|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2010 - 2. del
7.3.2010 9:17:05   
m_o_i
bro jutro!

alo majcice-ze-mamice, nekaj prasanj za vas user posted image
1. kdo od vaju ima obvezno (in dodatno) zdravstveno zavarovanega otroka-ati al mami? in koliksen je ta strosek mesecno?!
2. takole iz prakse: kako na oko vedet, ce se splaca uveljavljat otroka za olajsavo cez celo leto al potem pri oddaji dohodnine?
3. tudi takole na ucko: kdo naj ga uveljavlja-tisti z vec ali z manj prihodki?!

se vidi, da me tasca ze dva dni nic ne jezi in mam cas takele pametne razmisljat user posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2551
7.3.2010 9:24:21   
barvar
Dobro jutro!
Jaz sem se že najedla, zdaj pa še ravno kavico pijem. Sem spet sama, ker moj user posted image dela. Ja Katy, jaz te čisto dobro razumem. Mi je včasih tako tečno, da več ne vem kam bi se dala user posted image .
Meni so se cotike posušile, zdaj grem pa likat in vse skupaj v previjalno zložit. Pa spet ne bom rabila kuhat, ker grem k babici na kosilo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .
Lepo nedeljo in se oglasim še popoldne.
P.S. Dobrodošle nove majčice. Madona bo gužva v porodnišnici user posted image .

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2552
7.3.2010 9:28:32   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: m_o_i

1. kdo od vaju ima obvezno (in dodatno) zdravstveno zavarovanega otroka-ati al mami? in koliksen je ta strosek mesecno?! Oči (samo zato, ker se enako piše). Ne da bi vedela, da je kak strošek user posted image Pa dodatno zavarovanje - tud nič ne vem, da obstaja user posted image . Mi imamo nezgodno zavarovanega pri Triglavu.
2. takole iz prakse: kako na oko vedet, ce se splaca uveljavljat otroka za olajsavo cez celo leto al potem pri oddaji dohodnine? Tkole na oko in ne samo na oko user posted image je čist vseeno. Pač odvisno, če želiš na koncu kej nazaj dobit, ali imaš čez leto raje kak everček več.
3. tudi takole na ucko: kdo naj ga uveljavlja-tisti z vec ali z manj prihodki?! Načeloma tisti z več. Ampak to samo v primeru, da ima drugi tako nizko plačo, da ga ne more uveljavljat do polnega zneska (ker je absolutna olajšava, ki jo priznajo, višja od %, ki ga lahko uveljavljaš). Itak si lahko na koncu leta preračunaš kaj se ti najbolj splača in oddaš popravek (ali morata vsak malo uveljavljati, ali je vseeno, če ga en sam). Mi2 ga nimava čez leto prijavljenega, ga da na koncu očka da med olajšavo (ima popoldanski sp pa da se mu vsaj malo zniža dolg državi). Ampak kot rečeno - absolutni znesek, ki ga priznajo, je pa itak enak.

se vidi, da me tasca ze dva dni nic ne jezi in mam cas takele pametne razmisljat user posted image

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 7.3.2010 9:30:43 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2553
7.3.2010 9:44:49   
m_o_i
K_a_t_i  user posted image  kak si pa ti to meni lepo spisalauser posted image  
1. obvezno zdravstveno da nic ne stane zauser posted image ? OK tudi pravuser posted image  dodatno zavarovanje pa je ono, ko si placujes v Vzajemno oz. Adriatic,aves? vsaj jaz in moj imava to v firmi postimano in kr delodajelec placuje (no, nama ITAK od place odtrga)nezgodna zavarovanja so pa drugo; to bo ati postimouuser posted image  ma zdej mojega skrbi samo to, da ce bo zavarovanje in vse to na njega narejeno, da m bo sklesalo placo in bo mel osnovo za kredit manjso, ko bo naso stalco treba kupit...
2. olajsava konec leta torej! to sem si mislila, ampak seeno rajsi preverim pri izkusenejsihuser posted image
3. tista "omenjena" tako nizka placa je moja.me je sram povedat, za kak denar jim delamuser posted image  torej bo ata mel olajsaveuser posted image

