|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČKI 2010
5.3.2010 20:14:18   
vaney
No, tole je pa izpadlo narobe...sem hotela napisat, da je razlika, če je otrok pokakan in lačen ali pa že dolgo ni kakal in je sit (računaj, da poje 80ml+da ni pokakana še enih 50g zraven, pa je to že 130g več pri teži in potem rata patronažna čudežno zadovoljna). Ampak kaj dosti več ti pa ne znam svetovat...

23.1.2008; veliki nagajivec Anže
10.2.2010: mala navihanka Daša

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 276
5.3.2010 20:51:57   
Kati81
Uf sem mislila da si črpa mleko, se opravičujem.
Jada saj bo.

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 277
5.3.2010 22:04:15   
Nattasha
Oj!

Midve z mojo Iris sva končno našli en ritem. Pa ne v stilu, da bi imele ure, ko se zbuja in je. To je pač tako, da ko se zbudi, je lačna in je. Včasih je to na 2 uri včasih na 4. Ampak sistem hranjenja se je toliko spremenil, da sem jaz ugotovila, kako moja mala je. Najprej jo previjem, da se čisto prebudi, potem ene 10 minut lepo vleče in potem bi ona spala. Pa jo odstavim in ji podrem kupček, animiram in tolko zbudim, da me bistro gleda in potem spet pristavim in spet vleče 10 minut. Aja pa še vedno jo pristavim na tisto dojko s katero sem končala. Skratka naša Iris se redi, lepo napreduje in čez dan celo spi. Prej smo res meli borbe in pristavljanje na 20 minut. Tudi na teži je lepo pridobila in se zdaj ne obremenjujem več. Pomoje se tudi to pozna. Aja pa ponoči je full lena in ker imam čez dan full mleka, si ga izčrpam in ponoči, ko slabo vleče in je nič ne zbudi, lepo pripravim flaško z mojim mlekom in tisto potem poje. Tako da, hip hip hura za naju;:)

Jada: Jaz te popolnoma razumem. Midve sva prišli iz porodnišnice in doma veliko jedli in se veliko pristavljali in mala je lepo vlekla. Tako, da sem imela čisto dober občutek, ko sva šli na kontrolo teže v P. No in jo dajo na tehtnico in šok. V 4 dneh je izgubila 60g. Pri nama se je to še tolko bolj poznali, ker sva imeli samo 2600 porodne in potem je bla fejst zlatenična in temu primerno lena. Meni se je kr malo podrlo vse. Pa mi je pediatrinja razložila, da je problem v tem, da je pila samo prvo mleko in do kaloričnega sploh ni prišla. Ker smo rabli težo, sem ji začela dodajat, pa prvo mleko izčrpavat, pa po vsakem dojenju izčrpala. Sicer smo dobli gor 120g potem, ampak ja, je bilo treba veliko dela in potrpljenja. Zato te razumem, še tolko bolj, če tvoja pupa sploh noče jest;(.
Jaz sem takrat pisala tudi na med.over.net in sem vprašala na forum dojenje. Mi je svetovalka res lepo odpisala in razložila stvari, med drugim tudi to, koliko bi morala spit mleka na kilogram telesne teže. Kopiram samo ta del, mogoče bosta lažje kontrolirala, koliko vajina mala sploh poje in koliko bi (vsaj) mogla.

Otrok dobro napreduje, če dobiva mleko dobro prek celega dneva. Najbolje bi bilo, če bi lahko po tednu dni takega načina preverili, ali to deluje! Imate možnost, da vas obišče patronažna s tehtnico ali so vas morda tako ali tako naročili na tehtanje? Dojenje ne deluje na način obrokov in koliko bo otrok rabil/vzel pri enem podoju, se ne da reči niti določiti. Prek celega dneva bo potrebovala 120-180ml (povprečno 150ml) mleka na kg telesne teže na dan, torej okoli 400ml mleka v 24h (računala sem povprečje glede na porodno težo).

Vprašala sem tudi glede nočnega bujenja:

Običajno ponoči zaspančke budimo na 3-4h, podnevi pa na 2-3. Ste morda opazili, da bi bila del dneva/noči bolj aktivna, budnejša, da bi samo dremala in ne trdno spala? Tedaj poskušamo dojiti, dohranjevati in spodbujati dojenčke večkrat zapored - dojiti v skupkih, grozdih... To je bolj značilno od klasičnega hranjenja enake količine na enak razmak. Potem pridejo verjetno ure, ko bo zbujanje otroka iz trdnejšega spanca težje in bo morda popila bolj malo. Nadoknaditi torej poskušamo v budnejših urah.

Če pa hočeš, pa si lahko vse skupaj prebereš tukaj: http://med.over.net/forum5/read.php?94,6053470
Si upam trdit, da velja za hranjenje na flaško isto kot za dojenje.

Meni je pomagalo in me je vse skupaj tudi pomirilo. Zdaj so se stvari HB uredile, ampak si predstavljam, kako vama je. Upam, da bo mala kmalu iz tega obdobja in bo kmalu začela jest tako kot naši dojenčki morajo.

13022010146331538 (datum, število, lokacija)

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 278
5.3.2010 22:13:20   
ursulina
pozdravljene!

jada, joj, drži se, saj boste nekako spravili tole težo na gor, verjamem da je pa ful težko... kot je že vaney napisala, to tehtanje je zelo približno, pri nas je mala od odpustne teže iz porodnišnice v prvem tedne pridobila 320g, v drugem pa "samo" 90g, kar se je meni glede na polno dojenje in na to da so vse plenice polne, da je joj, zdelo malo. pa je nafilozofirala, da tehnicam ne zaupa najbolj in da una v P in njena ne kažejo isto in da če ni skoz ista tehtnica tudi ni v redu... tako da... zelo težko je biti pameten, verjetno pa tudi za user posted image ni prijetno, da morš skoz budit in silit s hrano...
naj te tolaži to, da se morata vidva s tvojim zdaj maksimalno potruditi, da bo malčica toliko napredovala, da bo vlekla sama in z veseljem papala... kar bo zagotovo v nekaj tednih - ko bo pubertetnica se boš pa jezila, kako si se mučila prve mesece, zdaj ti pa punca še bolj pametuje po svoje user posted image

naš lenart je imel na čelu in zatilju štorkljin ugriz, karlina ima pa na vekah... nič ni nevarno, vse od poroda, izgine do tretjega leta, mi je pa prav simpatično...

jaz absolutno sem za dodajanje tekočine, tudi dojenim. kot pravi moja mami, voda še nikogar ni ubila user posted image , včasih morda user posted image ne dobijo prave doze tekočega in mastnega mleka, zrak v stanovanju je suh, vroče jim je... jaz sem karlini že dala zdaj zadnja dva dni ko jo je popoldan bolj močno napenjalo dala za piti čajček janež/kumino in je danes spila celih 60ml in se čisto umirila, tako da sem mnenja, da samo koristi... saj če ni žejen user posted image na silo ne bo pil...

držite se in lepo cartajte!!

Moj januarski sonček 2008 je navihanček Lenart.
Februarja 2010 je dobil še ljubko sestrico Karlino.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 279
6.3.2010 8:43:13   
brcko2
Dobro jutro vsem mamicam in user posted image pa čestitke seveda vsem, ki ste med časom rodile.

