|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
5.5.2010 12:04:20   
Najki
IZVIRNO SPOROČILO: pixieM
Tudi jaz še nimam ničesar za dojenčka. Saj ve vem ali je bolj pametno vsak mesec nekaj kupit, ali potem vse naenkrat?! Vse naenkrat je verjetno kar šok za denarnico.

Ti se vclani v kaksen Baby Center in Pikapolonico, pa vsake toliko malo zaidi tja pogledat ponudbo, da dobis obcutek, kaj bos rabila in kje je ceneje. Sicer pa se vclani zato, ker imajo pogosto kaksne akcije, recimo za nakup oblekic za 50eur, dobis bon za 10 eur. Jaz sem kupila avtosedez za eno leto samo iz teh bonov. Sem recimo v akciji kupila lupinico, pa mi je prinesla za 40 eurov bonov pa tko. Sicer ima BC drage oblekice, se jih da dobiti ceneje v recimo intersparu pa hoferju. Predvsem take potrosne kot so bodiji pa pizamice, ki jih itak hitro preraste. Pa kaksne slincke pa tako.

Tudi vozicke in ostalo opremo si poglej v zivo. Vsekakor se z nakupom ne mudi, ker se najdejo kaksni prijatelji, ki ti lahko kaj posodijo in predajo. Tam okoli sedmega meseca zberi na kup. Do takrat bo se veliko akcij, pa za opremo dobis veliko na bolhi (kengurujcke, stajice, previjalne, stolcke za hranjenje, tricikle) tudi za pol cene.

Nosecniska dosti poceni sem jaz dobila v H&M in pa hala A v BTCju trgovina Kepica v pritlicju. Imajo kar precej izbire, ceprav je majhna trgovinica. V C&A imajo par stvari sam razpadajo po sivih... Sicer pa imamo sreco, da bomo do zime ze rodile, prvi je bil januarcek in nikakor nikjer nisem nasla jaknice ali plascka za cez trebuscek =[.

Jaz sem od malega staknila trebusno virozo, bruhanje, driska, vrocina, nisem jedla ze 2 dni, upam da gre kmalu mimo.

A sele zdej so ti delali Rh test mojca? sem mislila da ga ze na prvem testu delajo. js sm sicer se imela izvid od prve nosecnosti, tako da se ne spomnim kdaj so ga delali.

Rose
jaz sem se vsedla na kolo in sem se tresla kot siba na vodi. Ne vem al me ravnotezje tako daje al kaj.... mende za nosecnice ni priporocljivo ravno zaradi ravnotezja, samo ne vem kdaj v nosecnosti.

Js razmisljam o novem vozicku, imam sicer ze 2, samo en je velik in tezek, sicer pa fantasticen (graco quattro tour deluxe), drugi je pa quinny zapp in je super majhen, kupila sva ga pa za lupinico gor montirat in je bil sistem, ki je bil vedno v avtu. Se pa zdaj sportni del ne poleze, da bi mali spal v njem. Tako da bi rada en lahek vozicek ala marelo, ki se tudi poleze. Samo me se ni noben preprical, pa eni so nesramno dragi, razen morda graco mosaic, ki ima okoli 7kg, se pa bojim da se tudi zlaga na knjigo, kot quattro tour. Moram iti pogledat. Ce bi zdaj iskala prvi vozicek, bi dala prednost majhnosti in lahkosti poleg primernosti za novorojencka seveda. Tudi o Moon (Baby Welt) ramisljam, bom sla kmalu pogledat, imam se kaksnih 120 eur bonov za BC za pokurit . Ceprav temu se ne da podpore za nogice dvignit.

