Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 1.3.2010 22:20:45
|
|
|
|
čili
|
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek Js se pa sploh ne obremenjujem s tem, koliko poje.. a bi se mogla? Pri dojenju tako ne morem vedet, zdaj pa dobi toliko, da noče več jest, razen ko dobi prvič. Sicer smo pa šele na začetku uvajanja. jest se niti ne obremenjujem s tem koliko poje ampak kdaj nej mu spet ponudin naslednji obrok. sej ni tak problem, če mu daš sam joškico pa papa ali pa ne papa.problem je, če mu kuham pa mali še nima apetita.se mi zdi da mu večkrat prehitro( ko sitnari) ponudim za jesti, poje premalo potem se pa obremenjujem kdaj mu naj dam spet... pa je kakšen dan prov začaran krog. se prav vidi, da če je dovolj lačen tko njama .ima res še zmešan ritem jest se pa še lovim. sploh bodo pa prav kmalu rekli :"mami jest bi pačalinke!" sm jest tudi tko vesela za tale sonček.res je fajn pogrel moje premražene kosti. a ve še fajn čuvate dojenčke pred soncem? jest sm ga dans okol 15.ure kr mal prepustila sončnim žarkom. men tko pašejo da sem jih mogla še njemu mal prvoščt. tulpek men so zime zmer dolge... doria je res težava tole pospravljanje kadar je človek ves dan zunaj in ni nikogar, ki bi medtem malo pospravil.sem zadnjič ramišljala, da kok je dobr da sem med nosečnostjo vse prepucala.ko sem pa še mal razmišljala(na žalost) sem se pa spomnila da je od tega minilo že kar neki časa ,če ima tamali že skor pol leta. mateja upam da si že ok .drugač pa ena pikapoka zate! potenje naš je zlo vroč , poti se pa ne.doma ga imam samo v bodiju z dol. rokavi in žabicah. še nogavičk nima več.mu pa tko noge smrdajo ...imamo cel hec iz tega . maš še niti rito ne dviguje, na kolena se ne postavlja..., v detajle pa obvlada levi obrat iz hrbta na trebuh grem na masažo...lepo naj vam pančajo zakladki
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 1.3.2010 22:29:34
|
|
|
|
Doria
|
Ojla septembrke, pa sem tu pred zasluženim spanjem. Danes sem imela sadno zelenjavni dan, jutri pa jaz kuham za vse. A je katera že delala tortilje? A se vaši otročki tud kj drgač obnašajo kukr so se doslej? Vsak dan je drugačen, vsak dan se spreminja. Zdaj se smeje že stropu in sam sebi in zanima ga tisti pes, ki govori noga, rumena noga ...pa naše mačke budno spremlja Potenje...Jaka ima kar pogosto potna stopala. Temenca...jaz mu vsakič glavo umijem z Mustela šamponom in jih nima. Pa še to vam moram povedat, v petek zvečer je začela puzat, je bla tolk smešna pa prav se je vidlo IZVIRNO SPOROČILO: lean Sm dons dobila M in sm boga. Po tej M gremo pa dojenčka delatuser posted image . Sm bla zadnjič pr eni prjatlci... je bla pr njej ena, ki kako neki v kavo gleda. Je rekla.., da znata bit dvojčka in to že maja. Če ne dvojčka pa prvo fantek..pa takoj hitr še ena punčka..user posted image Pa da vidmo.. IZVIRNO SPOROČILO: Rižkoo Bravo, bravo uživaj v M zgleda da je pol vsaj pet let ne boš imela naša itak uživa da je v banc z ušesi pod vodo, čist meditira, sam učke, nos pa nasmeh so zuni vodeuser posted image IZVIRNO SPOROČILO: Rosca79 Naš je isti. Prah in pucanje...sem fertik jutr bom šla pa okrasno travo mal ven obrezat, če ne bo ravno zalivalo...mogoče bom letos zasadila vrt...sem ga enkrat že hotela , pa se je končalo katastrofalno Počitnice...sem jih kar rabila, jeseni grem na laparo, sem zvedla v četrtek Grem se jaz malo k mojemu pogret Lepo spite.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 1.3.2010 22:31:25
|
|
|
|
Doria
|
Uf citirat pa glih ne znam
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 1.3.2010 22:35:39
|
|
|
|
Doria
|
mateja8 + C vitamin Pozdravi se
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 1.3.2010 23:48:12
|
|
|
|
Mož*
|
