|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
22.4.2010 12:53:52   
3x mami
ja, anju, kaj bos pa ti s tolikimi sparglji user posted image

user posted image za vse preglede, in drzim pesti se za vse ostale.
pa kaj res boste imele vse morfologijo ze pred mano user posted image meni je rekel, da jo bo delal sele junija...

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
22.4.2010 13:00:40   
3x mami
aja, dve obvestili:

- otroski dodatki: ministrstvo bo nehalo opominjat na potek pravice, tako da moramo zdaj same pazit, da vlogo se pravi cas oddamo. uradno obvestilo: http://www.mddsz.gov.si/si/splosno/cns/novica/article/1939/6352/06cd263379/

- ce bo katera na obali in se zanima za rabljeno opremo-obleke, naj si pogleda tole: http://www.zurnal24.si/primorska/predvsem-po-oblacilih-167957

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1352
22.4.2010 13:08:37   
anju

ja, anju, kaj bos pa ti s tolikimi sparglji user posted image

ne vem. zaenkrat grejo v zamrzovalnik. potem pa jih moram zmazat do oktobra. saj potem do naslednjega aprila verjetno zarad dojenja ne bi blo ravno fajn. razen če se mi bo zgodil še en tak zizoman, da ga nič ne motiuser posted image

meni je tudi v prvo delal morfo tam 20-21 tednov. verjetno ima tvoj G drugačen sistem. vseeno je do tam še več kot cel mesec. pa saj bi moglo začet brcanje do takrat, tako da bo nekaj za dušouser posted image

tinaaleks je tudi pri meni ta recept najbolj preverjen. in vedno uspe. smetana je mu najboljša. včasih namažem biskvit na tanko tudi z marmeladouser posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
22.4.2010 18:34:44   
2ursae
danes sem bila pri G, vse ok, pikica pridno raste user posted image .

majabar, ti si meni ena taka zanimiva persona, škoda, ker se seliš tako daleč, da se ne bomo mogle še v živo spoznati. A treniraš lokostrelstvo? Super zanimivo user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
22.4.2010 18:38:30   
2ursae
aja, pa ker izgleda, da nisem glih ta pri najbolj brihtnih: kaj za vse na svetu pomenijo tile trije miški? OK, za dva mi je jasno, ampak kaj pomeni tale ta zeleni user posted image user posted image

user posted image 6 user posted image 2
user posted image 4

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
22.4.2010 18:43:05   
filisa

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

ampak kaj pomeni tale ta zeleni user posted image user posted image

user posted image 4

tale zeleni pa pomeni, da spol ni znan user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1356
22.4.2010 19:49:15   
Janci F
Janci
IZVIRNO SPOROČILO: Janci F

Pozdravljene,

najprej se opravičujem, ker vdiram v vašo temo.

Sem junijka 2009 in imam eno prošnjo, prosila bi vas, če lahko izpolnite anketo, ki jo potrebujem za seminarsko nalogo.

Anketo najdete tukaj http://soncek.eu.org/ankete/index.php?sid=21629&lang=sl in prosila bi vas, če lahko link pošljete naprej še prijateljem (predvsem tistim, ki so že starši) in jih v mojem imenu prosite, če jo lahko izpolnijo.

Že v naprej se vam zahvaljujem za izpolnitev ankete in uživajte v nosečnosti.
Jaz jo že kar malo pogrešam.user posted image

Vsem, ki ste izpolnile anketo se iskreno zahvaljujem.

Uživajte v nosečnosti in pridno božajte svoje trebuščke.

P.S. Če katera še želi rešiti anketo je še vedno aktivna na zgornjem linku.