Malo se spet javljam. Moj mali je tudi tak lenušček kot je bil moj prvorojenček. Dojenje spanje gor in cuclanje in spet dojenje spanje gor in cucaljanje. Tako da sem pri prvem malo dodajala po 3 mesecu pa je steklo kot maslo sicer se ni nikoli prav najedel ampak vsaj dojila sva se do 11 meseca pol je pa šel v jasli.

Kar se tega malčka tiče je pa ravno tako mi smo se od rojstva od porodne teže pa do dopolnega 1. meseca zredila za samo 420g pa je zdravnica rekla, da je čist OK čeprav imajo meje od 700 do 1kg na mesec. Ampak to so samo predpisane mere iz knjig treba pa je pogledati proporcionalno na velikost in strukturo otroka - tako da me je potolažila, sem ji pa omenila da dodajava (pozno popoldne na večer in ob 21 uri) po podoju Novolac ker še tam spije vsaj 90ml. In je rekla da če pa toliko še spije kljub podoju da mi očitno malo zmanjka ampak bolje da mu dam kot pa da strada. pa še jaz se pol lahko fajn naspim - seveda tisto zadnjo rundo ob 21 tako da spimo 4 ure in pol se spet podojiva najprej in dodam 90ml in spimo še dobri 2-3 uri. Potem pa je že dan.

Pri prvem otroku pa smo spali na uro ali še to ne in sem bila psihično in fizično  K.O. po domače uničena. Tak da sem se odločila da pa pri drugem otroku vsaj na večer dobi še flaško kot dodatek, da se vsaj naspimo. Ni boljšega to da je mamica spočita in sproščena in da lahko čez dan lepo umirjeno in intenzivno doji - to je moje mnenje in moja izkušnja.

Drugi teden imam jaz prvi pregled pri G. Upam, da bo ta čišča se počasi ustavila je glih še tolk da moram imeti vložek not - a jebi ga - pa pardon izrazu.

Drugače pa moj že sanja kako bi še enega imel??? Meni se je kar malo ustavilo. Kaj menite glede ponovne zanositve?? Čeprav jaz ne bi več imela po drugi strani pa bi imela vsaj eno punčko, če bi vedla kako je narediti:))))).

Nč uživajte v današnjem brrrrr hladnem a sončnem vremenu in se beremo papa

(odgovor članu ursulina)
Neposredna povezava do sporočila: 280
6.3.2010 10:34:25   
zirafa76
dobro jutro..

brcko2..user posted image user posted image ..sem se nasmejala, ampak glej, poišči mogoče moškega, ki dela samo punčke..hehe...

ja, pri nas imamo sicer tu in tam pogovor o tem naslednjem otroku, saj so super in vse, ampak kot prvo moram počakati vsaj 3 leta, po nasvetu mojih zdravnikov zaradi dveh CR, no, pol pa se meni zdi, da bom že malo prestata, pa to bi še šlo nekako, ampak da bo na govorilne hodila neka stara mama, pa mi ni nekakouser posted image ..malo heca
v bistvu mi glavni problem predstavlja to, da sem doma že tretje leto in še bom dve, da pa bi potem spet, pa bi bila tako zadnjih pet let samo na porodniškiuser posted image ..tukaj so namreč porodniške do 3 let..ampak če mi pade kakšna služba, ker moja prejšnja ne pride več v poštev, pa tudi takoj grem, no po letu dni, potem pa spet prekinjati..ne vem no...ampak bomo videli kako bo naprej....

Je pa seveda moškim lažje govoritiuser posted image ....

Dojenje..hja, znanost včasih..user posted image , čeprav ob vseh nasvetih strokovnjakov, knjig, interneta...na koncu ugotoviš, da je individualni pristop najlepši, vsak otrok je različen, sicer držati se smernic glede pristavljanja, to že drži, ampak kdaj, koliko..to je stvar vsakega user posted image posebej...
In toliko različnih faktorjev vključuje dojenje, zelo veliko vlogo igra počutje mamice, sproščenost, pravilna prehrana ter pitni režim....v glavnem zelo zapleten proces, ki dela težave tudi mnogorotkam...

Jada..Izabele so borci, user posted image , ti pa povem, da je moja tehtala ob prihodu domov 2250g, so me komaj spustili, ampak še to zaradi vseh težav, ki smo jih imeli takrat..verjemi, da sicer vlekla je, ampak pridobivali pa ni nekaj..zato smo začeli kmalu z AM, jaz sicer nisem točno vedela kaj in kako, poleg tega še pod stresom, mleka ni bilo dovolj, poleg tega je imela še vedno zlatenico, zato je spala in bila lena nasplošno, ampak najprej smo jo zbujali, kot sem ti že povedala, nato sem jo ponoči pustila spati, ker je bila pa ful nadležnauser posted image , če si jo zbudil, ampak po mesecu dni pa je nekako steklo vse skupaj, od dojenja pa do pridobivanja teže..in potem naenkrat je začela cveteti..user posted image ..po tistih kapljicah, ki sem ji preštevali iz mojih prs, je nato prišel naval mleka, sicer malo kasneje ampak je prišel..sem pa zaradi svojega straha vseeno dodajala AM, čeprav bi bilo verjetno dovolj..no, na koncu sem dojila do skoraj enega leta, nato se je sama odstavila..

vsak nasvet, ki ti ga dajemo tukaj je v bistvu lahko brezpredmeten pri tebi, lahko da ima tvoja Izabela drugačne navade, potrebe...trudi se pristavljat kadarkoli, bo že, čeprav je malo kapljic, ji veliko pomeni, je to tvoje mleko z vsemi potrebnimi snovmi...in če čez čas res ne bo, potem pač preidi na AM, ampak dokler teče iz tvojih prs vztrajaj...

in še nekaj...se mi zdi, da tele tehnice predstavljajo več škode kot koristi, ker povzročajo dodaten stres na mamo kot tudi posledično otroka..sam dejansko lahko vidiš napredek, da pa te nekdo sekira zaradi par gramom, ki lahko predstavlja razliko pokakane pleničke, ...pa je zame popolna neumnost..pardon..
razumem, da imate svoje tehnice doma, predvsem če imate nedonošenčka ali z nizko težo, je to nekako dobro..ampak veste kakšen stres povzročate sebi in user posted image , ko nenehno razmišljate o gramih, pa kaj bo rekla patronažna, pediater, pa če ima dovolj mleka, pa kaj če bo začela izgubljati...
moje osebno mnenje...če otrok papa mleko, vaše ali Am, je nemogoče, da bi shiral..nihanja v par gramih seveda so, ampak tukaj ne gre o kg ampak gramih, ki jih lahko nadomesti že v naslednjem podoju ali hranjenju...potem odvajanje, pa rast..vse to zahteva svoj davek....Izabela je recimo malo pridobivala na začetku, je pa ful rastla, nato pa je kar naenkrat izbruhnila še teža..user posted image ..individualno...
zato drage moje..sprostite se, bodite vesele, dojite, dodajajte...sami si vzamejo toliko kot rabijo, če so zdravi in tako dalje...jaz nimam tehnice, vidim pa po oblačilih in polnosti obraza, da delava dobro..smo že preskočli na višjo številko..user posted image ..in če je otrok zadovoljen, vesel, ni straha...