Potenje: našemu je strašno pogosto vroče, zato ga zelo malo oblačim. Med dojenjem je praktično vedno moker. Naš se je včeraj v posteljici dvignil na kolena, s rokami potegnil po ograjici in kukal čez rob; tako da je sledilo spuščanje dna. Jutri bo star 6 mesecev, kako čas beži... GH: Ima 2 popolna obroka GH, ostalo dojenje. Včeraj je prvič poskusil zelenjavno juho (čebula, brokoli, korenje, cvetača, zelena, por, krompir), se na začetku malce mučil z gostoto (zelenjave ne miksam, samo pretlačim), potem je pa kar šlo.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 2.3.2010 12:10:28
|
|
|
|
mateja8
|
Oblačenje: Jst mam Vito vedno v dveh rokavih in v žabah ter hlačah. V hiši imamo okol 21 ali 22 stopinj in ji ni nikoli vroče. Sem opazila, da je precej zmrznjene sorte. Potenje: Poti se samo takrat ko se dojiva sicer pa ne. Ne morem verjet, kaj vse vaši otročki že znajo. Moja pa je totalno pasivna. Prebijeva kar nekaj časa na blazini, tako da se veliko obračava in telovadiva pa še nič. Res pa je da je rojena mesec prej in se zato pri njenem razvoju en mesec odšteje. Tako bo njeno živčevje staro 5 mesecev ona pa 6. Ah, bo že, je bil tut prvi od začetka bol pasivne sorte pol je pa pri 10 mesecih in pol pa shodil in je zdaj strašno gibčen in hiter. Moje zdravje je še bol tako. Včer sem zbruhala vse kar sem pojedla, danes pa sem brhala samo enkrat - torej napredujem. Me čudi, da imam še kar dosti mleka, tako da sem mela čez noč prsa že čisto trda. Aja moram se pohvalit, da Vita že 5 noči celo noč spi. Brez dojenja. Spi od pol devete zvečer do šestih zjutraj, takrat jo pa moj zbudi ko se rihta za na šiht. Takrat se mala naje in gre še za kako urco nazaj. Gosta hrana nama ne predstavlja težav. Kar pridno je, čeprav še ne zna čisto dobro. Hrano še z jezičkom ven rine. Drugače pa ji je kar okusno. Včer sem ji za večerjo dala tudi mlečno kašico, ki se meša z vodo. Pa ji je kar šla, čeprav meni ni pra dobra. Zdaj pa grem gledat če še spi, ker spi že tri ure.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 2.3.2010 21:31:03
|
|
|
|
čili
|
[link=http://www.incredimail.com/index.asp?lang=9&version=5252598&setup_id=7&aff_id=101&addon=IncrediMail&id=95202&guid=3ABBDF7E-A21C-4CCC-A7BD-73E2A56BB420][/link]
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 2.3.2010 21:33:48
|
|
|
|
čili
|
eh,noče enga smeškota pokazat! sorči
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 2.3.2010 21:36:36
|
|
|
|
čili
|
čer usem! hej mož vašmu se pa mudi. tak je bil moj prvi oz. je še kar tak. nočka vsem!
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 3.3.2010 8:05:04
|
|
|
|
lean
|
Dobro jutro, evo me samo na hitro, se učim , imam jutri izpit, se javim več v petek, čvekajte kej, da bom mela zjutraj kaj prebrat, tolk da ne boste pomislile, da sem pobegnila
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 3.3.2010 9:30:22
|
|
|
|
katka11
|
ojla! no men se dons kej velik ne da, tamal spi, jest sem pa kr prkloplejena na comp. mal forum, mal mejli, mal msn . GH nas je dopoldne sadno kasico, k bi je pojedel kolikor jo vidi, ampak mu jo dam tam okol 140, popoldne mu dam zelenjavo, sam to mu pa ni vsec, tko, da bolj mal poje pa itak ga morm najprej podojit, drugac sploh noce nic, popoldne no okrog 18ih mu dam pa to hipp oz milupa rizevo kasico z adaptiranim mlekom, k se naredi z vodo, pred spanjem ga podojim, pa pol okrog 5ih zjutri ga spet podojim k se zbudi. no pol pa cist odvisno, ce se pred peto zjutri zbudi, ga naslednjic se podojim pa ma naslednji obrok sadje, ce pa se tam okrog 6ih pol ma pa takoj naslednji obrok sadje. star je pa 5 mesecev. z starejsim sva isto zacela z uvajanjem GH ko je bil 4,5 mesecev. sam oba tko jesta da gre u bistvu ful hitro vse skupi, od ene zlicke do celega obroka... se pa ze kr neki casa obraca iz hrbta na trebuh in nazaj , kaksno plazenje pa se ne... sicer pride cez pol dnevne ampak lih s tem ko se prekopicava . ma dobr dost sem nalozila za zdele, pridne bodte papa
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 3.3.2010 9:34:21
|
|
|
|
mateja8
|
Oj, punce pa kam ste vse pobegnile??
