaren)
- calpol
- calgel
- otroški obliži
- gazice (male)
- maže za sonce

Ja, na morje smo vzeli vse to. Rajši vse, pa ne rabimo nič od tega, kot obratno.user posted image

tršice....

ampak super seznam, si ga že kopiram user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3979
9.7.2010 16:08:40   
Lara73

SEZNAM MORJE :

OBLAČILA:
- bodi (kratki, dolgi)
- majčke (kratke, dolge)
- kratke hlače
- trenerka (sp./zg. del)
- jopica ali flis
- pidžame
- kapica, klobuček
- nogavičke
- slinčki

OBUTEV: (Lan)
- superge
- sandali / tevice
- copati za v vodo
- copatki

KOPANJE - NEGA:
- velike brisače s kapuco
- tetra plenice velike in male (30x30cm)
- milo
- šampon za Lase (Lan)
- čebriček
- termometer

PREVIJANJE:
- previjalna podloga / prenosne podloge
- plenice (dnevne, nočne - cca 7/dan)
- čistilni robčki
- vrečke za umazane plenice
- kahlica (Lan)

MINI LEKARNA:
- hladilno mazilo, krema za ritko
- praška pasta
- bepanten in bepanten plus
- sudocrem
- ribodermin, mandeljnovo olje
- razkužilo oz. alkohol
- palčke za ušesa (pa z njimi ne čistim ušesa, ampak za popek, kako ranico ipd)
- kamagel
- fiziološka (literska), injekcije (5ml), male fiziološke (za v previjalno torbo)
- termometer (digitalni, navadni)
- zobna ščetka (Lan)
- glavnik, krtačka, škarjice
- aspirator za nos / babyvac
- maska + ventolin
- AD3
- sapsimplex, vetrovne kapljice
- daktarin gel
- svečke (paracetamol in voltaren)
- calpol
- calgel
- otroški obliži
- gazice (male)
- maže za sonce

PLAŽA - igrače: (večinoma za Lana)
- rokavčki, Fredov obroč
- čoln za napihnit, mali bazenček
- igrače za na pesek (kantica, lopatke...) in za v vodo (ladjice, žogice...)
- igrače za v stanovanje (lončki, kocke, baloni, avtki, barvice, knjigice...)
- igračke za Vida (stonoga, ropotuljice, grizike...)

HRANA:
- stekleničke, črpalka za mleko
- magic lonček (Lan)
- plastični krožnik, posodica (Lan)
- palični mešalnik
- Aptamil (Vid), čokolino/rižolino (Lan)
- čaj Lumpi, sokovi (Lan), voda...
(kasneje pa še frutki, kašice, plastične žličke...)

OSTALO:
- voziček
- senčnik Pepeny
- senca za na plažo (pol šotor)
- odeja / ležalke (za na tla)
- tanke odejice (bombažne)
- torba za na voziček
- prenosna varuška (baterije)
- zložljivi stolček (Lan)...

a sem že omenla tršice?

že kopiram....

Neposredna povezava do sporočila: 3980
9.7.2010 16:08:57   
Lara73

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: dskubin

jada - user posted image user posted image user posted image nadihaj se. Pa če je težka noč in tamala ne spi in user posted image ne gre zjutraj na šiht, naj jo on kako noč popedena, ti pa se naspi na kavču. Če imaš to možnost, jo izkoristi! Nima smisla, da se oba zbujata!