pies: zdaj zarad tega kredita, ki ga bo vzel enkrat v kratkem, ne upa it v varianto ne-druzine; da mu ne bo prezivnina zmanjsevala prihodka...jaz pravim, da to nikjer ni prikazano, ce sva midva lepo zmenjena glede placil, samo njega je seeno strah, da ne bo kje vidno, da "mora" placevat x tolarjev mesecno za prezivnino (otroski dodatek je ITAK dooost visji, ce mi nismo druzina, ampak to mu je vseeno...) tak da ocitno bomo druzina, ampak bomo ziveli vsak na svojem naslovu user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2554
   [Brisano sporočilo]
7.3.2010 9:57:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu K_a_t_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 2555
7.3.2010 10:31:48   
K_a_t_i
Gromska, se mi zdele ne da brskat user posted image - a si mogoče kje zasledila - se ta dekompresija priporoča ali odsvetuje v primeru, da imaš hude težave s krčnimi žilami? Sej bom poiskala, samo če pa mogoče s prve veš, bo pa še bolje user posted image . Hvala!

moi, ja, ja - vem da je dodatno in nezgodno druga stvar - samo mi2 sploh nisva razmišljala o dodatnem za otroka user posted image Zdej pa ne vem, al je avtomatsko mogoče po očiju dodatno zavarovan al zakaj se sploh nisva zanimala za to? No, če ima katera boljše info, se priporočam tud jst.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2556
   [Brisano sporočilo]
7.3.2010 10:45:25   
Brisani uporabnik

(odgovor članu K_a_t_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 2557
7.3.2010 11:19:04   
biba88
zivepo za koš za plenice sem dala 49evrov v pikapolonici in NI na kasetesem ga pa vzela že ene par tednov nazaj je biu znižan! men se zdi pri košu za plenice najboljh pomembno da ni na kasete ker pol vsaj še en krat tok zmečeš za une kasete v tega grejo navadne vrečke! pa moj je bolj mali mogoče bi blo boljše če bi imela večjega da se ne bi blo treba sklanjat! kako cucelj ni vredu pa flaškauser posted image  piše da je za novorojenčka, sem pa kupla zraven še za večjega cuclje! kere cuclje mislišuser posted image  neeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nočem se spet z*****t user posted image user posted image  sem ene napačne flaške že kupla user posted image user posted image  a mislš tisto ta roznouser posted image  tista je že za večjega pol....

Neposredna povezava do sporočila: 2558
   [Brisano sporočilo]
7.3.2010 11:40:23   
Brisani uporabnik

(odgovor članu biba88)
  Neposredna povezava do sporočila: 2559
7.3.2010 12:25:50   
julka8
živjo souser posted image !
kak je pa dans spet lep danuser posted image user posted image drgač sem mela pa včeri ceu dan  fax, sm kar polomlena, ampak sem se pa rešila skor 2 vaj, jeeeejuser posted image user posted image drgač smo pa tut začel mal štimat, spalnica je not, dans smo sestavla z mojim postelco za tamalga in ugotovila da je glih za glih kej placa še u spalnciuser posted image edin fora je zdej kako s previjalno, ma kera kakšno alternativno idejo?drgač smo dobila rabljeno pa bo v dnevni (vmes so štenge-nerodno)... no,tut če za previjat ne bo neki velik uporabljena, je pa fajn za cotke... sam drgje pa neke hude alternative previjalni tut ne mormo nardit-ni placa...(u kopalnci tut ne...)user posted image je pa kr velke površine gor, kar je fajn-80x80..sej načeloma kolk se pa na začetku in pol naprej kej previja male ponoč?
aja glede teh košev za plenice, sej načeloma se lahk kup tut kasetnega (so cenej) k ni treba teh kaset nujno menjavat ampak ga sam uporablaš k običen koš (vsaj tko majo pr bratu)..
mleko-ja men tut že en cajt odteka, sm mislna da to avtomatsko pomen da bo zlaufalo z dojenjem, no pa bomo vidl, upejmo da jauser posted image

dans bo pa picek za južno, jamsiiiiiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2560
   [Brisano sporočilo]
7.3.2010 12:44:01   
Brisani uporabnik

