|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009* 2.del
19.1.2010 9:52:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

IZVIRNO SPOROČILO: veselka

Dan user posted image

Včeraj je RR zaštekal in mi ni objavilo še enega posta, namenjenega JaLuci in ker Larilu ni pripopala desca za dober dan, imam posledično čist prazno glavo user posted image user posted image

Aja JaLuca, seveda, kot sem napisala je lahko samo laktoza problem, če pa ni to, potem bo težje user posted image sej je Mož obrazložila zakaj user posted image Drugače pa ti za nadomestek vitaminov in kalcija priporočam šumeče tablete D3+kalcij, te sem jaz pila med dojenjem in terapijo z bioresonanco, ker sem bila takrat čisto brez kravjega mleka in posledično telo ni dobivalo kalcija toliko, kolikor ga potrebuje user posted image

Moj dec je bil včeraj na dnevniku RTV SLO, so ga vsega polomljenega na urgenci pokazali revčka user posted image No, vsaj priznal je, da je sam kriv user posted image

Ja, ju3 nujno SN, ker se mi že mal feclja user posted image

js za kalcij jem Calcia tablete, niso šumeče. vsebujejo pa še železo in nekaj vit. B

marela jaz pa iščem od jane oranžno, pa nimajo nikjer, niti na obaby. a gre še kej na ta voziček?

sori, so me desci od larilu zmedli, kaj sprašuješ user posted image

user posted image user posted image

(odgovor članu dolenjka)
  Neposredna povezava do sporočila: 676
19.1.2010 9:53:05   
dolenjka
Jaz osebno prisegam na Maclaren marelo, model quest. Lahla, super vodljiva, fajn za nosit in zelo trpežna user posted image Kupili smo jo v Bušiju, dajo jo tudi za 2 dni v testiranje user posted image

http://www.mothercare.com/Maclaren-Quest-Mod-Black-Pea-Green/dp/B001NWEEJM/sr=1-10/qid=1263891138/ref=sr_1_10/276-7745721-7691448?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44346031&mcb=core

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 677
19.1.2010 9:56:47   
Anonimen
ekola tak je naš drugi vozek ampak rdeče barve
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=147204

zdej me pa bejba že priganja da se naj skidam stran od pc-ja

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 678
19.1.2010 10:05:19   
veselka
verjetno bo treba kr v BC z vozičkom in probat kaj gre gor. k js bi jo tud že zdej, sem malo dala že v športni del, pa je rahlo na trenutke sonce problem, kljub strehci.
dolenka kjer voziček pa maš

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 679
19.1.2010 10:08:07   
Bety11
nekaj sem našla še o prehrani....pa mogoče ne bo odveč....

/////////////////////////////////
Uvajanje novih živil

V začetku 5. meseca, najkasneje pa v začetku 7. meseca, energijska vrednost hranil v materinem mleku oz. nadomestku za materino mleko ne zadostujejo več za dojenčkovo hitro rast. Zdaj je že tako razvit, da se lahko nauči jesti po žlički. Vsako novo živilo mu sprva ponudimo le enkrat na dan v majhni količini, npr. 1 do 2 žlički, najprej v tekočem stanju. Nova živila uvajamo z razmikom 1 do 2 tednov, da se dojenček navadi na nov okus in ob morebitni preobčutljivostni reakciji lažje ugotovimo, katero živilo jo je povzročilo. Nove obroke uvajamo tako, da trikrat v razmiku 4 tednov en mlečni obrok nadomestimo z novim obrokom

Prehod na prilagojeno družinsko hrano

Od 10. meseca dalje je otrok že tako razvit, da nastopi v prehrani več sprememb:

• spreminja se gostota hrane (poleg tekoče in zmiksane, lahko zaradi novih zob jé tudi trdno hrano);
  • namesto 4 glavnih obrokov, navajamo otroka na družinski ritem prehranjevanja: 3 glavni obroki (zajtrk, kosilo in večerja) in 2 vmesna obroka (dopoldanska in popoldanska malica);
  • otrok je pri jedi vedno bolj samostojen;
  • hranimo ga lahko z vedno bolj raznolikimi živili,
  • najpomembnejše novo živilo, ki ga otroku ponudimo, je kruh.

