valči
|
Vse dam prav Gini in podobno mislečim,lepo napisano,vendar sama tako ne delam. Imava 3 otroke in najmlajša res spije po flaški 100-150 ml mleka.nikoli več in vmes dam dve žlički čokolina.Pač ima za pocartat,navada,edina od treh otrok Zajtrk,ko smo doma jemo skupaj vso-no starejšadva lovim izpred TV ,ker so risanke med vikendi in jemo načeloma vsi enako.Otroci in mož benko,ali čaj,jaz kavo.Pa kruh,ki ga redno sama pečem z domačo moko,pa domač med,domačo marmelado in maslo...Kak evrokrem včasih,ali srednja si kroglic zaželi,jih dam,sin pa včasih čokolino.No tamala po tisti flaški vedno sedi za mizo in je z nami in to od malega,vsi.Od 10. meseca je z nami na stokijevem stolu. Tako da se strinjam z vami,ki pišete,da je treba otrokom privzgojit en red pri hrani in raznolikost pri obrokih.Da ne jedo zmerom vse enako. Mi paš smo na kmetiji in hrana je v veliki večini domača,vsa od mleka,jajc,mesa,skut,jogutrov,kruha,peciva,vložene zelenjave,kislega zelja,vsa sveža zelenjava,...Ogromno damo na to in se z taščo trudiva,sploh otroke naučit reda prehranjevanja.Tavečji je bolj izbirčen,a nekako se navaja,da vsaj poskusi kako jed,ki mu ne diši.Poje pa ogromno kruha,srednji diši bolj meso,tamala je vsejedec-zaenkrat.Ja,je prirojeno veliko,nekaj jih pa tudi priučimo,ne? Je pa to tema,ki obsega veliko različnih mnenj.Pač vsak ima svoj način prehranjevanja.Če se pa potrudiš in otroku ponujaš različno hrano in z njim to tudi ješ-vsa družina enako,ne moreš mimo kiksnit. Recimo,malica,grem,narežem velik krožnik jabolk,jemo vsi hkrati,se ne šetamo po stanovanju,pač,ko se je,se je za mizo.