Caroline jaz nisem mislila kupit kosare, predvsem ker so zelo tezke in zelo nerodne, je pa z Gracotom prisla mehka kosara zraven in je bila zares super. Oblozena s flisom, po zelji sem dodala stranice, da je bila utrjena, velika in mali je takoj zaspal notri, samo da sem jo dvignila s tal. Ne bi pa imela standardne kosare. To mehko sem lepo polozila v iztegnjeni sportni del vozicka, streho pa ima vozicek premicno v obe smeri in polno pokrije celotno kosaro, tako da je bil res zasciten. Sicer pa bi slo skozi z iztegnjenim sportnim delom in dezno prevleko. Samo pa jaz na tvojem mestu nikakor ne bi kupovala vozicka, ki ga nisem v zivo videla, potezkala, probala sestavit in razstavit, videla kako se uravnava naslonjalo, naredila dva kroga po stacuni, ocenila robustnost mehanizma (Peg Perego je ze v stacuni skripal in dajal obcutek razmajanosti). Ce ze nujno kupujes po netu, prebrskaj tudi za vec ocenami uporabnikov.

anju tale na sovoznikovem sedezu je pa odbita!

Solo za starse priporocajo po sedmem mesecu. Js verjetno ne bom sla se enkrat, sem dala ravnokar prakso skozi.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1551
5.5.2010 12:05:21   
jana84

user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1552
5.5.2010 12:05:28   
caroline1
Jana84- to je bila meni edina pomanjkljivost. In sem se že odločila, da grem enega sprobat v btc, da vidim kako gre...user posted image  pol sem pa še mal brskala in našla iz iste skupine voziček z vrtljivimi prednjimi kolesi.

http://www.babies-on-wheels.com/4ebay/vedi/s2/kw/21.jpg

Malenkost je dražji ampak ima vse, lupinico, košaro...za 500 evrov dobiš praktično vse...je pa res, da je manj barvnih kombinacij ampak moj favorit je na linku user posted image

Kar se tiče metuljčkov, sem mogla pa prav pomisliti kaj naj bi pomenili user posted image .

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1553
5.5.2010 12:13:15   
jana84
se mi malo manj dopade, ker ima tiste sprednja kolesa manjša kot zadnja...Ampak odločitev je seveda tvoja in mislim, da si boš do nakupa še kar nekajkrat premislila...No vsaj pri nas je blo tako...

Glede nakupa preko neta...Če ne reskiraš...Ne vem, meni se popolnoma nobeden voziček, ki so bili pri nas v trgovinah ni dopadel...Ker sem hotela imet voziček z večjimi kolesi, pa da absolutno ni trikolesnik...In kaj mislite da se ga je dobilo takega pr nas? Ne. Tako, da nam je ostala samo ta možnost...In nisem popolnoma nič razočarana...

hja metuljčki...Ne vem, na drugih straneh sem videla da imajo tako v seznamu, pa sem še jaz dodala...Se mi zdi zanimivo...Sej pol bomo lahko ukinle to rubriko, ko nam bo trebuh premetavalo po dolgem in počes in ne bo nobenega znaka o kakšnih metuljčkih po trebuhu ampak o dinozavrih user posted image

Pa še to: ker imamo vedno bolj poredko preglede, in ker se moram obvezno učit in da ne bom slučajno kakšne pozabla napisat sem si umislila da naredim enkrat tedensko (po možnosti čez vikend) seznam pregeldov za cel teden...Kaj pravte? Pa še manj bo teh seznamov gor...

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 1554
5.5.2010 12:15:28   
tybysy
Živjo punce! Tudi jaz vas redno berem, pa bolj malo napišem - nimam nič pametnega za povedat.
Super za vse, ki že čutite svoje bebice!

Glavoboli so me za kratek čas zapustili, pa se je včeraj vrnilo dvojno - me glava boli že več kot 24 ur skupaj. Za znoret! Komaj zdržim v službi...

Jutri imam amniocentezo v porodnišnici Ljubljana. Me je takoooo strah, da ne bi šlo kaj narobe. Ne vem, če bi si kdaj odpustila, če bi zaradi tega izgubila otroka. Ampak glede na mojo starost in ker sem imela v prvih tednih nosečnosti hudo virozo, ki je trajala 3 tedne, sem se vseeno odločila za ta riziko. Nisem nič spraševala, kdo dela ob četrtkih. Pa še Rh-negativna sem, da se ja še malo bolj zakomplicira. Držite pesti!

jana84 - ko boš popravljala seznam, mi lahko 3.6. vpišeš morfologijo

Srečno vsem!