(odgovor članu julka8)
  Neposredna povezava do sporočila: 2561
7.3.2010 13:04:22   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: zivepo
zunaj piha k sto user posted image ... PODPIS user posted image user posted image user posted image . Skor so mi uhlji zmrzenli, a tamal hoče popoldne v ZOO user posted image .
kati pogrešala sem te, sploh ob nočnih urahuser posted image

user posted image user posted image user posted image

Koš za plenice - mamo še od Žiga - kasetnega. Samo kaset ne kupujemo več. Smo ga prestavli iz otroške sobe na balkon, dali not lepo navadno vrečko za smeti in je zadeva rešena! Tokrat pa bom že odprla balkon, da se bom plenic znebila user posted image . Kasete so pa res drage za znort! user posted image Še več kt plenice so user posted image

Previjanje - v skrajni sili se otroka previje na postelji/kavču,.... Previjalna je fajna edin za to, da te v križu ne štihne - k je fino visoka.

Dodatno zavarovanje - se mi je zdel, da je nek keč in da nisem bla tok brezbrižna, da dete ne bi bilo zavarovano. Hvala, Živepo user posted image .

Kuhat bo treba, jp... Danes se bomo šli Popaje.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

Neposredna povezava do sporočila: 2562
7.3.2010 18:19:31   
biba88
zivepo aja una je pa od 6 meseca naprej in mi jo je sestrica kupla za poluser posted image sem se že ustrašlauser posted image  da sem se zafrknila!

pwrem še zadnje cotkeuser posted image  zakon!!!!

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2563
7.3.2010 19:43:43   
julka8
zivepo - nism si logistično še čist dodelala kje bo kejuser posted image se vid da še rihtamo... vrjetn bo pa pol kr u dnevni, sploh ker ponoč glih ni neki velik previjanja kok slišim...
me pa sam to zanima: a kera uporabla al pa ma izkušnje s pralnimi kuglcami za perilo in s kerimi ter če so ok? ker ene majo kr zasoljene cene pa nevem a se splača kupt al ne...user posted image
lep večeruser posted image

(odgovor članu biba88)
Neposredna povezava do sporočila: 2564
7.3.2010 19:55:18   
K_a_t_i
julka8, mi bomo imeli previjalno v otroški sobi, kjer bo spal prvorojenec - in nimam namena ponoči tam previjat dojenčka. Če bo slučajno nesreča, ga bom pač previla kar na postelji. Tako da - te nočne res niso pomembne user posted image .

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu julka8)
Neposredna povezava do sporočila: 2565
7.3.2010 19:56:34   
farina
IZVIRNO SPOROČILO: zivepo

čer!

j.b. porodniška evo
tukaj vneseš PDP in ti sam izračuna datum nastopa porodniške in daš izračunaj
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp

prideš do tega linka
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp?step=2
vpišeš dohodke za zadnjih 12 mes (ampak pogoj da si izračunaš tukaj je da si na dan porodniškega dopusta zaposlen) za tisti mesec ko nisi bil zaposlen se ti pa šteje 55% zadnje znane minimalne plače.
klikneš izračunaj
dobiš mesečno povprečje
in klikneš izračunaj da dobiš NETTO nadomestilo

evo moj primer
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp?action=I&step=3

Morm vprasat nekaj glede na to temo. Jaz npr, sem v času enega leta menjala 2 delodejalca,kaj sedaj morm k obema, da mi napišeta bruto plače, in pol nesem na socialno. ajaa pa kako si izracunam v casu enega mesca, ce sem dobla dve različni plači,to pa zaradi tega ker sem menjala sluzbo in je bruto drugačen...ali kako je s tem?

drgač pa imam še nekaj malega za kupit, te drobnarije, vate, blazinice, krpice, alkohol,pa nekaj še za sebe ;)
o baby phonu pa še nism razmišljala.

