ronja -> RE: kaj danes kuhate? (25.9.2012 13:26:03)
|
V soboto smo jedli tisto gobovo-krompirjevo zloženko iz linka, ki ne dela:D. V nedeljo smo poizkušali vlečt kitajske nudle, to sva si že dolgo želela poizkusit, pa ni šlo (očitno moka ni prava, moramo najt eno z manj glutena), smo jih potem zvaljali na ročno mašinco v špagete (tak nastavek, da so okrogli). Dobri so bili glih tako:). Zraven je bil zelenjavni vok s kikirikijevim maslom v omakici. Malidve navdušeni, midva seveda tudi, čeprav bi dodala še malo svežega ingverja, če bi bilo po najino;). Bomo še poizkušali vlečt nudle, če se oni učijo to 8 mesecev, tudi ni treba, da nam v prvo rata, a ne?:) Včeraj smo nadaljevali kitajsko hrano s steklenimi (riževimi) rezanci (čisto tankimi) in zraven brokolijev vok z ostrigino omako v glavni vlogi. Smo imerli ravno veliko brokolija za porabit, svež, iz babičinega vrta... njami! Za čez je bil obakrat tiramisu (torej 2 ponarejena tiramisuja:D) In danes končno! še baozi/jaozi, to so z mesno zelenjavnim nadevom polnjeni kitajski oz. azijski cmočki iz krušnega testa (tokrat, lahko je tudi drugo testo), ki jih bomo naredili na "potstocler" način - torej, da bojo spodaj lepo hrustljavi in zapečeni, zgoraj pa soparjeni. Upam, da bo ratalo, 2x sem do zdaj delala jaozije, enkrat so bili z rakci in soparjeni, iz riževega testa, enkrat kot pravi potstickers, vendar nekvašeni in z zelenjavnim nadevom, zdaj ti pa bojo mesni iz krušnega testa.
|
|
|
|