glugluglu
|
netki, ko je Tian močno prehlajen vedno pucam na ta način nos, ki ga je mojcek pokazala. To že od takrat ko je prvič pokazala par mescev nazaj (oz. se mi zdi, da že spomladi enkrat) in je to po mojem edina najbolj uspešna stvar, da ne gre prehlad naprej na vnetje ušes. In za ostale, ki so stalno prehlajeni, res tako kot je mojcek napisala, to je očitno še edino najboljše. Samo sem potem brala še, če sami delate fiziološko je treba pazit, da je res prava raztopina - pravo razmerje (mislim, da je ena mala žlička soli na pol litra vode), da ni preveč ali premalo soli in, fajn je, da ima fiziološka pri izpiranju temperaturo telesa (36,6), da ni premrzla, niti ne kaj prevroča. No par dni nazaj mi je pa še prijateljica, ki dela v farmaciji čisto skritizirala Operil P, problem operila naj bi bil namreč v tem, da ga ljudje uporabljajo preveč dni kot je treba, to ni naravna stvar in predolga uporaba izsuši in poškoduje sluznico, potem so otroci že zaradi poškodovane sluznice preveč prehlajeni. - No to je eno mnenje. Ona je rekla, da se naj bi se operil uporabljal največ 3 dni. dedki in babice: moja dva se še kdaj ponudita za ta večja dva med počitnicami in podobno, tašči moramo reči, ona je enkrat rekla, da naj kar rečemo ko potrebujemo in to je to. No samo Tiana se pa vsi še bolj izogibajo, ni še nikoli spal drugje, niti domaga nisva še pustila celo noč brez naju. Največ ur na kupu je bil sam brez naju takrat ko ga je tašča pazila 1 mesec poleti pred 1. septembrom. Tako, da midva imava samo za naju bolj malo časa čez dan še v trgovine morajo otroci z nama, ali pa gre eden od naju sam. Ampak kar gre, saj imava v planu, da bova šla kam samo, samo bogvekdaj.
|