RE: kaj danes kuhate? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (1.10.2012 15:04:37)

oh šajt - namesto pohane marele, sem prebrala posrane marele [sm=jezicek.gif]

pohana prsa, praženi angelski laski z zelenjavo (jaz sem dodala še malo jelenjega pršuta)
>> [imgf]http://eating-made-easy.com/wp-content/uploads/2010/08/115.jpg[/img]




ronja -> RE: kaj danes kuhate? (1.10.2012 18:11:03)

peresniki z bučkami z gorgonzolo




_sonček -> RE: kaj danes kuhate? (3.10.2012 8:59:05)

fižolova juha, palačinke




tamiflu -> RE: kaj danes kuhate? (3.10.2012 10:39:34)


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

oh šajt - namesto pohane marele, sem prebrala posrane marele [sm=jezicek.gif]

pohana prsa, praženi angelski laski z zelenjavo (jaz sem dodala še malo jelenjega pršuta)
>> [imgf]http://eating-made-easy.com/wp-content/uploads/2010/08/115.jpg[/img]


pos....so ble malo pozneje, na wc- ju [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]




ronja -> RE: kaj danes kuhate? (3.10.2012 12:26:47)

Vegi pomladne zvitke:). Punci sta mi pa ravnokar skuhali kitajsko juho[sm=jezicek.gif]. Jima ful dogajajo palčke, ko smo parkrat jedli z njimi:).




Anonimen -> RE: kaj danes kuhate? (3.10.2012 18:55:20)

korenckovi polpeti in solata iz cvetace.

Jutri bo pa tole za vecerjo http://www.mojirecepti.com/recept/polnjeni-rogljicki.html




mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (4.10.2012 9:04:20)


IZVIRNO SPOROČILO: cilla


IZVIRNO SPOROČILO: mini86

BROWNIJI

250 masla
250 čokolade-za pečt
rum
250 sladkorja
1 vanilij
180 moke
50 kakava
5 jajc

mere so v gramih..pečeš na 180 dokler ni pečeno..zravn pa tud zlo paše stepena smetana
jajc dej res toliko-sem zadnič bla mal škrta pa sm dala sam tri pa sm bla kaznovana z drobljivim pecivom[sm=smiley36.gif]

pa zlo pazi..ker ko vzameš in poješ enega te prime da bi jih še 4[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]


mini86, v kakem pekaču (velikost?) to pečeš? Dokler ni pečeno... cca koliko je to? 30 min, 45 min? Več, manj... vsaj približno?



malo pozno ampak mi ne javlja na mail[sm=zmeden.gif]
skratka to malo naraste in ker mam rada tanjše kot pa debele kose zlijem v ta velik pekač..
glede časa pečenja pa rečmo 20 min..js res ne gledam kok časa mam notr..ko zadiši grem not porint zobotrebec in pol vidim..na receptih pa ne gledam časa pečenja ker imam zgleda bolj švoh pečico in je včasih tisti čas x2[sm=zmeden.gif]




mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (4.10.2012 9:06:51)


IZVIRNO SPOROČILO: bibasiba

korenckovi polpeti in solata iz cvetace.

Jutri bo pa tole za vecerjo http://www.mojirecepti.com/recept/polnjeni-rogljicki.html


js sm jih mislim da za velko noč delala..sicer brez gobic ampak mi niso potegnile..




mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (4.10.2012 9:10:52)

drgač bo pa danes kr repa, krompir in pečenice




Tutan -> RE: kaj danes kuhate? (4.10.2012 9:19:31)

Zelena solata, gor narezane jajčke, pa piščanca bom na tanke trakce narezala, pa spanirala in jih dala na solatne krožnike.




mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (4.10.2012 10:35:36)

goveji hamburgerji z zelenjavo (pa dressingi) in solata.

