zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* IZVIRNO SPOROČILO: liliana moja teorija je itak, da troši zdaj, ko si mlad in ne šparati za takrat, ko boš 60 ali 70 in ne boš mogel trošiti, ker ti leta in zdravje tega ne bo dopuščalo.....razen seveda, če imaš željo filati razne zavarovalnice..... Moja teorija je podobna. Privošči si zdaj, ko si lahko in ne potem, ko si ne boš mogel, s sabo v grob pa tako ali tako nihče ne bo nič odnesel. To je vse res - tudi jaz zagovarjam, da si moraš nekaj privoščiti. Da boš samo delal in šparal za nek čas, za katerega niti ne veš, če ga boš dočakal nima nobenega smisla. Ampak če imaš pa recimo toliko dohodka, da si lahko kar nekaj privoščiš pa še kljub temu nekaj varčuješ, pa to le ni slabo. Ker nekateri namreč niso sposobni čisto nič varčevati ne glede na to, kako velik dohodek imajo. Osebno si privoščim skoraj vse, kar si zaželim, pa še vendarle gledam, da bom nekaj privarčevala, dokler še lahko - ker ko nimaš več kaj varčevati, potem je že prepozno in je vedno dobro imeti neko rezervo. Pa ko imaš enkrat otroke, si tudi misliš, da če se ti kaj zgodi, bodo pa vsaj oni preskrbljeni, da jih ne pustiš brez vsega. No moram pa dodati še, da midva zaenkrat zlahka varčujeva, ker nimava nobenega kredita, avto imava samo 1, ker oba delava doma, pa nobenih položnic nama ni treba plačevati (razen vsak svoj gsm), ker elektriko, vodo, internet itd. vse financira tast iz s.p.-ja in noče niti sličati, da bi midva kaj prispevala - pravi, da dokler gre tako, bo tako, ko pa 1x ne bo več mogel, se bo pa zadeva obrnila in bo pa vse na najinih ramenih.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 21.1.2010 10:27:49 >
|