|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
27.7.2010 12:29:15   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaleks

anju-najlažje bo, da potem napišeš na papir in bodo vse upoštevali, dokler ne bo ogorženo otrokovo življenje. Tako da kar napiši kar bi rada, bo najlažje.

ja, ampak že doma. sicer se zna zgodit, da tam napišem samo EAuser posted image

ne, z ginekologom se bom pogovorila. pa kej bom tudi vmes že lahko rekla. če ne bom mogla, pa bo itak njih za upoštevat.

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 4001
27.7.2010 12:32:26   
3x mami
tinaaleks, a papir ti dajo? pred tremi leti tega ni bilo oz je bilo v stilu kaj dovolis in kaj ne (npr vitamin k za otroka itd). ne spomnim se, kaj je tocno pisalo za porodnico. sem pac prinesla sabo. itak velja dogovor - naj gre po tvoje, dokler in ce je vse ok. potem vzamejo stvari v roke oni.

nacrt. ne, napisi gor zelje. npr hocem/nocem klistir, britje, umetne, predrtje mehurja, stati cimdlje na nogah, roditi na prucki-cepe-polsede, otroka na trebuh takoj po porodu, ... potem tudi sama vidis, kaj ti odgovarja in kaj ne.

Neposredna povezava do sporočila: 4002
27.7.2010 12:36:19   
sasadejan
O marička jaz nič ne vem o teh željah user posted image . jaz sploh ne vem kaj je prav in kaj ni in kaj lahko rečeš, da naj naredijo. jaz sem samo mislila, da prideš v porodnišnico, ko imaš popadke in naprej vse oni urejajo in vejko kako in kaj.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4003
27.7.2010 12:38:44   
3x mami
sasadejan, saj tako je, sam vcasih jim ni vsec, ce se predolgo vlece (po njihovo) in kaksno stvar pospesijo, ko je ne bi bilo treba...
drugace, za obcutek, si poglej tole stran:

http://www.bolnisnica-po.si/index_new.php?id=50

gor imajo napisano, kaj je mozno in kaj se lahko premislis.

< Sporočilo je popravil 3x mami -- 27.7.2010 12:39:17 >

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 4004
27.7.2010 12:41:28   
sasadejan
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

sasadejan, saj tako je, sam vcasih jim ni vsec, ce se predolgo vlece (po njihovo) in kaksno stvar pospesijo, ko je ne bi bilo treba...
drugace, za obcutek, si poglej tole stran:

http://www.bolnisnica-po.si/index_new.php?id=50

gor imajo napisano, kaj je mozno in kaj se lahko premislis.

Hvala bom prebrala. Takole šele vidim kako malo vem.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 4005
27.7.2010 12:44:00   
tinaaleks
Vem samo, da je pisalo posebne želje pri porodu, jaz sem napisla samo EA, pa še tega mi ni bilo treba, ker za toje drug list....

Neposredna povezava do sporočila: 4006
27.7.2010 12:48:43   
mamamajča
o tem mehurju bom jaz tudi še krepko premislila, kako in kaj, upam da bo šlo samo od sebe, ker je pa res hudo hudo bolela. Njej se j****, ker vsak dan to dela, meni pa ni blo glih fajn.

obiski v bolnici- jaz grem rodit na Ptuj iz razloga, ker sem prvič rodila tam in mam, razen tega mehurja, ful ful pozitivno izkušnjo, drugič pa zato, ker so vsi moji od tam in smo dogovorjeni, da bojo izmenično prišli k meni- najožji, jasno.
Ostalim pa itak potegne, da se ne gužvajo tam....

obiski doma- po prvem porodu me je ena kopica študentskih kolegov klicala, da "mi bi pa danes prišli," to je bla sob. zjutraj, jaz sem pa v čet prišla iz P. Ma, sem gladko zavrnila in mi ni žal. Preden organiziram sebe, otroka, vse ostalo v popolnoma novem ritmu, traja več kot en dan pa pol in mi res ni treba gledat 10 ljudi na kupu....
Bo tokrat kar enako.

železo- tinaaleks, misliš tak, da bi si kupla kaj? Meni je napisala. Pa sem še komentirala, da fino, da sirup, mi bo mogoče bolj prebavljiv kot tablete. pa ni.....

Neposredna povezava do sporočila: 4007
27.7.2010 12:58:38   
tinaaleks
Jaz še nimam tako slabe krvi, da bi mi mogla napisat recept. Zaenkrat se še v mejah, vendar mi z vsakim pregledom pada, tako da mi je samo priporočila, da dodajam železo, ker sem imela takoj po prvem porodu zelo nizko železo-so mi takoj tablete nafilali.

Zdaj sem kupila floradix tablete-bolje kot sirup, ker ne vem katerega bi prebavljala. Na koncu sem kupila še magnezij, ker se zadnje čase ne zjutraj ne smem pretegniti v postelji, drugače me zagrabijo krči.