tekočina..mislim, da nobenemu ne bo škodila, še posebej v poletnih mesecih rojstva jo priporočajo ali če živite v stanovanjih, ki so zelo topla in imajo pomanjkanje vlage..kot mi..user posted image ..priporočajo žličko vode, po mesecu dni pa tudi že čaj v primeru krčkov...

tudi tukaj lahko povem eno stvar, da vsak zdravnik trdi drugače, zato je težko verjeti, kaj je prav in kaj ne..ravnajte po svojem občutku, če je vroče vam in imate potrebe vode, ker imate suho stanovanje, vroče ali če ste kje na dopustu, kjer je vroče in žeja huda, potem je vse enako tudi vašemu user posted image ..in kot je ena že omenila..od vode še nihče ni umrl...saj mu ne dajete alkoholuser posted image ..je pa res, da prednje mleko naj bi pokrilo dovolj zahtev po žeji, ampak nekateri user posted image znajo potegniti tisto zadnje mleko zelo zgodaj, zato mogoče ostanejo prikrajšani za to prednje, ki odžeja...

no, mi smo pa pdkrili svet glasbil, namreč našemu Dominiku zelo prija glasba iz vrtiljaka nad posteljo in kako opazuje tiste medvedke, ki se vrtijo..še tako usta napači, kot da je ful začuden..user posted image ..in pomaga pri spanju..
smo tudi ugotovili, da mu paše mir, obvezno ga moram dati po hranjenju, ko vidim, da zeha, v posteljo v spalnici in zapreti vrata..Izabela je glasna, pa mu nekako ne paše...to bo še zanimivo...smo pa včeraj prvič zaspali brez krčkov zvečer, kar zmanjkalo ga je po dojenju ob 7.00zvečer in je spal do 00.00 in nato do 5.00 zjutraj, tako da sem se naspala še jaz...user posted image ..bomo videli danes...

no, grem..sem napisala cel romanuser posted image user posted image ...

papa vsem v tole sončno jutro..vsaj tukaj...

PONOSNA MAMICA MALEGA DOMINIKA 01.02.2010, IZABELE 16.10.07 TER MOJEGA ANGELCKA SOFIJE 16.10.07-04.11.07, KI BO ZA VEDNO OSTALA V MOJEM SRCKU IN MOJA PUNCKA

(odgovor članu brcko2)
Neposredna povezava do sporočila: 281
6.3.2010 11:04:13   
Jada82
Samo toliko, da vas pozdravim! user posted image user posted image
Danes nismo spali do 2h ponoči, potem pa kar smo, s tem, da sem jo zbudila ob 5h, oz. se je sama, pa potem ob 8h tudi. Očitno malo že ve, kdaj je treba jest user posted image user posted image
Saj bo počasi. Prej sem ji potem že čez 1 uro in pol dala, ker je bila sitna in ni zaspala. Ne vem točno, kdaj je lačna. No, če ful vleče prste, potem že vem, po joku pa res ne vem. Pravijo, da mamica takoj ve, zakaj otrok joka. No, jaz ne vem.

Sem pa malo gledala mere.
Predprejšnji obisk jo je patronažna navagala 2926 g - v 10h dneh skor dosegla porodno težo (2930 g) - če to ni super. No, potem čez dva dni pa 3086 g - halo, a ni to kar malo preveč?!?! user posted image user posted image user posted image In potem čez 2 dni (včer) pa 3060 g. Nekaj mi tista vmesna cifra ne štima. Glede na to, da je mala stara 13 dni, se mi zdi 3060 kar v redu, ane? Poje nekaj čez 500 ml na dan, tako da mislim, da ni problema. Zdaj ji naštimam kar okoli 90 g v flaško in poje okoli 80 g. Vmes se tudi še dojiva malo, čeprav me ima bolj za cuc, takoj čutim - za potolažit se, pa jo pol kar odstavim, ker hočem, da je in ne tolaži se na meni. Jo potem raje tako stisnem. No ja, zvečer ji dam dojko za zaspat.
Zdaj spi user posted image user posted image user posted image user posted image
Mah, bom začela bolj po svoje delat, ker tale patronažna je res čist adijo user posted image user posted image user posted image
Mislim, da jo bova sedaj malo peljala okoli v vozičku, imamo super sonček in na sončku 8,2 stopinje. Če jo fajn zavijeva, bo kar super.
Aja, drugač se je pa včer glih fajn pokakala ja, preden smo vagali.
Mah ne bom se več obremenjevala glede teh gramov user posted image user posted image Delala bom po svoje in tudi tako, kot bo Izabeli pasalo. Danes sem jo pustila malo dlje spat in se je potem sama zbudila. Je veliko bolje tako.
Ko bo ati spet doma pa jo bova poskusila navadit na posteljico.
Bomo že počasi, saj bo zlaufalo, samo res pa se morm nehat obremenjevat.

Nattasha, če naj bi pojedla okoli 150 ml na kg telesne teže, je to pri nas okoli 450 ml, naša pa poje čez 500 ml, kar je pomoje čisto zadosti. Če ji pač ne paše več, jo ne gre siliti. Tudi jaz in moj baje nisva prav rada jedla. Ah bo že, tudi tega otroka bomo gor spravili, tako ali drugače. user posted image user posted image user posted image user posted image

Evo, šibamo malček ven user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zirafa76)
Neposredna povezava do sporočila: 282
6.3.2010 11:11:59   
Jada82
user posted image

Evo, našo Izabelco user posted image user posted image user posted image
Pa še ena user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 283
6.3.2010 11:53:23   
dskubin
Pravijo, da mamica takoj ve, zakaj otrok joka. No, jaz ne vem.

Jada, ja pravijo. Ma jaz še sedaj pri 3 ne vem, no, včasih že, ampak večinoma sprobavam in odklanjam faktorje, ki bi lahko bili krivi za jok. Tko da se ne sekiraj. Drugače pa se strinjam s puncami, jaz male ne bi tako pogosto budila. Je pa odvisno od tega, če bi mala potem, če bi jo npr. zbudila po 4ih urah pojedla malenkost več, kot po 3h. Potem bi jo jaz pustila spat. Moj prvi je prvi mesec spal po 5 ur skupaj tako čez dan, kot čez noč (pa so mi tudi rekli, da ga moram budit na 3 ure), ampak je potem pojedel za teh 5 ur. Ker dojenček izgubi največ energije z zbujanjem, saj vidiš, kako težko se prebudi, kolko truda rabi za to in pol vse uno malo kar poje, izgubi z naslednjim zbujanjem. Sej pol niti ne more v redu napredovat - ampak OK samo moje razmišljanje. Tako da jaz sem patronažni samo prikimavala, pa delala potem po svojem občutku, je pa res, da je mali napredoval (kar pa ne verjamem da bi tako dobro, če bi ga stalno budila, sej si potem ne more odpočit in nabrat moči za sesanje)user posted image Ma res, človek ni pameten. Ampak sej boš vidla, mala bo zrasla, pa postala močnejša in vse bo lepše in lažje. Pa itak vidim, da si se že odločila, da boš malo izkoristila mamin in Izabelin občutek. Poskusi, pa boš vidla, sej če slučajno ne bo šlo (kar pa močno dvomim), se lahko vedno vrneš na mučno 3 urno zbujanje.