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 3.3.2010 9:43:58
|
|
|
|
tažana
|
jaz sem še vedno tukaj... sam se mi ne da pisat... obračanje: kaj je to . JAz imam Nežo premlo na tleh. imam namreč zelo mrzla tla, ker smo v pritličnem stanovanju. pa se ne sekiram preveč- prva se tudi ni obračala pa je zdej čist vredu . GH: ni preveč navdušena. sicer nekaj že poje ampak bolj tako- tako. to bi se mi mami smejala. vedno je pravila, da tisti otroci ki niso jedli bi morali imeti take otroke ki ne jedo, da bi videla koliko energije gre v to. Ampak če sem jaz gor zrasla bo pa še mala. Saj ne vem kaj naj še napišem... grem počasi ven. Neža se že prebuja uživajte
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 3.3.2010 10:00:43
|
|
|
|
Doria
|
dobro jutro, septembrke danes smo ponoči spet imeli rompompom...se je zbudil ob dveh in petih in bi se kar igral pa pogovarjal pa smejal včeraj sem bila spet na tečaju za peko kruha.njam, sploh ga ne kupujem več. mateja8 Tvoja Vita je pa res zmrznjena. Mi imamo v hiši tam 22 stopinj, pa ga imam v bodiju in žabicah. Nosek čist. Drugače se pa res vsak otrok do drugegarazlikuje. Moja prijateljica je rodila julija, bil je 10 dni prenošen, pa je bil zmrznjen, spal je pod dekico in kovtrčkom...moj bi bil čist poten,če bi ga zdaj tako pokrila. lean držim pesti! Punce, a kaj berete? Ker jaz ko ga dojim v postelji zraven kako knjigo čitam. Sem čisto nora na Agatho Christie in njenega Poirota, zdaj ponovno berem njene knjige, sam bom kmalu konec. Kaki predlogi? lp
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 3.3.2010 10:17:55
|
|
|
|
mateja8
|
Ja, Vita je res zmrznjena že od rojstva. V porodnišnici niso imeli tople posteljice, da bi jo dali noter zato so ji prinesli dva termoforja, ker je bila čisto ledena. Pa tudi sedaj je oblečena kot medved, pa ji ni nikol vroče. Spi pa v spalni vreči in še pod kovtrčkom. Sama hodim po hiši v kratkih rokavih zato se mi včasih zdi da jo imam preveč oblečeno sam kaj ko ji nikol ni vroče. GH včeraj sva dva obroka zamenjali z GH. Za kosilo sem ji dala krompir, pa se je tako najedla, da pri meni ni hotla vlečt, za popoldansko malico pa sem ji dala mlečno kašico, ki se meša z vodo in se je spet tako najedla, da pri meni spet ni hotla vlečt. Res se še malo matrava, ker z jezičkom še malo ven rine ampak nama kar gre. Branje: Jaz delam v pisarni v knjižnici a ti ne znam svetovat kaj beri. Jaz imam rade resnične življenske zgodbe, pa čeprav so večinoma krute in grozne. Sama sem brala knjige z naslovom Deček brez imena, Otrok Tibeta, Poročena pod prisilo, in še nakaj takšnih podobnih. Dobra mi je tudi Trije v postelji, Boš čakal name, pa še kaj bi se našlo.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 3.3.2010 10:35:41
|
|
|
|
čili
|
GH: ni preveč navdušena. sicer nekaj že poje ampak bolj tako- tako. to bi se mi mami smejala. vedno je pravila, da tisti otroci ki niso jedli bi morali imeti take otroke ki ne jedo, da bi videla koliko energije gre v to. user posted image Ampak če sem jaz gor zrasla bo pa še mala. IZVIRNO SPOROČILO: tažana tudi jaz isem marala jest,zdej mam pa otroka (prvi),ki neznansko rad je in ga je treba nazaj držat. tudi zato gre veliko energije. je pa res ,da se najbrž malo manj obremenjuješ.oboje ni fino za otroka. kokrat so meni rekli:ne greš od mize dokler ne bo prazen krožnik.GROZA!ne tega delat svojim. jes moram pa Žanu določat kok sme pojest. tudi groza.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 3.3.2010 10:36:35
|
|
|
|
čili
|
ah te citati! tažana
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 3.3.2010 10:46:27
|
|
|
|
mateja8
|
Moj sine je star pet pa pol, pa ni nikol lačen. Vedno ga fehtamo naj je, pa zelo, zelo malo poje. Kadar pa njemu zadišijo jajca pečena na oko, pa poje tri. Glede na to da ima 17 kg mi je doktarca rekla, da nič premalo. Bo že še jedel. Ni dobro če otrok noče jest, ni pa dobro tudi če preveč je. Le kje je tista zlata sredina. Upam, da bo Vita zlata sredina, da mi je ne bo treba vlečt za mizo in prosit naj je in obljubljat ne vem kaj.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 3.3.2010 11:10:00
|
|
|
|
čili
|
doria mene je med nosečnostjo v branje potegnil Shidney Sheldon. zdele se pa spomnim samo naslova Diamantna dinastija. lahko branje ravno za ob dojenju samo pazi da ne bosta cel dan ....
