Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 12:31:51
|
|
|
|
čili
|
hvala! kako se že reče? Lep po očiju,priden in pameten pa po mamici!
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 12:34:36
|
|
|
|
indy0024
|
cili a si ti iz lj
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 12:34:45
|
|
|
|
Doria
|
čili tole je bil pa res brzinski porod, a je bil tvoj prvi? noro!!! Ajsha srečo imaš res da ti takole lepo spi. Indy0024 Podobno je pri meni z dojenjem. Saj jaz se ne pritožujem, saj sem zato doma, da ga lahko podojim, kadar hoče, samo da to tako zgleda, da ponoči po tretjem vstajanju obleži pri meni do jutra... vmes se ZELO pogosto doji, samo meni se ni treba popolnoma prebuditi, kot pri vstajanju... zjutraj mi okoli pol osmih brunda in vneto nekaj razlaga dokler se ne prebudim in vstanem... in takrat sploh ni lačen, se ne doji... šele ob 9 ali pol desetih.... potem sledi spanje... Samo ker sem bila vedno vneta zagovornica tega, da otrok ne bo spal pri nama v postelji. Tega zarečenega kruha sem se nažrla več hlebcev Sedaj sploh ne vidim, kaj je v tem napačnega, tako itak bolj uživava...otrok mi je res spremenil poglede na življenje za 100%. ojoj da ne bo zgledalo, da je moja tašča grozna .... je super... mi je samo prišla sporočit, da je DHL dostava pa sem morala hitro stran... cotke!!! če še katero zanima in niste preveč vnete pripadnice nexta... dva linka, sicer drage cote, a imajo zdaj the small shop... jst vnaprej za jesen kupujem... še nekaj, kar mi svetujejo, naj ne delam...pa se še nisem oreng usekala... http://www.sucredorge.com/en/ http://www.berlingot.com/en/
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 12:39:25
|
|
|
|
indy0024
|
doria pri meni pa skoraj celo noc se doji ubistvo se ona malo crklja pa zaspi za dve uri pol pa spet jok,pa se naje,no pol mam pa mir .pa panca zravn mene,v pojstlco sploh noce ceprav jo bomo navadili tudi na to.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 12:39:32
|
|
|
|
Doria
|
čili sem šele zdaj videla, da imaš že dva lepotca... ja se še navajam, tle na forumu gre vse tako hitro, pa še kosilo vmes cmarim...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 12:40:43
|
|
|
|
indy0024
|
doria a ti imas samo enega
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 12:41:17
|
|
|
|
čili
|
IZVIRNO SPOROČILO: Doria čili sem šele zdaj videla, da imaš že dva lepotca... ja se še navajam, tle na forumu gre vse tako hitro, pa še kosilo vmes cmarim... sva že dve
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 12:43:31
|
|
|
|
čili
|
IZVIRNO SPOROČILO: indy0024 cili a si ti iz lj sem že skor čistokrvna šiškarca pa ti? mali se je naspal! pridem nazaj popoldansko rundo spanja.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 12:43:45
|
|
|
|
indy0024
|
ejjj mamce,nc fajn se imejte,kej dobrga skuhajte,jz grem tudi kuhat.papa
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 12:56:57
|
|
|
|
mateja8
|
ojla, a sprejmete še eno septembrko medse? No v nosečnosti sem klepetala z oktobrkami, rodila pa sem en mesec prezgodaj in bi se zdaj pridružla malo tudi vam. Res se pozno javljam ampak mi čas nekeko ne dopušča teh stvari. Rodila sem 17. 9, hčerki je ime VITA, težka je bila 2100 g in dolga 46 cm. Bom prebrala o čem čvekate in potem kaj več napisala.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 13:04:14
|
|
|
|
indy0024
|
dobrodosla mateja!!!!
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 13:06:04
|
|
|
|
mateja8
|
Hvala Indy!!
