nizy
|
še moja porodna zgodba : 1.5. na soboto sem bila že 4 dan čez rok, imela ctg v P , ki pa ni kazal nobenih znakov-ravna črta ,....ampak bolečina v spodnjem delu trebuha je bila prisotna me G vseeno ni pregledal ampak poslal domov , ker je P oddaljena samo 5min, z navodili , če se kaj začne naj pridem nazaj,... no in jaz cel dan preležim doma z bolečinami , proti večeru pa se je začelo stopnjevati,ampak neredna bolečina na 12min , pa na 17,15, nazadnje ob 1h zjutraj na 20min, se prisilim zaspati .Ob 4.30 pa zvoni ura , se zbudim pa čutim bolečino in sicer že na 7min in ,še dobr , da je njemu ura zvonila , če ne bi jaz vse skupaj prespala . Se še malo uležem ,nakar bolečina s 7min takoj na 5min, vstanem si kavo skuham , pripravim za jest in to vse počasi , še pod tuš , se namažem s kremo za telo, pa me mož že priganja kaj čakam naj že grem , jaz pa vse na izi. Ob 6.30 se spravim v P , kjer naredijo ctg in spet nič ne kaže , jaz pa že umiram je bilo že na 2-3min, pa isti G pravi odprta 4-5cm, da naj babca da klistir , predremo mehur , pa jaz še malo špancirgang , da bomo rodil. No, G se je pošteno zmotil, blečina se je naglo stopnjevala , da sem komaj do klistirja prišla, nato še na wc, z WC pa skor nisem mogla ven, ker je bila bolečina že ubijalska se naslonim na eno omarco in ne morem naprej do postelje , nakar me babca začne priganjat , da moram do porodne , da ji bom rodila pred wc-jem. Komaj pridem do postelje , se uležem mi hoče spet ctg naštimat, pa kanilo , pa mehur predret ji nič ne rata , ker sem začela že potiskat in v 5minutah je bila Lamija že zuni, mehur je predrla med samim porodom ,ko je bila glavca že skoraj zuni , sem še enkrat samo narahlo potisnila ,je še ostalo telo skočilo ven , da jo je babca komaj ujela . Rodila ob 7.45.Lažjega poroda še nisem imela , pa da je šlo vse po naravni poti , sem bila navajena bolj umetnih popadkov. Glede nato , da sem klistir dobila ob 7.20 jaz štejem , da je porod trajal 25 min, babca pa šteje od takrat ko me je prevzela s ctg-jem vred 45min Če bi pol ure pozneje štartala od doma , bi našmu v avtu rodila .Ko sem moža pol ure zatem ko je šel klicala , da sem rodila mi ni verjel, je mislil , da ga zafrkavam Še sreča , da se je porod začel naravno , ker je bila plodovnica že mekonijska ,ampak sicer še sveža , smo pa zarad tega zgleda eno bakterijo na učkah fasali in zdaj mamo AB , HB ni pa klamidija. uuffff zdaj sem se pa razpisala,....
|