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 3.3.2010 20:56:11
|
|
|
|
majra
|
Samo pozdravim, da nas spravim na prvo stran in šibam spat s starejšo. Smo malo pozne, ker mora z atkom malo nogometa pogledat
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 3.3.2010 21:46:24
|
|
|
|
lizika2
|
zdravo, jaz sem tista, ki vas bere, ko ima težave.... in zdaj jih imam. pri našemu malčku opažam, da mu zadnje čase pokajo kosti oz. sklepi, še sama ne vem točno kaj. to opažam, ko ga npr. dvignem, obračam..., ampak ne vedno. težko opišem... približno tak zvok je, kot če bi tlesknil s prstoma. imate tudi ve takšne težave? mislite, da bi morala k pediatru? lepo prosim za nasvet.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 3.3.2010 22:26:48
|
|
|
|
vila MaLiNa
|
Dober večer, lizika sama bi se na tvojem mestu oglasila pri pediatru. Moji mali dami nič ne poka...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 3.3.2010 22:49:14
|
|
|
|
čili
|
IZVIRNO SPOROČILO: lizika2 zdravo, jaz sem tista, ki vas bere, ko ima težave.... in zdaj jih imam. pri našemu malčku opažam, da mu zadnje čase pokajo kosti oz. sklepi, še sama ne vem točno kaj. to opažam, ko ga npr. dvignem, obračam..., ampak ne vedno. težko opišem... približno tak zvok je, kot če bi tlesknil s prstoma. imate tudi ve takšne težave? mislite, da bi morala k pediatru? lepo prosim za nasvet. prvič slišim kaj takega
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 4.3.2010 0:05:51
|
|
|
|
Rosca79
|
Lizika2: Pri naši sm kmal po rojstvu ugotovila da ji ful poka v nartih oziroma v gležnih - ja je težko rečt - kukr da bi ji poleg poka še mal preskočil, pa zdej oba ok funkcionirata . Pa tko kot ti praviš včasih poka nekje v hrbtenici, mogoče tm nekje pri lopatcah, ko jo dvignem, ampak tud zmeraj manj se mi zdi. Ji pa ne od rojstva. Tko da midva z možem sva si to nekak vzela za eno fazo v razvoju, ni pa napačno če še vseeno to omeniš pediatru če se ti po občutku ne zdi uredu Doria: Mi je zima super ker moj dragi peče najboljši kruh mamo krušno peč pa je bla dons za večerjo domača pica . Se mi para srce, da ga kupm v trgovin za ful dnarja...pa še tko dobr ni Branje: Nazadnje sm spet brala Pet prijateljev na izi pa za na eks Čili: Jst moji punci tud pustim sonček če spančka, ne zdi se mi glih fajn da ji svet v oči k je zbujena, sm jo pa tud že v septembru še miceno pustla po kšno minuto na sončku, k smo šli glih pod mejo rumenice Lean: O pridna, nej bo vsaj devetka držim pesti Smo pa dons mel tretje ceplenje, je blo vse ok. Ma pa še vedno zamašen solzni kanal, tko da ji velikrat kšna solzica prteče kr med smeham. Pedistrinja prav da naj bi se odmašil okoli 8 ali 9 mesca . Aja pa zgleda da je bla za tisto spremembo v dojemanju okolice res mal luna kriva - je spet mali smejko Pa jutr no že dons začne naša punca zares jest
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 4.3.2010 0:11:24
|
|
|
|
Rosca79
|
Pa še ta frišne mere v podpisu ...zej pa res eno mirno nočko...
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Poskok v rasti: Dojenček neprestano jočeS t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Teža med nosečnostjo.
пеперутка16
Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?