|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009* 2.del
18.1.2010 22:13:37   
dolenjka

IZVIRNO SPOROČILO: JaLuca

IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka

IZVIRNO SPOROČILO: JaLuca

JaLuca, zakaj pa naj bi ti pila ta aptamil user posted image Sej obstaja riževo mleko, pa sojino in .... Prehrana ti ne bo tak problem, boš videla user posted image Pri uvajanju na začetku tut ne bo hudo, sadje, zelenjava, to itak lahko, polenta je brez glutena, če bi ta mogoče bil problem...pa sej bo šlo, boš videla user posted image Najpomemneje je najprej ugotoviti kaj je tisto, kar tvojemu pikecu škodi user posted image user posted image user posted image user posted image

Imam kar nekaj izkušen od Tare, tako da te vsaj malo lahko potolažim user posted image Od kod si že ti doma user posted image

Med PT in SL. Bistrico. Aptamil mi je rekla zaradi tega, da vidiva, če bo prišlo v 14 dnevih do kakih sprememb. Saj mi ne bo toliko težko uvajati GH, problem je bolj v meni, ker je moje telo res navajeno na mlečne izdelke, in če ga ne pojem v pravih količinah imam jaz potem probleme s prebavo.
Čokolino lahko jem (če ga zmešam s pravim mlekom), nekako sem navajena, da ga zvečer pojem, ali pa zjutraj, ko še večji spravljam v vrtec, pa da na hitro dam nekaj toplega v želodec. Kaj pa sladkarije, čokolada...ko sem prejšnji dojila se mi ni tako luštala, pri tem pa bi lahko vsaki dan pojedla v velikih količinah.

V glavi si morem malo "pospraviti stvari", ker obe punci sem dojila do leta in pol, bili sta brez flaše, brez AM, pa tudi z uvajanjem mleka in mlečnih izdelkov ni bilo problem (pojedle nista veliko, pile mleka pa tudi ne prav do 2 leta).

Kaj pa si ji punudila kot prvo GH?

ah, mi smo zelenjavo, pa sadje, pa je vse zavračala, malo banane kdaj pa kdaj je pojedla, pa kako žličko sadnega hippa, tko da sem ji pri 7m ponudila pasirano skuto in takrat se je šele najbolj videlo da je alergična na mleko...tko da pol še tega ni smela in je bila polno dojena praktično do 9m, ker je vsega skupaj Gh v celem dnevu za 1 obrok skupaj pojedla user posted image No, danes se ji to nič ne pozna user posted image

Ko boš 1x ugotovila kaj je tisto, kar povzroča alergijo se bo lažje odločiti kaj in kako ponuditi in kaj bi ti jedla, ampak AM user posted image Kaj ne bi raje s sojinim in riževim mlekom probala čokolino delat user posted image No ja, oprosti če se preveč vmešavam user posted image user posted image

Saj se nena preveč vmešavaš, zato pa sem vprašala. . Jutri grem v trgovino, pa bom določene stvari probala. Bomo videli kaj se bo pokazalo. Pač zdaj mi bo težko na začetku, saj potem se bom že navadila, pa pri obeh puncah nisem imela težav s prehrano, pač so bili drugi problemi, v vsem sorodstvu ima edino moja sestrična celekijo.
Katero mleko ti je bilo boljšega okusa, riževo ali sojino? Mi lahko edino mogoče napišeš nekaj izdelkov, ki so ti bili najslajši? 

Riževo je bolj vodeno, sojino je imelo pa meni tak čuden, lešnikast okus user posted image Definitivno sem mazala pudinge od alprosoje - čokoladne user posted image Pa Joya jogurti so mi bili sadni fini user posted image Lahko da je samo laktoza problem, pol boš lahko jedla mlečne izdelke brez laktoze, tega se že ful dobi, nekaj imajo LJ mlekarne, pa Špar ima celo serijo zdaj user posted image Pa tartex paštete so OK za take primere, sam meni niso bile všeč user posted image imam rajš gavrilovič user posted image ja, ful je odrekanja če so jajca in mleko, pri meni je bilo samo mleko, pa živo srebro in ni bilo tko hudo user posted image Bi ti pa definitivno priporočala testiranje z bioresonanco, da vidite na čem ste, potem, čez nekaj mesecev pa lahko počasi s terapijami začnete, če se bo res izkazalo da je alergik user posted image