Neposredna povezava do sporočila: 2566
7.3.2010 20:22:05   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: farina

Morm vprasat nekaj glede na to temo. Jaz npr, sem v času enega leta menjala 2 delodejalca,kaj sedaj morm k obema, da mi napišeta bruto plače, in pol nesem na socialno. ajaa pa kako si izracunam v casu enega mesca, ce sem dobla dve različni plači,to pa zaradi tega ker sem menjala sluzbo in je bruto drugačen...ali kako je s tem?

Jst bi rekla, da ja - seveda od obeh. Za tisti mesec, ko sta ti nakazala oba, boš pa imela 2 postavki - od vsakega podjetja eno. Verjetno tudi na 2h obrazcih... Najbolje, da pokličeš na CSD in direkt vprašaš.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu farina)
Neposredna povezava do sporočila: 2567
7.3.2010 20:54:23   
farina
aham hvala kati, se mi je kar zdelo, drugace pa te bruto plače ti morjo bivsi delodejalci not vpisat ne?

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2568
7.3.2010 21:04:22   
san
mubi,meni se dogaja isto. polna sem energije, ki takoj zatem izpuhti in ravno tako imam nekakšne izcedke čez dan po kapljicah, ampak mislim, da je to zaradi prenaprezanja... danes imam pa povrhu že ves dan krče v trebuhu in še otrdeva mi celo popoldne...pa sem celo popoldne preležala... me prav boli že.

joj, pa nekatere imate že vse ripravljene, jaz pa še nič... se mormo še do konca preselit, potem bo pa šele čas za pranje oblekic prišel...

kati, hormoni nam delajo in nagajajo 100/uro. sej bo kmalu boljeuser posted image . jaz trenutno nimam teh težav, ke sem preokupirana z vsem, se mi je pa to dogajalo v tretji nosečnosti.

abdominalna je super. no, jaz sem hodila tretjič. sicer se nisem počutila nič drugače, ampak lahko, da se mi je zaradi nje zmehčal matrnični vrat in sem se lepo sama odprla in še izredno hitro sem rodila napram prvič in drugič, ko se nisem čisto nič odprla in še fajn sem se matrala.
v bistvu se sezuješ in potem se vsedeš na tak stol in oni ti zaščititjo trebu in te zapnejo v vrečo - skafander, pa priklopijo na sesalec. potem si tam pribl. pol urce in to je to. poleg tega, da je fajn za tiste, ki zatekajo, mehča mišice medeničnega dna, pa še za cirkulacijo krvi je ok in sploh za otročka baje. sem že mal pozabila...
jo pa odsvetujejo če imaš težave s pritiskom oz. če imaš krajši maternični vrat, pa ne smeš je imeti pred G pregledom

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2569
7.3.2010 21:05:15   
san
toliko na hhitro od mene, grem naprej počivat..

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2570
8.3.2010 7:28:00   
m_o_i
dobro jutrouser posted image user posted image user posted image

