|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2010 - 3. del
21.2.2010 22:15:37   
Storžica 81
Čika Pika pojma nimam kako se piše ta zdravnik, ki je bil danes dežuren. Bil je visok, suh in mlad ( precej postaven moški user posted image user posted image user posted image ).

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 976
21.2.2010 23:22:14   
ČikaPika
IZVIRNO SPOROČILO: Storžica 81

Čika Pika pojma nimam kako se piše ta zdravnik, ki je bil danes dežuren. Bil je visok, suh in mlad ( precej postaven moški user posted image user posted image user posted image ).

user posted image user posted image user posted image   ja to je ta... user posted image

(odgovor članu Storžica 81)
Neposredna povezava do sporočila: 977
   [Brisano sporočilo]
21.2.2010 23:33:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kati81)
  Neposredna povezava do sporočila: 978
22.2.2010 6:35:41   
Tinca Malinca
zimska, ČikaPika in druge, ki vas (tako kot mene) danes še čakajo ctg-ji in porod user posted image user posted image user posted image - želim vam čim bolj uspešen ponedeljek user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 979
22.2.2010 7:42:31   
zariya
Pozdravljeneuser posted image

Rada bi vas le obvestila da mi že pestujemo našo deklicouser posted image , ki se je rodila 11.2. (težka je bila 3360 in dolga 50 cm) - to je res veličasten čudež in blaženi občutki - in sam porod in imeti dete v rokah. Mami in hčerkica sva v redu, seveda z začetniškimi težavami dojenja.

Drage mamice ki jih že imate v rokah in ki jih boste še imele:
vsem vam čestitam za ta veličasten preskok v življenju in vam želim da se lepo spoznavate s svojimi otročki, da ste zdravi in srečni.

Rada bi se še zahvalila porodnišnici Ljubljana in oddelku C - za njihovo skrb,prijaznost in toplino. Hvala.

Se še slišimo

lpuser posted image

(odgovor članu Tinca Malinca)
Neposredna povezava do sporočila: 980
22.2.2010 9:21:57   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: zariya

Pozdravljeneuser posted image

Rada bi vas le obvestila da mi že pestujemo našo deklicouser posted image , ki se je rodila 11.2. (težka je bila 3360 in dolga 50 cm) - to je res veličasten čudež in blaženi občutki - in sam porod in imeti dete v rokah. Mami in hčerkica sva v redu, seveda z začetniškimi težavami dojenja.

Drage mamice ki jih že imate v rokah in ki jih boste še imele:
vsem vam čestitam za ta veličasten preskok v življenju in vam želim da se lepo spoznavate s svojimi otročki, da ste zdravi in srečni.

Rada bi se še zahvalila porodnišnici Ljubljana in oddelku C - za njihovo skrb,prijaznost in toplino. Hvala.

Se še slišimo

lpuser posted image

ČESTITKE! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zariya)
Neposredna povezava do sporočila: 981
22.2.2010 9:51:43   
Lily86
Čestitke Zariya!! user posted image  Pa veliko cartanja!

Jaz bi se tudi že cartala z našo babiko, pa nič... Spet čisto mirna noč... Danes mi pridejo rolete montirat v stanovanje, pa mogoče na to čaka... user posted image

Lep dan vsem, ki še čakate na svoje štručke! In srečno na pregledih!

naše največje veselje se nam je pridružilo 28.2.2010

A mother's joy begins when new life is stirring inside... when a tiny heartbeat is heard for the very first time, and a playful kick reminds her that she is never alone.

Neposredna povezava do sporočila: 982
22.2.2010 10:17:34   
Lucka1
IZVIRNO SPOROČILO: spelch

Lp...da vam sporočim, da je 8.2. ob 05.06 prijokal na svet naš sonček Nej, težak 4020 g in 51 cm.....vsem drugim mamicam čestitke

ČESTITKE user posted image

(odgovor članu spelch)
Neposredna povezava do sporočila: 983
22.2.2010 10:19:18   
Lucka1
IZVIRNO SPOROČILO: Aja1

DVE NOVIČKI:

Mucica2 sporoča: Kuku, pa sem tu. Moje ime je Manja.Na svet sem pokukala ob 21.17. Velika sem 51 cm in težka 3300 g. Ati in mami sta presrečna. Tako, zdaj se gremo pa cartat. Papa.

Jada82 sporoča: Ob 5.08 je na svet pokukala najina mala Izabela, težka 2930 g in visoka 51 cm, je zdrava in luštna. Ponosna mami in ati.