Jej, samo še na tabletah semuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 4008
27.7.2010 13:05:13   
mamamajča
aha, no....
Jaz sem bla že vedno malo bolj slabokrvna. Zdaj mi je pa rekla G, naj to jemljem in naj ne spim na hrbtu, ker lahko bojda v nezavest pademuser posted image ker mali tolk pritiska na žile....

Hm, ja, krči... tega v prvi nosečnosti ni blo, zdaj pa kar naprej....

Neposredna povezava do sporočila: 4009
27.7.2010 13:06:39   
anju
tinaaleks, sej nisem zihr, sam mende ni za kombinirat železa z magnezijemuser posted image  sm zasledila da mg prprečuje vsrkanje železa. naj še katera komentira, ker res nisem zihr...
jemlji eno zjutri drugo zvečer, pa bo.

Neposredna povezava do sporočila: 4010
27.7.2010 13:10:01   
pixieM
Tudi jaz sem bila vedno slabokrvna, vedno neki dodatki,... Zdaj pa imam železo prav super!
Zdaj med nosečnostjo imam hemoglobin 131!!! Trikrat mi je preverjala hemoglobin in sem imela rezultate 140, 131 in 131. Sem bila pohvaljena, da lepo in pravilno jem. Pa ne vem če to ravno drži! Ker sem ful hitro sita jem ful malo! Je pa res da pojem ogromno sadja in zelenjave (solatke - njami!), mesa itak (svinjsko, goveje. Nimam pa rada kure!), pa tiste vitamine od Milupe Neovin. In pa kakšen sladoled, ko se mi ga zlušta oz. čokolado, če imam tak dan.

Neposredna povezava do sporočila: 4011
27.7.2010 13:12:10   
pixieM
Aja, in če jemljete železo z vitaminom C je to najbolj priporočljivo!!!
Jaz sem si kupila šumečke Železo+Vitamin C, sam še nisem utegnila probatuser posted imagehttp://www.lekarnar.com/izdelki/sensilab-zelezo-vitamin-c-sumece-tablete

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4012
27.7.2010 13:16:39   
tinaaleks
anju-na to me je tudi opozorila v lekarni. Mora biti vsaj 2 uri vmes. Sem že naredila plan, da zjutraj železo, zvečet magnezij. Hvala za skrbuser posted image

pixie-jaz sem pa gledala kaj lahko jem kar ima veliko železa in sem ugotovila, da veliko tega mi v nosečnosti ne paše. Že zadnje 47 mesece jem samo kuro, že en mesec sem brez jajc, zelenjave ne prebavljem,.... In mi je železo padlo iz 136 na 113, tako da raje jem tablete, kot da se silim nekaj jest kar mi ne gre. NO, čeprav danes sem pojedla en majhen kremenatelc. Bravo jaz!user posted image

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4013
27.7.2010 13:19:06   
pixieM
tinaaleks - seveda je bolje z dodatki, kakor nekaj, kar ti ne diši. Probaj s šumečkami?! Piše, da je okus češnje. Morem probat danes user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4014
27.7.2010 13:39:40   
anju
ej, js sm pa zadnjič pojedla cel(!) zrezek pljučneuser posted image  sm sama sebe presenetla, saj ponavadi komaj čakam, da mi ga mulček "ukrade".
upam da bo ok železo tudi zdaj. NeoVin kar pozabljam jemat...

mam pa na šihtu same sadne dobrote. preden sem šla na dopust so bile marelice, zdaj so one rumene slive in fige so začele zoretuser posted image  samo pasem seuser posted image  in seveda redimuser posted image

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4015
27.7.2010 13:47:32   
pixieM
anju - fige!!! Najmi! Ooo kakšne lušte!!! Če bi pa fige dobila v roke, bi jih požrla celo košaro user posted image . Fig se mi pa res lušta. Itak so domače najboljše, ampak jih bom očitno mogla kupiti. Le kje jih imajo?

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4016
27.7.2010 14:02:14   
tinaaleks
Meni pa pašejo naktarine, jogurti in zadnje čase smokiuser posted image . Še dobor da sem še vedno na +2! Mam dovolj zaloge, tako da mi je ta številka prav všeč.user posted image

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4017
27.7.2010 14:13:46   
tybysy
tybysy smo bile najbrz vse tam user posted image . Kupi po mesecih. Vzemi samo za prve tri mesece, potem bos pa ze dobila obcutek. Ves da bo zima in bos rabila 2 dolga rokava, stumfke in zabice z nogicami naenkrat na otrocku. Mi smo imeli preklopni bodi z dolgimi, cez benkico majcko z dolgimi, tisto ki se veze s trakci, spodaj stumfke in cez overall zabice, ki se zapnejo na ramenih, imajo nogice in naj se obvezno odpnejo med nogami. Nas je bil januarcek. Nakupi par omenjenih zabic, za zacetek 10 bodijev, bos videla kako hitro jih moras menjati, pol toliko majck. Ne vzet nic, kar se vlece cez glavo, to je za malo vecje otrocke in malo bolj izkusene mamice. Aja pozabila na pajacke, spet glej, da se ne vlecejo cez glavico in da se odpenjajo med nogami. Pod njega das samo bodi z dolgimi in stumfke. Vecino casa bo otrocek notri, za ven pa bo v mehkem pajacku ali dobro zadekan. Rabila bos se par belih bombaznih kapic za spanje, bele se lahko prekuhajo, se pa lahko zaradi temenc in oljenja glavice za odstranjevanje le teh hitro umazejo. Tetra plenice in krpice za umivanje bos veliko rabila za vse mozne priloznosti. Oblacenje ti bodo pokazali v porodnisnici, verjemi da bos do doma ze razturala in morala dragega uciti user posted image .