Luštnega cukrčka maš, pa kake lepe ukice ma user posted image

< Sporočilo je popravil dskubin -- 6.3.2010 11:54:07 >

I don't know who you are -
But you probably deserve a hug.

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 284
6.3.2010 12:57:09   
protina
hej!

Mi smo danes lepo spali,pa se najedli,previli in spet spat.Ne vem kaj bomo ponoči delali.

jada ti svetujem,da delaš po svojem občutku,ker kot so ti že napisale so tele tehtnice res samo za obremenjevanje.

Jaz samo dojim.Prvič nisem imela toliko mleka,zdaj drugič pa ga je kar zadosti.Meni je patronaža rekla,da 20g na dan zadostuje,če se zredi.

Moja patronaža je super.Je bila 3x prejšnji teden,zdaj pa še v torek pride.
Sem res zadovoljna z njo.

Mi smo pa danes stari 11 dniuser posted image .
Ne vem,če bomo šli ven, je mrzlo tu pri nas brrr....

No grem,ker se budi...

lp

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 285
6.3.2010 13:07:27   
valentinčica30
Brcko veš v tretje gre rado, tak da probat ni greh in mogoče po dveh fantih dočakaš punčko. user posted image user posted image user posted image

Sama sem utrujena ko norec. Mali bolj malo spi ogromno je, drugače pa ful lepo napreduje, kar je najpomembnejše. Malo mi moj pritisk dviguje, posebi dones, ker je lepo zbrisal okol, namesto, da bi mi sedaj ko je vikend malo pomagaluser posted image user posted image user posted image . HB imam najstarešo, ki mi ful pomaga in mali je nor nanjo, bolj kot name. Ko jo zagleda ji podari velik nasmeh, meni pa neuser posted image user posted image user posted image . Sem kar malo fouš. Sicer pa ratuje razvajenček v vseh pogledih, ker se vedno najde kdo, ki ga carta.
Grem mal kuhat.

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 286
6.3.2010 17:11:12   
zvesta
Astralis na februarkah piše:

IZVIRNO SPOROČILO: Astralis

nooooouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image imamo marcevko z imenom Brina Antonie, 4kg in 52 cm.

3.3.2010 se je zjutraj z indukcijo zacelo... po 8h mucenja, ko se nisem odpirala (popadki pa za vola ubit) sledil CR in ob 3.37 popoldan sem se koncno razdelila na dvoje.
imela sem fantasticno ekipo dr. in asistentov + seveda dragega moza

okrevam biskovito, tudi dojimo lepo in nasploh smo najbolj srecna druzinica na svetu user posted image

Brina je popolna user posted image

v pon. bomo ze doma

(odgovor članu vaney)
Neposredna povezava do sporočila: 287
6.3.2010 17:14:34   
zvesta
  user posted image

user posted image PDP / NICK (STAR.) (user posted image , user posted image ), kraj, Spol, porodnišnica

xx.2. ,
user posted image Komarka (30), (2user posted image ,1user posted image ), ? user posted image , RODILA 8.02.2010 - REBEKO
user posted image biina
(?), (?user posted image ,? user posted image ), ? user posted image
user posted image marjetica11, (?user posted image ,?user posted image ), ? user posted image
user posted image lorelai28, (?user posted image ,?user posted image ), ? user posted image

1.2.
user posted image punsha(28),(1user posted image ,0user posted image ) ,Gorenjska,Jesenice,RODILA 27.12.2009-ENEJA
user posted image brcko2, (2user posted image ,1user posted image ) ,Ljubljanauser posted image , RODILA 25.1.2010- TOMAŽA TOBIASA
user posted image twixy (28), (3user posted image ,0user posted image ), Nemčijauser posted image RODILA 3.2.2010 - LILI SUE

2.2.
user posted image bili83(25), (1user posted image ,0user posted image ), Ptuj,user posted image Ptuj, RODILA 1.2.2010- NACETA
user posted image ninu, (2user posted image ,1user posted image ), Gorenjska user posted image RODILA 24.1.2010 - MEDEJO
user posted image bejbs, (?user posted image ,?user posted image ) ? user posted image

3.2.
user posted image Lana08, (2user posted image ,0user posted image ), ? user posted image RODILA 5.2.2010 - KRIŠTOFA
5.2.
user posted image ToBoNi (?), (?user posted image ,?user posted image ) ? user posted image
user posted image elaaa (31), (1user posted image ,0user posted image ) ? user posted image RODILA 31.1.2010 - OSKARJA
6.2.
user posted image bambi14 (?), (2user posted image ,1user posted image ), MBuser posted image Maribor, RODILA 4.2.2010 - TOMASA
user posted image MATEJKA_(28), (3user posted image ,2user posted image ),MB user posted image Maribor, RODILA 1.2.2010 - LEONA
user posted image cocochanel(?), (?user posted image , ?user posted image ), user posted image Ljubljana, RODILA 1.2.2010 - MAŠO
7.2.
user posted image Irsa(?),(?user posted image ,1user posted image ), ? user posted image

8.2.
user posted image Aja1(31), (2user posted image ,1user posted image ) , Dolenjska user posted image Novo mesto, RODILA 4.2.2010 -ŽIVO
user posted image Valentinčica(31),(3user posted image ,2user posted image ),Dolenjska user posted image Ljubljana ali Novo mesto, RODILA 2.2.2010 - JURIJA VIDA
user posted image rosa2(28),(2user posted image ,0user posted image ), CEuser posted image RODILA 20.1.2010 - TEJO
user posted image spelch, (1user posted image ,0user posted image ),user posted image Koroška, RODILA 8.2.2010 - NEJA

user posted image bipi(31), (3user posted image ] ,1user posted image )
, ? user posted image RODILA 1.2.2010 - ALENA
user posted image bmwjka, (4user posted image ,3user posted image ), Polica pri Gros. user posted image RODILA 8.2.2010 - HENRIKA

9.2
user posted image kanna(26), (2user posted image ,1user posted image ), ? user posted image
user posted image anemona(?), (1user posted image ,0user posted image ),? user posted image
user posted image ninček1(30), (1user posted image ,0user posted image ), MB user posted image Maribor, RODILA 25.1.2010-TINA
user posted image MANA 7(26), (2user posted image ,1user posted image ), user posted image , RODILA 13.2.2010 - AJDO
user posted image ne_ja, (?user posted image ,?user posted image ), ? user posted image

10.2.
user posted image busybee882006, (3user posted image , 2user posted image ), user posted image Ljubljana,
RODILA 13.2.2010 - BRINO ANO
user posted image Zariya(?), (?user posted image ,?user posted image ), ? user posted image RODILA 11.2.2010 -

user posted image Cappy96(32), (2user posted image ,1user posted image ), Zasavje user posted image
Postojna, RODILA 10.2.2010 - ANŽETA
user posted image Lara73(36), (3user posted image ,2user posted image ), Gorenjska user posted image Kranj, RODILA 8.2.2010 - MONIKO
user posted image janussa(?), (4user posted image ,3 user posted image ), Maribor, user posted image , Maribor, RODILA 14.2.2010 - SAŠO

