|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrčki 2009* 2.del
23.2.2010 10:44:29   
lilipu
"Jutrce"

Najprej pozdravljene vse nove, saj nekaj nas pa bo, a neuser posted image

Morem tak malo za nazaj prebrat, da vas vse na novo "spoznam" in upam,da se bomo kdaj tudi v resnici, jaz sem vedno takoj za take reči.
Za tiste bolj nove: sem iz okolice Celja, ker pa hodim na podiplomca smo pa čez teden veliko v Ljubljani, za vikende se pa še kr vračamo v drug dom (to je edini user posted image , ko nimaš pravega doma, je pa v planuuser posted image )
Od kje ste pa kaj ostale?

Aja, pa lastnik nas meče iz stanovanja v Lj... to bo še pestro kaj pametnega najdit...

Sin Leon bo drugi teden star 6 mesecev, je pravi pobalin z 2 zobkoma, ki obožuje kašice in žličke. (Ko sva bila na cepljenju proti rota je bil bolj vesel une plastične žličke, ki jo je imela sestra s sabo, če ne bi vsega pogoltnil - skoraj naju je izdal, da jo že uporabljavauser posted image )

Upam, da bomo super klepetale in ja, tudi jaz se nooooro veselim pomladiuser posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3551
23.2.2010 10:50:13   
Doria
Ajsha hvala za navodila. A lahko še poveš, kako se nastavi sliko v profil, ker nimam pojmauser posted image

Upam, da mi je uspelo...
tole je samo poskusna...user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3552
23.2.2010 10:54:56   
Ajsha
No vidiš, slikomat že obvladaš :)

Sliko v profil si pa dodaš tako, da greš na "moja ringaraja", "nastavitve" in ko se ti pokaže "moj profil" v okence "moj avatar" naložiš željeno slikco.

Love is in the air...

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 3553
23.2.2010 10:56:05   
Doria
tole je pa ta prava...
user posted image

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 3554
23.2.2010 10:56:46   
Mož*
Evo, naš Klemen vas pozdravlja; noro raste, danes sem ga namerila 70 cm in 7,2 kg.
user posted image
Kar se uvajanja GH tiče, se priporočila spet modificirajo in se otrok, kjer v družini ni znanih preobčutljivosti, počasi seznanja z novimi okusi (prve zelenjave in sadja, žita brez glutena) v petem in šestem mesecu.

2.9.09 3120g, 52 cm, OG 34cm
8.3.10: 7330g, 70 cm, OG 42 cm
17.10.10:: 9300g, 80 cm

(odgovor članu lilipu)
Neposredna povezava do sporočila: 3555
23.2.2010 11:08:43   
Doria
Ajsha...kaka lepotička je Jerca...

Mož.. Klemen je pa tak dobrovoljček... in zelo velik ..... naš Jaka nima take manekenske postave, je imel na zadnjem pregledu 7800 g in 66,5 cm.
Sem pa pediatrinji rekla, da sem mu dala kaki in banano za obliznit, pa je rekla NEEEEEE....ŠE.

Prosim povej mi, kot zdravnica, koliko kave priporočaš (ali odsvetuješ) na dan? A je možno, da kava povzroča hiperaktivnost pri otroku? Kaj meniš o mnenju, da je hiperaktivnost "farmacevtska pogruntavščina" ? Upam, da te nisem "preobložila"...user posted image
Zdaj pa moram it kosilo kuhat... ločevalnouser posted image

(odgovor članu Mož*)
Neposredna povezava do sporočila: 3556
23.2.2010 11:15:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Mož*

Evo, naš Klemen vas pozdravlja; noro raste, danes sem ga namerila 70 cm in 7,2 kg.
user posted image
Kar se uvajanja GH tiče, se priporočila spet modificirajo in se otrok, kjer v družini ni znanih preobčutljivosti, počasi seznanja z novimi okusi (prve zelenjave in sadja, žita brez glutena) v petem in šestem mesecu.

raste raste mamino veseljeuser posted image pikec luštenuser posted image

(odgovor članu Mož*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3557
23.2.2010 11:29:38   
Ajsha
Doria, jaz sicer nisem zdravnica, lahko pa ti vseeno odgovorim na vprašanje - na dan lahko popiješ do tri kave - seveda, če niso preveč močne. Kofein v zmernih količinah namreč nima bistvenih učinkov na otroka, če pa že, so pa majhni - nikakor ne v smislu hiperaktivnosti. Otrok je lahko bolj dovzeten za dražljaje in temu primerno bolj siten, ko je dražljajev preveč. Vsi pa vemo, da (pre)sitne otroke težko umirimo...

