Roberta69
|
A nisem povedala, da smo dobili vrtec . Sicer ni bilo vse tako rožnato, ker sva vmes, pred kakšnima dvema mesecema poskusila z enim privatnim s koncesijo in je bila totalna tema (mali škrat še vedno govori, da vrtec ni dober, ni dober, ampak močno upam, da mu slaba izkušnja ne bo preveč ostala v spominu...). No, potem so začuda v javnih vrtcih ugodili moji prošnji, tako da jeseni štartamo , sem bila pa najprej ful vesela, pa potem malo manj, ker mi ni bila všeč dodeljena enota, po uvodnem sestanku sem pa ugotovila, da ima obilo prednosti in imam super občutek in se prav veselim prvega septembra (pa še všeč mi je pristop, če otrok ne spi, mu ni treba, ampak se takrat bolj potiho igra, ven hodijo ob vsakem vermenu, poskrbeti moramo edino za palarine in škorenjčke, uvajajo nek samopostrežni zajtrk, igrače so skos na dosegu otrok, odelek je sicer bolj star, ima pa zato nek tak prijeten domačnostni pridih , uvajalo se bo še 5 drugih novincev, je pa starostno mešana skupina, tako da bo 6 otrok letnik 08, ostali pa 07). Anju, a ti si bila pa pred kratkim prvič brez malega škratka? Mene je letos mami "prepričevala", da naj ga pustim z njo na morju, ker sem morala vmes za par dni domov, pa se nekako kar nisem odločila zato... pa je drugače moja mami krasna (jaz imam celo to srečo, da res ni čisto nikoli grozna, še tiste muhe, ki jih ima zelo poredko, so, v primerjavi z recimo mojimi, kar nevidne ) in tudi Liam jo obožuje, ampak se mi kar zdi še "premajhen". Bomo počakali do takrat, ko bo res jasno in glasno povedal, kaj hoče, ko bo razumel, kaj pomeni, da potem mamice in očija zvečer res ne bo, ko bo malce bolj ubogljiv (ker zdaj jo zelo rad kam stisne - čeprav se je od konca dojenja zgodba obrnila na glavo za 360 stopinj, zdaj vsake toliko slišim, besedo mama, prej nikoli niti slučajno, pa ne gre glih več čisto v svojo smer...) in bomo rabili kaj počitka (saj to bi ga ob našem škratku res kdaj, ampak nič ne de...). M&A: zdaj že nekaj časa za pranje uporabljam izdelke znamke Mana (pri izdelavi sodeluje en kolega) in sem super zadovoljna, pa še čisto eko so, edini minus je, da so tele eko zadevice vedno malce dražje od navadnih . Mislim, da jih prodajajo tudi na kakšni spletni strani (meni ji hmalce ugodneje prinese kolega). Košara/športni del: jaz se sicer nikoli ne bi odločila, da bi bila brez in če je zdaj ne bi imela, bi jo spet kupila, se pa sigurno da priti skozi čisto lepo brez košare, ampak je pa res važno, da se voziček čisto poleže, zaradi otročkove hrbteničke. Če je varianta, bi si jo jaz, Anju, na tvojem mestu vseeno sposodila, saj je ne moreš bog ve kaj obrabit - naša košara je res kot nova, kar za ostalo opremo ne morem reči , marelo sem na morju zribala in zdaj izgleda kot nova (recimo), prej je bila pa taka, kot da smo jo vzeli na prvem smetišču (jaz pač otroku pustim, da s čevlji paca po vozičku (tudi če so blatni), da po njem teče sladoled, itd.), športni vozek imamo HB črne barve in ni nobene krize, smo pa izgubili sprednje varovalo (že zelo na začetku in ga do sedaj, ko sem ga šla kupit, nismo imeli in sem ga privezovala s paskom samo čez noge, čez ramena ga nikoli nisem, morda edino na začetku, se niti ne spomnim), pa pri strehici smo polomili en zatič (tko da je zdaj improvizorično "fiksno" privezana") in malce je skrivljena, guma se nam itak vsake toliko predre, ker rinemo po vse mogočih terenih , ampak jo dragi zaflika (to stane manj kot 2 evra), nova zračnica bi nas pa prišla 15 eur... v glavnem košara je pa bež barve in še čisto lepa, mi je pa fajn, ker je pri košari otroček res zaščiten, v smislu, da je zelo dobra obramba pred vetrom, dežjem, itd. - jaz se pač zelo rada sprehajam in si ne predstavljam, da bi morala biti zaradi "smotanega" vremena notri... sem pa tudi jaz, kolikor se spomnim, na začetku malce komplicirala v smislu, da sem se ful bala, da se ne bi prehladil in ne vem kaj še vse, če bi bil pa tak micen otroček v pozni jeseni in pozimi samo v zimski vreči, bi se pa najbrž skos bala, da ga ne bo zeblo... tko pač jaz mislim, zato se mi zdi košara ful priročna in "nujna" zadeva (se pa na ta račun z lahkoto odrečem ležalniku, stajici, slinčkom, flaškam, dudam, baby fonu in še čemu (in ziher že prišparam )). Aja, pa jaz se spomnim, da smo dali našega fuuul kasneje, kot recimo ostale aprilčice v športni del, smo res počakali čisto do konca, dokler ni sedel... Napihnjen trebuh: moj sicer ni neki extra velik, ampak če se zelo najem (kar se mi velikokrat dogaja ), je zdaj včasih res kriza (odvisno sicer kaj jem, ampak če so take zadeve, ki še nekako nabreknejo), se mi zdi, da res ni nobenega prostora in da me bo kar razneslo oz. najhuje je, če sedim, ker potem mi od zgoraj nekako joške pritiskajo in se počutim čist utesnjeno... Kdar pa ven skoraj pogleda nogica, rokica ali kar koli že, sicer res malce "zaboli", ampak to je čisto normalno.
|