ČESTITKE MUCICI ON JADI! user posted image user posted image user posted image Pa imamo še dve punčki. user posted image

ČESTTIKE VSEM user posted image

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 984
22.2.2010 11:27:01   
Tinca Malinca
Na tem forumu očitno vlada opustošenje ... ste se vse preostale februarke že nagnetle v P?
Hm... jaz imam pregled čez 1. uro, me je kar malo strah, kaj mi bodo povedali. Res se mi ne da več čakat ...

(odgovor članu Lucka1)
Neposredna povezava do sporočila: 985
22.2.2010 11:48:12   
elaaa
Oj user posted image , user posted image in mamice.

Malo se oglašam, da povem, kako kaj pri nas napredujemo. Včeraj smo dopolnili 3 tedne. Danes je za nami čisto pravo kopanje. Sine je priden! Ob 23ih gre po dojenju v posteljico, spi do dveh, treh, se podojiva in se spet zbudi od pol 6 do 7ih. Le dve noči do sedaj je po dojenju ob treh imel težave (a z zrakom, da nisva dobro kupčka podrla a pa s prebavo - prda in kaka in pri tem stoka in malo zajoka ... user posted image ) in ni čisto spal. Zelo sem vesela in že trkam, da tako ostane.

Včeraj smo bili 15min zunaj in mi je patronažna rekla, da če je tako lepo vreme, kot je bilo včeraj, smo lahko tudi dve uri zunaj. Mu bo bolj koristilo kot škodovalo. No, saj danes pa že spet ni sončka, a kljub temu svetuje, da greva kar vsak dan malo ven.

Vsem, ki ste že mamice ČESTITAM in štručkam voščim za rojstni dan. Vsem, ki še čakate, pa želim hiter porod. Naj povem, da je porodna soba kljub temu, da je MUČILNICA, prostor, kjer se mi je zgodil najlepši dogodek v mojem življenju.

LP in user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 986
22.2.2010 12:06:06   
Lara73
IZVIRNO SPOROČILO: dskubin

Kaj imamo skupnega olimpijoniki in februarske user posted image ?
Vsi navijajo za nas

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image

dejmo dejmo punce user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 987
22.2.2010 12:14:27   
Lara73
se še jaz malo javim, sploh ne prižigam računalnika in vas res zadnje čase ne prebiram user posted image

čestitke vsem novim mamicam user posted image user posted image user posted image

mi smo stari dva tedna. Težav z rokico skoraj ni več. Zelo lepo se popravlja in jo že dviguje, ne še čisto do konca, ampak bo pa kmalu. Ponoči, včasih tudi podnevi, imamo težave s krčki. Po mojem so bolj posledica slabega podiranja kupčka kot pa poslediva moje prehrane. Saj sploh ne jem več drugo kot čokolino, govejo juho, kruh in surovo maslo. In zdaj sem zaštofana do konca. Bom vzela kakšno svečko. Včeraj sva se sprehajali po sončku dve uri, danes pa ne vem, je tako čudno vreme. Bi pa šla vseeno en krog.

Tako kot pravi elaa je porodna soba prava mučilnica, ampak tam se zgodi res najlepši trenutek v življenju! Tako da punce pogumno!

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 988
22.2.2010 12:28:35   
dreja80
Pozdrvljene, da se vam še malo jaz javim.
Najprej čestitke vsem ki imate že user posted image ob sebi.
Prebiram vas tako tako, ali se mi ne ljubi ali pa je sinko doma, pa se raje igram z njim.
No kakor koli danes sem bila na pregledu v P, pa mi je rekla, da naj pridem kar v petek 26.2.2010, da mi bo sprožila porod, ker če ne raste, tako kot bi moralo, kot je to pri nas, se ne čaka do roka ampak se sproži prej, no vsaj 39.teden bom dočakala.
Lepo se imejte, pa upam da boste vse čimprej držale svoje user posted image v rokah.
Lp Andreja

(odgovor članu Lara73)
Neposredna povezava do sporočila: 989
22.2.2010 13:19:16   
Storžica 81
Kot vidim punce se danes nekaj dogaja z vami, ker ni nobene tukaj. Pri nas je še vse po starem, nič novega se ne dogaja in nič ne kaže na kakšen poroduser posted image user posted image . Jutri imam zopet CTG.

Tinca Malinca in Čika Pika če sta kje v porodni vso srečo in naj bo čimprej mimo user posted image

(odgovor članu dreja80)
Neposredna povezava do sporočila: 990
22.2.2010 13:52:20   
smuki
Hej hej!!

