Angel_Tian
|
Uh, sem kr v neki gužvi carly - vse pohvale tvojemu, če je res tako priden glede previjanja Saj vem, da taki atiji tudi obstajajo Od moje prijateljice fant ima lahko malega tudi cel dan sam, pa je vse ok. Moj dragi pa niti ene ure ne bi zdržal (smešno, ampak za zjokat) zivepo - tale link za izračun je pa odličen. Ampak kr malo žalostno, kolk nižja nakazila bom dobivala Hahahahaha, smotka. Ja tistih zadnih 10 popadkov ali zadnjo uro preskočiš tak, da pač enostavno rodiš ane Te materinske so pa res tak "površno" izpolnjene. Jaz sem zadnjič gledala, da sploh ni letnic nikjer napisanih. Sem poslala za tiste DM-ove bone za nosečnice, pa nisem bila sigurna, da bo kaj iz tega, če nikjer ni navedeno, katerega leta je PDP. Ampak očitno je sam dan in mesec dovolj. Bom naslednje leto spet poslala za bone Salame pa jaz take fiiiiine kupujem - divjačinske - z dostavo v službo Lupi se pa samo čisto od začetka malo teže, ko enkrat navališ, pa gre olupek fino dol. Mogoče zato, ker niso tako fejst suhe al v čem je fora. emibu - kako bano sta to kupila? Jaz imam doma ovalno 110x190 (300 litrska je) in to si želim tudi v hiiši, pa mi moj trdi, da sigurno ni več dobavljiva. Me veseli, da napredujeta z opremljanjem. In kake "zelo drage" pipe pa nameravata kupovat ja, ti bomo zaželele dobrodošlico v klubu biba88 - sem pogledala medije na tvoji previjalni. So lepi, meni osebno je edino količinsko to malo preveč. sabri - ja, ja, čveka je spet na delu Pridna tvoja mala, da je lepo prespala v vrtcu pravo spodbudo delamo puncam, ki bodo pvič šle rodit. Ampak res je tato lažje "preživet" Rumeno oranžna barva - super pomladna in vesela barva za odhod iz porodnišnice. mubi - jaz nosim že celo nosečnost tiste dnevne vložke, ker drugače hlačke nikoli ne bi bile "čiste". Je dnevno prisoten beli tok. In lahko, da je pri tebi to bil beli tok, če praviš, da je malo temnejše. Sem prepričana, da je tvoja skrb odveč. barvar - super, da te zdaj čaka samo še uživanje in čakanje na porod. Pa seveda dobro izberita še zadnji "samski" dopust katy83 - naj te kar potolažim s tem, da te čisto razumem. Čisto normalno je, da sama sebi greš na živce, če si tolk časa doma in nimaš kaj konkretnega za počet - sploh, če si od prej navajena "divjega" tempa. Druga tolažba: najbolj bi zdaj ti k mojemu pasala On je tudi lahko ves dan doma in poležava, jaz pa moram biti skoz v nekem gibanju in mu težim, kaj vse je treba narest, da nimam časa ležat. Ne mi zamerit, ker sem te malo pohecala. Ampak saj boš ti kmalu spet v "formi". Ko bo detece končno doma, boš videla, da boš sama od sebe polna energije it boš nekak mogla skoz nekaj migat - vsaj pri meni je bilo tako. Pa ne boš več samevala in ne boš imela take želje za vožnjo in zapravljanje v MB. Sprehodi v domačem okolju bodo super. Punca - glavo pokonci, vse bo ok klopko - dobro si se prijavila za seznam ja moi - vidiš, da si se ti že preveč naspala v začetku nosečnosti. Evo, zdaj ti je pa še tega "opravila" zmanjkalo zivepo - saj ni rečeno, da je poceni pohištvo čisti klump. Lahko imaš tudi zelo drago pohištvo hitro uničeno, če na nič ne znaš pazit. Midva sva tudi v Rutarju nabavila precej, ko je bilo znižanje. Pa če bi hotela komplicirat, bi lahko rekla, da je za iverko bilo še vseeno drago. Ampak nama je na izgled bilo všeč, tolčemo po omarah tudi ne, tako da bi moglo nekaj časa zdržat Kuhinjo pa imava tudi eno, ki je sestavljena iz delov, ki jih izdelujejo v najmanj 6 državah. Je zato tolk ceneje, ampak vseeno kvalitetno. Sem prodajala nemške kuhinje visokega cenovnega ranga in bi vsaj pri tem lahko zakomplicirana, ampak sem s to "mix" kuhinjo tako zadovoljna, da bo šla z mano v hišo. strelkica - oprosti, ker se smejim, ampak tole je pa malo hecno no. Jaz sem v službi samo povedala, da sem noseča in kdaj imam PDP. No, pa izračunala sem jim tudi, do kdaj bom delala, ampak to ni nikjer nič pisno Po moje jim to lahko kr sama napišeš en dopis, v katerem navedeš, kdaj je PDP, kdaj se ti po zakonu začne porodniška in kdaj boš dejansko nehala hodit v službo - če boš pred porodniško še izkoristila nekaj dopusta. Joj babnce, kolk vas te dela seznam majčic? moi - Tian je zavarovan po meni, ampak to ne stane nič več, to se posebej ne plačuje do otrokovega ? leta. Edino, če mu sama potem skleneš kje še kakšno varčevalno ali življenjsko ali... zavarovanje. Glede dohodnine midva vedno raje dava 1x letno kot pa čez celo leto. O razlogih za to sem enkrat že pisala. Prvo kot prvo imava podobne zneske za plače in ker ne veva, kdo bo do konca leta dejansko več zaslužil, ga pač čez leto ne uveljavljava. Druga stvar je ta, da če otroka uveljavljaš čez leto, tako lepo mesečno dobiš nekaj večjo plačo. To ti potem lahko "škodi", ko daš otroka v jasli/vrtec, saj te ravno tista razlika lahko vrže v višji razred. Če pa tistih 1x letno dobiš vrnjeno dohodnino, se pa to nikjer nič ne pozna in nikjer ne upošteva. Vedno naj uveljavlja tisti z višjimi prihodki!