Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: aleksandra silvija Njamka----tvoja vse pove, razlaga? Bodi srečna in vesela, da je nasmejano dete! Punce, kako ste kaj preživele povodenj? Ja, še preveč. Nič več mi ne uide kaj vse se zgodi v vrtcu. Pove vse kar je prav in kar seveda ni. Razlaga na dolgo in široko. Zadnje dni imamo samo kreganje, ne bom, bomo bomo...me mala živcira, dobesedno. Temu nisem glih najbolje kos. Še nečakinja ne odgovarja tolk pa je stara 11 let. Razmišljam o kakšni preprosti kazni. Sedenje v kotu. Kruto? Ne, saam res, nisem ji kos. Tole je že kar mal preveč za mene in moje konjske živce. In če ji ni všeč ena obleka, jo sleče in pol je kreganje. Tud naga gre iz principa ven, sam da ne obleče tisto, kar si je dama zamislila. Mal so užaljeni preostali člani familije, ker jim že vnaprej pove, ko pridemo skoz vrata, da ne bo dala nobenmu lubčka in si prekriva usta. Če že komu uspe, da jo kušne, si hiti seveda po svojih trendih brisat lubčke ob svojo majco. ( to počne že ene 3 mesece) Piko na i ostali doživijo, ko jim jasno pove da nekoga ne mara in naj gre stran in se ne vrne , ga ne rabi pove odločno. Šokovi, dobesedno. Najnovejša fora je ta, da gre kakat in me pošlje ven in jasno, počasi lepo pove: pejdi ven, zapri vrata za sabo, počakaj pred vrati, in pol požuga s prstom, da me pokliče, ko konča. Čakam pred vrati in mi takoj kriči, da še ni končala, kar počaki, te pokličem.....no, to so ene izmed for.Sam ta je smešna. Zjutraj če je ne šmirglam, ko vstane točno ve, da me bo zbudila, če mi zakriči : mami, lulat!!! Falotka mala. Dost o tem... Povodenj smo preživeli ok, razen moj, ko je valda dežural in pomagal na terenu z gasilci.Mi na srečo nismo doma blizu kakšnega potoka, So pa nekateri res bogi. Sodelavka že cel teden ne more v službo, ima en meter vode v hiši. Ostala je brez vsega.
|