Angel_Tian
|
evo me evo še na wc-ju sem se mogla smejat no. V glavnem, beseda je tekla o dohodnini za 2009. Midva Tiana nimava čez leto kot vzdrževanega člana, zato pač morava zdaj tisti zahtevek na durs nest ane. In ker je tudi to leto imel moj dragi večjo plačo kot jaz, bo olajšavo seveda on uveljavljal. Je do sedaj logično? Seveda je, saj ste same pametne punce tu. Ampak v čem je problem? Da v njegovi firmi še zdaj niso dobili tistega izpiska z zneski, ki jih je pač potrebno vpisat v obrazec. Jaz mojega že nekih 14 dni gnjavim, naj gre v pisarno in naj mu to zadevco pač izpišejo. On pa se je včeraj lepo pri sodelavcih pozanimal, kako je letos s tem izpiskom (so ga namreč že lani čist konc januarja dobili). In kaj je izvedel. V pisarni so jim baje rekle, da one to kr same pošljejo podatke dalje No, sodelavci od mojega se tak sploh ne sekirajo, ker morajo vsako leto precej plačat, midva pa sva do zdaj vedno vsaj nekaj malega nazaj dobila. (bom naredila malo presledka, da ne bo predolgo ) No jaz sem potem mojega vprašala, da kako pa one v pisarni vejo, kateri od naju bo malega uveljavljal za olajšavo? Ali mogoče celo vejo, kako plačo imam jaz in vejo, da imam manjšo? Kaj pa če ga zdaj oba uveljavljava (on zato, ker so tak babnce iz pisarne že vse same porihtale, jaz pa zato, ker grem po uradni poti s papirji na durs) ? No, to sta za mojega že bila dva vprašanja preveč Kaj je predlagal? Da najboljše, da ga eden da kr v olajšavo in bo pač že mesečno imel nekaj večjo plačo. Moje pripombe na to? (ja seveda, da so bile ) Prva stvar je ta, da ni nujno, da bo on imel vsako leto več prihodka kot jaz. Druga stvar pa je bila ta, da če imaš spet višjo plačo, se lahko pa zopet pri plačilu vrtca kak razred više "stopi". Mislim, meni pa res ni težko 1x na leto tisto vlogo poslat na durs. In zdaj se je odločil, da bo šel v petek dopoldan v pisarno, da mu dajo izpisek (če se sam ne bo znal zmenit, lahko pa baje sama grem ženskam zatežit ) Ok, dovolj sem mnda napisala (al bolje rečeno, že preveč). Samo povejte mi, če čudno razmišljam?