(odgovor članu Pikab84)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
23.4.2010 1:49:25   
majabar
Tale torta v mojem avatarju je bila od mene za mene prejšnji teden:).
2ursae, hvala za lepo mnenje. Ja, lokostrelstvo treniram že 19 let, od tega sem zadnjih 17 let v reprezentanci. Ne znam si predstavljati življenja brez tega. Se mi zdi, da gre zelo dobro skupaj z mojim poklicem, tudi v zobozdravstvu potebuješ veliko kontrole, potrpljenja... Moram reči, da me imajo pacienti zelo radi in vsak dan poslušam njihovo žalost, ker odhajam v Kolumbijo. Tudi meni je iz dneva v dan težje, ko postaja vse skupaj bolj realno. Ne predstavljam si svojega zadnjega tedna tu. Ves teden samo obiski in poslavljanje od družine in prijateljev za kakšno leto. Srce mi bo počilo. Sem pa izvedela danes, da si je moj oče že rezerviral letalsko karto, da me obišče novembra:)!
Pišem tako pozno (ali zgodaj), ker sva ravnokar govorila s srčkom, tam je pa 7 ur manj. Prav napolni me z energijo!! Dovolj je le nekaj besed in pogledov, da mi polepša dan. Na koncu mi pa vedno pošlje dva poljubčka, enega zame in enega za dojenčka:).
Danes vstopam v 4. mesecuser posted image , prav tako Jana84, BRinMe in orto2. Še pixieM čez dva dneva in bomo vse oktobrke v drugem trimesečju. Bravo dekletauser posted image user posted image !

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
23.4.2010 7:40:35   
tybysy
Tudi jaz sem s pregleda. Izgleda vse v redu. Dete veliko nekaj čez 9 cm (14 tednov+). Tokrat je bil bolj miren. Z eno rokico je mahal, z drugo se pa za uho držal - no, tako se je pošalil ginekolog. Srček lepo bije. Videli smo želodček, pa mehur... Čez 14 dni imam amnio, še prej ponovno "krvodajalstvo", ker sem Rh-D neg. Naslednji pregled pri mojem G pa že morfologija (verjetno prvi teden junija - nimam še datuma).
A sem edina od oktobrk, ki gre na amiocentezo? Jooooj!! Pa še posteljica leži spredaj; se pravi, da bo treba še to prepikniti. Če dodamo še mojo zalogo maščob, bodo potrebovali 20 centimetrsko iglo user posted image Samo, da bo vse v redu...
Omenila sem mu glavobole, ki me pestijo zadnje dni. Je rekel, da je to zaradi nizkega pritiska (so mi izmerili 105/60; jaz imam pa drugače 125/80) in naj veliiiiko pijem. No, na to moramo pa nosečnice že itak paziti, a ne?!

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
23.4.2010 8:11:06   
mojcaya
Dobro jutro nosečke! Lepo slišat, da je vse ok na pregledih...

Mene pa malo panika grabi in se moram mal izpovedat  - celo noč nisem spala ker me je v trebuh napenjalo tako da je bil na trenutke čist trd in napihnjen kot balon, potem pa se je spustil... V noben položaj se nisem mogla dat user posted image  Pa tud občutek sem imela, da se mi maternica prestavlja sem in tja, da sem ves čas morala roko držat spodaj. Prosim povejte da je to čist normalno ???!!
Sva pa pred spanjem user posted image a je možno da je bilo to kaj krivo??

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 1360
23.4.2010 8:45:45   
3x mami
jutro!

tybysy, ne skrbi. amnio opravljajo ljudje, ki imajo nekaj izkusenj s tem, tako da bodo ze naredili tako, kot je treba.
drugace pa amnio ni tako 'popularen', ker je kar drag, ce gres samoplacnisko...

mojcaya, mozno, da je zaradi user posted image ker je to pac nek napor, in ker so ravno misice spodaj takrat bolj aktivne. mal se pazi danes in glej, ce stvar mine. dokler ni izcedkov, po moje ni skrbi...

vceraj zvecer sem bila taka, kot da bi me vlak povozil. se dobro, da se je moj vrnil malo prej in mi mal pomagal. namrec, v sluzbi sem potegnila par uric vec, da vidim, ce zmorem. saj ni panike, ampak sem hotla probat. in sem zal ugotovila, da bodo 4ure zame vec kot dovolj, do nadaljnega. cisto me je izmozgalo, pa se sama ne vem, kaj. tako da danes sem spet najavljena na kosilu pri tasci, in potem naprej v miren vikend... jutri gremo na obisk k bratrancu in njegovi (zelo bolani - rak) punci. tole planiram ze predolgo. so pa 'na kmetih' doma, tako da bo otrokoma zanimivo, ker bodo lahko skakali naokoli, mi pa bomo lahko v miru klepetali.
naslednji teden nimava nic dopustov user posted image no, bo vsaj manj guzve po cesti in na parkiriscih.

kam pa greste - ce greste - dopustovat naslednji teden?