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1555
5.5.2010 12:25:59   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: jana84
Pa še to: ker imamo vedno bolj poredko preglede, in ker se moram obvezno učit in da ne bom slučajno kakšne pozabla napisat sem si umislila da naredim enkrat tedensko (po možnosti čez vikend) seznam pregeldov za cel teden...Kaj pravte? Pa še manj bo teh seznamov gor...

user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1556
5.5.2010 12:41:08   
jana84
punce, glede Rh- se ne čist nič sekirat. Tud jaz sem negativna in vse kar je potrebno da ti storijo je da te v 28.tednu nosečnosti piknejo, po porodu pa te v primeru da je otrok pozitiven ponovno piknejo in to je cela umetnost. Nobenih komplikacij in skrbi ni glede tega. Očetov sploh ne testirajo več, ker je vedno obstajala možnost, da ni dejansko tisti oče, za katerega se je izjavilo...Tako da brez problemov.
Naj vam povem kako je bilo pri meni skozi moje nosečnosti. V prvi nosečnosti injekcije nisem dobila, ker sem splavila preden se je pojavila srčna akcija pri otročku. V drugi nosečnosti (v tisti ko sem tudi rodila) sem dobila v 28.tednu injekcijo in to je bilo to. Po porodu je nisem dobila, se pravi da je moj sin tudi negativen. V tretji nosečnosti sem jo dobila po abraziji odmrlega ploda v 10.tednu, ker je že bila prisotna srčna akcija in s tem tudi mešanje krvi in prehajanje protiteles s ploda na mater in obratno. V četrti nosečnosti (zdajšnja) pa upam, da jo tudi dobim v 28.tednu...
Sploh pa ni nobenih stranskih učinkov ali kaj podobnega. Zato brez skrbi!

Tybysy...če pa greš na AC, pa misli, da dobiš eno dozo takoj po posegu, ker pride do posega v maternico...Ampak nič se obremenjevat, ker zdravniki točno vedo kaj narediti!!! Madonca, saj niso zastonj hodili tolk let na faks user posted image

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 1557
5.5.2010 12:45:35   
jana84
ok še to, pol pa grem res dol z neta...

3xmami...dej prosim če lahko sporočiš, kdaj imaš pregled, ker jaz imam očitno narobe zabeleženo (22.5. je namreč sobota?)

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1558
5.5.2010 13:38:06   
BRinME
pozdravljene...tudi jaz vas redno berem, pa ne vem kaj napisat user posted image
drugače je pa z nama z user posted image vse ok...in mislim da sem tudi že čutila prve metuljčke...user posted image

Prijavila sem se v materinsko šolo v NG in so mi že poslali vabilo da začnemo 2.6....čudno da so me dali tolk zgodaj??

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1559
5.5.2010 13:52:24   
Roberta69
Evo, jaz se ima nekaj za učit (prediplomski izpiti, da bom kooooončno diplomirala , upam, da še pred porodom user posted image ) in mi je ful bolj zanimivo po netu skakat user posted image .

MATIČNE CELICE: mi2 sva že prvič nekaj razmišljala o tem, pa se potem nisva odločila. Tudi tokrat razmišljava... Itak, da je zdravje vedno na 1. mestu in če tega ni, potem nobena stvar ni vredna nič. Sem pa jaz še danes skeptična, ker vse skupaj ni v nulo raziskano, nekateri strokovnajki pravijo, da je verjetnost uporabe skoraj nična, eni pravijo, da je to samo modna muha, presenečena sem bila, da bi prišle v poštev za tako malo reči, potem sem razmišljala nekako tako, da smo v družini relativno zdravi, krvnih težav sploh ni, itd. Saj če bi imela milijone, sploh ne bi razmišljala, ker pa gre za kar velik strošek, se mi zdi morda naložba preveč tvegana - če bi jih res kdaj rabila, ne rabim govorit, da bi se kar ustrelila, da jih nisem dala shranit, samo... Ma ne vem. Tiste, ki se odločate, še same malce napišite, zakaj vas vleče oz. ne. Znanec, ki je zelo bogat in si je v nesreči poškodoval hrbtenico ter od takrat ne more hoditi in ima še kup drugih težav, bi za kaj takega (baje bi iz izvornih celic lahko nekaj ustvarjali glede hrbtenjače) dal vse do zadnjega centa. Dejansko pa poznam malo ljudi, ki so se za odvzem odločili, ena kolegica in moj brat.