Jaz je nimam, ker dojim - tle mi moj ne more pomagat, čeprav bi hotu. Naj te malo potolažim - jaz se danes počutim, kot, da jih imam najmanj 80, podočnjake mam kot slive velike, joške pa najmanj do gležnjev, pa spet mi krvavijo in me boli kot user posted image . Naš se že itak ponoči zbuja na 2 uri za jest, no, zadnje dneve je začel na 1 uro in 40 minut user posted image user posted image . In ja, hranjenje zvečer ne pomaga pri podaljševanju spanja, žal user posted image . Pa jaz imam poleg tega še 2 mala vrageca pod 5 let in večino dneva sem sama z vsemi 3mi. V vrtcu sta samo 2 ure/dan, mi skor več časa pobere ju tja peljat in ju it iskat. Ne, res ni vsak dan pravljica, z otroci je včasih tudi težko. Ampak treba se je prilagodit, včasih stisnit zobe in bomo preživele tudi težje trenutke. Vsaj zdravi so, to ogrooooooomno pomeni! In če pretehtam, ne bi nikoli zamenjala življenja, ki ga imam zdaj s tistim pred otroci! Nikoli!

Aja, govorile ste tudi o več malih otrocih skupaj doma. Jaz sem hčerko rodila, ko je imel taprvi 17 mesecev in ga niti pod razno nisem hotela dati takrat v vrtec, se mi je zdelo, da bi bil prevelik šok - je pa res, da če bi bil že prej v vrtcu, ga pa ne bi izpisala. In ja, je bilo težko. Ne mislim pa, da sem s tem hčerko prikrajšala za karkoli, pa da sem se z njo zaradi tega kaj manj ukvarjala. Nasprotno. Veliko smo bili zunaj, spoznali veliko prijateljev in drugih mamic, samo ne se samo doma zadrževat! In sedaj znam najti čas tudi zase, pa čeprav s 3mi malimi otroci, kar se mi je pri samo 1. zdelo mission impossible! Da ne govorim prej, ko sva bila še sama, je kar zmanjkovalo časa user posted image . Se naučiš biti zelo zorganiziran, kakšen dan je tudi natempiran in razdeljen po opravkih v nulo - zna bit kdaj izčrpajoče, ampak se navadiš. Konec koncev sva želela 3 otroke. Zdaj jih imava, vidiva, da znava in zmoreva čisto sama poskrbeti za vse in tega ne zamenjava za nič na svetu!

Ej, ti si pa res džekica!!!!! Prav pozitivna!!! Kar tako naprej!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

podpis user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3981
9.7.2010 16:12:39   
Lara73
sej nekoč sem imela neke sezname, sam bog ve kje so, pa ne pove.... očitno se bo treba orenk usest in ponovno narest. Pametno je tole, ja.

danes pakiram za fanta za tabornike (10 dni) in takoj gresta naprej na morje z očijem (10 dni). tko da jih dooolgo ne bom vidla. Pa ta teden ju itak ni, ker sta pri očiju. Včeraj sta samo perilo za oprat prinesla in danes prideta prespat, ker ju jaz peljem na bus.

še dobro, da imam Moniko, drugače ne vem kaj bi počela...

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 3982
9.7.2010 16:13:51   
Lara73
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

Pol imam pa še 3 strani spiska ostale krame (za naju, za na plažo, kuhinja, kopalnica...)
Ja, organizacija na višku, hehe...sem se enkrat vsedla in si vzela čas. Premislila in tole napisala in mi zelooo prav pride. Včasih se odločimo na hitro, da gremo kam za par dni in se je treba v pol ure napakirat, pa samo ta zvezek v roke vzamem, potovalke in sam po seznamo notri mečem, kar pač rabim.

daj mi prosim pošlje še ostale 3 strani na ZS...

ja no ja, če že glih ponujaš, a ne, a ne, bi pa še jest, a ne, imela en tak seznamček, a ne user posted image . Hvala.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 3983
9.7.2010 16:26:53   
gapii27
hvalauser posted image

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 3984
   [Brisano sporočilo]
9.7.2010 17:46:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mucica2)
  Neposredna povezava do sporočila: 3985
9.7.2010 17:50:10   
Lara73

zimska: a ti še Vida v čebričku kopaš?