(odgovor članu mojcaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1361
23.4.2010 9:43:58   
bička
Živjo punce ! a.c sem dala čez ni bilo tako hudo kot sem mislila.Sedaj pa morem počivati  ne smem nič  težkega vzdigniti niti moje male pikice ne .Izvide dobim po pošti v roku 3 tednov  potem pa imam pregled pri svojemu gi, tako sedaj sem na bolniški  dokler ne grem gi. Otroček pa že veselo brca v mojem trebuhu  , pri a.c  sem imela tudi uz.  bilo je vse o.k

bička

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
23.4.2010 9:54:09   
tybysy
bička! Jaz pa ravno jamram, ker me amnio čaka čez 14 dni in me skrbi, da bi šlo kaj narobe. Kje pa si bila na posegu? Jaz sem naročena v porodnišnici Ljubljana. Na AC grem zaradi let (bom pred porodom stara 37). Na nuhalno sploh nisem šla. Koliko časa te zadržijo? Se moram zmeniti zaradi prevoza, da ne bom sama vozila.

(odgovor članu bička)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
23.4.2010 9:55:05   
bička
Tybysy   jaz sem imela amio .21.4   ni bilo tako hudo  najprej ti  naredijo uz. potem te razkužijo trebuh  in ti zapičijo iglo ,to dela zdravnik pod nadzorom uz.  nato ti sestra čez iglo potegne plodovno vodo in je konec pregleda.Vse kaj se dogaja pa spremljaš na ekranu ki je zraven tebe. po posegu more počivati  in piti dosti vode da se plodovnica  vrne nazaj v prvotno stanje .jaz imam postelico zadej.

bička

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
23.4.2010 9:57:11   
bička
zaprevoz pa prosi domače naj te peljejo in naj te počakojo ker .mene je moj čakalprebližno 3 ure.

bička

(odgovor članu tybysy)
Neposredna povezava do sporočila: 1365
23.4.2010 10:10:59   
filisa

Čestitke vsem, ki ste se nam pridružle v 4. mesecu user posted image !

tybysy in bicka- - držim pesti, da bodo rezultati ac odlični!

IZVIRNO SPOROČILO: bička

Otroček pa že veselo brca v mojem trebuhu 

tud jaz nestrpno čakam na 1. brcike. Tu in tam se mi zdi, da čutim kot neke mehurčke v trebuhu, ampak ne morem zagotovo rečt, da je to to...

(odgovor članu bička)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
23.4.2010 10:52:31   
majabar
Mi je včeraj rekla prijateljica, da je brcanje pri prvi hčerkici čutila v 13. tednu, pri drugi pa v 12. Meni se zdi to močno prezgodaj in skoraj neverjetno.
Danes mi je prvič tehtnica pokazala višjo težo kot na dan, ko sem naredila test. Res sem se zadnji teden prenažirala, zdaj se mora to umiriti. Za zajtrk sem pretekla 5km, zdaj grem na center za socialno delo, popoldne pa še kakšni dve uri na trening.

Lep dan vsem!!!

(odgovor članu filisa)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
23.4.2010 11:13:24   
mojcaya
Jaz pa nisem zdržala in sem raje še poklicala gin za mojo nočno "žurko" v trebuhu. Rekel je da nič spolnih odnosov :(((, počivanje in tablete magnesol.