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 13:21:36
|
|
|
|
Doria
|
mateja8 dobrodošla med nami! indy0024 to je moj prvi . glede dojenja jepri meni enako kot pri tebi, s to razliko, da je moj spal v posteljici do pred nekaj tednov nazaj. grem na kosilo, pa vas berem zvečer
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 13:57:54
|
|
|
|
anitka7
|
kolk je kr naenkrat ratal septembrk tle... babe (ne morem drugače rečt) pa kje ste ble prej,zakaj se niste nič oz skor nič javljale saj vem da je na začetku težko pristopit,tud jaz sem se priklopila šele konc avgusta,k so se že vse poznale med sabo nas je pa kr neki iz Lj...se tud dobivamo,do zdaj smo mele bl indor varjanto "posvetov" zdaj bo verjetn tud že kakšna outdor varjanta v igri
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 14:08:09
|
|
|
|
Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: anitka7 kolk je kr naenkrat ratal septembrk tle... babe (ne morem drugače rečt) pa kje ste ble prej,zakaj se niste nič oz skor nič javljale saj vem da je na začetku težko pristopit,tud jaz sem se priklopila šele konc avgusta,k so se že vse poznale med sabo nas je pa kr neki iz Lj...se tud dobivamo,do zdaj smo mele bl indor varjanto "posvetov" zdaj bo verjetn tud že kakšna outdor varjanta v igri Se popolnoma strinjam z Anitko; sicer sem se pa tudi jaz pridružila šele avgusta. Kar se spanja tiče, je pa vsak otrok entiteta. Moja prva je že pri treh mesecih spala vsaj 12 ur v kosu. brez dojenja in brez dude - ponoči, v družinski postelji ni spala nikoli; tretji je bil popolni družinec; tale pa je kombiniran: najprej malo v posteljici, nato do jutra .
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 14:12:27
|
|
|
|
dreja79
|
IZVIRNO SPOROČILO: anitka7 kolk je kr naenkrat ratal septembrk tle... babe (ne morem drugače rečt) pa kje ste ble prej,zakaj se niste nič oz skor nič javljale saj vem da je na začetku težko pristopit,tud jaz sem se priklopila šele konc avgusta,k so se že vse poznale med sabo nas je pa kr neki iz Lj...se tud dobivamo,do zdaj smo mele bl indor varjanto "posvetov" zdaj bo verjetn tud že kakšna outdor varjanta v igri Ja, ampak res! Jest pa ne vem, če mi bo znesl vse brat Komaj že čakam, na kakšno in zunaj na sončku
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 14:20:25
|
|
|
|
lean
|
Uf, kolk ste napisale, bom rabla en cajt, da si zapomnim kdo je kdo, eh moji možgani, ne delajo več tko kot so včasih, ampak jih bom spravla v formo, imam naslednji teden izpit pa še diplomo za dokončat, upam da do maja. Sem preveč časa odlašala z dipl., pa so mi dodali še en izpit, če hočem diplomirat .Bo pa moj, kar dopust vzel pa gremo vsi trije v Lj, to bo še projekt, saj se zadnjih 5 mesecev gibljem v radiju 20 km okrog doma. Kakšni cukrčki so ti naši otročki, ste me kar premamile, mogoče bom pa tud jaz prilimala kakšno slikico, čeprav sem rekla, da nebom. Jaz pa zelo počas uvajam GH, ji dam skoraj vsak dan nekaj za probat par žličk, sam ji še sadne in zelenjavne kašice niso tok všeč, ima pa zelo rada navadno mlečno kašico. Pa danes spet podira rekorde s svojo budnostjo, drugače ponoč pa nimam problemov, se zbudi max 2X, se podoji pa spi naprej, povečini pa spi od 11 do 12 ur, je pa lepo spala tud podnevi, ampak zadnje dni ji pa kar ne gre.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 14:26:23
|
|
|
|
mateja8
|
Anitka....sva pa isti dan rodile. Predvidevam da si iz LJ....jst sm z dolenjskega konca ampak sem rodila v LJ....tko da sva ble skup v porodnišnici, le spoznali se nisva. Drugače pa je naša Vita pridna sto na uro. Spi od pol devetih zvečer do šestih ali tam do sedmih zjutraj - vmes pa se enkrat podojimo. Čez dan pa spi še dvakrat po 2 do 3 ure in popoldne še kako urco, tko da večino dneva in noči prespi. Do zdej smo jo uspaval z nošenjem, zdej pa že kake tri tedne prakticiramo tko, da jo odnesem v posteljico pokrijem in prižgem vrtiljak z glasbo in potem se včes malo krega in lepo zaspi. Dojimo se čist tko kot ona hoče. Včas na uro in pol, včas na tri ure ali pa še na več. Kakor ji pač paše. Rojena je bila mesec prezgodaj vendar je zelo lepo napredovala in je že prava babnica. Drugače pa je to moj 2 otrok. Imamo še fanta starega 5 in pol.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 14:37:58