Joj, za opremo se pa jaz spomnim, da so imeli vsi že vse napaketkano in pripravljeno vsaj mesec pred porodom, mi2 pa nisva imela časa in sva posteljico postavljala šele par dni prej user posted image (se pa nisva sekirala, drugače bi jo pa MM pač postavil, ko bi bila v porodnišnici), pa tudi ostala "obvezna" oprema je bila pri nas bolj ali manj doma šele v zadnjem tednu. Ma, bolj so me "prestrašili" drugi, češ da itak, da je velika možnost, da rodiš par tednov prej, ampak roko na srce, če si zdrava oseba in ni posebnosti, načeloma rodiš na rok ali malce prej/kasneje. user posted image je bil pa, ko sem po porodu potrebovala dodatne žabice itd. za malega (in ker so ostali toook strašili, da porodnica vsaj 14 dni ne sme nikamor - tokrat grem ven že prvi dan, me sploh ne zanima), sem v nakup poslala MM-ja in ob tem sva oba skoraj doživela živčni zlom user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1560
5.5.2010 13:54:48   
jana84
BRinME, ne se sekirat da si dobila tako "zgodaj" vabilo za materinsko šolo. Meni so za tud že poslali z ZD Ajdovščina, pa ne bom hodila, ker so predavanja popolnoma ista kot pred 2leti...Tako zgodaj pa vabijo, ker je zdej vmes poletje, ko materinske šole oz.šole za bodoče starše, da se pravilno izrazimo ne bo. Ponovno bodo spet septembra meseca, kar pa bo za nas oktobrke žal prepozno...Sicer pa se mi zdi da je bolje da greš prej...ker nekatere teme, npr. nosečnost, zanositev in podobne, se dotikajo predvsem prvega tromesečja, ko ti razglagajo kaj naredit, da omiliš slabosti ntako naprej in nazaj. Pol v 7mesecu je to le še slab spomin in ti nič ne pomaga...Priprave na porod pa tako al tako ne boš pozabla, vsaj tisto ta pomembno ne: NE POZABI DIHAT!

Sem pa se zdej lotila "geldat" tole video materinsko šolo tukaj na RR, da malo obnovim svoje "Znanje"...Ampak kaj pa naj bi bilo novega? Rodit moraš tako al drugače...user posted image

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 1561
5.5.2010 15:43:59   
3x mami
jana84, pregled imam 25.5., tako da prosim popravi.

maticne. obakrat se za to nisva odlocila. verjetno bo tokrat isto. ce se ne motim, imajo celice tudi nek 'rok trajanja', zaenkrat pa z njimi ne znajo se zdraviti veliko stvari. mogoce bo prisla v postev kaka javna banka. ma nisva nic se govorila o tem.

materinska. sva bila samo prvic. potem pa mislim, da sva dobila ze dovolj prakse user posted image

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1562
5.5.2010 15:50:57   
BRinME
sej ne da se sekiram user posted image ...še vesela sem da bo čimprej mimo in da ne bom sred najhujše vročine hodila s tistim velikim trebuhom po Gorici...pa še sedet dve uri na stolu ni najbolj prijetno..user posted image

sej moram v petek še prašat G kako je s tem ker sem na bolniški...a mam opravičeno, če me bo ravno takrat kdo iskal...pomoje ja...sej ti ne morejo preprečit da zarad tega nebi hodila...user posted image

Ma kar neki ta bolniška...zdej 15.5. bi šla lahko že delat, samo ker mi v službi kao ne morejo omogočit lažjega dela, morm bit zdej v zaporu...komi čakam 20. avgust da se mi začne dopust, da bom šla lahko šla brez strahu ven... user posted image