Tulpek zakaj žlica pred flašo user posted image Da ga čim manj vežeš na flašo, ker jo je težko ukiniti, povzroča steklenični karies (no, če je v flaši doda pol seveda neuser posted image ) in na ta način, ker kar teče in teče, si znajo tako majhni kar fino raztegnit želodček in pol bo bajsek user posted image Ni zdravo, da so user posted image debeli, tako kot za nas ni user posted image Sam jaz sem vseen user posted image user posted image
Aja, Maks je 18 dni mlajši od Tjaša in ima 7 kg, tko da prosim če se ne obremenjuješ z vago, če pa boš bolj nakulirana, pa pokliči k P in prosi, če ga lahko prineseš zvagat user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 651
18.1.2010 22:26:41   
JaLuca
dolenjka - bom prvo videla v teh 14 dnevih, če bo kaj boljše. Testiranje z bioresonanco, no pri nam se hodi v rogaško. Popravi me, če se motim, kaj morejo biti stari najmanj 6 mesecev?
AM pa mi je mogoče rekla zaradi tega, ker ima dodane vitamine. Sem bolj drobižkana , čeprav mi fini domači odojek iz krušne peči gre v slast, rekla mi je tudi, da mi ne bi rada meni še škode naredila. Ve pa tudi, da imam doma dve razgrajački.

Hvala za odgovore. Zaenkarat. Sigurno še te bom kaj vprašala.

Lahko noč, dokler otroci spijo.

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 652
18.1.2010 23:34:09   
Mož*
Hej, JaLuca; se strinjam z Dolenjko. Osebno bi šla namesto z AM na osnovi kravjega mleka raje v sojino ali riževo varianto. Edino pripombo glede laktoze imam: laktozna intoleranca se razvije pri otroku, ki prične izgubljati encim laktazo za razgradnjo laktoze v mleku (tao materinem, kot kravjem, kot ...). Laktozna intoleranca nima nobene zveze s preobčutljivostjo na kravje mleko: pri preobčutljivosti nam beljakovine v KM povzročajo alergijo; pri laktozni intoleranci pa se v blatu le izloča neprebavljena laktoza (ler ni več encima za razgradnjo), po osmoznem vleku ji sledi voda in posledica je zeleno, penasto blato pri dojenčku (ali tudi odraslem z laktozno intoleranco). Osebe z laktozno intoleranco ne morejo uživati nobenega mleka; lahko pa brez problema uživajo mlečne izdelke, kjer je laktoza fermentirana (npr. jogurte).

Z Dolenjko se absolutno strinjam tudi glede dajanja kaš po steklenički (težko odvadiš od stekleničke, bottle karies, večja količina energetsko(pre)goste hrane s pitjem, kasnejše prehrambene navade).

Napredovanje: dojenčki po začetnem vzponu s težo napredujejo bistveno bistveno počasneje. Tulpek, po krivuljah WHO 50 percentili 4-mesečnika ustreza 64 cm in 7 kg; 6-mesečnika 68 cm in 7.8 kg; 1-letnika 76 cm in 9.6 kg in pri čemer so zajeti vsi otroci. Če gledaš krivulje, prilagojene dojenim otroke, so ti v povprečju še nekoliko lažji.
http://med.over.net/forum5/read.php?46,4080683

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu JaLuca)
Neposredna povezava do sporočila: 653
19.1.2010 6:37:53   
Anonimen
jutro!
jaz sm že od 4.30 budna tko da ne nism polno elana ne nič,samo zaspana in to ful,zdej čakam da se bo pol mali zbudu da ga spokam v vrtec pol bo pa že mala kej dala mi dela

