mavo
|
Slomak, vzemi vatko in jo s prsti zavrti v tanko paličico, nato pa pejd z njo v nosek. Bo ven potegnila, če je še kaj not za ovinkom, ker se sluz prime na vato. Mi je to patronažna pokazala, pa deluje. Jaz bom spiranje s fiziološko prihranila za malo kasneje, ko bo vsaj kak mesec stara. S tem mislim spiranje s ta veliko pumpico (skozi eno nosnico not, skozi drugo pa ven). Jada, ne se preveč sekirat. Vse se bo poštimalo samo od sebe, samo malo se sprosti. Jaz sem bila v prvo tako panična, da sem imela malega stalno na joški, jokala zraven, da nič ne dobi, dodajala AP, ki ga ni hotel jesti,...na koncu pa sem dobila 39 vročine in sem se tresla kot šiba. Pa je prišla patronažna in mi zabičala, da ne smem imeti malega stalno na joški, ker me je čist scuzal. Prsi morajo imeti vmes pavzo, da se lahko mleko dela, mama mora pa počivat, pa veliko pit. Mi je pustila vago za cel teden, da sem imela nadzor nad dojenjem. Potem se je pa počasi umirilo vse skupaj. Saj v bistvu ne vem, ali dojiš, ali daješ AP, ker nisem brala za nazaj, ampak sploh ni važno, ker vsi zrasejo, dojeni in stekleničkarji. Naša generacija je na sploh s pomočjo umetnega mleka gor zrasla, pa nam prav nič ne fali, a ne? Jaz v glavnem za mleko prakticiram recept, ki so mi ga dale celjanke po prvem CR, ko mleka ni in ni hotelo biti. Trikrat na dan si skuham dve čajni žlički neoluščenega sezama v 2 dl vode. Pustim par minut vreti, nato pa spijem vodo in pojem sezam. S pomočjo tega se dela mleko v potokih, preverjeno! Treba je le ene dva dni počakat, da zadeva začne delovat, pa seveda redno jest še naprej. Pa še v sezamu je menda veliko kalcija, ki ga doječa mama rabi več. Morda se smešno sliši, ampak res deluje. Midve pa še nisva šli nič ven, čeprav je mala stara danes že 9 dni. Lahko bi jo že peljala ven na zrak, samo je stalno na meji, da se ji bo popek vnel, ker še zdaj ni koren stran padel. Ima menda ful debelo vse skupaj. Zato me je malo strah, da ne bo kake vročine fasala. Je bila ta teden odkar smo prišli domov patronažna vsak dan pri nas, da je čistila in prevezovala popek. Še v soboto je klicala, ko je bila dežurna. Je res fajna, pravo srečo imamo. Zdaj grem pa malo počivat, ostali moji so že vsi v horizontali