Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 10:44:29
|
|
|
|
lilipu
|
"Jutrce" Najprej pozdravljene vse nove, saj nekaj nas pa bo, a ne Morem tak malo za nazaj prebrat, da vas vse na novo "spoznam" in upam,da se bomo kdaj tudi v resnici, jaz sem vedno takoj za take reči. Za tiste bolj nove: sem iz okolice Celja, ker pa hodim na podiplomca smo pa čez teden veliko v Ljubljani, za vikende se pa še kr vračamo v drug dom (to je edini , ko nimaš pravega doma, je pa v planu ) Od kje ste pa kaj ostale? Aja, pa lastnik nas meče iz stanovanja v Lj... to bo še pestro kaj pametnega najdit... Sin Leon bo drugi teden star 6 mesecev, je pravi pobalin z 2 zobkoma, ki obožuje kašice in žličke. (Ko sva bila na cepljenju proti rota je bil bolj vesel une plastične žličke, ki jo je imela sestra s sabo, če ne bi vsega pogoltnil - skoraj naju je izdal, da jo že uporabljava ) Upam, da bomo super klepetale in ja, tudi jaz se nooooro veselim pomladi
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 10:50:13
|
|
|
|
Doria
|
Ajsha hvala za navodila. A lahko še poveš, kako se nastavi sliko v profil, ker nimam pojma Upam, da mi je uspelo... tole je samo poskusna...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 10:54:56
|
|
|
|
Ajsha
|
No vidiš, slikomat že obvladaš :) Sliko v profil si pa dodaš tako, da greš na "moja ringaraja", "nastavitve" in ko se ti pokaže "moj profil" v okence "moj avatar" naložiš željeno slikco.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 10:56:05
|
|
|
|
Doria
|
tole je pa ta prava...
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 10:56:46
|
|
|
|
Mož*
|
Evo, naš Klemen vas pozdravlja; noro raste, danes sem ga namerila 70 cm in 7,2 kg. Kar se uvajanja GH tiče, se priporočila spet modificirajo in se otrok, kjer v družini ni znanih preobčutljivosti, počasi seznanja z novimi okusi (prve zelenjave in sadja, žita brez glutena) v petem in šestem mesecu.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 11:08:43
|
|
|
|
Doria
|
Ajsha...kaka lepotička je Jerca... Mož.. Klemen je pa tak dobrovoljček... in zelo velik ..... naš Jaka nima take manekenske postave, je imel na zadnjem pregledu 7800 g in 66,5 cm. Sem pa pediatrinji rekla, da sem mu dala kaki in banano za obliznit, pa je rekla NEEEEEE....ŠE. Prosim povej mi, kot zdravnica, koliko kave priporočaš (ali odsvetuješ) na dan? A je možno, da kava povzroča hiperaktivnost pri otroku? Kaj meniš o mnenju, da je hiperaktivnost "farmacevtska pogruntavščina" ? Upam, da te nisem "preobložila"... Zdaj pa moram it kosilo kuhat... ločevalno
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 11:15:11
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mož* Evo, naš Klemen vas pozdravlja; noro raste, danes sem ga namerila 70 cm in 7,2 kg. Kar se uvajanja GH tiče, se priporočila spet modificirajo in se otrok, kjer v družini ni znanih preobčutljivosti, počasi seznanja z novimi okusi (prve zelenjave in sadja, žita brez glutena) v petem in šestem mesecu. raste raste mamino veselje pikec lušten
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 11:29:38
|
|
|
|
Ajsha
|
Doria, jaz sicer nisem zdravnica, lahko pa ti vseeno odgovorim na vprašanje - na dan lahko popiješ do tri kave - seveda, če niso preveč močne. Kofein v zmernih količinah namreč nima bistvenih učinkov na otroka, če pa že, so pa majhni - nikakor ne v smislu hiperaktivnosti. Otrok je lahko bolj dovzeten za dražljaje in temu primerno bolj siten, ko je dražljajev preveč. Vsi pa vemo, da (pre)sitne otroke težko umirimo... Torej, količina kofeina, ki naj bi bila primerna za doječo mamico je do 750 mg na dan. V eni skodelici kave ga je približno 200 mg (običajno sicer manj, ampak za izhodišče je dobro). Potrebno pa je računat, da je kofein tudi v kokakoli in da pravi čaji vsebujejo tein, ki je nekako podoben kofeinu pa poživilnih učinkih. Seveda je smiselno prekinit z uživanjem kofeina, če je tvoj otrok razdražljiv, vendar se je izkazalo, da so za razdražljivost večkrat krive druge stvari.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 11:45:31