tulpek oprosti k ti včer nisem odgovorila glede domače zelenjave,ja jaz mam domače oziroma ma tašča pol mi pa da,tko da tud sadje kar se tiče jabolk so domačauser posted image
glede žličke pa res je velik bolj že od samega začetka navajat na žličko in ne na flašo,ker je pol hudič s temi flašami,in če mora otrok v vrtec je lahko problem ker v nekaterih vrtcih so flaške potem že "prepovedane" oziroma jih ne smejo več met. res da je simpl naštimat pa dat,sam je pa pol večji problem kako stran vzetuser posted image
glede teže se ne sekirat,jaz sem se pri prvem tok da sem na začetku še v depresijo padla in to tud po zaslugi dohtarce v porodnišnic k mi je prbila da sem slaba mami ker nimam mleka,no če bi mi ženska še enkrat to rekla bi jo prblia na steoprekleto babo kozjo,v glavnem mali ima pri 2 letih in pol 11 kilc in 90 cm dolg,je k pajkec,nič mu ne manjka ne nič sam bolj manekenske postave je.če te pa skrbi lahk pa dohtarci rečeš da naj vzame kri da vidiš kolk ma železa ker če nima apetita potem lahk da mu železa primanjkuje,k pr našmu je bilo tako.

nč več ne boste dobile moških k me na FB-ju že tko gledajo čudn k da jaz ne bi bila krvava pod kožo,mislim sam ktera mišljenja da moški lahk gledajo ženske pa jim ne bo noben nč reku,če pa ženska pogleda moškega je pa že vse narobeuser posted image pa to majo ženske problem in ne moški a ni to zanimivuser posted image

(odgovor članu Mož*)
  Neposredna povezava do sporočila: 654
19.1.2010 8:51:43   
dreja79
Dobro jutro,

danes se je še celo zgodilo, da sem vstala pred Maticem user posted image .

Larilu, še kakšnega moškega plizzzzz, ne se zdaj ozirat na une iz FB-ja. Dol jih skensli, to niso tvoji frendi, če take klaftrajo user posted image

Zdele ga čakam, da se zbudi, potem gremo pa v SN mal zapravljat user posted image

Matic: 05.10.2009- 55cm, 4270g

1.posvet.:18.11.2009-60cm, 5700g
2.posvet.:07.01.2010-63,5cm,7000g
3.posvet.:09.02.2010-65,5cm,7620g
4.posvet.:06.04.2010-?

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 655
19.1.2010 8:57:30   
Dulsineya
Dobro jutro!

nč več ne boste dobile moških k me na FB-ju že tko gledajo čudn k da jaz ne bi bila krvava pod kožo,mislim sam ktera mišljenja da moški lahk gledajo ženske pa jim ne bo noben nč reku,če pa ženska pogleda moškega je pa že vse narobe pa to majo ženske problem in ne moški a ni to zanimiv

A, dej...kakšna razmišljanja so zdej touser posted image Tak je pasalo, se mi je všasih kr kava zataknila, ko sem gledela kaj si pripopalauser posted image mah, kaj te briga, če kdo čudno gleda, sej veš...moški in njihova razmišljanja...uf, sem tak jezna na mojega, da raj niti ne začnemuser posted image sicer ne zaradi tega, pa vseenuser posted image

Lili se je zopet odločila, da bova zgodaj vstale...6.30user posted image , joj, ko bi ji lahko dopovedala, da mami tak zgodaj ne funcionira normalnouser posted image in ko se jaz dokončno sestavim, ona pa gre odspat prvo rundouser posted image

Lili 16.8.2009 in Zoja 4.3.2011

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 656
19.1.2010 9:03:39   
anitka7
Dobro jutro...

pismo dreja sem ti fouš user posted image user posted image

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu Dulsineya)
Neposredna povezava do sporočila: 657
19.1.2010 9:10:42   
Mož*
Dreja, a smo me danes zmenjene ali jutri?? Kdaj greš v SN??

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 658
19.1.2010 9:15:29   
Mož*
A ja, pa dobro jutro, pravzaprav kar "dober dan",
Naš je včeraj zaspal že med "Njenimi tastarimi", res spal kake 4 ure /do 1.00 se mi zdi), potem pa na priklopu. Ampak očitno je vmes zadevo malve slabo dihtal, tako da sva se zbidila v luži mleka, jaz zamočena, da ne povem (do kam). Ker je tako nežno grulil, sem posumila, da tudi on nekaj prikriva: seveda, spet je posr... do vratu. Skratka midva res nisva za na razglednice; sva pa simpatičen paruser posted image user posted image

Sedajle je na otoku populil že vse igrače, bo treba ven.

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 659
19.1.2010 9:15:34   
anitka7
jutr..sam dreja gre rezervirat plac user posted image  user posted image

Everything will be OK in the end.If it"s not OK,it"s not the end yet.

