HuAnita
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija IZVIRNO SPOROČILO: HuAnita Ker učitelj se - po moje! - ne more in se ni dolžan iztrošiti pri 3 ali 4 učencih, ki jim je dovoljeno vse, ker pač DOMA dovolijo - in to potem tudi v šoli počnejo. Ne more porabiti pol leta, da jim dopove, da morajo imeti za v telovadnico teniske in opremo - to stalno pozabljajo, ne pozabi pa vzeti mp3-ja, i-poda (ali kaj so že...) ali mobija... to potem dr.ka med poukom...?! In ko pokliče starše na sestanek, je pa tisto: Ja, če pa menda vsi to imajo, naš tudi mora imeti... ja, pa se je dolžan. isto, kot se je recimo dolžan zdravnik posrkbet za vse paciente na oddelku: bolj bolane, manj bolane, bolj tečne, manj tečne.... jaz verjamem in tudi iz druge roke vem , da je z današnjimi mulci hudo težko delat, da hvatajo vse možne krivine....pa vendar, iz druge roke vidim, da dovolj avtoritete naredi svoje Rija Pa reciva tako, da ima učitelj na voljo 1 uro/dan, max 4/teden, zdravnik pa malo več... In tudi - vsaj jaz sem to že pakrtkrat doživela - da te na viziti niti ne povohajo, če nimaš zvez... Smrkave lahko učiteljici reče ****, pa ni kaznovan oz. tudi če je, ga ne gane, še pove, da je tudi mama doma rekla, da je ta učiteljica **** ????!!!! Tega zdravniku ne rečeš, ne? Je neka druga avtoriteta, ker bolniku ne stoji za hrbtom en kup privilegijev (na žalost, verjetno )... Drugače pa: da, avtoriteta, ampak NE, če jo DOMA spodkopavajo, potem je 'uzalud'. Pa tudi vem, kaj govorim, ker velikokrat prav trpim zraven, koliko se razdaja za te otroke, kaj vse jim brezplačno nudi... Tako da zdravnika in učitelja res ne bi primerjala, no, razen da sta oba v JU
|