|
|
|
|
Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Doria Ajsha...kaka lepotička je Jerca... Mož.. Klemen je pa tak dobrovoljček... in zelo velik ..... naš Jaka nima take manekenske postave, je imel na zadnjem pregledu 7800 g in 66,5 cm. Sem pa pediatrinji rekla, da sem mu dala kaki in banano za obliznit, pa je rekla NEEEEEE....ŠE. Prosim povej mi, kot zdravnica, koliko kave priporočaš (ali odsvetuješ) na dan? A je možno, da kava povzroča hiperaktivnost pri otroku? Kaj meniš o mnenju, da je hiperaktivnost "farmacevtska pogruntavščina" ? Upam, da te nisem "preobložila"... Zdaj pa moram it kosilo kuhat... ločevalno Kava prav gotovo ne povzroča hiperaktivnosti (kot klinične diagnoze z vsemi znanimi težavami, ki pa jih je moć diagnosticirati šele v poznem malčkovem obdobju); zaradi preveč kofeina pa je otroček lahko bolj buden, nemiren, ipd. Koliko kave? Odvisno od koncentrirarosti in količine sicer popite tekočine, v kateri se kava redči. Kakšna šalčka na dan ali dve že gre. Pojem hiperaktivnosti se res pogosto zlorablja in z njim označuje živahnega, včasih pa (kasneje!!) tudi nevzgojenega otroka. Ampak hiperaktivnost z različnimi motnjami pozornosti dejansko obstaja; znanih je več obolenj, oz. sindromov, ki jih spremlja; tako da...
< Sporočilo je popravil Mož* -- 23.2.2010 11:47:40 >
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 11:48:19
|
|
|
|
Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ajsha Doria, jaz sicer nisem zdravnica, lahko pa ti vseeno odgovorim na vprašanje - na dan lahko popiješ do tri kave - seveda, če niso preveč močne. Kofein v zmernih količinah namreč nima bistvenih učinkov na otroka, če pa že, so pa majhni - nikakor ne v smislu hiperaktivnosti. Otrok je lahko bolj dovzeten za dražljaje in temu primerno bolj siten, ko je dražljajev preveč. Vsi pa vemo, da (pre)sitne otroke težko umirimo... Torej, količina kofeina, ki naj bi bila primerna za doječo mamico je do 750 mg na dan. V eni skodelici kave ga je približno 200 mg (običajno sicer manj, ampak za izhodišče je dobro). Potrebno pa je računat, da je kofein tudi v kokakoli in da pravi čaji vsebujejo tein, ki je nekako podoben kofeinu pa poživilnih učinkih. Seveda je smiselno prekinit z uživanjem kofeina, če je tvoj otrok razdražljiv, vendar se je izkazalo, da so za razdražljivost večkrat krive druge stvari. Hvala!
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 11:48:42
|
|
|
|
Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ajsha Doria, jaz sicer nisem zdravnica, lahko pa ti vseeno odgovorim na vprašanje - na dan lahko popiješ do tri kave - seveda, če niso preveč močne. Kofein v zmernih količinah namreč nima bistvenih učinkov na otroka, če pa že, so pa majhni - nikakor ne v smislu hiperaktivnosti. Otrok je lahko bolj dovzeten za dražljaje in temu primerno bolj siten, ko je dražljajev preveč. Vsi pa vemo, da (pre)sitne otroke težko umirimo... Torej, količina kofeina, ki naj bi bila primerna za doječo mamico je do 750 mg na dan. V eni skodelici kave ga je približno 200 mg (običajno sicer manj, ampak za izhodišče je dobro). Potrebno pa je računat, da je kofein tudi v kokakoli in da pravi čaji vsebujejo tein, ki je nekako podoben kofeinu pa poživilnih učinkih. Seveda je smiselno prekinit z uživanjem kofeina, če je tvoj otrok razdražljiv, vendar se je izkazalo, da so za razdražljivost večkrat krive druge stvari. Hvala
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 11:50:17
|
|
|
|
Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: larilu IZVIRNO SPOROČILO: Mož* Evo, naš Klemen vas pozdravlja; noro raste, danes sem ga namerila 70 cm in 7,2 kg. Kar se uvajanja GH tiče, se priporočila spet modificirajo in se otrok, kjer v družini ni znanih preobčutljivosti, počasi seznanja z novimi okusi (prve zelenjave in sadja, žita brez glutena) v petem in šestem mesecu. raste raste mamino veselje pikec lušten Raste, raste, pa sliiiiniiii se kot lazar. Na pomoč, ves čas sva oba mokra in še 10-15 slinčkov. Zob, seveda, ni na vidiku.