11.2.
user posted image niwci(25), (2user posted image ,0user posted image ), NG, KK , user posted image ,Brežice ali Novo mesto, RODILA 12.2.2010-NEJO
user posted image neja.mat(25), (2user posted image ,1user posted image ), NM user posted image

12.2.
user posted image Nattasha(30), (1user posted image ,0user posted image ), MB, user posted image , RODILA 13.2.2010-IRIS
user posted image zirafa76(32), (2user posted image ,1user posted image ),CE, Bratislava user posted image Bratislava, RODILA 1.2.2010- DOMINIKA
user posted image Kora33(33), (3user posted image ,1user posted image ), Koroška user posted image ,Sg, RODILA 22.1.2010-NANO

13.2.
user posted image Olive(?), (1 user posted image , 1user posted image ), user posted image , Postojna, RODILA 12.2.2010-LARO

14.2.
user posted image plouse(29), (1user posted image ,0user posted image ), ? user posted image Postojna, RODILA 6.2.2010 - DOROTEJO
user posted image neoslišana user posted image

user posted image čikapika user posted image Postojna, RODILA 22.2.2010 - ČRTA

15.2.
user posted image Kati81(?), (3user posted image ,1user posted image ), LJ, user posted image RODILA 1.2.2010 - JAKO TIANA
user posted image Zofy(31), (2user posted image ,1user posted image ), Lj user posted image RODILA 2.2.2010 - MATEJA
user posted image dskubin(?), (3user posted image ,2user posted image ), Primorska user posted image RODILA 12.2.2010 - DANETA

16.2.
user posted image Liagal(26), (?user posted image ,?user posted image ), ? user posted image
user posted image mucica2(26), (2user posted image ,0user posted image ), CE user posted image Celje, RODILA 20.02.2010 - MANJO
17.2.
user posted image gapii27(28),(1user posted image ,0user posted image ),Rogaška Slatinauser posted image user posted image Ljubljana, RODILA 1.2.2010 - AŽBETA IN JAKOBA
user posted image katy_ , (2user posted image ,?user posted image ), ? user posted image
user posted image Dari(?), (3user posted image ,2user posted image ),Gorenja vas user posted image
user posted image slomak(28), (2user posted image ,0user posted image ) user posted image Kranj ali Ljubljana, RODILA 20.2.2010 - STELLO
user posted image tinca malinca(1user posted image ,0user posted image ),Ljubljana user posted image RODILA 26.2.2010 - RUBI
18.2.
user posted image P1ka23(?), (1user posted image ,0user posted image ), ? user posted image
user posted image Jada82(27), (1user posted image ,0user posted image ), Bled user posted image Jesenice, RODILA 21.02.2010 - IZABELO
user posted image Zimska(32), (3user posted image ,1user posted image ) , LJ user posted image Ljubljana, RODILA 24.2.2010 - VIDA
user posted image tasa3(?), (?user posted image ,?user posted image ), user posted image , RODILA 8.2.2010 - MATIJO

19.2.
user posted image julieb(31), (1user posted image ,0user posted image ), Pomurje user posted image RODILA 10.2.2010 - LIONELA
user posted image tajab, (2user posted image ,1user posted image ), Kranj user posted image , RODILA 19.01.2010 -BLAŽA

20.2.
user posted image silmarillion(?), (2user posted image ,1user posted image ), ? user posted image
user posted image vaney(26), (2user posted image ,1user posted image ) , Dolenjska user posted image RODILA 10.2.2010 - DAŠO
user posted image mamica(37), (4user posted image ,3user posted image ), Dolenjska user posted image
user posted image Bušika2010(),(user posted image ,user posted image ),
user posted image Ančkica(2user posted image , 1user posted image ) user posted image
user posted image zvesta (30)(3user posted image ,1user posted image ),Lenart, user posted image , Maribor,
RODILA 17.2.2010 - SARAJO
user posted image lucka1(2user posted image ,1user posted image ),Ljubljana, ,RODILA 8.2.2010 - NANO
21.2.
user posted image Astralis(36), (3user posted image ,0user posted image ), Praga user posted image RODILA 3.3.2010 - BRINO ANTONIE
user posted image seya(33), (2user posted image ,0user posted image ) user posted image
user posted image storžica user posted image , RODILA 24.2.2010 - NACETA

23.2.
user posted image smuki(29), (2user posted image ,0user posted image ), Posavje user posted image RODILA 6.2.2010 - AJDO
user posted image fiesta(28), (2user posted image ,1user posted image ), Ajdovščina user posted image RODILA 21.2.2010 - URHA
user posted image lily86(23), (1user posted image ,0user posted image ), Maribor user posted image RODILA 28.2.2010 - ADRIJANO
user posted image Zoja Lara,(1user posted image ,0user posted image ), Slov. B,MB,RODILA 30.12.09 GABRA IN KLEMNA

24.2.
user posted image ursulina(29), (3user posted image ,1user posted image ), LJ user posted image
25.2.
user posted image Rocio(28), (1user posted image ,0user posted image ), LJ user posted image
user posted image rožca26(26), (2user posted image ,1user posted image ), Domžale user posted image Ljubljana RODILA 27.2.2010 - ELO

26.2.
user posted image lunca83(26), (1user posted image ,0user posted image ), ? user posted image RODILA 25.2.2010 - SVENA

27.2.
user posted image babajči(?), (2user posted image ,1user posted image ), user posted image , RODILA 18.2.2010 - TJAŠA
user posted image Nena87(22), 1user posted image , 0user posted image ), Cerkevnjak user posted image Ptuj, RODILA 1.3.2010 - SHANAIO

28.2.
user posted image JanaB(33), (1user posted image ,0user posted image ), LJ user posted image
user posted image junehope(?), (2user posted image ,1user posted image ), ? user posted image
user posted image Bauky(?) , (1user posted image ,0user posted image ) , Dolenjska user posted image
user posted image vita(?), (2user posted image ,1user posted image ), PO user posted image
user posted image t*e*j*k*a(26), (2user posted image ,1user posted image ), Konjice user posted image user posted image RODILA 30.1.2010 - NEJO IN NIKA
user posted image protina(32), (3user posted image ,1user posted image ), ? user posted image RODILA 23.2.2010 - ZALO
user posted image mavo(?), (2user posted image ,1user posted image ), ? user posted image RODILA 26.2.2010 - MAŠO

4.3.
user posted image dreja80(29), (2user posted image ,1user posted image ), LJ user posted image RODILA 26.2.2010 - TAIDO

21user posted image in 21user posted image 46 user posted image

user posted image SKUPAJ FEBRUARSKE NOSEČKE 2010 = 84

Z nami so pot začele:

*dotika* z Ajdo rojeno 29.10.2009 ob 23.16, naš user posted image Ajda bo vedno v naših srcih.

