Anonimen
|
Hojla... Pri nas se čisto preveč dogaja (moj mali škratek tudi kmalu praznuje rojstni dan, pa še sploh ne vem, kako se bom vsega lotila, ker se je vse nakopičilo ob nepravem času ) in za forum ni časa, sploh pa ni primerjave s prvo nosečnostjo . Pregledi so bili vsi uspešni, naslednji pa enkrat konec aprila, (ampak mi je v tej res tako fajn, ker sploh nisem nič neučakana ). Sem zasledila, da teče debata o kilah, pa še jaz na hitro napišem mojo izkušnjo. Kile in nosečnost/ dojenje: pri meni se je izkazalo, da je rek, da se vsaka ženska med nosečnostjo zredi in da je za dva, zelo za lase privlečen, če izvzamemo to, da jaz že v osnovi jem za dva , ampak malce "popazim" kdaj in kaj. Jaz sem se med nosečnostjo zredila za 18 kg (kar načeloma niti ni tako malo), ampak se mi ni nikjer drugje kot na trebuhu poznalo niti za milimeter, pa še trebuh je bil bolj med majhnimi . Po porodu sem bila pa v tednu/dveh čisto taka kot pred porodom (lahko sem oblekla vsa oblačila po vrsti (nisem se pa tehtala - lahko da po kilaži ni bilo enako, je bilo pa po sestavi, kar je važno ), je pa res, da je ravno trebuh tista točka na meni, kamor se bi res čisto nazadnje zredila. Dojenje me je pa potem kar malo preveč posesalo, tako da sem bila prve mesece po porodu kar presuha, potem se je pa stanje znormaliziralo. Skratka, to je čisto odvisno od posameznice, jaz poznam ženske, ki se še danes "ubadajo" s kilami od "nosečnosti" in take, ki so bile slej ali prej spet suhe. Najbolj važno je, da "poskrbiš" zase tako, da ti ustreza, pa naj bo to par kil gor ali dol (kakor za koga), vsekakor pa naj bodo otročkove potrebe na 1. mestu - "poznam butare" (pardon izrazu), ki so "pazile" na težo in izgubile mleko in take, ki sploh niso dojile, da se jim prsi ne bi preoblikovale . Bodite v cvetju in uživajte v prelepi pomladi!
|