|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: torta
25.1.2010 20:13:06   
tropical
No zdaj bo treba preizkusit . Ker torte nisem nikoli pekla,razen biskvitov.

(odgovor članu alenkica)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: torta
25.1.2010 21:07:36   
Anonimen
No torto sem naredila in je božanska!!! V petek sem spekla biskvit, po temle receptu:
5 jajc (sneg posebej, rumenjaki posebej)
25 dag sladkorja
20 dag moke
5 dag kakava
1 pecilni prašek
1 dl vode
1 dl olja
Pustila sem ga v pekaču pokritega s srvetom in se do danes ni kaj preveč izsušil. Samo ne vem kaj naredit, ko se je nasredini taka kupola naredila. Ena plast in okoli in okoli sem jo pomazana s čokoladno kremo (recept od Jessy):
0,33 rastlinske smetane (Pomurske mlekarne)
100g jedilne čokolade
0,6dl mleka
Ena plast je bila pa namazana z marelično marmelado. Plasti biskvita sen pa dodatno še namočila z mlekom v katerega sem zamešala par kapelj višnjeve arome. Oblila sem jo pa s temle čokoladnim prelivom:
1 jedilna čokolada (100g)
60g masla
2 žlici mrzle vode

Posula sem jo z mandljevimi lističi in gor dala še 37 svečk (preden sem tazadno prižgala, je že taprve skoraj zmanjkalo user posted image ).

No pa še slikica:

user posted image




< Sporočilo je popravil Otika -- 25.1.2010 21:10:03 >

(odgovor članu alenkica)
  Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: torta
25.1.2010 21:16:35   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image Super izgleda,sem kar luste dobilauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: torta
25.1.2010 21:32:14   
bumerang
Tisti hribček je normalen pojav.
Lahko ga stran odrežeš in potem je torta ravna, predvsem, če so plasti najmanj tri. V tem primeru se toliko dvigne da niti ni potreben.
Lahko pa v obroč polagaš izmenično plasti z nadevom, zgornjo plast pa daš čez in jo fajn namočiš, vsakih nekaj ur pa z vilico pritisneš navzdol. Počasi počasi se bo vse zravnalo ampak mora biti res razmočeno. Se pa potem itak fiksira s prelivom.
Lahko zgornjo plast tudi obrneš z glavo navzdol v nadev in pritisneš tako, da je nekje bolj poglobljeno v nadev nekje pa manj, zgoraj je potem ravno.
Če odrežeš stran, potem lahko iz tega dela izrežeš kakšne figure, ki jih potem uporabiš za dekoracijo, lahko jih tudi preliješ z drugim prelivom.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: torta
25.1.2010 21:33:07   
bumerang
Zgleda še fina. Še eno fotko prereza prosim. user posted image

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: torta
25.1.2010 21:36:36   
muco
Torta zgleda super,svaka čast ampak da si 37 svečk gor tlačla tega pa ne zastopmuser posted image user posted image

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: torta
25.1.2010 21:38:21   
Anonimen
Evo prerez user posted image :

user posted image

Ni slabo za mojo prvo čokoladno torto user posted image ... do sedaj sem vedno biskvit kupila in s smetano ter sadjem našopala ... sam zame je prava torta samo čokoladno-čokoladna torta in zdaj sem prav ponosna nase user posted image .

Aja, kupček bom pa naslednjič stran odrezala ... dons se ga nisem upala, ker se mi je zdelo, da se potem čokolada ne bo tako fino razlila, samo se jo da vseeno lepo potem z nožem oblikovat, tako da naslednjič bo tudi oblika kot se šika user posted image .


(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: torta
25.1.2010 21:40:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: muco

Torta zgleda super,svaka čast ampak da si 37 svečk gor tlačla tega pa ne zastopmuser posted image user posted image


Ja če je imel pa moj dragi 37. rojstni dan ... kako da jih potem nebi user posted image

... drugače pa ne zgleda tolk star ... sploh ko ga mlada v.d. žena ven vleče user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu muco)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: torta
25.1.2010 21:41:31   
muco
Res zgleda dobra!user posted image Priporočam pa naslednjič pol sadne pol pa čokoladneuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: torta
25.1.2010 21:42:02   
bumerang
No, saj vidiš s prereza, da bi brez težav odrezala stran vrh, se vidi, da je precej preveč biskvita na sredini.
Potem pa ostanke oblikuješ z modelčki za piškote in položiš ob strani ali na vrh, pride lepo pa še dobro je.



_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: torta
25.1.2010 21:42:44   
marta82

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Evo prerez user posted image :

user posted image

Ni slabo za mojo prvo čokoladno torto user posted image ... do sedaj sem vedno biskvit kupila in s smetano ter sadjem našopala ... sam zame je prava torta samo čokoladno-čokoladna torta in zdaj sem prav ponosna nase user posted image .