30.1.2006 - Nik
17.9.2009 - Neli

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 660
19.1.2010 9:31:38   
Anonimen
user posted image
user posted image
pa mal čokolade
user posted image

(odgovor članu anitka7)
  Neposredna povezava do sporočila: 661
19.1.2010 9:32:55   
veselka
jaluca špar ima tudi svoje ful dobre brezjajčne testenine, natur-pur - njihova bio kolekcija

za sojino mleko ti za začetek jaz osebno priporočam od Provamel s kalcijem, ker sojino mleko ima precej zoprn okus, če nima dodatka kakšnega sadnega koncentrata. lahko probaš tudi ovseno mleko. nekaj fajn izdelkov ima tudi valsoia, granovita, od slednje mi je namaz iz bučk za prstke polizat, samo pri granoviti pazi, ker določeni izdelki vsebujejo jajčne beljakovine.
paštete dobiš v dm, mullerju, so cenejše kot tartex, pa tud boljše.
za kuhanje pa kupi sojino smetano, mislim da je od vitasoia, neki tacga, za sladice pa od vitaquell, al je pa ravno obratno. pudingi so fini njami vsi v tetrapaku user posted image

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 662
19.1.2010 9:34:32   
Mož*
Punce, prosim vas za mnenja pri nakupu marele (zlasti tiste, ki ste marelo nedavno uporabljale).  Do sedaj smo imeli 2 Plikomatic in eno še enostavnejšo, vse od Peg Perego (ampak od tega je najmanj 11 let). Anitka, Larllu, Dolenjka, Dreja79, JaLuCa ...
Hvala

< Sporočilo je popravil Mož* -- 19.1.2010 9:35:00 >

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 663
19.1.2010 9:35:52   
dreja79
IZVIRNO SPOROČILO: larilu

user posted image
user posted image
pa mal čokolade
user posted image

Oooooo, njami user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 664
19.1.2010 9:36:56   
dolenjka
Dan user posted image

Včeraj je RR zaštekal in mi ni objavilo še enega posta, namenjenega JaLuci in ker Larilu ni pripopala desca za dober dan, imam posledično čist prazno glavo user posted image user posted image

Aja JaLuca, seveda, kot sem napisala je lahko samo laktoza problem, če pa ni to, potem bo težje user posted image sej je Mož obrazložila zakaj user posted image Drugače pa ti za nadomestek vitaminov in kalcija priporočam šumeče tablete D3+kalcij, te sem jaz pila med dojenjem in terapijo z bioresonanco, ker sem bila takrat čisto brez kravjega mleka in posledično telo ni dobivalo kalcija toliko, kolikor ga potrebuje user posted image

Moj dec je bil včeraj na dnevniku RTV SLO, so ga vsega polomljenega na urgenci pokazali revčka user posted image No, vsaj priznal je, da je sam kriv user posted image

Ja, ju3 nujno SN, ker se mi že mal feclja user posted image

24.2.2008 je pokukala na svet moja sreča, mala deklica Tara! 28.9.2009 se ji je pridružil še lepotec Maks in zdaj je moja sreča popolna!

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 665
19.1.2010 9:37:06   
dreja79
IZVIRNO SPOROČILO: anitka7

Ja, jutr ja. Jest grem pa zdele v tedensko nabavo. Bom rezervirala plac tam na kavču user posted image , pa 4 tortice, pa 4 kaviceuser posted image

(odgovor članu anitka7)
Neposredna povezava do sporočila: 666
19.1.2010 9:38:26   
dolenjka

IZVIRNO SPOROČILO: larilu

user posted image
user posted image
pa mal čokolade
user posted image

UVAAAAAAAAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUU se mi je ves spomin povrnil user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ŠEEEEEEEEEEEEE user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 667
19.1.2010 9:39:02   
dolenjka

IZVIRNO SPOROČILO: dreja79

Ja, jutr ja. Jest grem pa zdele v tedensko nabavo. Bom rezervirala plac tam na kavču user posted image , pa 4 tortice, pa 4 kaviceuser posted image

Mislim, da bom jaz ju3 2 tortici, ker rabim enerđi za 3 pedenat user posted image

(odgovor članu dreja79)
Neposredna povezava do sporočila: 668
19.1.2010 9:39:26   
dolenjka