Najprej čestitke vsem novopečenim mamicam in očkom, vsem malim bibam pa dobrodošlica user posted image user posted image !!

Nekatere punce so izrazile željo, da napišemo svoje porodne zgodbe.
No, pa začnimo user posted image

Začelo se je v petek, 5.2., ko sem po ekstra aktivnem dnevu (prejšnjo noč spala samo tri ure, potem pa cel dan bila na terenu), popoldan ob štirih na hlačkah zagledala en kup prozorne sluzi. Bilo mi je ful čudno kaj bi to naj bilo - mislila sem si, da je verjetno samo večja količina belega toka. Ker mi ni dalo miru, sem šla večkrat na WC in opazila tudi, da imam bolj mokre hlačke kot sicer. No, okoli pol osmih, ko pa sem se vstala iz sedežne, se mi je pa kr ulilo. Še vedno nisem bila prepričana kaj bi to naj bilo, čeprav sem si potihem mislila, da mi odteka voda. Za vsak slučaj sem se šla pobrit in stuširat. Ko sem prišla iz pod tuša je pa že kr kapljalo iz mene. Še vedno nisem verjela, da gre zares, saj je bilo še skoraj tri tedne do roka.
Celo pot do porodnišnice sva se smejala in hecala, poklicala mojo sestro, da mogoče gre pa zares (ona je bila moj partner v porodni).
Ob prihodu v P sem povedala, da se mi zdi, da mi odteka voda, drugače pa z menoj ni nič - v bistvu sem se super počutila (razen tega da sem bila utrujena) in me po dolgem času ni nič bolelo oz. špikalo.
Priklopili so me na CTG - kjer ni kazalo nobenega popadka, biba pa je še veselo migala.
Čim pa sem stopila z mize, sem začutila prvi popadek, vendar nič resnega. Pogledala me je še zdravnica - vaginalno in naredila še ultrazvok. Odprta sem bila 1,5cm. Voda pa odtekala čedalje bolj.
Nič - gremo rodit.
Dobila klistir in s tem, da sem skušala čim dlje zadrževat vodo v riti in s svojimi popadki sem se eno uro sprehajal po hodniku. Groza - zadržuj vodo, če so se začeli popadki kar takoj na tri minute.
Kakorkoli, ob enajstih, sem kao čista odšla v porodno. Ker pa je prišlo do razpoka že ob osmih, so mi kr takoj začeli dodajati umetne popadke. In tako je bilo do štirih zjutraj, ko je naša punca prvič zajokala.
Samega poroda se zelo malo spomnim, saj sem skoraj celega predremala. Baje sem bila ful pridna in vse popadke lepo predihala, moja seka pa me je cel čas masirala po hrbtu, mi zmakala ustnice in držala za roko. Edino kar se mi je res utisnilo v spomin je to, da je babca sigurno 20x rekla "še tri popadke na levem boku in tri na desnem, pa bomo pritiskale"... Jao... to se je pa vleklo... Zelo počasi sem se odpirala...
In na koncu sem parkrat oreng pritisnila in je bila zunaj - Ajda, 2600g in 47cm. Odvzeli so še popkovnično kri in jo dobila na prsa... Punce, takrat sem nehala dihat - tako lepa in čisto moja!! Nekaj najlepšega kar lahko ženska doživi. Takrat je prišel k nama tudi ati, ki je ves premražen nestrpno čakal v čakalnici.
Ajda je takoj potegnila za zizo in kot velika začela cmokljati, kot da bi se ji že v porodni mudilo nadoknadit težo.
Imela sem super babco, katera me je ves čas masirala, tako da ni bilo potrebno nič rezati, niti se nisem raztrgala, le maternični vrat sem si nekoliko poškodovala, kar je zdravnica z dvemi šivi lepo rešila.

Danes smo stari že 16 dni in smo pridobili že 460g (tako, da smo presegli mejo treh kg). 
Malce nas mučijo krčki, drugače pa uživamo 100 na uro.

Neposredna povezava do sporočila: 991
22.2.2010 15:15:42   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: Storžica 81

Kot vidim punce se danes nekaj dogaja z vami, ker ni nobene tukaj. Pri nas je še vse po starem, nič novega se ne dogaja in nič ne kaže na kakšen poroduser posted image user posted image . Jutri imam zopet CTG.

Tinca Malinca in Čika Pika če sta kje v porodni vso srečo in naj bo čimprej mimo user posted image

Tudi jaz sem še tukaj, brez skrbi...očitno res čakam marec. user posted image user posted image user posted image
Upam, da je ČikaPika na boljšem in že globoko diha.

