|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010
27.7.2010 10:42:19   
anju
user posted image  za prijateljico tinaaleks.

3x mami a G potem sporoči naprej, saj ga ni vedno tamuser posted image  al se z njim zmeniš da pride?

obiski & otroci user posted image  ja otroci delajo direndaj. kam pa naj jih starši damo? vsakič ko kam gremo pa jih ne morejo none čuvat. ne bi pa šla mamice v porodnišnico pogledat s celo familjo, pa tudi domov ne takoj ko pride iz P. 

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 3976
27.7.2010 10:44:08   
tinaaleks
nika1- ne se sekirat, če tako razmišljaš. Potihem vsaka upa na nekaj, čeprav vsi rečemo, saj je vseeno kaj bo. Priznam, da sem prvič hotela fantka-je bila punčka. Zdaj sem si pa želela še ene punčke, bo pa fantek. Na koncu je vseeno, jih imamo ravno tako rade. Bom pa morala vsaj kakšno fajn fantovsko oblačilo kupt. To pa je tudi nekaj.user posted image
Na koncu je najbolj pomembno to, da so zdravi. Mojmu zdaj govorim, da bo končno imel nekoga za fuzbal, z nama se lahko samo žogaluser posted image .

(odgovor članu nika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3977
27.7.2010 10:46:23   
nika1
Tinaaleks
ja vidim , da je pri tebi podobna situacija kot pri meni...kakšna pa bo pri vas razlika v letih ? pri nas 6 let...

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 3978
27.7.2010 10:46:52   
mamamajča
pixieM- ful ful lepi trebušček, kak si lepauser posted image

nika1- ne bit razočarana. Mi dobimo drugega fantka, smo kar nekak slutili, da bouser posted image
Boš vidla, kak je super fino fajn

Punce, predvidevam, da vas večina jemlje železo. kaj ste dobile?
Jaz sem imela od prve nosečnosti ferrumLek tablete, dokaj znosne, zdaj mi je pa napisala 6!!!! sirupov in jih komaj prebavljamuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3979
27.7.2010 10:47:36   
sasadejan
nika1 - meni so najprej rekli, da bo punčka in sem bila zelo vesela. Potem pa je naši punčki zrasel lulček in imeli bomo fantka. Moram rečti, da sem rabila skoraj cel teden, da sem se sprijaznila. Ampak sedaj pa sem vesela in komaj čakam, da ga spoznam. Kot pravijo ostale vsak si nekaj bolj želi ampak na koncu je pomembno le, da je in da je zdrav. Kakorkoli je, je naš zakladek.

Neposredna povezava do sporočila: 3980
27.7.2010 10:49:10   
sasadejan
Nika1 -  a ti si tudi iz Domžal?

(odgovor članu sasadejan)
Neposredna povezava do sporočila: 3981
27.7.2010 10:49:45   
Tiamo
Punce, ja super, če bi katera vidi, ga vzame in mi ga pošlje z odkupnino seveda.....hvala hvala hvala.....

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 3982
27.7.2010 10:51:06   
anju
nika1 samo ne skrbet nad občutki. tako ali tako ga boš imela rada. js si še ne realno predstavljam kako, ampak vem da bo takouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3983
27.7.2010 10:51:51   
tinaaleks
nika-pri nas bo razlika 2 leti (možno da točno 2 leti, če rodim malo prej), tako da se bosta že zaigrala. Boš videla, da bo tudi tvoja punca na koncu čisto zadovoljna z bratcem. Ker imam tudi jaz 2 leti mlajšega brata, točno vem kaj mora potrpeti, če ima večjo sestro: veliko dekliških iger. Prav smili se mi.

mamamajča-jaz moram tudi ravno danes v lekarno, da vprašam kaj naj vzamem za dodatek železa. Mi je ginekolog priporočil Floravital, samo kaj ko mi je po tem slabo. Mi rata slabo že ko pomislim, da ga moram spit. Pa ni tako grozen, samo ne gre mi. Bom zdaj skočila v lekarno (na srečo je v isti stavbi), pa da vidimo kaj mi bo dala.

Neposredna povezava do sporočila: 3984
27.7.2010 10:52:19   
M&A
Obiski v porodnišnici - saj prav to je eden od razlogov, da želim čimprej domov! Pa seveda sam bolnišnični "red", kjer se počutiš kot na postaji. Dopoldne je po sobah stalno en frker (strežnice, sestre, 2 viziti, ....). Mogoče ti po kosilu uspe zadremat kako urco, pol pa 3 ure obiskov, večerja, se malo umiriš, zvečer kot po pravilu začnejo otročki noret, ob 23h user posted image pridejo previjat, zjutraj pa že ob 6.30 po lončke od čaja. 

