ljupka
|
Jaz sem mogla it delat s 15 leti.Oče je bil hudo zbolel ,je bil na bolniški,mama doma gospodinja,sestra se je že poročila,brat je bil v Ljubljani v šoli ,jaz kot najmlajša,sem morala v službo,da sem lahko plačala položnice!Oče je zaradi bolniške in kredita dobil ,samo 10,000 tolarjev plače,nismo mogli plačat položnice!Dobili smo opomin pred izključitvijo elektrike!Ni mi bilo lahko,tako sem si želela v šolo,pa nisem mogla,še vedno jočem,ko se spomnem!Življenje se mi je ustavlo,počutim se manjvredno!Letos bom dopolnila 16 let delavne dobe ,pri 31letih!Delat bom mogla še najmanj 34let in bom zelo vesela ,če doživim penzijo,pa kakršna koli bo!Vsi nismo imeli možnosti naredit šole,da bi imeli boljšo službo,vesela sem za vsakega,ki je to možnost imel in ima sedaj,jezna sem pa na tiste,ki imajo možnost pa nočejo iti,teško je biti delavec v tovarni,kjer vsako leto zahtevajo več,za manjšo plačo! Delam v tovarni,ki ni opčutila recesije ,vse sobote delavne,norma vsag dan večja,domov prideš po štirih,dvoizmensko delo,večkrat tudi po noč,ampak nočejo slišat,da bi dali večje plače!Jaz dobim 54o€,mož ki ima že 22l v tej tovarni,pač ima neke točke in na zvestobo dobi 700€! Naredila sva si prizidek,zato imava oba kredit,in nam ne ostane velik da bi varčevala! Če bom pa dočakala penzijo pa zelo dvomim!
|