3x mami
|
anju, sem rabila dat skozi 2 poroda, da sem zdaj lahko tu pametna bolecina bo, sam ne smes se zakrcit. bos vidla, da bo, ne skrbi. sam zaupaj si! na pregledu sem svojemu ginekologu povedala, kako bi si zelela in ce je kak zadrzek, da to ne bi bilo mozno. mal sva poklepetala in mi je rekel, naj stvari ne pozabim povedat babicam, ko bo cas. on itak vprasanje, kje je takrat. z mojim sva se dosti pogovarjala, kako naj bi to zgledalo, tako da je vedel vse zelje. in spisala sem na en papir. ko sem prisla na sprejem, sem dala babici list in prosila, da ga uposteva. pa ni bilo tezav. me je za vsako stvar vprasala, ce je ok oz ce dovolim oz ce je prav razumela. napisala sem pa zato, ce slucajno ne bi bila dovolj 'pri sebi' oz da ze takoj vejo, da bom komplicirala... je pa zelo odvisno od babice. sem imela babico jano in babico nataso, in sta se res potrudili. v drugo je bil moj bolj malo uporaben. vazno mi je bilo samo to, da je bil zraven mene. zlo mi je pomagal edino takrat, ko sem morala dva popadka zadrzat plod (da je poskrbela za presredek) - to je bilo najbolj mucno, on pa me je bodril zraven. mehur nisem hotla, da mi ga predrejo. sem hotla, da se stvar zgodi takrat, ko se mora - da bo otrocek sam poskrbel za to. v prvo se je vse skupaj zavleklo in so mi rekli, da bi mehur predrli, da bi se potem hitro koncalo. tako sem popustila, ma ni nic pomagalo. v drugo sem mehur pocila z enim potisom, ker je bil ze cisto napet. nastavek za zilo so mi prvic dali (sem bila 9ur v porodni, recimo, da nekje na sredi), da so mi cez toliko ur na hitro dali nekaj ?fizioloske, ker sem bila fajn izcrpana. v drugo pa ne, nic preventivno. saj to hitro dajo noter, ce je treba. drzim pesti, da se vama tisti 3 dnevi lepo obrnejo! drugace je, ko si sam in imas cas za drugega. glede poroda pa. recimo, da hoces ea. prides tja ze cisto odprta in ti recejo, da par potiskov in bo zunaj. eh, nikoli ne ves, kako bo naneslo. eno so zelje, drugo pa... naj bo sam zraven, pa vidi, kako stvari tecejo.
|