Obiski doma - s tem nimam slabih izkušenj, na srečo je večina ljudi dosti uvidevnih in prej vprašajo, kdaj naj pridejo. Izjema so le moji starši, ki se jim je zdelo samo po sebi umevno, da morajo takoj na 100 km pot v porodnišnico, čeprav so vedeli, da bom že naslednji dan doma

Doma imam predvsem svoj MIR. In dva otroka, ki me bosta pogrešala in jaz njiju. Z gospodinjstvom itak ne kompliciram, mož pa tudi poprime za vse. Oba poroda sta bila čisto nekomplicirana, nisem bila ne rezana ne šivana, dojenje je dobro steklo. Z nego imam izkušnje, glede zlatenice ali drugih komplikacij pa si dovolj zaupam ,da bom prepoznala, če bo z otročkom kaj narobe (to mislim da vsaka mama nagonsko čuti!), poleg tega pa lahko naročiš patronažno, greš k svojemu pediatru ali v porodnišnico. Ni panike! 

(odgovor članu pixieM)
Neposredna povezava do sporočila: 3985
27.7.2010 10:53:58   
nika1
SASADEJAN,
kdaj pa si izvedela, da bo namesto pupe prišel fantek,
ma meni je vsaj lažje v tem smislu, da ginekolog dokler ni bil 100 % kao
prepričan kaj je, ni hotel povedati spola...
Ja jaz pa ga včeraj lepo vprašam med pregledom če je ziher, da je fant
pa je rekel, da ni dvoma, so se lepo mošnjički videli...
ja hvala za vzpodbudne besede, sej kakšen dan bom še rabila, da si vse
te občutke malo poštimam...

Aja res sem živela v Domžalah, samo sem šele zdaj opazila da sem pozabila spremeniti lokacijo, zdaj živimo v Polju / Zajčja d./....    

Neposredna povezava do sporočila: 3986
27.7.2010 11:07:13   
Tiamo
Nika midve sva pa blizu, bova skupi vozičkale...jaz sem pa iz Vevč...

Neposredna povezava do sporočila: 3987
27.7.2010 11:07:24   
BRinME
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

BRinME, kako to, da bosta sla v Postojno?

Sva se z mojim user posted image že prej pogovarjala o Postojni...pa jaz nekako nisem bila za. Potem so šle pa 3 moje kolegice rodit tja in niso mogle prehvalit. Pa moja soseda je medicinska sestra v Šempetru, pa je rekla, da če sem pametna, da bom šla v Postojno. Pol sm pa začela razmišljat in malo brskat po netu, brat še druga mnenja in me je prepričalo. Tako da bom rodila tam...user posted image
Če me prej moj user posted image prehiti in ne bo časa...se bom oglasila pa v Šempetru...user posted image

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3988
27.7.2010 11:12:23   
tinaaleks
Tiamo-moja tašča ima pa ravno med vama vrtuser posted image , smo večkrat tam, da pomagamo, ali pa samo pridemo malo ven iz LJ. Če bi še namembnost spremenili, bi še hišo zgradili.... Tako da na koncu lahko kar vse tri vozičkamo...user posted image

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 3989
27.7.2010 11:13:17   
sasadejan
Pri morfologiji je rekla, da se sedaj vidi lulček in jajčka user posted image .  Tako, da kar naenkart ni bil več punčka. Je bil pa moj tokkkkkkkkkkk vesel. Še nikoli ga nisem videla takega. Sej druga bo pa punčka user posted image .

Prej si pa skoz živela v Domžalah ali si bila tudi preseljena v Domžale?

(odgovor članu nika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3990
27.7.2010 11:22:16   
nika1
TIAMO ja potem pa velja, si bova pod zasebno mobi izmenjale
pa se res lahko kdaj dobiva, družba za dolge sprehode vedno pride prav...

Sasadejan, ne tudi v Domžale sem bila priseljena, tam sem živela dobra 4 leta, sem se pa res veliko sellila zdaj pa upam, da sem se ustalila....

Neposredna povezava do sporočila: 3991
27.7.2010 11:24:19   
Tiamo
Potem se moramo pa res dobit, ima vrt tam za Petrol črpalko?

Glede spola, je pa tako...vedno rečejo, vseeno kaj je samo da je zdravo...to tudi jaz podpiram, čeprav razumem želje.

Jaz sem si v prvo želela fanta, da k bom imela v drugo punčko bo to veliki brat. E pa je bila v prvo punčka in bo zdaj velika sestrica. Kaj naj rečem, punčke so očkove ljubice, sinčki so pa mamini, user posted image

Mam kolegico k ne zanosi iz tega razloga, ona bo zanosila k boš lahko spol otroka izbiral...samo jo že zdaj EMSO daje, tako da nevem kako bo to izvedla...želi si pa punčko, samo punčko...

Pa se mi zdi, da so s punčkami sami "problemi". PA ne v takem smislu problemi, ampak za punčko se ful bolj bojiš v življenju, težje gredo skozi življenje,... mah nevem no, samo se mi zdi, da moraš punco bolj čuvat...

Neposredna povezava do sporočila: 3992
27.7.2010 11:33:49   
tinaaleks
tiamo-malo naprej od črpalke, ko so na levi strani ceste še zanje hiše, zaviješ po makadamu in je tam taka lepa odmaknjena parcela-malo njive, malo dreves, za otroke igrat super!