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 11:51:43
|
|
|
|
čili
|
IZVIRNO SPOROČILO: lean Čili: verjetno bi blo res tako, smo prejšnič pred ordinacijo srečali petmesečnika, kolk sta bla navdušena,fantek se je ful pogovarjal z njo, naša je pa kar cvilila od veselja pa ful sta se dotikala, ju je blo prav veselje opazovat. A imaš ti že kakšnega otroka? mam dva desca . ŽAN-10 let AŽBE-10.9.2009 bom poskusla dat kasnej kako slikco.ste tok naklofale da mam spet delo z branjem.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 11:55:46
|
|
|
|
čili
|
teli otročki so pa taki cukri.Fajn jih čuvite ker so za požt. Ažbe se je rodil v pol ure. sm skor doma rodila. ob 19.00 sm še perilo obešala,20.05 je bil pa že zuni !
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 12:01:11
|
|
|
|
indy0024
|
jutrooooo,kako ste kaj ajale?????nasi soncki in zvezdice res hitr rastejo, rada bi vprasala,kdaj se bomo kaj dobili sicer jaz sem Ljubljancanka,upam da kmalu,ko nas bo soncek obiskau. navelicani smo ze te zime res upam da bo kmalu topleje in da se bomo dobili,ker vas resnicno zelim spoznati,moja MINEA pa vse ostale!!!! no zelim vam lep dan!!!!
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 12:02:38
|
|
|
|
indy0024
|
cili to je pa hitro,bravo ne pa jaz,ko se nism nic odpirala,mala pa ni hotla ven
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 12:04:02
|
|
|
|
indy0024
|
moz luskan poba,pravi cukrcekk
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 12:05:47
|
|
|
|
čili
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ajsha Ja, torej greš na slikomat.com, naložiš slikco in ko se ti pojavi okno, kjer so napisane razne kode za spletna mesta, izbereš prvo (koda za forume PHPBB) in jo kopiraš v sporočilo. men pa noče. mi piše naloži v odložišče po kliknem pa nič!
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 12:06:29
|
|
|
|
Doria
|
Ajsha in Mož.....hvala. saj ne da nisem že prej veliko o tem prebrala, ker se kar ne morem odrečt svoji kavici...pa imam zmeraj nekek občutek krivde (ki mi ga vzbujajo pametni drugi zelo pogosto), da to pije tudi on, ker ni potrebno... pa sem bolj mirna, če večkrat preberem, da ni tako škodljivo... Mož, pri nas tudi potoki sline in še nobenega zobka. Ajsha, ti si rekla, da polno dojiš, če se ne motim. Povej kako kaj spita ponoči. Ker Jaka se tako pogosto doji. Obiska tašče moram it
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 12:09:53
|
|
|
|
indy0024
|
doria tudi midve se dojive,ponoci pa slabo pancave tako da greve ajat mal podnevi ,moja bi tudi kar naprej visela na joski ampak pise dokler otrok hoce,mu kar dajajmo ne glede na cas.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 12:11:54
|
|
|
|
čili
|
IZVIRNO SPOROČILO: indy0024 cili to je pa hitro,bravo ne pa jaz,ko se nism nic odpirala,mala pa ni hotla ven sem to v prvo doživljala. ko sem stopila v bolnico sm zarad strahu in nervoze zgubila popadke in nisem se več odpirala. zato sem psiho v drugi nosečnosti mal razvajala z vizualizacijo, pa nisem hitela v porodnišnico... Scenarij v živo je bil potem se boljši kot zamišljen.
|
|
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 12:12:49
|
|
|
|
Ajsha
|
čili, najprej naloži sliko - tja v okenček, kjer piše browse, potem se ti pokažejo tiste vrstice, ki sem ti jih opisala - tam potem kopiraš tisti URL - copy paste sem, na forum doria, mala spi od 21.30 do 6.00 ali 7.00. Brez dojenja - če se predrami, ji dam dudo in ona spi dalje. Moja prva hči (seveda od iste matere z istimi načeli) pa se je dojila tud po 3-4x na noč pri tej starosti...
|
|
RE: Septembrčki 2009* 2.del 23.2.2010 12:23:52
|
|
|
|
čili
|
|
|
|