vikend smo prepocivali, spet je tu nov teden-se malo, pa bo maj user posted image  (in toplejse vreme, upamuser posted image )
1. kovtrcek in povstrcek sta prispela ze v petek, AMPAKuser posted image  nista bombazna!!! tasco bo kapuser posted image  tisti komplet, ko je ona gledala, je bil pa 100% bombaz (tu si predstavljajte tisti ton "vidis, zakaj si pa hotla sama to kupit-jaz bi kupla boljse" user posted image )
in pol vse posteljnine gor navlect, da vidimo, ce vsaj to gor pase...in zdaj bi ona kr prala-bo ja, ampak svoje...
pa previjalna podloga nima takih robov, kot jih je mela sestra od mojega-tu bo otrok ja dol padu(vezde, tist penast rob na onih ozkih PVC podlogah pac zadrzi dete, ce ga nihce ne drziuser posted image )
moj se je sam obrnu in sel iz sobe, iz uses mu je pa pihalo! ze vidim, da bo on prej znoru pri njih kot jazuser posted image  sej ne, da jaz nisem mela jako povisanega pritiska, ampak sem takticno povedala, da kovtrcek se prat da(to je to, kar se rabi), da podloga je pa men ona ozka tak grda, da je videt ne morem (nisem rekla, da se mi ta sirsa bolj prakticna zdi-ne, zanalasc sem rekla, da je lepsauser posted image ) in sem kr zakljucla s tem-ona se pa itak celo noc zrla in premlevala...
2. kocka je padla-mi bomo druzina in ne bom mami samohranilkauser posted image  sicer vsak na svojem naslovu se zaenkrat, ampak tak so ata odlocli-pa naj bo po njegovem,ane.  bo pac vec dinarckov on dajal mamici pa mulcu hiih
3. zaj grem do svojega sefeta se predzadnjic al pa vsaj predpredzadnjic (namen mam samo se po knjigo it enkrat naslednje letouser posted image ), da mi odobri dopust od naslednjega petka daljeuser posted image  potem pa se dva tedna bolniske (ziher bom kasljala al nekaj takega-cutim na vodi), potem pa tak porodniska ze! bemtis, kak leti cas...
4. juuuj, da vam povem, kak se mi je pa v soboto srce ustavlouser posted image user posted image  grem lulat, se obrnem, hocem potegnt vodo-v skoljki pa neka rdeca zadeva gleda spod papirja na eni strani, taka kepica...adijo pamet, cep je sel, js bom sla rodit (tu sem nehala dihat!) 12 tednov prezgodaj!!! valjda babji firbec vzamem gumi rokavico, (tiste s slabim zelodcem nehajte brat tu), zabrodim po skoljki-pa je bil samo perek od radica, kterga ni potegnlo prej doluser posted image

zajtrk taaaajm user posted image

(odgovor članu san)
Neposredna povezava do sporočila: 2571
8.3.2010 8:03:10   
milena2222
Dobro jutro!
moi-si me nasmejala na vse zgodaj zjutraj s prigodami s taščo in pa štorijo na wc-ju ( mene bi tk kap ).
Moj plan za ta teden je,da se končno spravim nabavit še stvari,ki mi še manjkajo ( teh je še kar nekaj )...Tudi mene že malo daje utrujenost,kr naenkrat postanem tako utrujena da je user posted image pa tk čisto brez volje...
Danes sem nastopila 33. teden.Jupiuser posted image

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 2572
8.3.2010 8:23:40   
Angel_Tian
Dobro jutro babnce moje,

je katera mogoče kaj zamrznila user posted image Ste ja hecne malo, kak je ledeno zunaj. Brrrrrrr
Ampak kljub temu mi je od sobote zjutraj prav fino (pa do sobote bo trajalo). Tast in tašča sta šla malo na nek oddih user posted image user posted image Tak mir in tišina pri hiši, juhuuuuuuuuuuuu

Zdaj se pa lotim enega činoja, da se malo pogrejem in vas preberem user posted image

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu milena2222)
Neposredna povezava do sporočila: 2573
8.3.2010 8:36:42   
Teja K
Joj tolk sem napisala pa me je ven vrglo user posted image ... v glavnem imejte se lepo... grem v MB na pregled.

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 2574
   [Brisano sporočilo]
8.3.2010 8:56:04   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Teja K)
  Neposredna povezava do sporočila: 2575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  101 102 [103] 104 105   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?