Še nekaj dobrodošlih nasvetov

Namesto jutranjega dojenja oz. stekleničke nadomestka za materino mleko lahko otroku postopoma do trikrat na teden ponudimo kruh z margarino in skodelico nadomestka za materino mleko. Zvečer mu lahko občasno namesto žitno-mlečne kaše ponudimo kruh, skodelico nadomestka za materino mleko in sadje.

Mesa in zelenjave postopno ne miksamo več,ampak le narežemo na majhne koščke. S prehodom na družinsko hrano dobiva otrok vse več trdne hrane, zato je pomembno, da ga začnemo navajati, da ob vsakem obroku popije tudi primerno tekočino (vodo, nesladkan sadni ali zeliščni čaj).

Zelenjavno-mesna kaša

Pri uvajanju novih živil začnemo najprej s čisto korenčkovo kašo, ki jo ponudimo po žlički pred kosilom. Po približno tednu dni, ko dojenček premaga prve težave, ki spremljajo hranjenje po žlički, preidemo na korenčkovo-krompirjevo kašo (2 dela korenčka, 1 del krompirja in 1 žlička sojinega olja), ki jo prav tako postopno uvajamo teden dni. Tretji teden po uvedbi trdne hrane postopno ponudimo zelenjavno-mesno kašo (priprava v tabeli 6), ki lahko ob koncu 5. meseca nadomesti en mlečni obrok (150–200 g kaše). Kašo pripravimo iz sveže ali zamrznjene zelenjave, lahko pa mu damo tudi industrijsko pripravljeno zelenjavo za dojenčke. Kašo lahko shranimo v manjše plastične posodice in jih zamrznemo na –20 oC.

Omenjena kaša je bogat vir vitaminov A, C, B6, E, B1 in folne kisline. Vsebuje tudi večkratnenasičene maščobne kisline, cink in železo, ki se zaradi dodatka sadnega soka z vitaminom C bolje absorbira.

Mlečno-žitna kaša

V začetku 6. meseca en mlečni obrok (navadno večerjo) postopno nadomestimo z mlečno-žitno kašo (200–250 g). Kaša je sestavljena le iz treh sestavin (tabela 7) in je bogat vir mineralov, zlasti kalcija in cinka, ter vitaminov, zlasti vitaminov skupine B.

Žitno-sadna kaša

V začetku 7. meseca še tretji mlečni obrok nadomestimo z žitno-sadno kašo (200–250 g), ki zaradi majhne vsebnosti beljakovin lepo dopolnjuje preostale beljakovinsko bogate obroke. Kaša vsebuje veliko mangana, bakra, cinka ter vitamina B6 in C, ki spodbujata absorpcijo železa.
vir: e-Zdravje

Ocena članka:

rojen: 4050/56 cm
1.mesec: 6170/58 cm
3.mesec: 8100/64 cm, OG 45
6.mesec: 9200/72 cm
11.mes: 11 kg/76 cm

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 680
19.1.2010 10:08:20   
anitka7
IZVIRNO SPOROČILO: Mož*

Punce, prosim vas za mnenja pri nakupu marele (zlasti tiste, ki ste marelo nedavno uporabljale).  Do sedaj smo imeli 2 Plikomatic in eno še enostavnejšo, vse od Peg Perego (ampak od tega je najmanj 11 let). Anitka, Larllu, Dolenjka, Dreja79, JaLuCa ...
Hvala

saj z marelo se ti še ne mudi...jaz sem jo mela sam na morju in je bla kr ena iz BC in mi je bla dobra čeprav je bla ene 40 eurov. Tko da jo bom  v bistvu zdaj prvič kupovala,če jo bom. Mi je pa všeč quinny zapp sam se ne dat naklona dol,tko da je druga možnost moon voziček,isti kot zapp sam naklon gre dol,glih zdaj je v akciji v BC

< Sporočilo je popravil anitka7 -- 19.1.2010 10:11:54 >

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 681
19.1.2010 10:09:15   
dolenjka

verjetno bo treba kr v BC z vozičkom in probat kaj gre gor. k js bi jo tud že zdej, sem malo dala že v športni del, pa je rahlo na trenutke sonce problem, kljub strehci.

