Jasna31
|
Fižolčka, tako kot praviš, se tudi naši pupi utapljata v cunjicah št. 50. A jaz kar vztrajam, saj se lepotički pridno redita, tako da upam, da jima bodo kmalu kot ulite. Včeraj smo imeli patronažno sestro, ki ju je stehtala, in sta v 4 dneh pridobili po 120 oziroma 130g, tako da smo sedaj na 2140g in 2300g Smo že lepo presegli porodno težo, juuupiiiii. Jaz naredim tako, da dam eno majčko v drugo (kot v porodnišnici), nato pa za cca 2 cm zaviham rokavčke. Čez Pampersko jima povijem še povijalno plenico, ki lepo oprime in fiksira tudi majčki (ki jima sicer pridejo čez kolena) in povrhu oblečem še žabice, ki jih po potrebi na vrhu zaviham (a se te zaradi velike povijalne plenice sicer še kar prilegajo). Čez žabice pa jima oblečem tople nogavičke, in to je to. Sem pa morala tudi jaz dokupiti oblekice št. 50. Kolegica je rodila fantka pri 37 tednih s težo cca 2500g, ki je sedaj star 2,5 meseca in pravi, da ga še vedno oblači v 50, le da se mu sedaj zelo lepo prilegajo Zato sem si tudi sama naredila zalogo, saj bomo ta oblačila očitno še kar nekaj časa "nucali". Aha, kar se tiče hranjenja in spanja ter zbujanja, imam take napotke kot ti...podnevi zbujanje na max 3 ure, ponoči hranjenje, ko se zbudita. Delava tako in napredujemo. Je pa težko, ker imajo malo energije in so pravi zaspanci, ne moreš ga kar dvignit in pričakovat, da bo vlekel, vsaj pri nas ne gre (večja Ajda še nekako, mala Zala pa nikakor). Tako, da ju jaz ob zbujanju obvezno pred hranjenjem še previjem, saj ne marajo biti nagci, in se zato dodobra prebudijo, kar je potem idealno za hranjenje)...se pa še zelo lovimo. Zala na joški zaspi, zato jo dofutram potem s svojim izčrpanim mlekom (joške mi kar razganja, jih moram redno črpati) ali pa z AM mlekom, odvisno kako sem z zalogo. Ajda pa je bolj požerušček, pri kateri shajamo samo z dojenjem, saj si vzame kolikor rabi, in je večinoma tudi ni potrebno zbujati. Jasno in glasno da vedeti, da je lačna in pika Se pa pozna, da tudi Zala sedaj postaja bolj aktivna pri dojenju. Sem naročila tehtnico, da vidim koliko sploh pojesta z dojenjem, da ju lažje nadziram, saj mi je sedaj resnično prioriteta, da napredujemo s težo, da bosta ob svojem PDP (05.11.) pravi novorojenki Cilla, kar se tiče ocenjene teže, so pri nas kar zadeli, vse v okviru +/- 10%. So pa dvojčki večinoma kar manjši/lažji od enojčkov. Jaz sem rodila s 36t 5d, pa sta imeli 2060g in 2250g ter 44 cm, v porodnišnici so ju zaradi pomanjkanja številk oblačili v 56, in sta bili videti kot dve mali miški v ogromnih cotah. Pa so mi sestre ves čas govorile, da so za dvojčke v tem času prav lepo velike in porejene, tako da ne pričakuj ravno velikih otrok (razen če imata tudi genetsko predispozicijo za to, mi je nimamo). Sicer pa je najbolje, da počakaš, in boš videla, in se zmeni z nekom, da ti po potrebi potem dokupi, kar boš potrebovala. Tako sem naredila tudi jaz...ko sem videla, da imam povsem premalo 50 oblačil (kakanje, bruhanje, konstantno lulanje itd), sem prosila kolegico, ki je šla s seznamom v baby Center in mi dokupila manjkajoče. Sicer pa dobiš v Baby Centru tudi številke >50, imajo prav za nedonošenčke cunjice...ampak kot pravim, jaz "operiram" kar s 50, pa se obnese...tako bom lahko dalj časa skozi prišla z istimi oblačili. Toliko od nas...moji 3 še spijo Tako da moram te trenutke dodobra izkoristiti, saj je čez dan sedaj kar pestro, mali dve po obroku ne padeta več v komo, temveč sta ugotovili, da je lepše v naročju, in to že znata izsiliti. No, je pa vsaj noč relativno dobro minila. Je bilo zbujanja, ampak smo opravili na hitro. Bolj je "problem", ker ju ponoči po nasvetu patronažne res ne zbujam, ampak čakam na njun alarm, ritma pa še nimata enakega, tako da sem imela budnico 3x. Ampak je bilo vsakič opravljeno b pol ure, tako da se ne pritožujem. Sem pa dojela, da je dejansko treba izkoristiti vsak moment, ko spita...tempo diktirata onidve Toliko od nas, grem V MIRU spet jutranjo kavico, potem pa akcija! Pozdravček vsem mamicam (obstoječim in bodočim)!!!
|