Aja, kupček bom pa naslednjič stran odrezala ... dons se ga nisem upala, ker se mi je zdelo, da se potem čokolada ne bo tako fino razlila, samo se jo da vseeno lepo potem z nožem oblikovat, tako da naslednjič bo tudi oblika kot se šika user posted image .



Mmmmmm njami.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: torta
25.1.2010 21:43:03   
Jessy
Tortica izgleda res slastno! Bi jo zdajle z veseljem en velik kos zmazala! user posted image

No, meni se taka kupola še nikoli ni naredila, to pa zato, ker delam biskvit vedno po receptu, ki mi ga je zaupala sestrična, ki je slaščičarka.

Potrebuješ:
10 jajc
10 žlic sladkorja
10 žlic moke

Postopek:
Ločiš beljake od rumenjakov. Polovico sladkorja (5 žlic) daš med rumenjake in stepaš z mešalnikom toliko časa, da med prsti ne čutiš nobenega sladkorja več. To je nekje med 10 in 15 minutami mešanja.
Enako storiš z beljaki, katerim postopoma dodajaš preostalo polovico sladkorja in ko je ves sladkor notri, stepaš dokler ga ne čutiš več med prsti, kar je dodatnih 10 do 15 minut.
Nato počasi s kuhalnico med seboj zmešaš beljakovo in rumenjakovo zmes in dodaš presejano moko ter spet previdno zmešašč.
To je vse. Ne rabiš nobenega pecilnega ali kaj drugega in biskvit je tak kot mora biti. Se splača mešat tistih 10 do 15 minut.
Če delam čokoladno torto, pa kakšni 2 žlici moke nadomestim z dvema žlicama grenkega kakava.

Pečem na 180°C približno 35 min. Ko se peče ene pol ure, preverim, če je morda že pečeno.


_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu muco)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: torta
25.1.2010 21:44:21   
muco
IZVIRNO SPOROČILO: Otika

IZVIRNO SPOROČILO: muco

Torta zgleda super,svaka čast ampak da si 37 svečk gor tlačla tega pa ne zastopmuser posted image user posted image


Ja če je imel pa moj dragi 37. rojstni dan ... kako da jih potem nebi user posted image

... drugače pa ne zgleda tolk star ... sploh ko ga mlada v.d. žena ven vleče user posted image user posted image user posted image
Jaz bom tudi letos 37.user posted image ,pa tud ne zgledam tolk....user posted image . pozdravi tvojga user posted image ,moj letnikuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: torta
25.1.2010 21:53:33   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: muco

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

IZVIRNO SPOROČILO: muco

Torta zgleda super,svaka čast ampak da si 37 svečk gor tlačla tega pa ne zastopmuser posted image user posted image


Ja če je imel pa moj dragi 37. rojstni dan ... kako da jih potem nebi user posted image

... drugače pa ne zgleda tolk star ... sploh ko ga mlada v.d. žena ven vleče user posted image user posted image user posted image
Jaz bom tudi letos 37.user posted image ,pa tud ne zgledam tolk....user posted image . pozdravi tvojga user posted image ,moj letnikuser posted image user posted image user posted image


Bom povedala, da ga Muco iz RR pozdravlja user posted image

Jessy ... hvala za namig ... sem si tut ta recept spravla, sam 10 jajc je kar veliko ... v mojem jih je pol manj, pa punce so zagarantirale, da ta ne pade dol ... in to se mi je pri moji neizkušenosti zdel pomemben podatek user posted image ... a tvoj biskvit rad pade dol?

(odgovor članu muco)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: torta
25.1.2010 22:11:26   
Jessy
10 jajc je res velik, ampak, saj ne poješ sama cele torte! user posted image
biskvit prav nikoli ne pade dol in je lep, raven. Tudi razreže se ga lepo in z lahkoto prestavljaš narezane oblate. Preizkusi in ne bo ti žal. Jaz pečem tak biskvit že kar nekaj let in še nikoli me ni razočaral.

_____________________________

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: torta
25.1.2010 22:13:01   
marta82
A za brez jajc pa res nima nobena preverjenega recepta?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: torta
25.1.2010 22:22:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: marta82

A za brez jajc pa res nima nobena preverjenega recepta?


Tale nasvet sem našl ana kulinariki:
Vzameš pač recept za biskvit in namesto 1 jajca daš 3 žličke "sluzi" od lanu. To pa pripraviš tako, da skuhaš 1 žlico lanenega semena v 1 dcl vode.


Pa še tale recept:

Biskvit brez jajc in mleka

300 g bele moke
1 zavitek pecilnega praška
190 g rjavega sladkorja
1 zavitek vanilijevega sladkorja
2 jabolki
2 žlici ruma
7 žlic olja
malo naribane limonine lupine

1) V posodi suho zmešamo vso moko in zavitek pecilnega praška.