**špela, skitnica, abundancija, binabina, Bacek, amelie010

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:
Punce če vas zanima kako naše pikice sedaj izgledajo, si oglejte tukaj:
PRVO TRIMESEČJE:
LINK SLOVENSKO MERE

DRUGO TRIMESEČJE:
LINK SLOVENSKO MERE

TRETJE TRIMESEČJE:
LINK SLOVENSKO MERE

user posted image

• Pa če še katero zanima kako je s pregledi v nosečnosti:
    PREGLEDI
  • Informativni izračun višine osnove starševskega nadomestila

LINK VODNIK PO PRAVICAH NOSEČNIC

• nosečnost in delo:

TUKAJ TUKAJ

• (odgovor članu zvesta)
  • Neposredna povezava do sporočila: 288
    6.3.2010 17:15:58   
    zvesta
    [user posted image

user posted image

27.12.2009
    1. Punsha user posted image ENEJ (2500g, 47cm) (pdp 1.2.2010)

30.12.2009
    2. ZojaLara user posted image GABER (2085g, 45cm) & user posted image KLEMEN (1700g, 45cm) (pdp 23.2.2010)

20.01.2010
    3. rosa2 user posted image TEJA (3260g, 50cm) (pdp 8.2.2010)

22.01.2010
    4. Kora33 user posted image NANA (2460g, 44,5cm) (pdp 12.2.2010)

24.01.2010
    5. ninu user posted image MEDEJA (3655g, 52cm) (pdp 2.2.2010)

25.01.2010
    6. ninček1 user posted image TIN (2760g, 47cm) (pdp 9.2.2010)

25.01.2010
    7. brcko2 user posted image TOMAŽ TOBIAS (3080g, 53cm) (pdp 1.2.2010)

30.01.2010
    8. t*e*j*k*a user posted image NEJA (2370 g, 46 cm) & user posted image NIK (2250g, 46 cm) (pdp 28.2.2010)

31.1.2010
    9. elaaa user posted image OSKAR (3480g, 50cm) (pdp 5.2.2010)

1.2.2010
    10. Kati81 user posted image JAKA TIAN (3000g, 51cm) (pdp 15.2.2010)
    11. zirafa76 user posted image DOMINIK (3300g, 50cm) (pdp 12.2.2010)
    12. bipi user posted image ALEN (3100g, 52cm) (pdp 8.2.2010)
    13. Bili83 user posted image NACE (4020g, 54cm) (pdp 2.2.2010)
    14. Gapii27 user posted image AŽBE (2090g, 46cm) & user posted image JAKOB (2790g, 48cm) (pdp 17.2.2010)
    15. cocochanel user posted image MAŠA (3870g, 51cm) (pdp 6.2.2010)
    16. MATEJKA_ user posted image LEON (3100g, 9cm) (6.2.2010)

2.2.2010
    17. valentinčica30 user posted image JURIJ VID (3300g, 51cm) (pdp 8.2.2010)
    18. zofy user posted image MATEJ (3410g, 52cm) (pdp 15.2.2010)

3.2.2010
    19. twixy user posted image LILI SUE (3850g, 51cm) (pdp 1.2.2010)

4.2.2010
    20. bambi14 user posted image TOMAS (3450g, 49cm) (pdp 6.2.2010)
    21. Aja1 user posted image ŽIVA (3090g, 51cm) (pdp 8.2.2010)

5.2.2010
    22. lana08 user posted image KRIŠTOF (3170g, 52cm) (pdp 3.2.2010)

6.2.2010
    23. Smuki user posted image AJDA (2600g, 47cm) (pdp 23.2.2010)
    24. plouse user posted image DOROTEJA (3260g, 51cm) (pdp 14.2.2010)

8.2.2010
    25. Bmwjka user posted image HENRIK (3400g, 53cm) (pdp 8.2.2010)
    26. Spelch user posted image NEJ (4020g, 51cm) (pdp 8.2.2010)
    27. Lara73 user posted image MONIKA (3950g, 54cm) (pdp 10.2.2010)
    28. tasa3 user posted image MATIJA (3820g, 51cm) (pdp 18.2.2010)
    29. Komarka user posted image REBEKA

10.2.2010
    30. julieb user posted image LIONEL (3660g, 52cm) (pdp 19.2.2010)
    31. vaney user posted image DAŠA (3150g, 50cm) (pdp 20.2.2010)
    32. Cappy96 user posted image ANŽE (3820g, 51cm) (pdp 10.2.2010)

11.2.2010
    33. zariya user posted image (3360g, 50cm) (pdp 10.2.2010)

12.2.2010
    34. dskubin user posted image DANE (3620g, 56cm) (pdp 15.2.2010)
    35. Niwci user posted image NEJA (4525g, 52cm) (pdp 11.2.2010)
    36. Olive user posted image LARA (pdp 13.2.2010)

13.2.2010
    37. busybee882006 user posted image BRINA ANA (3740g, 52cm) (pdp 10.2.2010)
    38. Nattasha user posted image IRIS (2600g, 49cm) (pdp 12.2.2010)
    39. MANA 7 user posted image AJDA (3780g, 50cm) (pdp 9.2.2010)

14.2.2010
    40. janussa user posted image SAŠA (pdp 10.2.2010)

17.2.2010
    41. zvesta user posted image SARAJA (2400g, 46cm) (pdp 20.2.2010)

18.2.2010
    42. babajči user posted image TJAŠ (pdp 27.2.2010)
    43. Bauky user posted image ROK (3210g, 53cm) (pdp 28.2.2010)

19.2.2010
    44. Tajab user posted image BLAŽ (3630g, 53cm) (pdp 19.2.2010)
    45. ursulina user posted image KARLINA (3015g, 50cm) (pdp 24.2.2010)

20.2.2010
    46. Slomak user posted image STELLA (3830g, 54cm) (pdp 17.2.2010)
    47. Mucica2 user posted image MANJA (3300g, 51cm) (pdp 16.2.2010)

21.2.2010
    48. Jada82 user posted image IZABELA (2930g, 51cm) (pdp 18.2.2010)
    49. fiesta user posted image URH (4040g, 56cm) (pdp 23.2.2010)

22.2. 2010
    50. ČikaPika user posted image ČRT (4660g, 58cm) (pdp 14.2.2010)

23.2.2010
    51. protina user posted image ZALA (3500g, 51cm) (pdp 28.2.2010)

24.2.2010

52. zimska user posted image VID (3850g, 54cm) (pdp 18.2.2010)
    53. Storžica81 user posted image NACE (2890g, 49cm) (pdp 21.2.2010)

25.2. 2010
    54. lunca83 user posted image SVEN (3400g, 53cm) (pdp 26.2.2010)

26.2.2010
    55. mavo user posted image MAŠA (3740g, 55cm) (pdp 28.2.2010)
    56. dreja80 user posted image TAIDA (2870g, 49cm) (pdp 4.3.2010)
    57. Tinca Malinca user posted image RUBI (3060g, 49cm) (pdp 17.2.2010)

27.2.2010
    58. rožca26 user posted image ELA (3380g, 52cm) (pdp 25.2.2010)

28.2.2010
    59. lily86 user posted image ADRIJANA (3700g, 51cm) (pdp 23.2.2010)

1.3.2010
    60. Nena87 user posted image SHANAIA (3790g, 52cm) (pdp 27.2.2010)

3.3.2010
    61. Astralis user posted image BRINA ANTONIE (4000g, 52cm) (pdp 21.2.2010)

user posted image

32user posted image :32user posted image

skupaj user posted image : 64

< Sporočilo je popravil zvesta -- 6.3.2010 17:17:31 >

(odgovor članu zvesta)
    Neposredna povezava do sporočila: 289
    6.3.2010 17:50:05   
    bili83
    grrr... zdaj mi je zbrisalo celi postuser posted image user posted image user posted image

no, da vas pozdravim. vidim, da pridno pišete in da imate bolj ali manj podobne težave kot tudi mi.

mi bomo v ponedeljek stari že pet tednov, prejšnji torek smo imeli že prvič pediatrinjo in imamo 5200 g in 58 cmuser posted image user posted image  zredil se je kar za 1400 g od odpustne teže in zrasel 4 cm.
    sicer se samo dojiva, je pa včasih ful napor, ker bi mali jedel tudi na eno uro... mleka se mi zdi, da je dovolj, glede na to, kako napreduje.
    še kateri otrok zelo malo spi čez dan? naš je danes naprimer od devetih zjutraj do štirih popoldan spal samo kakšne tričetrt ure...

no, zdaj spi že uro in pol, tak da bo kmalu akcijauser posted image  bodite pridne...

