bumerang -> RE: torta (21.1.2010 21:53:19)
|
Pol litra smetane bi ti moralo zadostovati. Pa krema pride veliko manj težka, če namesto tretjine smetane dodaš polnomastno skuto, tudi veliko bolj okusna je. Če se ti zdi tekoča in predvsem, če boš dodala sadje, lahko dodaš zraven še malo želatine. Samo pazi, da ne bo preveč, sicer bo cement. Biskvit nareži na tri plasti, lahko so zelo tanke, ker se kasneje, ko so napite tekočine in smetane, dvignejo nad centimeter. Pa preden jih namažeš s smetano jih nujno, še posebej spodnjo in robove, namoči z mlekom z nekaj ruma. Kar z žličko polij čez. Ampak ne tako, da že razpada, mora ostati kompaktno. Za preliv pa potrebuješ še slabega pol litra smetane. Čeprav je boljše, če je čez kakšna čokoladna polivka, s smetano pa samo okrašeno.
|
|
|
|