jutri: polnjen zeliščni kruh s solato

to je pa ful dobra stvar, podobna temu, samo da jaz delam poseben kruh in poleg tega dodam še zelišča, sesekljan por ter česen not:
[img]http://4.bp.blogspot.com/_2H3G4C5T6s0/Sh_zSyx7qfI/AAAAAAAACWo/gqDwNW9y1J4/s400/Stuffed+bread.jpg[/img]




mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (5.10.2012 9:16:23)

špageti z bolones omako, domač radič z fetaki sirom, pa za vsakega če bo prostor po ena palačinka s skuto iz pečice




witch -> RE: kaj danes kuhate? (5.10.2012 11:33:24)

Špinačne testenine s tuno, radič in miške [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (8.10.2012 9:32:05)

palačinke s skuto in orehi v pečici bodo definitivno[sm=smiley36.gif]


zraven pa verjetno boranja in pire krompir




mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (8.10.2012 10:57:53)

gratinirani kaneloni, solata in še enkrat polnjen zeliščni kruh (ga mamo radi); na koncu sadje (agrumi).




ronja -> RE: kaj danes kuhate? (8.10.2012 11:04:57)

Včeraj kislo zelje, ajdovi žganci in pečenica.
Predvčerajšnjim zelenjava in krompir v pečici in puranji čevapčiči (ja, smo bili pri dediju, mesni vikend:D).
Danes... nimam pojma, vem samo, da bo vegi;).




Luns -> RE: kaj danes kuhate? (8.10.2012 14:05:30)

Mateyka kao narediš polnjen zeliščni kruh?




mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (8.10.2012 15:11:19)

mene pa zanimajo tvoje gratinirane palačinke




mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (8.10.2012 15:47:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Luns
Mateyka kao narediš polnjen zeliščni kruh?


ja, sej pišem ta recept na kulinariko že par mesecev, pa še nisem utegnila [sm=smiley1.gif] sem ga slučajno sestavila, ko je bila kriza za pizzo, pa ni blo sodt paradižnika niti sira - in se rodi umetnina [sm=jezicek.gif] mož je pojedel pol kruha v šusu ta prvič ko sem ga spekla - torej, imo ni tok slabo [sm=smiley4.gif]
bom zdaj tukaj napisala pol pa prekopiram s tukaj in tam objavim, ko utegnem poslikat preden se poje [sm=smiley36.gif]

sesekljam cca 10cm pora in stisnem/strem ene 4-5 stokov česna. dodam sesekljana zelišča (timijan, šatraj, lahko tudi majaron ali bazilika, kakor ti paše, lahko sveža ali suha - tko da pride nekaj čajnih žličk vsaj, vsega skupaj) in potem moko presejem gor ter premešam, da se moka vsega oprime in ni velikih kosov (moke ene 700g).
3 deci mleka pogrejem skupaj z dvema žlicama sladkorja in eno soli ter dodam cirka 100g masla - vse skupaj stopim in v to mlačno tekočino zamešam zdrobljen kvas, da se stopi. vse skupaj zlijem v mokino mešanico in premešam z žlico. potem zagnetem gladko testo in ga razvaljam v dolgo ovalno obliko (da pol pride ene vrste štruca).
daš na pekač, robove ovala narežeš v trakove, dolge ene 7-10 cm, v sredo pa daš filo. nato prepleteš trakove kot eno simple kito (ne doktoriraj iz tega, naredi po svoje [sm=smiley4.gif] ). ni namen da se ne vidi file, ker fila ima nekaj tekočine in naj izpari, da testo not ne postane poc.