< Sporočilo je popravil BRinME -- 5.5.2010 15:53:24 >

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1563
5.5.2010 15:52:26   
Anonimen
Se opravičujem, ker motim vašo debato, ampak moram priznati, da še velikokrat pokukam k vami saj sem bila sama oktoberka 09. In vidim, da se naše debate časovno ( razen v letu razlike ), kar ujemajo. user posted image Vsem želim veliko dobrega počutja, hiter porod in zdrave korenjake. user posted image

Bi pa samo omenila, če sliučajno katera potrebuje:
- grelec stekleničk AVENT 30,00 €
- kenguru TomyPremier Freestyl 20 €
- tefal sterilizator 10 €
- knjigica Glej, kako rastem in knjigica imen ( MAMA ) 15 €

da mi lahko pošlje ZS in pošljem slike in preostale podatke. Res ne potrebujemo več...čas gre z našimi malčki res hitreje...boste videle.

(odgovor članu 3x mami)
  Neposredna povezava do sporočila: 1564
5.5.2010 17:27:45   
caroline1
Pravoda- prejšnji dan sem brskala mal po teh cenah in se zgražala, ampak ti moram povedat, da je grelec stekleničk nov na spletu za 4 evre cenejši od tvojega rabljenega! Res da je v akciji, pa vseeno! V ostale stvari se nisem poglabljala, ampak prav te grelce sem gledala, ker se mi zdijo ful neuporabni razen, če greš nekam v hotel, pa še ful ful dragi so! user posted image

pa še link:
http://soncek.si/si/philips-avent-0573-grelnik-steklenick-in-otroske-hrane-express-i2513.shtml

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1565
5.5.2010 17:46:13   
Anonimen
Seveda je taka cena, ker gre za navaden grelec. Jaz imam Philipsovga IQ, ki sam oceni primerno toploto glede na količino tako mleka, kod tudi hrane ( nov 40 € ).Naš pa je rabljen točno 5m z vsemi originalnimi pripomočki ni, vsa čistila in vse prisotno. Sem pa tudi jaz imela isto mnenje kod ti pred porodom, ampak pri nas glede na kritičen porod in stanje po njemu----HB za grelec. Saj pravim sem samo ponudila, če katera rabi :):) namen dober, bistvo pri meni pa ni zaslužek, ampak preprosto jih ne rabim in nimam kam dati :) Odloči se pa tako ali tako vsak posamezniki na svoj način in tako naj tudi bo :)

Neposredna povezava do sporočila: 1566
5.5.2010 18:14:38   
caroline1
Sej nisem te hotla kakorkoli spravit v neprijeten položaj! Upam, da si razumela čist dobronamerno! user posted image   Imam preveč časa, sem na bolniški in berem pa gledam vse te stvari, delam seznam kaj rabim in česa ne...pa čist slučajno.
Kar se tiče uporabnosti, pa so take stvari luksuz, ki se ga hitro navadiš in se ti zdi nepogrešljivo. Podobno izkušnjo imam jaz z mikrovalovko. Enostavno ne vem več pogreti mleka na štedilniku user posted image .

Jana84- tedensko objavljanje obiskov pri G, bo čist dovolj!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1567
5.5.2010 21:44:05   
anju
tybysy držim pesti že danes za jutrišnjo amniocentezo, si kar mislim kako si na trnih. srečno!user posted image user posted image user posted image

dobre novice imam v zvezi s službo. ne samo da sem podpisala pog. za dva meseca, tisti ki ima čez kadrovske zadeve mi je danes obljubil pog. do nastopa porodniškega dopustauser posted image in še dodal, pa mogoče zaradi lepšega, da se bomo lahko slišali tudi čez eno leto... občutek vsekakor ni slabuser posted image

glede matičnih celic mi gre na živce, da mora bit prva dilema denar. pri naju vsekakor je. če bi zadeva stala malo, bi celice hranli skoraj vsi, kot gremo na NS. mislim pa da ne samo zaradi reklame toliko hvalijo njihov potencial, ki ga sicer še niso dognali. ampak se moram še pozanimat. sem mislila, da ima mogoče katera izkušnjo.