To je to, ko hočemo nekatere živeti po takem tempu kot pred nosečnostjo... očitno ne gre

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
23.4.2010 11:41:03   
majabar
Evo, da poročam, kako je bilo na CSD. Ker zadnje 4 mesece pred nastopom 'porodniške' ne bom zaposlena in sem bila v zadnjih 3 letih zaposlena 12 mesecev, mi pripadaa tisti paket ob rojstvu (dobrih 270EUR) in starševsko nadomestilo. Sem vprašala, koliko približno bo to zneslo in je rekla, da približno 450EUR. Ni veliko, a za naju bo super, saj je minimalna plača v Kolumbiji cca 300USD. Tako da sem zadovoljna:). Zdaj pa pomivanje posode...

(odgovor članu mojcaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
23.4.2010 11:46:09   
anju
Tale torta v mojem avatarju je bila od mene za mene prejšnji teden:).

user posted image res se jo je splačalo rešit!

majabar a si imela tudi brez dojenčaka/nosečnosti v planu selitev v Kloumbijo junija?
sem imela z mojim eno tako leto in pol trajajočo izkušnjo "oddaljenosti". veliko sva si pisala v tistem času. in čeprav je bilo hudo zaradi nebližine, je vseeno imelo svoj čar, predvsem sva si povedala in se pogovorila veliko več kot utegneva sedaj. za tem sva pa v enem mesecu ustvarila sinauser posted image

bička & tybysy user posted image user posted image user posted image  za preiskavo in pregled

mojcaya prav da si poklicala.
a še katera jemlje magnezij. zakaj je pravzaprav magnezij ok? in kakšni so znaki pomanjkanja?

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1370
23.4.2010 11:51:33   
majabar
anju, ko sem bila prvič v Kolumbiji, sva se pogovarjala, da bi se preselila februarja 2011 (da bi imela uradno eno leto delovnih izkušenj in tako lažje dobila službo). Po kakšnem mesecu pogovorov sva se odločila, da prestavivia na september 2010. Zdaj, ko sem bila tam 2., pa sva rekla, da bo to junij in pika. Po enem tednu tu sem naredila test, ki je bil pozitiven. Potem sem razmišljala, da bi šla že maja, a sva se odločila, da odstrelim še ta dva svetovna pokala in evropsko prvenstvo in grem sredi junija k njemu. Tako bo na koncu tako, kot sva planirala:)! Ja, torto se je pa splačalo rešiti. Ne bom nikoli pozabila, kako so se še nekaj ur ven plazile mravljiceuser posted image .

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 1371
23.4.2010 12:17:41   
pixieM
anju - meni je magnezij predlagala zaradi rjavkastih izcedkov in krčev. Je rekla, da ni nič narobe če ga jemljem, saj ga lahko pijejo tudi nosečnice. Jaz ga pijem, če se mi pojavijo ti blagi krči, ki naj bi pomenili raztezanje maternice. Ali pa magnezijeva voda (Donat), za katerega pa tako veš, da je fajn za prebavo. No, vsaj meni koristi. Kakšni so pa znaki pomanjkanja magnezija pa žal ne bi vedela.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
23.4.2010 12:19:36   
3x mami
majabar, res lusna torta user posted image

anju, ne vem tocno, kaj dela magnezij. ampak njegovo pomanjkanje cutis v zategovanju trebuha, tudi rahlih krcih. v drugo sem imela taka zategovanja, pa mi je ginekolog rekel, al tablete magnezija al pa liter donata na dan. in potem se je stvar umirila.

danes sem dobila odlocbo od komisije, da imam 4ure bolniske do 31.5. bomo na naslednjem pregledu videli, kako in kaj naprej.

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1373
23.4.2010 12:34:22   
majabar
3xmami, hvala;).
Magnezij sodelije s kalcijem pri vsakem krčenju oz. raztezanju mišice. Kalcij potrebujemo, da se mišica skrči, magnezij pa, da se sprosti. Zato so posledica njegovega pomanjkanja krči.
Zdaj pa na trening!!

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 1374
23.4.2010 13:35:00   
anju
aha, hvala za razlago o mg.

3x mami si kdaj bila na tem sejmu rabljene otroške opreme in oblačil?

ooo danes bi pa spala, 3x mami, meni se pozna cel teden. bi zdaj z veseljem pristala na 4 urni delavnik. komaj čakam, da grem jutri popoldne s tamalim spat!

(odgovor članu majabar)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......