Ja, čeprav ima že proti 11 kil in čez 70 cm. Vsak dan ga notri namočim. Samo zdej je začel lump mahat po vodi z rokicami in odriva se od tal, mi celo soo zalije. si naredi umetne valove...user posted image

ampak Vid je pa res konkreten user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3986
   [Brisano sporočilo]
9.7.2010 17:52:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Jada82)
  Neposredna povezava do sporočila: 3987
   [Brisano sporočilo]
9.7.2010 17:58:54   
Brisani uporabnik

(odgovor članu dskubin)
  Neposredna povezava do sporočila: 3988
9.7.2010 19:33:01   
Tinca Malinca
Zimska! Hvala za seznamčke user posted image user posted image user posted image user posted image .
Koristnooooooooooooooooooooooo user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 3989
9.7.2010 20:18:48   
vaney
zimska, super seznamčekuser posted image

Mi smo letos prtljago skrčili na minimum, pa še smo imeli vsega preveč sabo. Imeli smo 2 vozička, prenosno posteljico in jogi, 1 velik študentski ruzak brisač, 1 velik kovček+3 precej velike ruzake oblek, hladilno torbo, kozmetični kovček, paketi plenic, fen, likalnik, Anžetove igrače (kanglice, lopatke, traktor s prikolico), šlauf, rokavčke, bazenček, najino blazino za napihnit, previjalno torbo +  nekaj Šparovih vrečk z drugimi rečmi in enih 80% hrane (no, to so večinoma peljala kolega brez otrok (dol smo dokupovali samo kruh, vodo in meso ter šli 3x ven na večerjo), pa sva ven vzela zadnji srednji sedež v avtu (imamo Scenica) in smo čisto na komot vse spravili vse noter, še polica je ostala gor. Pa me je mož še kregal, da sem preveč vlekla sabo, sploh oblek. Tako da z oblekami res ni za pretiravat, mi smo 4 vse skupaj porabili oblek za 3 pralne stroje s kopalnimi, navadnimi brisačami in plenicami vred. Nisem porabila niti 1/3 oblek, tako da je res brezveze toliko vlečt sabo. Tako da, po letošnjem stanju, drugo leto vzamem vsaj pol oblek manj sabouser posted image

spanje ponoči; zadnja mesec ali dva, saj ne vem več, uživamo v luksuzu, da Daša zadnji obrok poje okrog 19h zvečer in zjutraj prvega okrog 7h-8h. Prej tudi, če ji dam, noče jest, ji dam samo dudo, pa sčasoma zaspi nazaj. Ima pa takooooo rahel spanec, da se na morju ni mogla prav naspat, ker smo vsi spali v eni sobi in jo je Anže zbujal (ona njega ni). Tako, da je podnevi večkrat v vozičku zadremala za pol ure, po kosilu sta pa itak oba vlekla 2-3 ure.
Luksuz pa pravim zato, ker jaz jemljem zbujanje ponoči kot normalen pojav (do neke meje seveda) in ko oba spita celo noč, je to zame luksuz. Anže je imel okrog 6. meseca taaak poskok v rasti, da je bilo joj. Glih kakšen teden pred morjem je začel ponoči jesti na 2-3 ure (prej spal celo noč) in vedno pojedel celo porcijo ter takoj zaspal nazaj. Na morju sva imela prava organizirana dežurstva. Eden mu je dal jest ob 21h, potem je šel spat, drugi mu je dal okrog polnoči, potem tisti prvi ob 3h in ob 6h se je redno zbujal. Tisti, ki mu je dal jest ob polnoči, se je zjutraj dvignil, ga nahranil in šel na dooooolg (10km ob morju) sprehod, kavico in sproti v pekarno. Dokler sva prišla nazaj (ponavadi sem šla jaz, ker obožujem dolge sprehode), se je ati že zbudil in potem se je dan začel za vse. Imela sva cel sistem, ampak sva bila vsaj naspana kolikor toliko. To je trajalo vse skupaj kakšen mesec. Sem bila na koncu že kar utrujena, ker sem po dopustu ponoči skoz vstajala jaz, ampak tudi to je šlo mimo. Potem je preklopil na 1 obrok ponoči, ki ga je opustil z odhodom v vrtec. Zato zdaj samo uživam v luksuzu Dašinega spanja in čakam, kdaj bo njo prijel ta poskok v rasti.