a nad materinsko šolo vas je blo veliko razočaranih, zadnjič nisem hotla direkt napisat, da ne bi volje jemala, js sem bla tud. na koncu sem še to pozabla kako dihatuser posted image

nočko

Neposredna povezava do sporočila: 1568
   [Brisano sporočilo]
5.5.2010 21:54:17   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Neposredna povezava do sporočila: 1569
   [Brisano sporočilo]
5.5.2010 22:07:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1570
6.5.2010 8:20:02   
Anonimen
Caroline1 saj nisem vzela kod kaj slabega, ni panike, vsak ima svoje mnenje in tako je prav. Pa mirno nosečnost do konca, čim več počivaj.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 1571
6.5.2010 9:06:31   
caroline1
Super- pa hvala za lepe želje...tudi jaz upam, da bo do konca srečno.

Včeraj ste me s temi matičnimi celicami čist okupirale in sem do 22e brala o tem. Kazalec na tehtnici se vse bolj premika v smer NOT! user posted image  Oziroma jih bomo najbrž donirali v javno banko. Sem vprašala še prjatlco, ki je zdravnica in pravi, da se ji zdi bolj modna muha. In da če bi slišala, da so v SLO dejansko nekoga ozdravili s pomočjo teh celic, bi se mogoče odločila za hrambo. Brala sem tudi, da zaenkrat lahko zdravijo samo nekaj vrst levkemije. Vse ostale bolezni, ki so naštete, pa predvidevajo v roku nekaj (10) let. Povrh vsega niso sigurni kako dolgo zdržijo v uporabnem stanju pri hrambi. itd itd itd...Našla sem več razlogov proti kot za. Zato se mi ideja z donacijo ne zdi slaba. Lahko bom komu pomagala, ni treba plačat, konec koncev se dobro poplača z dobrim..Malo bom še povprašala kakega stručkota, ampak se mi zdi, da v sloveniji ni nekih hudih laboratorijev kjer sploh lahko vzgajali te "celice"...!x sem brala, da slovenski mikrobiologi odhajajo v tujino, ker v sloveniji ni dela za njih saj lahko delajo kot prodajalci zdravil ali pa v laboratorijih v bolnicah...kakega razvoja pa pri nas ne furamo!!! Mogoče je zdaj že kaj drugače...to je moje trenutno mnenje, ki nikoli ni tak 100%, da se do oktobra ne bi moglo spremeniti user posted image .

A se mi zdi, a je res sonce???? JUPIJAJAJA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1572
6.5.2010 9:08:28   
elaaa
http://www.majhnikoraki.si/index.php?id=8375

Hvala.

Neposredna povezava do sporočila: 1573
6.5.2010 9:11:20   
jana84
ojla punce!

Evo mene pokonci, napapcana, pakofetkana in pripravljena na nov dan...OK sam še iz pižame moram zlezt, to pa ni kar tako ,ekr mi ful paše bit v pižami...Cel dan bi bila, če bi lahko user posted image

Sem vidla, da ste nekaj "debatirale" glede grelnika stekleničk...Pr nas je pela mikrovalovka in grelnik vode (običajen). V grelniku vode smo na veliko prekuhavali vodo, potem pa jo ohladili in v mikrovalovki segreli za mleko...Se hitro navadiš (npr. 50ml mleka rabi 8sekund user posted image )...Za na potovanja pa smo s sabo vzeli samo grelnik vode in kar v njem pogreli mleko...Kot veste nisem našega korenjaka skor nič dojila in je blo obvezno nekaj ušpičit...Pol pa ko je bil že malo večji in nismo več prav vedno na frišno mleka štimali, pa smo za na kakšno daljšo pot nardili malo več mleka in ga dala v "termos vrečko za steklenice" pa je ostalo dovolj toplo...Drugač pa sem nekaj časa tud prakticirala termos za vodo, da je voda lepo ostala topla noter...Sam pol nikol ne veš kolk je topla in al bo treba dogret mleko al kaj...Ampak za v kakšen šoping načrt je kar pasala...