A ti nimaš športnega dela Veselka user posted image

Jaz imam Bugaboo Cameleon Denim collection, marelo imam pa Maclaren quest user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 682
19.1.2010 10:10:56   
dolenjka

IZVIRNO SPOROČILO: anitka7

Punce, prosim vas za mnenja pri nakupu marele (zlasti tiste, ki ste marelo nedavno uporabljale).  Do sedaj smo imeli 2 Plikomatic in eno še enostavnejšo, vse od Peg Perego (ampak od tega je najmanj 11 let). Anitka, Larllu, Dolenjka, Dreja79, JaLuCa ...
Hvala

saj z marelo se ti še ne mudi...jaz sem jo mela sam na morju in je bla kr ena iz BC in mi je bla dobra čeprav je bla ene 40 eurov. Tko da jo bom  v bistvu zdaj prvič kupovala,če jo bom. Mi je pa všeč quinny zapp sam se ne dat naklona dol,tko da je druga možnost moon voziček,isti kot zapp sam naklon gre dol,glih zdaj je v akciji v BC

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=199811
ta je podoben zappu

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=199811
podobnega mam na morju,tak dami ga ni škoda tm drajsat user posted image

glih to, da se ne da naklona dol je najhujš, ker pol user posted image ne more spat user posted image

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 683
19.1.2010 10:21:15   
veselka

A ti nimaš športnega dela Veselka user posted image

Jaz imam Bugaboo Cameleon Denim collection, marelo imam pa Maclaren quest user posted image

verjetno, da imam, če je tamala že notr user posted image user posted image user posted image user posted image

a mclaren je univerzalna....
buši ma oranžno od mamasandpapas, tud naj bi bla uni

< Sporočilo je popravil veselka -- 19.1.2010 10:24:13 >

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 684
19.1.2010 10:22:15   
veselka

Hvala

js jo pa rabm... tle ni megle user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 685
19.1.2010 10:26:28   
Bety11
user posted image user posted image user posted image

Pa sem pogruntala, zakaj se nismo razumeli, ko smo govorili o mikroflori črevesja, kaj vsebuje materino mleko in kaj otrok dobi od mame....

Jaz sem naredila tipični lapsus lingua.......in sicer:

namesto besede bakterija sem mislila na probiotik!!!!PROBIOTIK!!!

Strela jasna...user posted image ...res so mi se možgani skrčiliin skisali.....in šele danes sem pogruntala, zakaj se nismo razumeli......

rojen: 4050/56 cm
1.mesec: 6170/58 cm
3.mesec: 8100/64 cm, OG 45
6.mesec: 9200/72 cm
11.mes: 11 kg/76 cm

(odgovor članu Bety11)
Neposredna povezava do sporočila: 686
19.1.2010 10:30:03   
dolenjka

Hvala

js jo pa rabm... tle ni megle user posted image user posted image user posted image

pa kaj pa že zaj rabiš marelo, če itak imaš športni del user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 687
19.1.2010 10:30:32   
Dulsineya
Babe jaz sem čisto blonduser posted image o čem si ti mož* spraševala o vozičkih t.i. marela ali o senčniku, ki se pritrdi na voziček za senco?user posted image

No, a ve imate za kasnej 2 vozička. Ker ta naš je bil kar "eno uko z glave" in ne mislim še enega kupovat. Čeprav bomo šli čez kak mesec ali dva v Egipt in je moj rekel, da bi kupili kakega, ki se res ful zloži, da ga lahko komot vzamemo sabo na letalo?

