Mož*
|
IZVIRNO SPOROČILO: maayaa Pozdravljene vse skupaj, še ena "vsiljivka" tukaj. Meni pa je kar malo žal, da ste šle, sem dobila od vas precej zanimivih in predvsem koristnih nasvetov. Zadnje čase sem vas kar redno brala. (HVALA vsem, čeprav sem samo škilila k vam, predvsem Mož* z zelo koristnimi nasveti) Na tej temi zaenkrat še nisem sodelovala, sicer pa tudi na prejšnji - srečke nosečke, zelo redko (no saj zato ste me pa tut vrgle s seznama, pa nato spet napisale nazaj ) Imam pa eno vprašanje (preden pobegnete čisto vse) Moj tamauči ima že dober mesec flek na levem ličku (kot opeklina, ozeblina, ki se včasih lušči). P je rekla, da je alergija, zato mi je svetovala hipoalergijsko dieto, tamaučiju pa predpisala mazilo s katerim ga mažem 1x na dan. Po tej dieti se prehranjujem že 6dni, izboljšanja pa nisem opazila. Zanima me, če ima katera podobno izkušnjo. Vem, da ste na forumu o tem že pisale, vse ste hitro ugotovile na kaj je malček alergičen. Sama sem iz jedilnika črtala praktično vso "užitno hrano" izboljšanja pa ni. Kvečjemu slabše. Pa še danes ponoči/zjutraj si je mencal učke in si flek s patentom od pižame zdrgnil do krvi, patent je bil zjutraj čisto krvav Je kakšna možnost, da to sploh ni alergija? Kaj bi lahko bilo drugega? Je pa blondinec, pravijo, da imajo blond dojenčki bolj občutljivo kožo, je lahko to to. Hvala Luščeči izpuščaji na obrazu so običajno res posledica preobčutljivosti, ki pa ni nujno, da je prehranska (čeprav so le te pri dojenčku te starosti daleč najpogostejše). V poštev pridejo še vsi šamponi, mila, kreme, praški, detergenti, mehčalci,....: takole, kot berem - tudi netki na pidžamicah?? ; zadrge?? (so namreč iz kovin, le te pa nikljane, na kar so nekateri preobčutljivi). 6 dni spremenjenega prehranjevanja pa je za opažanje izboljšanja še premalo. Nežni, modrooki blondinci res često nagibajo k preobčutljivosti; morda suhe predele poskusiš redno mazati s čisto navadnim hladilnim mazilom (ko se koža zazdravi).