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3990
9.7.2010 21:19:05   
gapii27
no gremo počasi spat.. Ažbe ima vročinouser posted image

nočko

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 3991
9.7.2010 22:34:13   
julieb
IZVIRNO SPOROČILO: gapii27

nočko

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za Ažbeta

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 3992
9.7.2010 22:36:04   
julieb
Lepo bodite, mi gremo na morje, v avto ne spravim več nič samo mi trije še pašemo noter, uuuuuuuuuuufffffffff....

Se mi že rahlo meša.

Sigurno sem pozabila nekajuser posted image

Moj fantič Lionel 10.02.2010
Moja pupa Aura 31.7.2012

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 3993
   [Brisano sporočilo]
9.7.2010 22:41:52   
Brisani uporabnik

(odgovor članu julieb)
  Neposredna povezava do sporočila: 3994
   [Brisano sporočilo]
9.7.2010 22:42:18   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 3995
10.7.2010 8:23:46   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: julieb

IZVIRNO SPOROČILO: gapii27

nočko

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za Ažbeta

podpis user posted image user posted image user posted image

20.02.2010 - Manja
rojstvo: 3300g - 51cm
22.3: 4180g - 55cm
22.4.:5110g - 58,5cm
28.5: 6040g - 62cm
17.6.:6810g - 64cm
20.7.:7470g - 68,5cm
25.8.:8120g - 70,5 cm
22.11.: 9060g - 75 cm

(odgovor članu julieb)
Neposredna povezava do sporočila: 3996
10.7.2010 8:23:48   
mucica2

Uživajte in srečno pot tja in nazaj!

se pridružujem user posted image

20.02.2010 - Manja

Neposredna povezava do sporočila: 3997
10.7.2010 8:24:50   
mucica2
IZVIRNO SPOROČILO: dskubin

Dskubin, kako se vam pa uspe dojiti na 2 uri ali manj?

Ej, ne vem, zgleda je našim otrokom to v genih. Vsi so bli taki. Če jemo sam 10x/dan je praznik user posted image   Kaki dan sem pol res tko boga, da moj kr doma ostane in jih ven pelje. Pediatri itak rečejo da bo že boljš, ko bojo začeli zares jest GH (tko da komaj čakam), z mojimi bradavicami pa je tut blo že tko hudo, da sem na konc, k mi noben ni znal pomagat pristala pr dermatologu, pa tut nič ne morejo, nobene čudežne kremce pa to. Ker je tolk draženja s tako pogostim hranjenjem, da pač ne morejo tvorit naravne zaščite user posted image
Edina tolažba mi je da mamo že skor 5 mescev, tko da še malo potrpim, pa bo boljš user posted image

user posted image user posted image user posted image da bo čimprej boljše

20.02.2010 - Manja

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 3998
10.7.2010 8:52:37   
niwci
zvesta super za seznamček!

Mi se tudi borimo s spanje. Sicer je naša danesz zaspala nekje pred 24h in spala nekje do 6h-7h z dodajanjem dude, potem pa spet tak jok... zvečer pa tudi. Je že lepo zaspala, sem jo prestavila v posteljo in ona v jok pa se ni in ni potolažla, sploh ni hotela več zaspat user posted image Jaz res ne vem kaj jo daje zadnje dni. Zdej je revica spet zaspala, ma kaj k sta tata in mama zdelana.

(odgovor članu mucica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3999
10.7.2010 9:02:41   
mucica2
dskubin: zanima me samo kakšne so kej cene avtosedežev romer tam v Angliji, če mogoče veš user posted image

20.02.2010 - Manja

(odgovor članu niwci)
Neposredna povezava do sporočila: 4000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.