Najki - zlata si!!!! Točno takšne informacije sem iskala. Kako se skombinira oblekce. Hvala!

pixieM - hvala za info o ležalniku. Žal imajo znižanega samo črnega, ki pa mi ni všeč. Bova še malo počakala.

obiski - jaz bom v porodnišnici sprejela samo svojega moža (on bi bil lahko 24 ur ob meni) in mogoče (ob dobrem počutju) svoje in njegove starše. Vsi drugi bodo morali počakati. Tudi doma se ne mislim takoj posvečati obiskom. Nimam pojma, kakšno je počutje po porodu (sicer je pa pri vsaki drugače) in bodo obiski lahko prišli šele, ko bom jaz pripravljena. Pa če bo to en mesec ali več. Se sploh ne sekiram...

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 4018
27.7.2010 14:15:44   
anju
IZVIRNO SPOROČILO: pixieM

anju - fige!!! Najmi! Ooo kakšne lušte!!! Če bi pa fige dobila v roke, bi jih požrla celo košaro user posted image . Fig se mi pa res lušta. Itak so domače najboljše, ampak jih bom očitno mogla kupiti. Le kje jih imajo?

na morje avgusta!
še septembra sem enkrat bla na Cresu ajiii, na to skori ne smem pomislit - na pol so se posušile kar na figah, take medene, mehke, sladke, sm se jih napokala. ampak res avgusta na morju se jih zihr naješ. tuki komaj zorijo in ni tista najbooljša sorta, ampak za gušt pa. vem pa da jih še dobim kej v avgustuuser posted image

ma kako se ve ne redite??? js mam že 58 kiluser posted image  in ne bi rada do 60 prišlauser posted image

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4019
27.7.2010 14:20:41   
tinaaleks
anju-ti se kar lepo zredi, ker niamš nobene zaloge.user posted image  Mi pa , ki jo imamo v izobilju, pa si lahko privoščimo, da se ne redimo. Tako da se ne sekiri koliko se boš zredila...

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4020
27.7.2010 14:25:49   
pixieM
tybysy - ja ležalnik je temne barve. Ni črn, je mornarsko moder. Jaz sem hotela tega ravno zato, ker na bež se vidi čisto vsak flek user posted image .

anju - saj grem v avgustu na morje, samo jih nikjer ni tako za dobit (z drevesa). Razen če grem načrtno rabutat user posted image . Tako, da bom mogla res kupit fige, da potešim lušte.
Glede kil je pri meni tako, da sem se itak že pred user posted image zredila 3 kg. Zdaj sem pa na +1,5. Imam vseeno 61 kg (visoka sem malo pod 170), kar mi nikakor ne gre iz glave. Tako težka še nisem bila nikoli user posted image . Ampak je stanje zdaj popolnoma drugačno, kot prej. Zdaj sma 2, prej sem bila pa sama.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4021
27.7.2010 14:54:20   
anju
ma pixieM nakje boš pa že eno fino figo najdla. od kupit se jih nikoli zares ne naješ.

verjetno mi verjameste, da mi ni lušno v tako kratkem času pridobljene dodatne teže nosit naokoli? preprosto sem navajena na lažje telo. ah, bo že...

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 4022
27.7.2010 14:56:18   
anju
zdaj pa domov. mama na dopustu mi je pripravila filane paprike na vege način, jasno da sem spet pri hraniuser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4023
27.7.2010 14:57:27   
mamamajča
Našla sem voziček, meni je ful všeč:
http://www.otroska-trgovina.com/products/Vozi%C4%8Dek-trikolesnik-s-prenosno-ko%C5%A1aro-%C4%8Drne-barve.html

Malo bom pobrskala, če ma kdo kake izkušnje z njim. Pa ful je ugoden. To je vse, kar rabim, ker lupinico in ostalo pa mamuser posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4024
27.7.2010 14:59:01   
mamamajča
to je še pa ena barva, ampak meni je črni bolj všeč:

http://www.otroska-trgovina.com/products/Vozi%C4%8Dek-trikolesnik-s-prenosno-ko%C5%A1aro-svetlo-rjave-barve.html

Neposredna povezava do sporočila: 4025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  159 160 [161] 162 163   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?