|
|
|
|
lean
|
Doria upam, da ti bo uspelo decembra zanosit. Jaz bom verjetno še počakala, se še nisva odločla, a bi še kakšnega. Zaenkrat imava še preveč živ spomin na porod, ni blo fajn. Je moj kar reku, da več ne gre zraven, tamala se ni hotla spustit pa so me morali ful prerezat in vležt na trebuh, da smo jo spravli ven. Kot da to ni blo še dovolj, sem bla doma dva dni pa sem mogla kar nazaj, ker je ogromen šiv popustil in so me morali še enkrat šivat, se je vse razprlo. Sem mislila, da me bo kap, ko sem z ogledalom pogledala dol. Tega pa res nikomur ne privoščim. Do zdaj sva sam še enkrat, pa še to ni blo sproščeno. Z ogledalom pa ne gledam več tja dol.Je blo pa fajn, da je glih takrat bla tud moja mami na šihtu in je bla pri porodu, tko da je blo mal lažje prenest vse skupaj, je bla pa čist panična, da sploh ni mogla delat, ko je vidla kolk me boli.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 15:13:29
|
|
|
|
lilipu
|
za vse nove, res super, da ste se oglasle, ne bo nam dolgčas. Vsem ena velika dobrodošlica!! Super, kar nekaj iz Lj, tako da bo lahko Tivoli ali pa center kmalu naš, juhu. Jaz na viškem koncu, ampak sej do centra mam glih dobre 20 minutk, tako da kar povejte, pa se kak dopoldan dobimo (avta nimam)
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 15:27:20
|
|
|
|
Ajsha
|
Neeeeee, reče se lep in pameten po mamici, priden pa po očiju :) Aja, vidim, da je uspel slikomat IZVIRNO SPOROČILO: čili hvala! kako se že reče? Lep po očiju,priden in pameten pa po mamici!
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 15:43:22
|
|
|
|
Doria
|
anitka7, dreja79 mislim, da nismo nove septembrke, ker smo bile vseskozi prisotne, samo pasivne...vsaj zase govorim...za srečanja pa...jst sem tak zapečkar...pa nisem iz lj...saj do SN sploh ni težko prit, sam jst se še do trebnjega h kolegici komaj spravm če sem s tamalim, če sem sama ni problema... cajt gre tako hitro, dan kar mine, saj vem da ni opravičilo, ampak moj tamal sovraži jajc in oblačenjev pajaca in je do nedavnega z dretjem spremljal omenjene rituale...pa drgač tak dobrovoljček in stalno nasmejan....zdaj pa mu pojem malo miško in to zmeraj vžge... lean to je bolj oddaljena želja, nisem nič obremenjena z drugim otrokom, upam pa da Jaka ne bo edinec. Vseeno hvala za lepe želje! Mi je bilo pa kar hudo, ko sem brala tvojo izkušnjo. Res... joj, joj. Ampak mislim, da boš šla čez to . Čas opravi svoje. lilipu jaz sem tudi vesela, da smo se opogumile in bomo ohranile ta forum, ki so ga "staroselke" tak dobr gor držale...meni je res v veliko pomoč.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 15:46:21
|
|
|
|
Doria
|
lean jaz sem hodila na akupunkturo za lažji porod. ni poceni, ni pa draga, če se lahko izogneš taki izkušnji, toplo priporočam. Bil je moj prvi porod, tri ure, brez epiduralne. Če te še kaj zanima, ti kar vprašaj. Kar mene boli, ko berem tvoj post.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 16:07:37
|
|
|
|
katka11
|
, cili, tud jaz mam zana in azbeta, 5 let in 4,5 meseca
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 16:41:06
|
|
|
|
Pupček
|
Katka, sožalje . Lean, o revček ti. Me je kar stisnilo ko sem prebrala tvojo porodno izkušnjo. Čas bo naredu svoje in boš pozabla. Jaz sem že, kar hitro, pa čeprav je bil kar težek porod, res da ne tok kot tvoj. Trajalo je 9 ur, mikena je bila tako zasukana da se ni mogla spustit v p. kanal. No, kakorkoli v drugo gre lažje in jaz se s tem tolažim, tako da me ne skrbi . Doria, lepe muce imaš. Jaz imam tudi eno tako. Seveda imaš tudi otročka lepega, ampak to smo že ugotovila, da so vsi septembrčki cukri . Zdaj pa šibam, Luana se že joka iz postelce. Danes je čuden dan, slabo je in tečka je.
|
|
|
Teža med nosečnostjo.
пеперутка16
Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?