Neposredna povezava do sporočila: 992
22.2.2010 15:18:12   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: smuki

Hej hej!!

Najprej čestitke vsem novopečenim mamicam in očkom, vsem malim bibam pa dobrodošlica user posted image user posted image !!

Nekatere punce so izrazile željo, da napišemo svoje porodne zgodbe.
No, pa začnimo user posted image

Začelo se je v petek, 5.2., ko sem po ekstra aktivnem dnevu (prejšnjo noč spala samo tri ure, potem pa cel dan bila na terenu), popoldan ob štirih na hlačkah zagledala en kup prozorne sluzi. Bilo mi je ful čudno kaj bi to naj bilo - mislila sem si, da je verjetno samo večja količina belega toka. Ker mi ni dalo miru, sem šla večkrat na WC in opazila tudi, da imam bolj mokre hlačke kot sicer. No, okoli pol osmih, ko pa sem se vstala iz sedežne, se mi je pa kr ulilo. Še vedno nisem bila prepričana kaj bi to naj bilo, čeprav sem si potihem mislila, da mi odteka voda. Za vsak slučaj sem se šla pobrit in stuširat. Ko sem prišla iz pod tuša je pa že kr kapljalo iz mene. Še vedno nisem verjela, da gre zares, saj je bilo še skoraj tri tedne do roka.
Celo pot do porodnišnice sva se smejala in hecala, poklicala mojo sestro, da mogoče gre pa zares (ona je bila moj partner v porodni).
Ob prihodu v P sem povedala, da se mi zdi, da mi odteka voda, drugače pa z menoj ni nič - v bistvu sem se super počutila (razen tega da sem bila utrujena) in me po dolgem času ni nič bolelo oz. špikalo.
Priklopili so me na CTG - kjer ni kazalo nobenega popadka, biba pa je še veselo migala.
Čim pa sem stopila z mize, sem začutila prvi popadek, vendar nič resnega. Pogledala me je še zdravnica - vaginalno in naredila še ultrazvok. Odprta sem bila 1,5cm. Voda pa odtekala čedalje bolj.
Nič - gremo rodit.
Dobila klistir in s tem, da sem skušala čim dlje zadrževat vodo v riti in s svojimi popadki sem se eno uro sprehajal po hodniku. Groza - zadržuj vodo, če so se začeli popadki kar takoj na tri minute.
Kakorkoli, ob enajstih, sem kao čista odšla v porodno. Ker pa je prišlo do razpoka že ob osmih, so mi kr takoj začeli dodajati umetne popadke. In tako je bilo do štirih zjutraj, ko je naša punca prvič zajokala.
Samega poroda se zelo malo spomnim, saj sem skoraj celega predremala. Baje sem bila ful pridna in vse popadke lepo predihala, moja seka pa me je cel čas masirala po hrbtu, mi zmakala ustnice in držala za roko. Edino kar se mi je res utisnilo v spomin je to, da je babca sigurno 20x rekla "še tri popadke na levem boku in tri na desnem, pa bomo pritiskale"... Jao... to se je pa vleklo... Zelo počasi sem se odpirala...
In na koncu sem parkrat oreng pritisnila in je bila zunaj - Ajda, 2600g in 47cm. Odvzeli so še popkovnično kri in jo dobila na prsa... Punce, takrat sem nehala dihat - tako lepa in čisto moja!! Nekaj najlepšega kar lahko ženska doživi. Takrat je prišel k nama tudi ati, ki je ves premražen nestrpno čakal v čakalnici.
Ajda je takoj potegnila za zizo in kot velika začela cmokljati, kot da bi se ji že v porodni mudilo nadoknadit težo.
Imela sem super babco, katera me je ves čas masirala, tako da ni bilo potrebno nič rezati, niti se nisem raztrgala, le maternični vrat sem si nekoliko poškodovala, kar je zdravnica z dvemi šivi lepo rešila.

Danes smo stari že 16 dni in smo pridobili že 460g (tako, da smo presegli mejo treh kg). 
Malce nas mučijo krčki, drugače pa uživamo 100 na uro.

Zelo lepa porodna zgodba, Smuki user posted image user posted image user posted image in bravo za malo Ajdo. Lepo, da tako pridno pridobiva na teži.
Ti kar malo zavidam ... jaz sem še 5 dni po roku 2v1 in user posted image nič ne kaže namenov, da bi se že enkrat spravila ven. No ja...bo, ko bo.