IZVIRNO SPOROČILO: Mož*

Punce, prosim vas za mnenja pri nakupu marele (zlasti tiste, ki ste marelo nedavno uporabljale).  Do sedaj smo imeli 2 Plikomatic in eno še enostavnejšo, vse od Peg Perego (ampak od tega je najmanj 11 let). Anitka, Larllu, Dolenjka, Dreja79, JaLuCa ...
Hvala

A ti boš že marelo kupovala user posted image

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 669
19.1.2010 9:40:27   
dreja79

Hvala

Joj, pojma nimam. Za tavelikega sem jo kupila v BC, pa se mi sanja ne od katerega proizvajalcauser posted image  Zdaj jo ima pa še sestra doma, tko da še pogledat ne morem. Je bla pa taka zelo enostavna, ampak zelo uporabna. Cenovno je bila mislim, da še bivših 7.000 SIT user posted image

Jest pa mislim, da sem dobila user posted image user posted image

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 670
19.1.2010 9:41:27   
dreja79

IZVIRNO SPOROČILO: dreja79

Mislim, da bom jaz ju3 2 tortici, ker rabim enerđi za 3 pedenat user posted image

Ni panike, pol pa najboljš da jih ene 10 rezerviram, če slučajno še kakšna pride user posted image

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 671
19.1.2010 9:43:50   
Anonimen
mmm
user posted image
se vid da je vzun zimauser posted image user posted image user posted image
user posted image
user posted image
no tkole je treba pa migat da ni celulita na ritiuser posted image user posted image user posted image
user posted image
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dreja79)
  Neposredna povezava do sporočila: 672
19.1.2010 9:45:49   
veselka

Dan user posted image

Včeraj je RR zaštekal in mi ni objavilo še enega posta, namenjenega JaLuci in ker Larilu ni pripopala desca za dober dan, imam posledično čist prazno glavo user posted image user posted image

Aja JaLuca, seveda, kot sem napisala je lahko samo laktoza problem, če pa ni to, potem bo težje user posted image sej je Mož obrazložila zakaj user posted image Drugače pa ti za nadomestek vitaminov in kalcija priporočam šumeče tablete D3+kalcij, te sem jaz pila med dojenjem in terapijo z bioresonanco, ker sem bila takrat čisto brez kravjega mleka in posledično telo ni dobivalo kalcija toliko, kolikor ga potrebuje user posted image

Moj dec je bil včeraj na dnevniku RTV SLO, so ga vsega polomljenega na urgenci pokazali revčka user posted image No, vsaj priznal je, da je sam kriv user posted image

js za kalcij jem Calcia tablete, niso šumeče. vsebujejo pa še železo in nekaj vit. B

marela jaz pa iščem od jane oranžno, pa nimajo nikjer, niti na obaby. a gre še kej na ta voziček?

31.8.09, 9.55 Aurora - 54 cm, 4100 g, og 35 cm.

11.10.11, 15.25 Gabriel - 55 cm, 3930 g, og 36 cm

(odgovor članu dolenjka)
Neposredna povezava do sporočila: 673
19.1.2010 9:48:25   
dolenjka

IZVIRNO SPOROČILO: veselka

Dan user posted image

js za kalcij jem Calcia tablete, niso šumeče. vsebujejo pa še železo in nekaj vit. B

marela jaz pa iščem od jane oranžno, pa nimajo nikjer, niti na obaby. a gre še kej na ta voziček?

sori, so me desci od larilu zmedli, kaj sprašuješ user posted image

(odgovor članu veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 674
19.1.2010 9:50:16   
Anonimen

Hvala

jaz sm jo v BC,čist eno tako nč ke special in je super,sm pogledala če kje piše znamka pa to,pa ni nikjer nčuser posted image tko da žal ne morm več povedat razen če ti jo slikamuser posted image

(odgovor članu Mož*)
  Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Moj otrok je spet bolan
Z vstopom v vrtec in šolo se pri otrocih poveča tudi možnost obolenj. Nekateri otroci prehajajo iz ene bolezni v drugo, ...
Prihod novorojenčka iz porodnišnice
Vsaka bodoča mamica se med nosečnostjo sprašuje, kaj pripraviti za novega prihajajočega člana. Veliko veselje je hoditi ...

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?