vaney
|
zimska, super seznamček Mi smo letos prtljago skrčili na minimum, pa še smo imeli vsega preveč sabo. Imeli smo 2 vozička, prenosno posteljico in jogi, 1 velik študentski ruzak brisač, 1 velik kovček+3 precej velike ruzake oblek, hladilno torbo, kozmetični kovček, paketi plenic, fen, likalnik, Anžetove igrače (kanglice, lopatke, traktor s prikolico), šlauf, rokavčke, bazenček, najino blazino za napihnit, previjalno torbo + nekaj Šparovih vrečk z drugimi rečmi in enih 80% hrane (no, to so večinoma peljala kolega brez otrok (dol smo dokupovali samo kruh, vodo in meso ter šli 3x ven na večerjo), pa sva ven vzela zadnji srednji sedež v avtu (imamo Scenica) in smo čisto na komot vse spravili vse noter, še polica je ostala gor. Pa me je mož še kregal, da sem preveč vlekla sabo, sploh oblek. Tako da z oblekami res ni za pretiravat, mi smo 4 vse skupaj porabili oblek za 3 pralne stroje s kopalnimi, navadnimi brisačami in plenicami vred. Nisem porabila niti 1/3 oblek, tako da je res brezveze toliko vlečt sabo. Tako da, po letošnjem stanju, drugo leto vzamem vsaj pol oblek manj sabo spanje ponoči; zadnja mesec ali dva, saj ne vem več, uživamo v luksuzu, da Daša zadnji obrok poje okrog 19h zvečer in zjutraj prvega okrog 7h-8h. Prej tudi, če ji dam, noče jest, ji dam samo dudo, pa sčasoma zaspi nazaj. Ima pa takooooo rahel spanec, da se na morju ni mogla prav naspat, ker smo vsi spali v eni sobi in jo je Anže zbujal (ona njega ni). Tako, da je podnevi večkrat v vozičku zadremala za pol ure, po kosilu sta pa itak oba vlekla 2-3 ure. Luksuz pa pravim zato, ker jaz jemljem zbujanje ponoči kot normalen pojav (do neke meje seveda) in ko oba spita celo noč, je to zame luksuz. Anže je imel okrog 6. meseca taaak poskok v rasti, da je bilo joj. Glih kakšen teden pred morjem je začel ponoči jesti na 2-3 ure (prej spal celo noč) in vedno pojedel celo porcijo ter takoj zaspal nazaj. Na morju sva imela prava organizirana dežurstva. Eden mu je dal jest ob 21h, potem je šel spat, drugi mu je dal okrog polnoči, potem tisti prvi ob 3h in ob 6h se je redno zbujal. Tisti, ki mu je dal jest ob polnoči, se je zjutraj dvignil, ga nahranil in šel na dooooolg (10km ob morju) sprehod, kavico in sproti v pekarno. Dokler sva prišla nazaj (ponavadi sem šla jaz, ker obožujem dolge sprehode), se je ati že zbudil in potem se je dan začel za vse. Imela sva cel sistem, ampak sva bila vsaj naspana kolikor toliko. To je trajalo vse skupaj kakšen mesec. Sem bila na koncu že kar utrujena, ker sem po dopustu ponoči skoz vstajala jaz, ampak tudi to je šlo mimo. Potem je preklopil na 1 obrok ponoči, ki ga je opustil z odhodom v vrtec. Zato zdaj samo uživam v luksuzu Dašinega spanja in čakam, kdaj bo njo prijel ta poskok v rasti.