Najki
|
IZVIRNO SPOROČILO: pixieM Tudi jaz še nimam ničesar za dojenčka. Saj ve vem ali je bolj pametno vsak mesec nekaj kupit, ali potem vse naenkrat?! Vse naenkrat je verjetno kar šok za denarnico. Ti se vclani v kaksen Baby Center in Pikapolonico, pa vsake toliko malo zaidi tja pogledat ponudbo, da dobis obcutek, kaj bos rabila in kje je ceneje. Sicer pa se vclani zato, ker imajo pogosto kaksne akcije, recimo za nakup oblekic za 50eur, dobis bon za 10 eur. Jaz sem kupila avtosedez za eno leto samo iz teh bonov. Sem recimo v akciji kupila lupinico, pa mi je prinesla za 40 eurov bonov pa tko. Sicer ima BC drage oblekice, se jih da dobiti ceneje v recimo intersparu pa hoferju. Predvsem take potrosne kot so bodiji pa pizamice, ki jih itak hitro preraste. Pa kaksne slincke pa tako. Tudi vozicke in ostalo opremo si poglej v zivo. Vsekakor se z nakupom ne mudi, ker se najdejo kaksni prijatelji, ki ti lahko kaj posodijo in predajo. Tam okoli sedmega meseca zberi na kup. Do takrat bo se veliko akcij, pa za opremo dobis veliko na bolhi (kengurujcke, stajice, previjalne, stolcke za hranjenje, tricikle) tudi za pol cene. Nosecniska dosti poceni sem jaz dobila v H&M in pa hala A v BTCju trgovina Kepica v pritlicju. Imajo kar precej izbire, ceprav je majhna trgovinica. V C&A imajo par stvari sam razpadajo po sivih... Sicer pa imamo sreco, da bomo do zime ze rodile, prvi je bil januarcek in nikakor nikjer nisem nasla jaknice ali plascka za cez trebuscek =[. Jaz sem od malega staknila trebusno virozo, bruhanje, driska, vrocina, nisem jedla ze 2 dni, upam da gre kmalu mimo. A sele zdej so ti delali Rh test mojca? sem mislila da ga ze na prvem testu delajo. js sm sicer se imela izvid od prve nosecnosti, tako da se ne spomnim kdaj so ga delali. Rose jaz sem se vsedla na kolo in sem se tresla kot siba na vodi. Ne vem al me ravnotezje tako daje al kaj.... mende za nosecnice ni priporocljivo ravno zaradi ravnotezja, samo ne vem kdaj v nosecnosti. Js razmisljam o novem vozicku, imam sicer ze 2, samo en je velik in tezek, sicer pa fantasticen (graco quattro tour deluxe), drugi je pa quinny zapp in je super majhen, kupila sva ga pa za lupinico gor montirat in je bil sistem, ki je bil vedno v avtu. Se pa zdaj sportni del ne poleze, da bi mali spal v njem. Tako da bi rada en lahek vozicek ala marelo, ki se tudi poleze. Samo me se ni noben preprical, pa eni so nesramno dragi, razen morda graco mosaic, ki ima okoli 7kg, se pa bojim da se tudi zlaga na knjigo, kot quattro tour. Moram iti pogledat. Ce bi zdaj iskala prvi vozicek, bi dala prednost majhnosti in lahkosti poleg primernosti za novorojencka seveda. Tudi o Moon (Baby Welt) ramisljam, bom sla kmalu pogledat, imam se kaksnih 120 eur bonov za BC za pokurit . Ceprav temu se ne da podpore za nogice dvignit. Caroline jaz nisem mislila kupit kosare, predvsem ker so zelo tezke in zelo nerodne, je pa z Gracotom prisla mehka kosara zraven in je bila zares super. Oblozena s flisom, po zelji sem dodala stranice, da je bila utrjena, velika in mali je takoj zaspal notri, samo da sem jo dvignila s tal. Ne bi pa imela standardne kosare. To mehko sem lepo polozila v iztegnjeni sportni del vozicka, streho pa ima vozicek premicno v obe smeri in polno pokrije celotno kosaro, tako da je bil res zasciten. Sicer pa bi slo skozi z iztegnjenim sportnim delom in dezno prevleko. Samo pa jaz na tvojem mestu nikakor ne bi kupovala vozicka, ki ga nisem v zivo videla, potezkala, probala sestavit in razstavit, videla kako se uravnava naslonjalo, naredila dva kroga po stacuni, ocenila robustnost mehanizma (Peg Perego je ze v stacuni skripal in dajal obcutek razmajanosti). Ce ze nujno kupujes po netu, prebrskaj tudi za vec ocenami uporabnikov. anju tale na sovoznikovem sedezu je pa odbita! Solo za starse priporocajo po sedmem mesecu. Js verjetno ne bom sla se enkrat, sem dala ravnokar prakso skozi.
|