(odgovor članu zvesta)
    Neposredna povezava do sporočila: 290
    6.3.2010 20:06:00   
    brcko2
    Pozabla sem pripisati, da prvega otroka sem tudi jaz nonstop zbujala, da sva jedla in pridobivala na teži in kaj se je zgodilo otrok ni bil nikoli toliko lačen da se je sam zbujal vendar je samo toliko popil kot je trenutno potreboval. In to je bilo živo sranje.
    Moje mnenje po lastnih izkušnjah je, da ko bo otrok fajn lačen bo zajokal in bo zahteval toliko da bo lahko spal, dokler se  pa revčka zbuja tako kot sem to počela jaz se mu zmeša cel ritem spanja - hranjenja in bujenja in nikoli ne bo bil tolk sit da bi lahko deli kot pol ure ali malo več spal.

mali mi je še skoraj do dveh let to počel ampak samo zaradi tega ker sem mu dala jaz kot mama tak ritem hranjenja. Jaz sem pa šla v službo kot ZOMBI s krvavimi in neprspanimi očmi. Zato sem rekla da pri ta drugem otroku tega že ne bom počela, kajti otrok naj spi in ko je lačen bo sam od sebe prišel oz. zajokal.

Zato pa zadnji obrok dam AM tako da mali vsaj dobro se naje in fajn spi in to je zame in za njega tudi dobro.

Samo spočita mami lahko sproščeno doji tudi če tako kot jaz malo dodajava.

Želim lepo nočko in mirno noč

(odgovor članu vaney)
    Neposredna povezava do sporočila: 291
    6.3.2010 21:02:58   
    punsha
    Dober večer user posted image

jaz sem pa danes kar malo user posted image . Mali je tak srček, tako je dobre volje, ko se dobro počuti, ampak danes ga pa kar naprej nekaj matra. Spet je začel bruhat v loku. To, da ogromno poliva in bruha sem se navadila. Se vsaj 5x na dan preoblečemo, ampak to je še najmanj. Grozno mi je pa bruhanje v loku. Ko bruhne in vse skupaj odnese tako stran, da sebe niti ne pobruha, je pa povsod okoli. Res mi ni všeč tole in me skrbi user posted image . Danes je ogromno polival, bruhal in v loku je tudi šlo ene 3x. Pa delam vse kot so rekli - po hranjenju še pol ure pokonci, ležišče dvignjeno na 30-40 stopinj...Saj ne vem kaj naj. Katera kaj več ve o tem? Dobro, da imamo v ponedeljek posvetovalnico...

(odgovor članu brcko2)
    Neposredna povezava do sporočila: 292
    6.3.2010 22:14:04   
    Kati81
    Uf, naporen dan, malega je cel dan zvijalo tko da je bil skoz na rokah, še dobr da imam pestunjo not je zaspal in sem vsaj lohk kaj naredila. Upam, da bo vsaj noč mirna.
    Pa niso pomagale Antiflat kapljice čist nič, sam da po njih poliva.
    No ja saj bo bolje.

(odgovor članu punsha)
    Neposredna povezava do sporočila: 293
    7.3.2010 8:48:41   
    ČikaPika
    Živijo punce...
    Mam kar slabo vest, ker se nič ne javljam... no, tukaj sem, le da imam sedaj polne roke dela user posted image

Sploh vas niti ne uspem prebrati za nazaj... Upam da ste vse ok.

Mi se še navajamo eden na drugega in na nov sistem...

Črt je še kar priden, le včeraj ga je nekaj dajalao... pa mi niti približno ni jasno kaj bi bilo - ni zgledalo da bi bili kaki krči user posted image user posted image user posted image .
    In tudi jaz ne znam prebrati zakaj joče.... ahhh se bomo že navadile.

Ne morem si pa zamislit da bi imela zdej še 2 otroka zraven user posted image ... Kako vam to uspe? user posted image user posted image user posted image Jaz sem si vedno želela vsaj 3 otroke, ma nisem več tako prepričana user posted image ...

Ponoči sva se dojila na vsaki 2 h, tko da sem sedaj kot kak zombi, pa grem kar nazaj pod dekco, še eno kitico user posted image ...

(odgovor članu Kati81)
    Neposredna povezava do sporočila: 294
    7.3.2010 9:46:39   
    mucica2
    IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

user posted image

Evo, našo Izabelco user posted image user posted image user posted image
    Pa še ena user posted image user posted image user posted image

user posted image

zelo luškana !! user posted image user posted image

(odgovor članu Jada82)
    Neposredna povezava do sporočila: 295
    7.3.2010 9:46:53   
    mucica2
    IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

Astralis na februarkah piše:

IZVIRNO SPOROČILO: Astralis

nooooouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image imamo marcevko z imenom Brina Antonie, 4kg in 52 cm.

3.3.2010 se je zjutraj z indukcijo zacelo... po 8h mucenja, ko se nisem odpirala (popadki pa za vola ubit) sledil CR in ob 3.37 popoldan sem se koncno razdelila na dvoje.
    imela sem fantasticno ekipo dr. in asistentov + seveda dragega moza

okrevam biskovito, tudi dojimo lepo in nasploh smo najbolj srecna druzinica na svetu user posted image

Brina je popolna user posted image

v pon. bomo ze doma

Čestitke !! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zvesta)
    Neposredna povezava do sporočila: 296
    7.3.2010 9:56:29   
    mucica2

Hej.

pa se še jaz malo javim, pri nas je bilo tud včeraj naporno, k sploh ni spala čez dan, ampak bi samo na zizi visela, tako se je skoz cartala da mi je mleka zmanjkal, tako da je zvečer dobila flašo (pojedla je okoli 115 ml, najprej 90 pol pa še čez pol ure 25 ml). pol pa je tako kakala pa prdela, boga revca. k sm jo previjala sm še jaz dobila eno porcijo, tako da me je malo ošpricalo...heheuser posted image    pol pa spet nikakor ni mogla zaspat, pa sm si joi dala na trebušček (sva obe ležale) pa je tako zaspala, pol sm jo pa samo zraven sebe v posteljo položila in je spala dobre 4 ure, pol sma se dojile je podrla kupčeka in je spet spala do 7ih v svoji posteljici. Sedaj spet lepo spi v posteljici. Tako da ne vem kaj ji je blo včeraj. Po moje je mela vetrove ne krče...ker dojim z nastavki in ni blo mleka mi je samo zrak vlekla (jaz pa nisem vedla), ampak jokala pa ni nč...torej lačna ni bila...mah jst sem se tako obremenjevala, pa mama mi skoz nekaj pametuje da sm bla tako boga, sam jokala sm...ma tako sem že občutljiva pol me pa še s takimi bednimi nekaj obremenjuje (da naj jo hranim na 4 ure ne prej, pa da naj spi v svoji posteljici ker bo razvajena...). Ampak potem pa pride moj in je vse lažje...mi pomaga pa mal pocarta malo pa mene...nč grem malo pospravit, včeraj nisem naredila nč, razen kopalnico sm uspela počistit..

lepo nedeljo vam želim...

aja jst pa še nisem nič bila z malo zunaj...kr nekako ne upam...a mislite da danes bi blo dovolj toplo? je pa stara danes 15 dni...kako pa oblečt za vn?