Torej, količina kofeina, ki naj bi  bila primerna za doječo mamico je do 750 mg na dan. V eni skodelici kave ga je približno 200 mg (običajno sicer manj, ampak za izhodišče je dobro). Potrebno pa je računat, da je kofein tudi v kokakoli in da pravi čaji vsebujejo tein, ki je nekako podoben kofeinu pa poživilnih učinkih.  

Seveda je smiselno prekinit z uživanjem kofeina, če je tvoj otrok razdražljiv, vendar se je izkazalo, da so za razdražljivost večkrat krive druge stvari.

Love is in the air...

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 3558
23.2.2010 11:45:31   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: Doria

Ajsha...kaka lepotička je Jerca...

Mož.. Klemen je pa tak dobrovoljček... in zelo velik ..... naš Jaka nima take manekenske postave, je imel na zadnjem pregledu 7800 g in 66,5 cm.
Sem pa pediatrinji rekla, da sem mu dala kaki in banano za obliznit, pa je rekla NEEEEEE....ŠE.

Prosim povej mi, kot zdravnica, koliko kave priporočaš (ali odsvetuješ) na dan? A je možno, da kava povzroča hiperaktivnost pri otroku? Kaj meniš o mnenju, da je hiperaktivnost "farmacevtska pogruntavščina" ? Upam, da te nisem "preobložila"...user posted image
Zdaj pa moram it kosilo kuhat... ločevalnouser posted image

Kava prav gotovo ne povzroča hiperaktivnosti (kot klinične diagnoze z vsemi znanimi težavami, ki pa jih je moć diagnosticirati šele v poznem malčkovem obdobju); zaradi preveč kofeina pa je otroček lahko bolj buden, nemiren, ipd.
Koliko kave? Odvisno od koncentrirarosti in količine sicer popite tekočine, v kateri se kava redči. Kakšna šalčka na dan ali dve že gre.
Pojem hiperaktivnosti se res pogosto zlorablja in z njim označuje živahnega, včasih pa (kasneje!!) tudi nevzgojenega otroka. Ampak hiperaktivnost z različnimi motnjami pozornosti dejansko obstaja; znanih je več obolenj, oz. sindromov, ki jih spremlja; tako da...

< Sporočilo je popravil Mož* -- 23.2.2010 11:47:40 >

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 3559
23.2.2010 11:48:19   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: Ajsha

Doria, jaz sicer nisem zdravnica, lahko pa ti vseeno odgovorim na vprašanje - na dan lahko popiješ do tri kave - seveda, če niso preveč močne. Kofein v zmernih količinah namreč nima bistvenih učinkov na otroka, če pa že, so pa majhni - nikakor ne v smislu hiperaktivnosti. Otrok je lahko bolj dovzeten za dražljaje in temu primerno bolj siten, ko je dražljajev preveč. Vsi pa vemo, da (pre)sitne otroke težko umirimo...

Torej, količina kofeina, ki naj bi  bila primerna za doječo mamico je do 750 mg na dan. V eni skodelici kave ga je približno 200 mg (običajno sicer manj, ampak za izhodišče je dobro). Potrebno pa je računat, da je kofein tudi v kokakoli in da pravi čaji vsebujejo tein, ki je nekako podoben kofeinu pa poživilnih učinkih.  

Seveda je smiselno prekinit z uživanjem kofeina, če je tvoj otrok razdražljiv, vendar se je izkazalo, da so za razdražljivost večkrat krive druge stvari.

Hvala!

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3560
23.2.2010 11:48:42   
Mož*

Hvala

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3561
23.2.2010 11:50:17   
Mož*
IZVIRNO SPOROČILO: larilu

IZVIRNO SPOROČILO: Mož*

user posted image

raste raste mamino veseljeuser posted image pikec luštenuser posted image

Raste, raste, pa sliiiiniiii se kot lazar. Na pomoč, ves čas sva oba mokra in še 10-15 slinčkov. Zob, seveda, ni na vidiku.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3562
23.2.2010 11:51:43   
čili
IZVIRNO SPOROČILO: lean

Čili: verjetno bi blo res tako, smo prejšnič pred ordinacijo srečali petmesečnika, kolk sta bla navdušena,fantek se je ful pogovarjal z njo, naša je pa kar cvilila od veselja pa ful sta se dotikala, ju je blo prav veselje opazovat.
A imaš ti že kakšnega otroka?

mam dva descauser posted image .
ŽAN-10 let
AŽBE-10.9.2009

bom poskusla dat kasnej kako slikco.ste tok naklofale da mam spet delo  z branjem.