Pa malo heca: fant ti vsaj ne more pridt domov noseč.user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 3993
27.7.2010 11:38:25   
3x mami
anju, sem rabila dat skozi 2 poroda, da sem zdaj lahko tu pametna user posted image
bolecina bo, sam ne smes se zakrcit. bos vidla, da bo, ne skrbi. sam zaupaj si!

na pregledu sem svojemu ginekologu povedala, kako bi si zelela in ce je kak zadrzek, da to ne bi bilo mozno. mal sva poklepetala in mi je rekel, naj stvari ne pozabim povedat babicam, ko bo cas. on itak vprasanje, kje je takrat. z mojim sva se dosti pogovarjala, kako naj bi to zgledalo, tako da je vedel vse zelje. in spisala sem na en papir. ko sem prisla na sprejem, sem dala babici list in prosila, da ga uposteva. pa ni bilo tezav. me je za vsako stvar vprasala, ce je ok oz ce dovolim oz ce je prav razumela. napisala sem pa zato, ce slucajno ne bi bila dovolj 'pri sebi' oz da ze takoj vejo, da bom komplicirala... je pa zelo odvisno od babice. sem imela babico jano in babico nataso, in sta se res potrudili.

v drugo je bil moj bolj malo uporaben. vazno mi je bilo samo to, da je bil zraven mene. zlo mi je pomagal edino takrat, ko sem morala dva popadka zadrzat plod (da je poskrbela za presredek) - to je bilo najbolj mucno, on pa me je bodril zraven.

mehur nisem hotla, da mi ga predrejo. sem hotla, da se stvar zgodi takrat, ko se mora - da bo otrocek sam poskrbel za to. v prvo se je vse skupaj zavleklo in so mi rekli, da bi mehur predrli, da bi se potem hitro koncalo. tako sem popustila, ma ni nic pomagalo. v drugo sem mehur pocila z enim potisom, ker je bil ze cisto napet.
nastavek za zilo so mi prvic dali (sem bila 9ur v porodni, recimo, da nekje na sredi), da so mi cez toliko ur na hitro dali nekaj ?fizioloske, ker sem bila fajn izcrpana. v drugo pa ne, nic preventivno. saj to hitro dajo noter, ce je treba.

drzim pesti, da se vama tisti 3 dnevi lepo obrnejo! drugace je, ko si sam in imas cas za drugega.
glede poroda pa. recimo, da hoces ea. prides tja ze cisto odprta in ti recejo, da par potiskov in bo zunaj. eh, nikoli ne ves, kako bo naneslo. eno so zelje, drugo pa... naj bo sam zraven, pa vidi, kako stvari tecejo.

(odgovor članu nika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3994
27.7.2010 11:41:07   
3x mami
saj vse si potihem nekaj zelimo oz pomislimo, kaj bi imele. sam da pa ne zanosis, ker ne mores izbrati spola user posted image saj si zelis OTROKA, ne pa nek spol! to mi je cisto mimo.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 3995
27.7.2010 11:42:00   
anju
Pa malo heca: fant ti vsaj ne more pridt domov noseč.user posted image

bog ne daj da prpelje trebuh s puncouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3996
27.7.2010 11:50:15   
anju
no, to tudi mene "skrbi", da ne bi bilo časa priložnosti ali zmožnosti babici v situaciji razlagat kaj si želim. pa nisem mislila pisati "načrta". saj res ne veš kako se bo na koncu izšlo. samo če nič ne rečeš, delajo avtomatsko svojo rutino se mi zdi. a ne bi blo fajn, da bi moj hotel vedet kaj bi jaz rada, da se godi z mojim telesom?
se bom tudi o tem pogovorila z G na naslednjem pregledu.

< Sporočilo je popravil anju -- 27.7.2010 11:51:30 >

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3997
27.7.2010 11:57:45   
tinaaleks
V PO sem pred porodom dobila tudi en list papirja, kamor si napisla svoje želje med porodom. Jaz sem napisla samo EA in to je bilo to. Ostalo so babice delale tako kot so hotele. Meni nin žal da ne kompliciram. So mi predrli mehur, tudi šivali,... Meni je bilo najbolj pomembno to, da me ni bolelo.user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 3998
27.7.2010 12:14:33   
anju
a res tinaaleks, papir za zapisat? mene so pa babice samo vprašale, če sem za EA.
ne mislim komplicirat niti js, samo ne uporabit zadev, če niso potrebne. jim popolnoma zaupam in mislim da ti vsaj povejo kaj kdaj in zakaj naredijo, če poveš kako bi rada.

no ti si rodila cca leto in pol za mano. kaže da se je od mene do tebe že nekaj spremenilo v zvezi z željami porodnic.

Neposredna povezava do sporočila: 3999
27.7.2010 12:16:59   
tinaaleks
anju-najlažje bo, da potem napišeš na papir in bodo vse upoštevali, dokler ne bo ogorženo otrokovo življenje. Tako da kar napiši kar bi rada, bo najlažje.

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 4000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  158 159 [160] 161 162   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......