Ploha
|
IZVIRNO SPOROČILO: khurde dan, sonček, super za prvi dan! upam, da tko še nadaljuješ symona, bile zunaj, zdaj greva počas spat. isa se mi zdi, da že ful govori. reče mama, ata, ati, nono, teta, babi, baba, tic (stric), lak (vlak), jak (tovornjak), ni ni, an (dan), pa pa (adijo), ia (osel), mu (krava), be (ovca), me (koza), gaga (raca), p-pa (pipa), popa (popek), kak (umazano), ajs (vroče), koko (kokoš), ejjo (lej jo), ne, opa (ko pade), op op (hop hop - tko zajček skače ), nina na (nina nana), tik tak (ura). pol pa zadeve, k jih večinoma sam jaz razumem ba = bager, ta = traktor, a = avto, ka = vrana (kra kra), tititi = petelin (kikiriki), m = muca, če kaže po zraku, je luč , maaaau (mijav), za = zajec, uf uf (hov hov), abu = jabuk, in, seveda, skoraj univerzalna beseda PA, ki pomeni skor vse, kjer se pojavlja (če se prime za glavo, pomeni kaPA, če brska po laseh, je šPAnga, če pade, pomeni PAdla, če vidi coPAte, tudi pokaže nanje in reče PA in še ene par teh pa-jev je, aja, en je, če pokaže na posteljo in noč leze, pa govori PA, pomeni sPAt, pol se pa verjetno že konča ), pa če je lačna in če jo vprašam, če bi kaj jedla, reče am am. če je kdaj slučajno ne zastopim oz. povem napačno besedo, se prav jezi in kaže in vztrajno ponavlja dokler ne ugotovim, kaj mi hoče pokazat in kaj moram jaz "ponovit" za njo itak pa še ful meša. npr. traktor in bager sta večinoma oba ba, pa koza in ovca sta bolj kot ne obe be, be je tudi pudelj itd. in mal jo je sram pred drugimi, ne govori veliko, še "an" (dan) reče, ko gre človek že mimo in še to bolj potiho mi je pa zanimivo, ker kakšne besede sploh ne vem, kje pobere. ajs je npr. ni noben "učil", stric tudi ne, ker ga nima, ima pa enega duplo strička in sem ga samo parkrat omenila. "kak" je jaz nisem "učila", je pa slišala od kakšnih babic in prababic in ful hit pobrala. ful mi je zanimivo, kok hit poberejo kakšne stvari. farfala, meni bo zdaj zmanjkal ad3 kapljic, še za par dni imam. mi je P rekel, naj porabim do konca, pa basta. marta, sem videla zs, bom kasneje odgovorila, zdele je že sitna ratala, more it spat OMG. tale tvoj otrok je pa prava čveka naša NE GOVORI neki jamra...ni pa med temu jamranjam nobenih črk včasih se ji odpre pa reče mama...al pa am-am, neki na to vižo...ampak to je 1x/mesec...
|