2) Posebej naribamo obe jabolki, da dobimo jabolčno kašo (drobno ribanje) in kot postranski produkt jabolčni sok (cca. 160 g kaše in 5 - 7 žlic soka).

3) Nato v drugi posodi zmešamo skupaj rjavi sladkor, vanilijev sladkor, naribano limonino lupino, jabolčno kašo s sokom ter dodamo 7 žlic olja in 2 žlici ruma. Malce počakamo, da se sladkor stopi, potem pa k zmesi dodamo moko s pecilnim praškom.

4) Zmešamo z mešalnikom, da zmes postane enakomerna (brez grudic). Vlijemo v pekač, ki smo ga prej namastili in posuli z drobtinami (ali obložili s peki papirjem).

5) Biskvit pečemo v prej ogreti pečici na 180 stopinj.




< Sporočilo je popravil Otika -- 25.1.2010 22:24:51 >

(odgovor članu marta82)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: torta
25.1.2010 22:39:37   
Anonimen
marta kaj pa taksna torta
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=5042

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6590


http://www.mama.si/forum/index.php?topic=10158.0


< Sporočilo je popravil skamp -- 25.1.2010 22:40:31 >

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: torta
26.1.2010 9:31:56   
marta82
Hvala.user posted image Saj to sem vse tudi sama našla. Sem mislila, če je kdo že kaj takega delal pa je dobro ratalo. Bom pa jaz malo probavala.user posted image Ima sinko v kratkem RD pa je alergičen na beljak.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: torta
30.1.2010 15:31:15   
marta82
Zanima me nekaj. Če imam recept po katerem se biskvit peče 35 min, jaz pa naredim dvojno "dozo" (torej vsega dam enkrat več), ker imam večji model za torto in pride prenizko, koliko časa moram potem pečt?

Pa še nekaj: biskvit je bolj drobljiv, kaj naj dodam oz. česa naj dam več, da bom lažje prerezala (gre za biskvit brez jajc)-masla, olja? Ali naj navlažim s sokom in potem režem?

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: torta
2.2.2010 16:50:35   
marta82
Tortopekarice naj mi ena prosim svetuje, no.user posted image

Imam pa še eno dodatno vprašanje: jogurtov biskvit brez jajc na koncu malo zagreni oz. je tak rahlo trpek okus. Od česa bi to bilo? Naj dam manj sode bikarbone, gustina, pecilnega praška?

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: torta
2.2.2010 16:52:17   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: marta82

Tortopekarice naj mi ena prosim svetuje, no.user posted image

Imam pa še eno dodatno vprašanje: jogurtov biskvit brez jajc na koncu malo zagreni oz. je tak rahlo trpek okus. Od česa bi to bilo? Naj dam manj sode bikarbone, gustina, pecilnega praška?


Od sode biakrbaone, al pa gustina ne more zagrenit, kvečjemu od jogurta. Vsaj po moje tole slednje.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: torta
2.2.2010 17:00:10   
marta82
Kaj pa naj naredim, da ne bo?user posted image

V receptu so tudi mandlji, ki pa jih jaz nisem dala, če lahko to kaj vpliva.user posted image

Bom kopirala recept:

Biskvit:
250 g moke
100 g mleti mandljev
3 žlice škrobne moke
10 g sode bikarbone
1 zavitek pecilnega praška
1 zavitek vanilijevega sladkorja
200 g sladkorja
2 jogurta
4 žlice olja


Moko, mandlje, škrob, kakav, sodo, pecilni prašek in sladkor zmešamo skupaj, dodamo jogurta in olje ter razmešamo v gladko testo. Testo ulijemo v dobro pomaščen in z ostro moko obsut tortni model in pri 175°C pečemo približno 45 minut. Pečeno testo ohladimo v modelu, ohlajenemu odstranimo obroč in prerežemo.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: torta
2.2.2010 17:01:06   
marta82

IZVIRNO SPOROČILO: marta82

Zanima me nekaj. Če imam recept po katerem se biskvit peče 35 min, jaz pa naredim dvojno "dozo" (torej vsega dam enkrat več), ker imam večji model za torto in pride prenizko, koliko časa moram potem pečt?

Pa še nekaj: biskvit je bolj drobljiv, kaj naj dodam oz. česa naj dam več, da bom lažje prerezala (gre za biskvit brez jajc)-masla, olja? Ali naj navlažim s sokom in potem režem?

Še tole naj mi ena odgovori, lepo prosim.user posted image

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: torta
2.2.2010 17:06:03   
sonček33
Marta,mislim, da boš morala kar sama ugotoviti, koliko časa pečt...kakšnih 15 minut več. Poskusi z nožem potem, če je pečeno.
Drobilo se pa bo. Tudi jaz sem le s težavo prerezala.

_____________________________

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...



(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?