Materinska šola: meni se je zdela tako tako...Kot kakšno predavanje oziroma če se bolje izrazim predavateljica. Ena je bila ful fajn in so se mi tud njena predavan zelo dopadla (by the way user posted image tudi) - to so pa bila mislim Priprava na porod in še eno ki se pa ne spomnim več, ma v glavem bolj varjanta psihološka priprava na odhod v porodnišnico in priprava na sam porod. In mislim, da mi je kar koristlo, ker v porodno sobo sem šla tako sproščena, da ni za verjet. Mi je babca pred porodno sobo, ko sem bla še na CTG-ju rekla, ma veste, da porod vseeno boli, kljub vsemu. Jaz pa: ja vem, sam tud to je treba dat skozi kaj ne? In smo se smejale z babco in user posted image skor cel čas v porodni sobi...Res fajn izkušnja...
Tista predavanja o dihanju pa mi niso ravno dost koristla. Sem pol prebrala še en članek v reviji Mama se mi zdi, pa sem takoj skapirala kako je treba dihat, prej pa ni šans da bi...V porodni pa mi je babca še enkrat lepo povedala in pokazala, pa je šlo kot bi dihala normalno...
Glede predavanja o negi otroka je pa takrat še vse tako zgodaj in nerealno da si je težko predstavljat...Meni je najbolj koristila patronažna sestra, ki je prihajala na dom...V porodnišnici so mi pokazali en tolko...Sestra pa mi je pokazala ful več in tud bolj praktičnih stvari_ prav tisti velecenjeni handling pa nam je pokazala šele sestra v posvetovalnici, vendar ko se človek nauči drugače ga je težko spremenit kaj ne? Pa otrok vseeno živi in nima okvarjenih kolen al kolkov la ne vem še česa...S tem handlingom se mi zdi prav smešna ena anekdota: svakinja ki je sedaj rodila 9otroka, je pri 7.se mi zdi dobila od sestre v posvetovalnici informacijo, da pa ona ne zna pravilno previjat otroka...Halo?! pa 6jih je že zravnala, pa da ne bi znala previjat...Smeh. Nimaš kaj skozi čas se vse spreminja...In to dan danes zelo hitro...

zdej sem pa naložila tolk, da ni za verjet...Pa bom še malo user posted image

Moje počutje je super, vsake toliko me naš user posted image spomni, da je tud on v trebuščku, večinoma zvečer, ko me začne mal pobolevat trebuh...Ampak hitro mine...Sva se včeraj z možem menla, da me na momente "zaskrbi" če sem res še nsoeča, ker popolnoma nič ne vem o tem da bi bila...Ampak to je sam tako za hec.
Včeraj zvečer pa mi je nekam čuden okus v ustih prišel ko sem jedla jogurt. Pa ga dam možu za pokušat, če ni slučajno pokvarjen, pa on pravi, da je popolnoma normalen okus...No vsaj nekaj nosečniškega user posted image
zdaj bo pa zadosti nakladanja...Lepo se imejte...

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1574
6.5.2010 9:36:53   
anju
hej

caroline1 pri meni ni sončkauser posted image
kar se matičnih celic tiče je verjetno res več realnih razlogov proti (vsaj glede na strošek). samo glede tega, da pri nas ni pravih lab., gojišč, strokovnjakov... to v primeru otrokove bolezni najbrž ne bi bila ovira, ker če bi vedela, da mu lahko s shranjenimi celicami pomagajo v tujini, bi tja pač šla.
kako pa deluje ta "javna" banka? dobro z dobrim, ja, ta nemen mi je dosti bolj všeč kot misel, da za vsak slučaj hranim celice, samo za vsak slučaj... sej je odgovorno, samo občutek smotan, da dopuščaš možnost bolezni. sem čudno zapisala, ma me razumeste, ne?

jana84 moja mama je patronažna pa se novega hendlinga ne more naučit. nekaj že, samo ko imaš za pohitet, pridejo stare geste v ospredje. je pa verjetno zelo koristno pri otrocih, ki imajo težave, ekstenzijski vzorec...

js si ne predstavljam z grelci, flaškami, itak se navadiš. ma upam, da bom dojila. sem se na to navadila.

(odgovor članu jana84)
Neposredna povezava do sporočila: 1575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  61 62 [63] 64 65   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......