(odgovor članu ČikaPika)
    Neposredna povezava do sporočila: 297
    7.3.2010 9:56:50   
    Jada82
    Punce, hvala za nasvete. Jah, včer sva se hranili ob polnoči, potem pa sem navila uro kar za ob 5h. No, zbudila se je okoli pol 5h in pojedla 80 ml v šunku. Očitno to res bolj deluje. No, res pa je, da jo potem nisem več mogla nazaj uspavat, čeprav je bila čisto h meni stisnjena, parkrat že skor zaspala, potem pa se kar nekaj zbudi ... ne vem. Potem čez 1 uro sva ji spet dala jest, pa je pojedla samo 20 ml. No, potem je pri atiju končno zaspala po 2h urah. Jaz sem bila tako uničena, da tudi vstat nisem več mogla. Pa živci me izdajo user posted image ko kar joka in joka, in nekako ni razloga - previta je, sita je, pri meni je stisnjena, božam jo, ji dam dojko ... ona pa kar tuli in tuli Aaaaaargh user posted image user posted image

Pa še nekaj ... ok, za to spanje v posteljici sem že malo obupala ... bomo poskusili pri kakšnem mesecu ... zdaj se more res h meni tiščat, če hočem, da kaj zaspiva.
    Ampak najhuje je to, da jo npr. zjutraj zbudim, umijem, preoblečem, nahranim itd., potem rata totalno utrujena (vse to traja kakšno uro), podreva kupček in ona spi. Dam jo v svoje ležišče (včasih ga prej zgrejemo tudi s termoforjem, zadevamo, vse ...) in potem se prav kmalu (npr. čez 5 minut) že zbudi, učke velike kot sova in kmalu v jok. Če bi bila sama, ne bi mogla niti zajtrkovat, ne umiti zob, nič. In to me grozno jezi. Ne morem pač biti 24 ur non stop ob njej, resnično. Saj sem veliko, ampak človek pa le mora tudi v wc itd. Ne vem, kako bo, ko bom mogla sama kuhat, pospravljat ...user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
    Nujno rabim nasvet ... ali jaz kaj delam narobe?
    Nekako mi potem tole res ne uspeva. Smo pa drugače včer v celem dnevu pojedli čez 600 ml mleka ... kar veliko se mi zdi. Pa tudi precej težja se mi zdi.
    Razmišljam, da jo tudi podnevi ne bi budila. Zdaj veliko bolj z veseljem je ....
    Sicer pa vidim, da imate vsi svoje probleme ....

Ja, jaz si tudi ne predstavljam, da bi zraven imela še kakšnega malo večjega mulčka .. ajej, ni mi jasno, kako bi uštimala. Prej sem govorila, da bi imela 2 otroka. Zdaj pa ne vem, zaenkrat sem prepričana, da bo Izabela edinka ...user posted image Bomo vidli, kako bom mislila čez pol leta ... heheh.

Se mi zdi, da jaz najbolj jamram tukaj .... joj joj joj user posted image user posted image user posted image Mogoče sem pa malo preveč razvajena.
    Hvala bogu, meni ne bruha ... no, ene parkrat je, ampak tko, čisto malo.
    Se mi pa vedno, ko jo previjam in je naga, potem polula na previjalno ... včasih pa še bodi zraven in se moramo čisto preobleči ... hehe. Božica.
    V torek pa jo kopamo .. upam, da bo uživala user posted image

Lep nedeljski dan želim, mi bomo pomoje spet šli malo ven z vozičkom, čeprav je kar mrzlo, ampak jo fajn zavijem. Samo jaz ne morem prav veliko prehoditi, ne neke prave kondicije .... user posted image

(odgovor članu ČikaPika)
    Neposredna povezava do sporočila: 298
    7.3.2010 10:01:21   
    Jada82
    IZVIRNO SPOROČILO: mucica2

aja jst pa še nisem nič bila z malo zunaj...kr nekako ne upam...a mislite da danes bi blo dovolj toplo? je pa stara danes 15 dni...kako pa oblečt za vn?

Ja jaz jo na to, kar ima v stanovanju oblečeno, oblečem še pajacek, kapico, potem pa dam v zimsko vrečo v voziček in pa dekico čez. Pomoje je kar ok, včer je bla čisto topla, ko sem jo ven vzela. Ji pa paše pomoje, da se voziček ruka, ko se peljemo.

A ti že čistiš pa to ... mah jaz še nič ne morem. Meni mami .... nimam energije, premalo spanca še vedno.
    Kaj bi jaz dala, da bi moja spala v posteljici, da se vsaj malo bolj konkretno spočijem.
    Ah ja, bo že.
    Saj tvoja pa drugače kar dosti spi, ane? Ah, sej če pride samo kakšen dan vmes, ko ne spi, gre ...ane?
    Uživaj.

Sicer sem pa tudi še jaz kar jokava, vsak dan enkrat sigurno. Pa včer je šel moj po službi (je mel popoldne) s sodelavci še na pijačo in me je kar zvijalo, ko sem vedla, da ga ne bo. No, ampak sva se mele kar fajn, sva spale v dnevni sobi, pol sva pa v spalnico šle pa spet dremale ...user posted image

(odgovor članu mucica2)
    Neposredna povezava do sporočila: 299
    7.3.2010 10:17:29   
    Kati81
    Jada kar potolaži se, saj bo vidiš že bolje je.
    Če ti to uspeva jo niti čez dan ne budi ampak kar pusti da spi. Če pa vidiš da velik poje in se čez 1 uro zbudi ji daj malo čaja ali pa prekuhane vode.
    Ji daješ svoj mlek ali am? Če ji daješ samo am je sigurno tudi žejna, ker veliko bolj gost kot pa od mamice.
    Za spanje pa poskusi si dat plenico al pa odejico na kožo pod majco, da dobi tvoj vonj, pol pa okol termoforčka zavij in zraven nje, da bo vonjala, mogoče bo pomagalo, nič ne obljubim, samo ideja.

(odgovor članu Jada82)
    Neposredna povezava do sporočila: 300
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
    Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
    VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
    video
    Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Rok
    пеперутка16

Ste rodili pravočasno, pred rokom ali po roku?

Pravočasno. (0%)

Pred rokom. (60%)

Po roku. (40%)

Število vseh glasov: 10

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!