(odgovor članu smuki)
Neposredna povezava do sporočila: 993
22.2.2010 15:47:50   
protina
hej!

danes je pa res zatišje tukaj...
a ste vse šle rodit...

no jaz še 6 dni do roka.

storžica tudi mi smo po dolgi poti prišli do user posted image tako,da je še nestrpnost toliko večja a ne?

jaz sem v glavnem tako bolana,da ne grem niti pod razno rodit.

glava kot škaf,ušesa,nos,lasje vse me boli, o joj,joj.

bi še malo počakala,da se pozdravim,ker ne vem kako bi dihalauser posted image .

no se beremo kaj kasneje.

Neposredna povezava do sporočila: 994
22.2.2010 15:53:38   
ČikaPika
Danes ob 12:41h sva dobila najlepše darilo po imenu Črt (4660 g in 58 cm).Vsi trije smo OK. Več o porodu vam sporoči moja predraga, ko čez 1 teden (je bil CR) pride domov. Presrečen novopečeni očka

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 995
22.2.2010 16:03:23   
protina
IZVIRNO SPOROČILO: ČikaPika

Danes ob 12:41h sva dobila najlepše darilo po imenu Črt (4660 g in 58 cm).Vsi trije smo OK. Več o porodu vam sporoči moja predraga, ko čez 1 teden (je bil CR) pride domov. Presrečen novopečeni očka

o,čestitke družinici. Je pa res konkreten fantič.

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 996
22.2.2010 16:20:00   
Lily86
ČikaPika - čestitke za malega korenjaka! user posted image  In novopečenemu očku seveda tudi! No, zanimivo da se tudi to lahko zgodi - greš na pregled, pa prideš domov v dveh kosih user posted image .

Zdaj pa se že res pozna, da nas je vsak dan manj... Včasih sploh nisem uspela prebrati vseh postov, zdaj pa kar zatišje, ko se vas že toliko carta... user posted image  

Punce, zdaj pa gas - samo par dni še februarja je še ostalo! Jaz se že cel dan s tamalo pogajam, da naj pride ven, pa ni nekega efekta... user posted image

naše največje veselje se nam je pridružilo 28.2.2010

A mother's joy begins when new life is stirring inside... when a tiny heartbeat is heard for the very first time, and a playful kick reminds her that she is never alone.

(odgovor članu protina)
Neposredna povezava do sporočila: 997
22.2.2010 16:36:19   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: ČikaPika

Uuuuuuuuuuuuu, čestitke user posted image user posted image user posted image user posted image .
Upam, da se ni preveč zakompliciralo, glede na to, da je bil CR.

(odgovor članu ČikaPika)
Neposredna povezava do sporočila: 998
22.2.2010 16:37:52   
Tinca Malinca
IZVIRNO SPOROČILO: Lily86

ČikaPika - čestitke za malega korenjaka! user posted image  In novopečenemu očku seveda tudi! No, zanimivo da se tudi to lahko zgodi - greš na pregled, pa prideš domov v dveh kosih user posted image .

Zdaj pa se že res pozna, da nas je vsak dan manj... Včasih sploh nisem uspela prebrati vseh postov, zdaj pa kar zatišje, ko se vas že toliko carta... user posted image  

Punce, zdaj pa gas - samo par dni še februarja je še ostalo! Jaz se že cel dan s tamalo pogajam, da naj pride ven, pa ni nekega efekta... user posted image

Ja, Lily! Malo nas je še ostalo ... ampak smo pa vztrajne user posted image user posted image user posted image . Jaz sem že 5 dni po roku, upam, da ne še nadaljnih 5 ...

(odgovor članu Lily86)
Neposredna povezava do sporočila: 999
22.2.2010 17:37:09   
junehope

IZVIRNO SPOROČILO: Tinca Malinca

IZVIRNO SPOROČILO: Lily86

Ja, Lily! Malo nas je še ostalo ... ampak smo pa vztrajne user posted image user posted image user posted image . Jaz sem že 5 dni po roku, upam, da ne še nadaljnih 5 ...

No pa so večina od nas že dočakale svoje dojenčke, vsem mamicam seveda čestitam user posted image user posted image user posted image . Sama imam rok šele 28. ampak računam na kakšen dan prej. Si ne prestavljam, da bi čakala že 5 dni čez rok, se bo sneg že odtajal in bom morala bebico odpeljati v pomladni opravi namest v zimski domov user posted image
A kakšna beleži koliko nas je sploh še na spisku za rodit?

Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?