Lili 16.8.2009 in Zoja 4.3.2011

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 688
19.1.2010 10:31:20   
anitka7
IZVIRNO SPOROČILO: dreja79

Jest pa mislim, da sem dobila user posted image user posted image

tud jaz sem dons neki dobila user posted image

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 689
19.1.2010 10:32:27   
veselka

Hvala

pa kaj pa že zaj rabiš marelo, če itak imaš športni del user posted image user posted image user posted image

a to se izključuje user posted image ...

ja, k ji sonce si je pod kotom direkt v obraz...

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 690
19.1.2010 10:36:59   
anitka7
IZVIRNO SPOROČILO: larilu

ekola tak je naš drugi vozek ampak rdeče barve
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=147204

zdej me pa bejba že priganja da se naj skidam stran od pc-ja

naš pa oranžno-zelene user posted image

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 691
19.1.2010 10:37:56   
dolenjka

Hvala

a to se izključuje user posted image ...

ja, k ji sonce si je pod kotom direkt v obraz...

hudoooooooooooooo

jaz sem bila prepričana da se pogovarjmo o marela vozičkih (zložijo se kot marela, zato se tako reče) user posted image user posted image user posted image pa tut slikce smo take limale gor user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 692
19.1.2010 10:39:46   
veselka
grem pogledat o čem govorimo zares user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 693
19.1.2010 10:42:08   
dolenjka
Veselka, če rabiš SENČNIK user posted image za Auroro, je tole zelo hvaljeno pri mojih kolegicah, pa na RR tudi user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 694
19.1.2010 10:42:29   
JaLuca
dolenjka, mož, veselka hvala vam! Bom danes šla v Špara pa v DM, kar imam najbližje, za Mullerja pa bi se morala peljati v MB, pa mi ni.

mož jaz imam kar od PP celotni komplet (košara, jajčka, športni del - pa se tudi na malo zloži). Ne kompliciram nič, ga stlačim vsepovsod, pa še lahek je. MOdel je iz l. 2005, pa ga imam v uporabi zdaj kar za tretjega. Ima zraven tudi ravno strehico.

larillu, moja druga punca ima pri 2 letih in 4 mesecih tudi 11 kg, visoka 88 cm, poje pa več od prve punce (čeprav zdaj pri skoraj 4 letih ji kupujem za 5 let).

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 695
19.1.2010 10:43:13   
veselka
ja ne vem čemu pol PP in Plikomatic omenja. pa še z malo je marela napisana

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 696
19.1.2010 10:44:53   
anitka7

hudoooooooooooooo

jaz sem bila prepričana da se pogovarjmo o marela vozičkih (zložijo se kot marela, zato se tako reče) user posted image user posted image user posted image pa tut slikce smo take limale gor user posted image

tudi jaz sem tko mislila....user posted image

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 697
19.1.2010 10:45:44   
veselka

Veselka, če rabiš SENČNIK user posted image za Auroro, je tole zelo hvaljeno pri mojih kolegicah, pa na RR tudi user posted image

ja nism ravno vešča v tem izrazoslovju... svašta pa štrampljčki, benkice in marele user posted image

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 698
19.1.2010 10:46:59   
veselka

in TO je ...

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 699
19.1.2010 10:47:11   
JaLuca
Andraž pa mi zdaj zjutraj že spi 1 uro in 15 min, tolko je včasih spravil skupal čez dan. Pa še ružijo mi v hiši, ker delajo lesene stopnice. Pa sem se od včeraj zjutraj držala diete, brez mleka in mlečnih izdelkov in jajc.

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pravila za oblačenje in nego dojenčka pozimi
Ko postane zunaj zares mrzlo, se mnogi starši sprašujejo, kako naj oblečejo dojenčka, ko se odpravijo ven. Mu bo v vozič...
Kako veste, da je dojenček visoko občutljiv?
Če je dojenček visoko občutljiv, je njegov živčni sistem veliko hitreje hiperstimuliran in razdražen, zato pogosteje jok...

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?