file so pa posebna znanost [sm=smiley36.gif]
jaz sem že improvizirala z ostaki v hladilniku
- narezala hrenovko, vložene gobe v slanici in kečap ter 2 sveža paradižnika
pa mletim mesom (ostanek od druge jedi)
- mleto meso na hitro prepražiš, nato samo vmešaš narezano svežo papriko in zmešaš z zmrznjeno zelenjavo (recimo koruza, grah, paprika ali bitva - karfijola ali brokoli bi po moje moral narezat na manjše kose, samo je za probat, nisem še)
- zmrznjena zelenjava z ostankom paradižnikove omake (od filanih paprik recimo)
pa tale je bla fajn:
- narezana feta, mozzarella, gorgonzola in ostanek špinače; pa muškat in poper je fajn dodat v to filo

kakor vidiš, ne dajem čebule, česna ali pora, ker ima že kruh konkreten okus. za filo si pa tudi daj duška in eksperimentiraj po svojem okusu [sm=smiley1.gif]




mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (8.10.2012 15:55:25)

daš na pekač, robove ovala narežeš v trakove, dolge ene 7-10 cm, v sredo pa daš filo. nato prepleteš trakove kot eno simple kito (ne doktoriraj iz tega, naredi po svoje user posted image ). ni namen da se ne vidi file, ker fila ima nekaj tekočine in naj izpari, da testo not ne postane poc.


a lahko prosim tole men še enkrat po domače razložiš..[sm=smiley36.gif]




mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (8.10.2012 15:57:45)

aja pa ne pozabi ko boš imela čas na gratinirane palačinke[sm=smiley1.gif]




Paštetka -> RE: kaj danes kuhate? (8.10.2012 16:16:56)


IZVIRNO SPOROČILO: mini86

daš na pekač, robove ovala narežeš v trakove, dolge ene 7-10 cm, v sredo pa daš filo. nato prepleteš trakove kot eno simple kito (ne doktoriraj iz tega, naredi po svoje user posted image ). ni namen da se ne vidi file, ker fila ima nekaj tekočine in naj izpari, da testo not ne postane poc.


a lahko prosim tole men še enkrat po domače razložiš..[sm=smiley36.gif]


Jaz sem tudi vsaj 3 prebrala in mi ni bilo jasno. [sm=jezicek.gif] potem sem pa pogledala zgoraj sliko in mi je postalo jasno. [sm=jezicek.gif]
V glavnem trakove ne narežeš vzdolž, kot pri kiti, ampak vodoravno in to v levo in desno stran. V sredini pa pustiš plac za filo. Potem te trakce upogibaš navzgor v kito. [sm=smiley36.gif]

A imam prav mateyka? [sm=jezicek.gif]




mini86 -> RE: kaj danes kuhate? (8.10.2012 16:28:10)

a pol odrežeš rečmo od sredine do roba, odrežeš pa ne do konca..kokr bi knjigo odpiral




mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (8.10.2012 16:33:29)

gratinirane kanelone pa delam tako kot jih mata rada tašča in tast - sta si jih zaželela in potem jih včasih naredim in to tako kot majo radi [sm=smiley1.gif] tukaj jim pravijo "crepes" (kreps), niso pa nič posebnega. navadne filane palačinke (jaz imam raje prave kanelone).
- ostanke od palačink nafilam z gosto bolognese omako (dam vsaj 3 velike sesekljane korenčke v en lonec)
- zložim v pomaščen pekač potresem z naribanim sirom in vloženimi šampinjoni ter zapečem na 250 (najvišji temp) dokler sir ni dobro zapečen




mateyka -> RE: kaj danes kuhate? (8.10.2012 16:43:26)

ja, v sredini mora bit plac za filo in ta ni prerezan (da ne teče pod kruh).
in ja, trakovi so rezani koncentrično kot bi rezaliz sredine, samo da sredina ni zrezana. hm, mogoče lahk je fotko najdem..
tko nekak je testo narezano
[img]http://toubabrecipes.files.wordpress.com/2007/11/dsc01574.jpg[/img]
tako se pa splete
[img]http://toubabrecipes.files.wordpress.com/2007/11/dsc01577.jpg[/img]

tale fila je kislo zelje s klobaso




Stran: <<   < Prejšnja stran  95 96 [97] 98 99   Naslednja stran >   >>