(odgovor članu lean)
Neposredna povezava do sporočila: 3563
23.2.2010 11:55:46   
čili
teli otročki so pa taki cukri.Fajn jih čuvite ker so za požt.

Ažbe se je rodil  v pol ure. sm skor doma rodila. ob 19.00 sm še perilo obešala,20.05 je bil pa že zuniuser posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 3564
23.2.2010 12:01:11   
indy0024
jutrooooo,kako ste kaj ajale?????nasi soncki in zvezdice res hitr rastejo,user posted image rada bi vprasala,kdaj se bomo kaj dobili sicer jaz sem Ljubljancanka,upam da kmalu,ko nas bo soncek obiskau.user posted image navelicani smo ze te zimeuser posted image res upam da bo kmalu topleje in da se bomo dobili,ker vas resnicno zelim spoznati,moja MINEA pa vse ostale!!!!user posted image no zelim vam lep dan!!!!

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 3565
23.2.2010 12:02:38   
indy0024
cili to je pa hitro,bravouser posted image user posted image user posted image ne pa jaz,ko se nism nic odpirala,mala pa ni hotla venuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu indy0024)
Neposredna povezava do sporočila: 3566
23.2.2010 12:04:02   
indy0024
moz luskan poba,pravi cukrcekkuser posted image

(odgovor članu indy0024)
Neposredna povezava do sporočila: 3567
23.2.2010 12:05:47   
čili

Ja, torej greš na slikomat.com, naložiš slikco in ko se ti pojavi okno, kjer so napisane razne kode za spletna mesta, izbereš prvo (koda za forume PHPBB) in jo kopiraš v sporočilo.

men pa noče. mi piše naloži v odložišče po kliknem pa nič!

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3568
23.2.2010 12:06:29   
Doria
Ajsha in Mož.....hvala. saj ne da nisem že prej veliko o tem prebrala, ker se kar ne morem odrečt svoji kavici...pa imam zmeraj nekek občutek krivde (ki mi ga vzbujajo pametni drugi user posted image zelo pogosto), da to pije tudi on, ker ni potrebno... pa sem bolj mirna, če večkrat preberem, da ni tako škodljivo...

Mož, pri nas tudi potoki sline in še nobenega zobka.

Ajsha, ti si rekla, da polno dojiš, če se ne motim. Povej kako kaj spita ponoči. Ker Jaka se tako pogosto doji. Obiska tašče moram it

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 3569
23.2.2010 12:09:53   
indy0024
doria tudi midve se dojive,ponoci pa slabo pancave tako da greve ajat mal podneviuser posted image ,moja bi tudi kar naprej visela na joski ampak pise dokler otrok hoce,mu kar dajajmo ne glede na cas.user posted image

(odgovor članu Doria)
Neposredna povezava do sporočila: 3570
23.2.2010 12:11:54   
čili
IZVIRNO SPOROČILO: indy0024

cili to je pa hitro,bravouser posted image user posted image user posted image ne pa jaz,ko se nism nic odpirala,mala pa ni hotla venuser posted image user posted image user posted image

sem to v prvo doživljala. ko sem stopila v bolnico sm zarad strahu in nervoze zgubila popadke in nisem se več odpirala.
zato sem psiho v drugi nosečnosti mal razvajala z vizualizacijo, pa nisem hitela v porodnišnico... Scenarij v živo je bil  potem se boljši kot zamišljen.

(odgovor članu indy0024)
Neposredna povezava do sporočila: 3571
23.2.2010 12:12:49   
Ajsha
čili, najprej naloži sliko - tja v okenček, kjer piše browse, potem se ti pokažejo tiste vrstice, ki sem ti jih opisala - tam potem kopiraš tisti URL - copy paste sem, na forum

doria, mala spi od 21.30 do 6.00 ali 7.00. Brez dojenja - če se predrami, ji dam dudo in ona spi dalje. Moja prva hči (seveda od iste matere z istimi načeli) pa se je dojila tud po 3-4x na noč pri tej starosti...

Love is in the air...

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 3572
23.2.2010 12:23:52   
čili
user posted image

(odgovor članu Ajsha)
Neposredna povezava do sporočila: 3573
23.2.2010 12:25:32   
čili
IZVIRNO SPOROČILO: čili

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image tole je pa moj cukr

hvala za pomoč

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 3574
23.2.2010 12:26:58   
indy0024
cili pravi cukrcek za popat je!!!!user posted image

(odgovor članu čili)
Neposredna povezava do sporočila: 3575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  141 142 [143] 144 145   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?